Sada je: sri 26 kol, 2026 12:16 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 13 post(ov)a ] 
 J.A.G. 
Autor/ica Poruka
Über Trekkie
Über Trekkie

Spol: Muški
Post J.A.G.
J.A.G.

slika

Iako se već duže vrijeme spremam krenuti sa gledanjem svih deset sezona J.A.G.a-, u navedenu sam pustolovinu krenuo tek krajem prošlog tjedna. Inače, seriju sam prethodno pratio na HRT-u (prikazana 1. sezona prije 8-9 godina) i Novoj TV, no nisma uspjevao gledati u kontinuitetu, sve epizode.

A serija je jednostavno odlična, od genijalne uvodne špice koja odmah uđe čovjeku u uho, preko Davida Jamesa Elliota u ulozi Harma Rabba, pa sve do cijelog niza oku ugodnih časnica i dočasnica predvođenih Chaterine Bell u ulozi Sarah MacKenzie.

Z one koji ne znaju radnju (a vjerujem da je takvih mali broj) riječ je o vojnoj seriji koja prati pripadnike vojnog odvjetništva (Judge Advocat General) vojske SAD-a, na njihovim raznolikim misijama. Likovi u seriji su:

Poručnik/kapetan fregate Harmon "Harm" Rabb (David James Elliot):

slika

Pukovnica Sarah "Mac" MacKenzie (Catherine Bell):

slika

Poručnik Bud Roberts (Patrick Labyorteaux):

slika

Poručnica Harriet Sims (Karri Turner):

slika

Admiral Albert Jethro "A.J." Chegwidden (John M. Jackson):

slika

Poručnica Meg Austin (Tracey Needham):

slika

U kasnjim sezonama značajnu ulogu imaju i likovi kao što su Jason Tiner, Lorne Singer, Sturgis Turner, Jennifer Coates, Mic Brumby, Clayton Webb, itd.

Intro 1. sezone:

Intro 2. sezone:

-----

Komentare prvih jednaeest epizoda napisat ću kasnije. :D

Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.

blaženi Alojzije Stepinac

Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.

Benedikt XVI

pon 17 kol, 2009 7:47 pm
Profil Web stranica
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Post Re: J.A.G.
Meni serija nije nešto pretjerano legla.... pogledao sam poneku epizodu...
Okej su mi sudske serije (volio sam gledati "Practice") sli sve to s američkom vojskom mi nije nešto privlačno.... a i nije SF :)

Najdalje što sam išao s gledanjem američke vojske a da mi je zabavno je Stargate.

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pon 17 kol, 2009 8:38 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

A nije JAG baš sudska serija, iako ima veze sa sudovima. :mrgreen:

Meni je osobno jako privlačna, jer volim vojne teme i način ponašanja. Uostalom, bio sam razvodnik u vojsci. :mrgreen:

Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.

Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.

Benedikt XVI

pon 17 kol, 2009 8:48 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Evo i kratkih komentara prve tri epizode.

1.& 2. Pilot

Radnja: Nakon misteriozne pogiblje mlade pilotkinje Tomcata na nosaču zrakoplova USS Seahawk, stacioniranom u Jadranu a u svrhu nadzora zabrane leta u BiH, na nosač stižu J.A.G-ovi istražitelji Harm Rabb i Kate Pike kako bi rasvijetlili slučaj.

Mišljenje: Odličan uvod u seriju, dostojan scena iz Top Guna. Plus odlična kombinacija Harm Rabb - Kate Pike, uz veliku dozu humora. Jedino su malo zafrknuli u prikazu četnika, budući izgledaju kao Castrovi vojnici. :D Slično je i sa ribarom Antonijem i njegovim ćaćom, koji su baš kao iz scena Kuma na Siciliji.

Gostujući glumci:
Terry O'Quinn - glumi zapovjednika eskadrile, CAG-a. I ovdje je prepoznatljiv, kao i u Dosjeima X, Mileniju, i posebice u Lostu kao John Locke.
Glenn Morshower - najpoznatiji kao Aaron Pierce iz 24, ovdje se našao u ulozi dočasnika Bannona.
Patrick Labyorteaux - glumi Buda Robertsa, koji će kasnije postati stalni član postave J.A.G-a.
Cliff De Young - poznat po ulogama u brojnim TV serijama, ovdje glumi novinara.
Matthew Glave - najpoznatiji po ulozi pukovnika Michaela Emersona u Stargateu SG-1 (zapovjednika Odysseya).
Kevin Dunn - glumi admirala Brava, a inače je poznat po ulogama u čitavom nizu filmova i serija.

3. Shadow

Radnja: Harm dobiva novu suradnicu, poručnicu Meg Austin. Istovremeno, kompjuterski stručnjak ucjenjuje vladu nakon što aktivira poseban torpedo koji je napravio za američku mornaricu.

Mišljenje: Prava podmorničarska epizoda, u stilu Lova na Crveni Oktobar i Grimizne plime. Što se tiče onog nerda, ja bi iz njega istinu istjerao batinama, za pet minuta, ne dopustivši da ucjenjuje posadu podmornice.

Gostujući glumci:
Jeffrey Dean Morgan - nedavno postao široko poznat po ulozi Comediana u Watchmenu, u epizodi glumi podmorničkog oružara koji se dobro kuži sa Harmom.
Rex Linn - zapovjednik podmornice, inače poznat po ulogama u brojnim serijma (npr. u CSI-ju), a kasnije je tumačio i drugu ulogu u J.A.G-u: bojnika Marka Sokola.
Ryan Hurst - u epizodi glumi shupka koji aktivira torpedo, a od istaknutih uloga navedenog valja izdvojiti one u Spielbergovoj SF seriji Taken, kao i filmovima Remember the Titans i Rules of Engagement.

nastavlja se... :D

Benedikt XVI

pon 17 kol, 2009 9:21 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: tempus fugit
Koje si vrste?: wtf
Serija je OK :thumbs2: - serijski nastavak Top Guna :wink:
Prva sezona mi je nekak najzanimljivija ima dosta akcije istrage.
No u 2 se večinom povlače po sudovima, (2. sezona je baš "sudska serija") te mi je ta bila najgora :twisted: , ali biti će ti ako ostaneš dalje gledat sve više zanimljivo...najbolje je poslije 8.
p.s. JAG ostaje nedorečen, no neču da spojlam :zubo:
i Cvicek nije američa vojska, neg mornarica-gotovo su ista neka od moralnih pitanja kao u ST :biggrinlove:

uto 18 kol, 2009 8:04 am
Profil ICQ YIM Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

A dobro, mornarica je grana vojske koja se običlno dijeli na tri osnovne grane: Kopnena vojska, mornarica i zrakoplovstvo.

Budući SAD ima veliku vojsku, kod njih je ta crta između rodova ponekad malo nejasnija, pa imaju zrakolpovne snage koje spadaju pod mornaricu (naval aviators, na nosačima), a i marinci su više nagnuti ka mornarici.

Benedikt XVI

uto 18 kol, 2009 2:27 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Inače, zaključno sa sinoć sam pogledao trinaest epizoda. Odlična je epizoda 1x10 - Boot, sa ženskim marinskim kampom i one dvije instruktorice a'la Full Metal Jacket. :D , kao i 1x12 sa zapovjednikom amfibijskog voda. Kad je dotični urlao na svog vojnika koji se nalazio u komi u bolnici, da ustane, da se probudi, naređivao mu. Odvalio sam kad se lik probudio, ispred zaprepaštene doktorice koja je pokušavala izbaciti zapovjednika. :D

Sve to podjseća na neke anegdote koje sma proživio tijekom služenja vojnog roka, tipa stajanja u pozoru u mudantama nasred hodnika dok te razvodnici (i komarci) cijepe usred noći 2-3 ure, sklekova, požarstva, stupanja od kojeg ti se rascvjetaju tabani od silnih žuljeva, izbacivanja cijelog sadržaja kazete (ormara) van i višekratnog slaganja, tabora sa završnom vježbom uz uzbunu u 3 i pol sata ujutro, po vlazi, u šumetini i šašu, dok si cijeli mokar, što od znoja, što od kiše, a svi se na te deru i sl. A tu su i neizostavni kemijski dani, sa gas maskama na glavama. :D

Sve to sam opet iskusio sa druge strane, kao razvodnik, kad guštere dovodiš u red.Pa se malo izgalamiš, udjeliš im prekorednih požarstava pa od silne neispavanosti iduće dane hodaju kao zobmiji, a da ne spominjemo popularno ribanje čučavaca, uređenje kruga i GSP (generalno spremanje prostorija), koje obično morjau ponoviti jer im se pronađe jedno vlakno paučine u čitavoj prostoriji. :D

A bilo je i masu komičnih situacija. Kad npr. promatraš kolege iz druge satnije kako u mudantama stoje na snijegu i ledu dok ih poručnih ispred vojarne u deset navečer dovodi u red nakon što su došli pijani iz grada. Plus jutarnja porcija sklekova na istima. Ili prva dva-tri tjedna, sa uplašenim gugijima, kad im oglasiš jutarnje buđenje lupanjem u kazete i galamom, preneš ih iz slatkih snova i vratiš ih u stvarnost ispijanja smrdljive vode sa špine u idućih mjesec-dva jer ne smiju u kantinu. :D

Benedikt XVI

uto 18 kol, 2009 8:34 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: tempus fugit
Koje si vrste?: wtf
:shock: Svaka čast, pa to je preko 9h gledanja
Ajde buš rekel kad počneš s 2 sezonom ko ti je bolji Austin-ica ili Mac :wink:

uto 18 kol, 2009 8:45 pm
Profil ICQ YIM Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

El Zvonko je napisao/la:
:shock: Svaka čast, pa to je preko 9h gledanja
Ajde buš rekel kad počneš s 2 sezonom ko ti je bolji Austin-ica ili Mac :wink:

Mac ( Bellica, mmmm :mrgreen: )mi je općenito bolja, iako i Meg ima svojih aduta. :D Naime, prije sam već djelomično gledao seriju, kad se prikazivala na TV-u, no jako neredovito.

Vezano uz vojni rok, zaboravih spomenuti kako je dafinitivno najbolji dio služenja vojnog roka jutarnje postrojavanje, kad pregledavaš vojsku, ideš na pistu, slušaš Lijepu našu, a potom ide čitanje dnevne zapovijedi. Jednostavno zakon.

Benedikt XVI

uto 18 kol, 2009 8:48 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Asimiliran !
U toj seriji odlican mi je intro , druga stvar sto se moze vidjeti amercika vojna tehnologija .
A radnja ja tak uzas dugo nisam vidio !

uto 18 kol, 2009 11:03 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Maloprije sam pogledao 1x16 - High Ground, o marinskom naredniku, instruktoru snajperista. Koji lik, pogotovo kad ulovi muhu, pa Harm na kraju ponovi to isto pred njim, a ovaj će mu da ostane sa njime, da će u samo osam tjedana od Harma napraviti odličnog snajperistu. :D Plus scena kad skine cijeli marinski vod do gola, kad su ga išli loviti u šumu. :D

Benedikt XVI

sri 19 kol, 2009 6:34 pm
Profil Web stranica
Admiral
Admiral

Spol: Ženski
Cvicek je napisao/la:
Okej su mi sudske serije (volio sam gledati "Practice") sli sve to s američkom vojskom mi nije nešto privlačno.... a i nije SF :)

joj Practice meni jedna od zakon serija!! bas ju namjeravam opet pogledati..

hm JAG gledala sam, dobra serija, nije sad da sam nešto luda za serijom bila. Sasvim ok, iako bi htjela ju opet pogledati, kad je neko vrijeme ako se dobro sjecam isla u nekom ludom kasnom terminu ;)

Cal Lightman: Now you're talking!

uto 08 ruj, 2009 9:35 pm
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Meni se serija ne da previše gledati, jer koliko čujem, dosta je jednostrana glede pogleda na amerilčku vanjsku / vojnu politiku. Ne da mi se baš slušati hvalospjeve samo o jednoj strani, koja ne mora biti (a i što se mene tiče nije) crno-bijela u smislu "mi smo uvijek good guysi, oni su uvijek bad guysi"

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 08 ruj, 2009 11:22 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 13 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: