Sada je: sri 26 kol, 2026 10:30 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 
 Nadolazeći filmovi rimske tematike 
Autor/ica Poruka
Über Trekkie
Über Trekkie

Spol: Muški
Post Nadolazeći filmovi rimske tematike
Budući sam uvijek uživao gledati filmove sa radnjom smještenom u doba Rimskog Carstva, počevši od Quo Vadisa i Ben Hura pa sve do Gladijatora i HBO-ove serije Rome, pade mi na um otvoriti topic ove tematike, a u svijetlu činjenice kako nas u slijedećih godinu-dvije čeka nekoliko filmova smještenih u navedeno razdoblje i to:

1. Rome (2011)
Riječ je o filmskoj ekranizaciji izvrsne HBO-ove serije Rome sa Kevinom McKiddom i Rayom Stevensonom u glavnim ulogama. Radnja filma će, izgleda, biti smještena nakon radnje serije, a u filmu ćemo vidjeti i Vorenusa (iako ne znam na koji način, s obzirom na zadnju epizodu 2. sezone).

IMDB profil (in development)
Facebook grupa posvećena filmu

Bruno Heller i KevinMcKidd o Vorenusu u filmu

2. Centurion (2009)
Filmu režiji Neila Marshalla (Doomsday), sa Dominicom Westom, Olgom Kurylenko, Noelom Clarkeom (Mickey iz Doctor Whoa) i Davidom Morrieseyem (DW specijal The Next Doctor) u glavnim ulogama. Riječ je o filmu o Devetoj legiji. Iako je navedeno da će biti prikazan ove godine, to je teško za povjerovati.

IMDB profil
Prvi pogled - scene sa seta by Rotten Tomatoes

3. The Eagle of the Ninth (2010)
Još je jedan film o Devetoj legiji, a režirat će ga Kavin MacDonald (State of Play). Snimanje je započelo prije nekoliko dana, na lokacijama u Mađarskoj, a snimat će se i u Škotskoj. U filmu glume Channing Tatum, Jamie Bell, Mark Strong i Donald Shuterland.

IMDB profil
Članak o početku produkcije na Dark Horizons.com

Trenutno mi na pamet ne pad više nijedan nadolazeći film rimske tematike, no ako znate neki svakako napišite.

Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.

blaženi Alojzije Stepinac

Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.

Benedikt XVI

čet 27 kol, 2009 9:55 pm
Profil Web stranica
bubica
bubica

Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Post Re: Nadolazeći filmovi rimske tematike
Miroslav je napisao/la:
1. Rome (2011)
Riječ je o filmskoj ekranizaciji izvrsne HBO-ove serije Rome sa Kevinom McKiddom i Rayom Stevensonom u glavnim ulogama. Radnja filma će, izgleda, biti smještena nakon radnje serije, a u filmu ćemo vidjeti i Vorenusa (iako ne znam na koji način, s obzirom na zadnju epizodu 2. sezone).

:wtf:

Prvi put čujem za ovo... Ajme, jedva čekam! Samo da se na kraju osrednjim filmom ne poseru na jednu od najboljih TV serija svih vremena.

čet 27 kol, 2009 10:17 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Inače, trenutno gledm BBC-jevu dokumentarno-igranu seriju Rise and Fall of the Roman Empire. Ima ukupno šest epizoda, a nedavno je prikazivana i na HRT-u. Prva je epizoda o Cezaru, druga o Neronu, a treća, koju sma pogledao maloprije, ustvari je i najbolja - o Vespazijanu i Titu te židovskoj pobuni.

Inače, naišao sam na još jedan nadolazeći film koji u sebi ima rimske tematike, no čini mi se da će biti shit. Riječ je o filmu Agora. Frack that kind of movies, dajte nam još neki rimski sa Russellom Croweom. :D

Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.

Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.

Benedikt XVI

pet 28 kol, 2009 7:11 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Zaboravih spomenuti i spektakl Hannibal the Conqueror sa Vinom Dieselom u glavnoj ulozi, a koji je, nažalost, malo zapeo u pretprodukciji. Scenarij za film bi inače trebao napisati David Franzoni (Gladijator).

Benedikt XVI

sub 29 kol, 2009 4:47 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Nove slike iz Centuriona:

slika
slika

Premijera dotičnog filma je u ožujku iduće godine.

Benedikt XVI

sri 07 lis, 2009 9:30 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Asimiliran !
Super tema :thumbs2:

ned 11 lis, 2009 9:59 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje