Sada je: čet 03 ruj, 2026 5:37 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 281 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Sljedeća
 Novi fanzin 
Autor/ica Poruka
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Koje si vrste?: Vulcan
Post Re: Novi fanzin
Suikotreki je napisao/la:
Ne kao ja sam se primio tog posla u vezi uređivanja fanzina... tako da valjda i imam nešto za reći.
Ajde dobro...
Ako Leo kaže da je ok... dobro stavi to.
Iako mislim nebi ti pala kruna s glave da napišeš nekaj u vezi treka. :?

Drugi put će bit u svezi treka.

shirajzl je napisao/la:
7 svjetskih čuda antike su fantasy? :? :| Bogati, ja mislio da sam diplomirao povijest, a ono fantasy...

Mislio sam da je to nešto zagonetno, misteriozno. A šta SF nije zagonetan i misteriozan??

pet 05 stu, 2010 9:44 pm
Profil Web stranica
PARTIJA

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
SF i fantasy su zagonetni i misteriozni.
Čuda antike su zagonetna i misteriozna.
Prema tome, SF i fantasy su čuda antike?

Zanimljivo.

pet 05 stu, 2010 9:49 pm
Historiotrekolog
Historiotrekolog

shirajzl je napisao/la:
SF i fantasy su zagonetni i misteriozni.
Čuda antike su zagonetna i misteriozna.
Prema tome, SF i fantasy su čuda antike?

Zanimljivo.

Nemoj se pravit pametan. Ja to nisam rekao da su SF i fantasy čuda antike.

Ako žele taj tekst, dobit će ga. Ako ne žele neću pisat za fanzin i opet dobro.

pet 05 stu, 2010 9:56 pm
Profil Web stranica
PARTIJA

Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
Ne pravim se pametan, samo sam rezimirao ono što si ti tvrdio...No dobro, nije važno.

pet 05 stu, 2010 10:23 pm
anarho trekkie

Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
T'Grel je napisao/la:
T'Grel je napisao/la:
Evo ja za idući fanzin pišem tekst: "7 svjetskih čuda antike".
Ok... i kakve to ima veze s Trekom? :scratch:
Svakakve. Šta se ti uvijek buniš? Jesi ti nečiji fiškal???
Leo mi je rekao da može i to. Bitno da je fantasy... ne mora bit čisti science fiction...
Mislim da se Suiki svakako ima pravo interesirati s obzirom da je postao pomoćni urednik fanzina (a čini mi se da u principu i v.d. glavni,... ne znam šta je točno dogovoreno i gdje je puklo u komunikaciji na relaciji Leo-Teddea)

A i neovisno o tome, kao član udruge ima se pravo informirati i postavljati pitanja vezana uz djelovanje udruge...

@Suiki, ako si ti urednik, na tebi je odluka da li ćeš prihvatiti neki članak ili ne, i kakvu ćeš uređivačku politiku fanzina voditi. Preporučio da se što prije dogovoriš s Leom oko takvih stvari... ;)

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pet 05 stu, 2010 10:37 pm
Defender of Earth

Naj Serija: ENT
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Cvicek je napisao/la:
@Suiki, ako si ti urednik, na tebi je odluka da li ćeš prihvatiti neki članak ili ne, i kakvu ćeš uređivačku politiku fanzina voditi. Preporučio da se što prije dogovoriš s Leom oko takvih stvari... ;)

Već sam ja njega zvao... i popričali smo u vezi toga...
Leo mu je kao dao zeleno svijetlo, pa ću mu dati pravo da se dokaže s tom temom. Ali definitivno mora biti opširnije i kvalitetnije od onog što je imao za vrijeme predavanja...

sub 06 stu, 2010 12:39 am
Historiotrekolog
Historiotrekolog

A vidi Suika što se već ufurao u ulogu velikog urednika... on će meni dati da ja pišem taj članak... :roll: Pazi, on će meni dopustit.
Malo si se Suiko razbahatio kad si dobio novu funkciju, ha?
Nek budu sretni da išta pišem za Fanzin jer s ovakvim pametnjaković-urednicima se neće moći raditi. Ko da ja ne znam kako se pišu predavanja i članci... :roll:

Taj članak zasad imam 100 % završenog i bilo bi šteta, kad sam već to predavao i na Sferakonu i u uduzi, da ne stavim u Fanzin. To će bit idealan člana kojim bi otvorio djelovanje Povijesne sekcije u Fanzinu.

sub 06 stu, 2010 12:59 pm
Profil Web stranica
Defender of Earth

T'Grel je napisao/la:
A vidi Suika što se već ufurao u ulogu velikog urednika... on će meni dati da ja pišem taj članak... :roll: Pazi, on će meni dopustit.
Nek budu sretni da išta pišem za Fanzin jer s ovakvim pametnjaković-urednicima se neće moći raditi. Ko da ja ne znam kako se pišu predavanja i članci... :roll:

Taj članak zasad imam 100 % završenog i bilo bi šteta, kad sam već to predavao i na Sferakonu i u uduzi, da ne stavim u Fanzin. To će bit idealan člana kojim bi otvorio djelovanje Povijesne sekcije u Fanzinu.

Svidjelo se to tebi ili ne ja jesam pomoćni urednik za fanznin, i moja je odgovornost to kako će taj fanzin izgledati i što će se nalaziti u njemu.
Ako ti se to ne sviđa ne trebaš ništa pisat. Naći će se netko drugi tko bude! Ako misliš da možeš bolje uređivat fanzin, slobodno ti prepuštam palicu...ako ne lijepo ću te zamolit da ne mudruješ.

Drugo, možda i mogu prihvatit tu tvoju samoprozvanu titulu "povjesničara".
I upravo zato što je to bila izvorno tvoja ideja zanivanja povjesne sekcije sam tebi prvom ponudio da napišeš koji članak, ali takvo tvoje bahačenje i držanje da bi se prema tebi trebalo s nekim posebnim poštovanjem ponašati, mislim da imaš malo previsoko mišljenje o sebi.

Treće, članak mora biti opširniji od onih natuknica koje se koriste kod predavanja na sferakonu. Jednostavno je sam tip pisanja kod članaka ili kolumni drugačiji od onog za predavanje.
Tako da još jednom kažem. S obzirom da se Leo već složio...
ako hoćeš pisat o antičkim čudima, piši, ali daj onda molim te napiši nešto opširnije od onoga što si imao za sferakon.
Inače nemoj se čudit ako tvoj članak ne završi u fanzinu. :sesir2:

sub 06 stu, 2010 1:35 pm
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Pa drugo je pisat predavanje u Power Pointu, a drugo je pisat članak u Fanzinu... Ko da ja to ne znam... koliko sam samo napisao radova i predavanja. Više nego što ćeš ti ikad.

I ja se ne bahatim što znam više o povijesti od ikog u udruzi. Samo ti si se počeo bahatit što su urednik. A to ti nije dobro.

P.S. Daj mi mail u PM pa ću ti odmah danas poslat članak. Pa ćeš vidjet kak to striko radi.

sub 06 stu, 2010 1:47 pm
Profil Web stranica
Defender of Earth

Ne nisam se ja počeo bahatit što sam prihvatio posao urednika, već sam samo preuzeo odgovornosti i obveze koja ta funkcija donosi. Dakle moja je uloga da odlučujem što bi se trebalo nalazit u fanzinu i kako bi taj fanzin trebao izgledat.
Moje mišljenje je da s obzirom da je fanzin glasilo udruge da bi prema tome trebale biti samo Trek teme...
No s obzirom da je Leo rekao da možeš pisati o ovome sve je ok. Iako molio bi te da onda za sljedeći put bude neka Trek tema u vezi povjesti.

sub 06 stu, 2010 1:52 pm
anarho trekkie

Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
T'Grel je napisao/la:
T'Grel, meni se čini da ti baš i ne razumiješ neke stvari, ili se barem trudiš takvim prikazati...
Prvo si za mene imao slične izljeve da kako se ja usuđejem određivati ovo ili ono (a jesam li glavni i odgovorni za funkcioniranje foruma ili ne?) a sada si istom retorikom krenuo na Suikija jer se je eto, kao urednik, usudio postaviti legitimno pitanje o vezi 7 svj. čuda sa Trekom.

Ako je Suiki urednik, onda JE na njemu odluka oko teme fanzina, kakve članke želi, tko će ih pisati i tome slično. Tome služi urednik. On uređuje.

Isto kao što je i na tebi odgovornost za vođenje povijesne sekcije. Želiš li da ti isto tako kako ti radiš, krenemo i ja i suiki govoriti tebi da kako se usuđuješ izabirati tu i tu temu za predavanje i da koji si ti faktor? :roll:

I, oj veliki zapisničaru i povjesničaru T'Grelu, mislim da si ti zadnja osoba u udruzi koja bi trebala drugima prigovarati oko bahačenja s dodjeljenim im funkcijama :mrgreen:

edit: suiki me preduhitrio s odgovorom, ali nek ostane i moj reply, neće škoditi :)

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sub 06 stu, 2010 2:03 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Koje si vrste?: BORG
Wow, tek sam sad skuzio ovu raspravu. Da rekao sam da T'grel moze pisati malo o povjesnim stvarima ali to mora biti zanimljivo i dobro znanstveno potkrijepljeno ne moramo se uvijek strktno drzati teme treka u fanzinu, pa ja sam pisao parodiju na gospodare prstenova nekada davno u fanzinu, Cvicek je rako da ce malo napisati koje anegdote sa foruma i konvencija a to sve da malo dignemo fanzin da ga citaju i ostale udruge. Zato je bitno da T'grel clanak napise dobro jer ako ne zadovoljava kriterije jednostavno nece biti objavjatn u fanzinu, dakle Suiki je pomocni urednik, a Teddea glavni i ako oni odluce da taj tekst nije dobar za fanzin ostavit cemo ga za sljedeci broj gdje ce se uklopiti. Cilj je da se svi ukljucimo u pisanje fanzina. Naucimo kako fanzin pisati i promoviramo ga dalje prijateljima i poznanicima i tako im na neki nacin zainteresiramo ostale i za trek teme. Navodno sam cuo da su neki brojevi zavrsili i po nekim frizerskim salonima, te studenskim latrinama gdje su bili citani kao obavezno štivo. Dakle fanzin se cita svugdje. Na vama je da napravimo novi broj. Javljaju mi se ljudi preko neta cak iz susjednih nam država da citaju nas fanzin a i google je nasao nacin kako da iskopa clanak i prikaze ga u rezultatima. Dakle pisemo fanzin za sve koji razumiju hrvatski. Pa zato na posao, a svadje ostavit preko pm-a a ne ovako javno na forumu, tu pisite samo kad je nesto bitno vezano za novi fanzin.

sub 06 stu, 2010 2:16 pm
Profil ICQ Web stranica
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Slažem se s Leo da bi trebalo pisati i o drugim temama koji nisu Trek. I smatram da je moja tema stoga odlična. Čuda su misteriozna i smatram da Fanzinu i treba takvih tema. Je, Fanzin se temelji na Treku ali ionako tamo ima dovoljno trek tema. Pa zašto ne i ovome pisati.

Članak ćete dobit u najkraćem mogućem roku. Da mi je Suiko dao mail, bio bi i danas gotov.

Iako molio bi te da onda za sljedeći put bude neka Trek tema u vezi povjesti.

Neće bit idućeg puta. [-(

Cvicek je napisao/la:
I, oj veliki zapisničaru i povjesničaru T'Grelu, mislim da si ti zadnja osoba u udruzi koja bi trebala drugima prigovarati oko bahačenja s dodjeljenim im funkcijama :mrgreen:

Ma jel? Eto, ta tvoja rečenica je dokaz da se mene u udruzi uopće ne doživljava i ne sluša. A ja sam ozbiljan član ove udruge. Štaviše, šef jedne od sekcija i zapisničar... i imam svakave dobre prijedloge za rad udruge.

P.S. Evo, članak je gotov. I tekst i slike.

sub 06 stu, 2010 4:04 pm
Profil Web stranica
Predsjednica
Predsjednica

Spol: Ženski
Naj Serija: TOS
Koje si vrste?: Human
Ja sam urednica a nisam dobila fanzin,leo *** cu te...CVICEK ak me banas mrtav si takoder.dakle ocu fanzin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sub 06 stu, 2010 6:51 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Koje si vrste?: BORG
Ja sam reko Daši da ti ga da, fanzin imas na mailu vec dva tjedna i mozes ga isprintati. Svi koji su došli dobili su ga a ostali ce dobiti postom ako nisu podignuli u udruzi, cekam Danijela da mi napravi popis. Ako vidiš neke ljude koji nisu dugo bili u udruzi dođi u udrugu po par brojeva pa im ih ti daš. Meni je jako zao sto nisi došla na sastanak o fanzinu, zato si dobila pomočnika koji će od dalje o tome voditi reda i komunicirati sa ljudima iz udruge pošto je on tamo na skoro svakom sastanku i biti ce dobar most u komunikaciji vezanoj za fanzin.

sub 06 stu, 2010 7:56 pm
Profil ICQ Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 281 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: