Sada je: čet 04 lip, 2026 12:14 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 100 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća
 Star Trek Into Darkness: dojmovi *SPOJLERI* 
Autor/ica Poruka
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
 Star Trek Into Darkness: dojmovi *SPOJLERI*
Film je puno bolji od onog od prije par godina :thumbs2: i puno više asocira na star trek od prije ali boluje od istih problema kao i star trek 2009 ..a to je previše spektakla uz previše nelogičnosti ..spektakularne scene same po sebi nisu ništa loše ali ponekad aspiriraju ka nelogičnostima i jednostavnim riješenjima pa na kraju uprskaju neke stvari u filmu 8)

Nakon ovog komentarića koji je uvod ..upozoravan da ne čitate dalje ukoliko ne želite spojlere

Na početku filma se malo dotičemo prve zapovijedi i klasičnih dilema o miješanju u prirodni razvoj neke vrste ..imamo pen pals situaciju u kojoj ENT posada mora umirit nemirni vulkan da spasi domorodce ..no nažalost u tom procesu spock umalo pogine i kirk da bi ga spasija mora otkrit enterprise domorodcima i samim time prekršit prvu zapovijedi i utjecat na njihovu kulturu .. spock sve napiše u izvještaju i silom prilika zbog te akcije ..dovede do suspenzije kirk-a koji sve prešuti u svom izvještaju ..uglavnom OK početak sa pričicom o prvoj zapovijedi i vulkanskom nelaganju to jest držanju prema propisima ..iako to na momente može dovest do situacija u kojima vulkanci djeluju uobraženo :zubo:

Nakon tog Pike ponovno dobiva ENT ali uspije vratit Kirk-a na brod kao svog prvog zapovijednika ..za vrime tog jedna osoba uzrokuje eksploziju u knjižnici u gradu londonu ..nakon čega flota okuplja kapetane najbližih brodova na sastanak ..na sastanku Peter Weller u ulozi admirala marcusa , uglavnom za sastanka Kirk zakljući da meta u londonu nema neku vridnost i taman kad se o tom pričalo ..prostorija za sastanke biva napadnuta ..nakon kratke borbe brod koji napada biva onesposobljen a osoba koja je s njim upravljala se teleportira na kronos ..klingonski matični planet ..Pike biva teško ozlijeđen pa umre ..U ovoj sceni je bila prva nelogičnost , stožer flote je napadnut a nitko ne dolazi pomoći kapetanima u sobi za sastanke ..dojam je kao da nikog nema :|

Kirk nakon svega dobiva ponovno ENT i zapovijed da sa novim torpedima dođe na rub neutralne zone i ubije napadača ..Spock negoduje oko te zapovijedi jer je egzekucija protivna flotinoj politici ..s druge strane napadač je na "nenaseljenom" dijelu kronosa i očekuje se da će samo on bit tamo ..i to je nelogičnost jer čak ako i je neki kraj nenaseljen ..ništa sigurno nemože bit u svezi tog da će se samo jedno humanoidno biće tamo nalazit ..na današnjoj zemlji čak i na sibiru ima više od jedne ljudske osobe u svakom trenutku

Kirk ipak odluči poslušat spock-a i krene na kronos po napadača ..koji sad ima i ime a ono je John Harrison ..no taman kad izađe iz warp-a ..ENT -ov warp se pokvari ..btw prije sveg je Kirk prihvatio ostavku Scotty-a koji je negodova zbog torpeda jer bi po njemu mogli poremetit sustave enterprise-a ..Scotty je osta na zemlji
No kad se warp pokvari ENT dugo stoji u klingonskom prostoru a klingonaca nit na vidiku (i to je nelogično ..pa mogli su ih skenirat i nać..nemaju uređaj za skrivanje ) ..Kirk i Spock odlaze na kronos uz pomoć od prije zaplijenjenog manjeg broda bez flotinig obilježja ..dolaze tamo i napokon evo i klingonaca koji nakon kratke potjere prisile ekipicu da da sleti ..i nakon kratkog dijaloga s klingoncima ..John Harrison napada klingonce koji su izišli iz svojih brodova i sam ih likvidira ..nakon čega pita koliko imaju torpeda na ENT -u i mogu li ostvarit svoje prijetnje (dok se sve zbivalo na kronosu s ent-a je odaslana poruka upozorenja za Harrisona u kojoj je rečeno ako se ne prida za dvi minute ..bit će uništen) ..nakon šta mu je odgovoreno ..on se prida ..kirk ga pokuša udarit nekoliko puta da bi se osveto za smrt Pike-a ali udarci Harissonu ne donose nit bol nit ozlijede

Posli tog Harrison otkriva svoj pravi idenitet ..on je Khan Noonien Singh , to povezivanje sa originalnim trekom mi je bilo dosta zanimljivo i simpatično

Uglavnom Khaan odlazi na ENT u pritvor i tamo razgovara s kirkom o tome tko je on i od kud ..i napominje mu da otvori torpeda i ode na jedne kordinate blizu zemlje ..Kirk nekako kontaktira Scotty-a i nagovori ga da provjeri šta je na tim kordinatama a Torpeda otvori uz pomoć kćeri admirala marcusa ..Carol Marcus , koja se prije polaska sa zemlje ukrcala na brod s lažnom informacijom da je novi znanstveni časnik na ENT-u
Scotty nalazi veliku postaju na danim kordinatama a Carol Marcus zajedno sa Bones-om otkriva da su u torpedima ljudi pod hibernacijom ..Khan optužuje Admirala Marcusa za pokušaj masovnog ubojstva ..jer torpeda su tribala bit ispaljena na kronos a tamo eksplodirat i ubit i posadu i Khaan-a .. taj dio s urotom su dobro odradili ...no i tu je nelogičnost , velika urota i tajna operacija a Scotty dolazi do federacijske baze u kojoj se sve odvijalo , bez provijere i bez da ga itko pita tko je i zašto je tu

Btw opet zaboravih reći ..kad se otvara torpedo ..onda se to radilo na planetoidu bez biljki i vegetacije ..ali sa kisikom , nekako mi je nevjerovatno da se na takvom malom tijelu može hodat i disat normalno

Uskoro Enterprise presreće ogroman federacijski brod sa Admiralom Marcusom kao zapovijednikom , Kirk nakon kratkog razgovora pokuša pobić s ENT-om i dovest Khaan-a na zemlju na suđenje ali ubrzo biva sustignut ..no oba broda se u sekundi stvore u sunčevu sustavu ..nekako prebrzo prevaljuju ogromnu udaljenost .. uglavnom urota je ispala takva da je Marcus iskoristia Khaan-a i njegovu izopačenu genijalnost da mu dizajnira ratni brod a kasnije ga je ucijenia s tim da će ubit njegovu posadu koja je u hibernaciji ..svi markusovi planovi su doveli do niza događaja iz ovog filma ..uglavnom da je kirk posluša admirala , pokrenija bi se rat s klingoncima u kojem bi admiral igra glavnu ulogu
Kirk pokuša odgovorit Admirala od napada na ENT jer je njegova kćer na brodu ali Admiral teleportira Carol na svoj brod i napada ENT ..ENT

Nakon čega napad odjednom prestane ..jer se Scotty nekako ubacija na Admiralov brod i tamo onesposobija sustave ..uglavnom nakon tog Kirk i Khaan ulaze u malo savezništvo i tako dalje ..no u tom svemu simpatično je bilo kad mladi spock kontaktira starog i dobije upozorenje o opasnosti koju može donit Khaan ..šta se malo kasnije u filmu i potvrdilo jer savezništvo nije dugo trajalo
Isto malo kasnije u filmu je zemaljska gravitacija uhvatila ENT koji je počea padat ..malo brzo od Kronosa do zemaljske atmosfere ..to mi je skroz bilo naivno
Nakon šta je Khaan ponovno posta neprijatelj ..Spock ga je genijalno privarija ..no sve to mene i nije toliko impresioniralo .. koliko to šta je za vrime padanja ENT-a Kirk ulaskom u strojarnicu koja je ozračena ..spasija ENT i zbog tog je i sam ozračen a tu se sve obrnilo ..Spock dolazi ..gleda Kirka priko zaštitnog stakla i viče Khaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan , scenu iz prijašnjeg trek filma su skroz obrnili
Uglavnom ..Kirk je na kraju spašen od smrti .. Khaan koji je preživija milijun eksplozija je pobijeđen i strpan u hibernaciju zajedno sa svojom posadom ..neprijateljski brod je uništen a Admiral Marcus je mrtav ..a ja još nemogu shvatit kako se dva federacijska broda mogu borit u zemljinoj orbiti bez da se itko u to umiješa pa se stiče dojam kao da federacija nema nijedan brod ili bilo kakav vid kontrole u blizini

Film je dobar ali milijun nelogičnosti ..kraj je pravi Trek ..ENT ide na petogodišnju misiju ..lipa muzika i nada da će idući trek biti još bolji i puno logičniji sa manje greški :)

Ps ..Spock-ove dileme s emocijama i sa ljudskom stranom su mi bile veliki plus ..lik novog Spock-a ide u smijeru kompleksnosti :thumbs2:
Khaanova izjava da njemu netriba kisik mi nije jasna ..ako mu netriba kisik onda šta on zapravo diše ? :thumbs3:

čet 09 svi, 2013 11:18 pm
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

Opis Stanja: manipulative and psychotic
Post Re: Star Trek: Into Darkness (2013)
captain je napisao/la:
Khaanova izjava da njemu netriba kisik mi nije jasna ..ako mu netriba kisik onda šta on zapravo diše ? :thumbs3:

Ma nije rekao da njemu ne treba kisik, nego da ne treba njegovoj posadi :) koja je u onim komorama, jel :) pa kao, kad se posada enterprisea podavi, onda ce doc pokupit svoje ljude... nadljude... što već :zubo:

Ostatak prokomentiram ovih dana, spava mi se :D

Al da, super je film :thumbs2:

"Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."

Sv. Augustin (354-430)

:vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2:

pet 10 svi, 2013 1:07 am
Make it so
Make it so

Post Re: Star Trek: Into Darkness (2013)
Dejanira je napisao/la:
captain je napisao/la:

Ma nije rekao da njemu ne treba kisik, nego da ne treba njegovoj posadi :) koja je u onim komorama, jel :) pa kao, kad se posada enterprisea podavi, onda ce doc pokupit svoje ljude... nadljude... što već :zubo:

Ostatak prokomentiram ovih dana, spava mi se :D

Al da, super je film :thumbs2:

To san i ja pomislija ali nekako mi se čini da je ipak reka da oni mogu bez kisika ..ali nadan se da si ti u pravu , moran potražit citat

pet 10 svi, 2013 12:34 pm
Lieutenant Commander
Lieutenant Commander

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: II
Opis Stanja: ..daleko.
Koje si vrste?: ..vorta?
Post Re: Star Trek Into Darkness: dojmovi *SPOJLERI*
..obožavan kvarenja priče :skok:

..enivej, nije Kronos naziv niti izgovor klingonskog matičnog planeta, nego Quo'nos (valjda), a izgovaraju ga oprilike *kvonos*..

Soap Trek
Deep Place Nine

ned 12 svi, 2013 5:16 pm
Lieutenant Junior Grade
Lieutenant Junior Grade

Opis Stanja: Homeless
Koje si vrste?: 1/2vilenjak
Primarni nalog! Obozavam novi Trek. :inlove:

ned 12 svi, 2013 8:48 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Citat:
One of the other box-office openings being watched this weekend is "Star Trek Into Darkness" which debuted in seven foreign markets to a $31.7 million opening. That doesn't sound big, but that number is actually 70% higher than the opening weekend of the first film in the same seven markets back in 2009.

Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.

blaženi Alojzije Stepinac

Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.

Benedikt XVI

ned 12 svi, 2013 10:09 pm
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

..smooth operator.. je napisao/la:
..obožavan kvarenja priče :skok:

..enivej, nije Kronos naziv niti izgovor klingonskog matičnog planeta, nego Quo'nos (valjda), a izgovaraju ga oprilike *kvonos*..

Istina :thumbs2: ...ali kronos je lakše napisat a u kinu je i tako bilo prevedeno :zubo:

pon 13 svi, 2013 9:34 am
Cadet 1st year
Cadet 1st year

Naj Film: Nemesis
Koje si vrste?: čovek
Ljudi, dali mene jedinog ovdje muče čeoni režnji Klingonaca u filmu? Oni su izgubili čeonje režnje u eksperimentiranju s ljudskom DNA i nebi ih trebali imati! Kad sam ih vidio u onim kacigama, pomislih ,drago mi je da su razočarali moja očekivanja da će zajebati stvar, kad ono, skine masku, ne samo da imaju čeoni režanj već izgledaju ko demoni - zar je to tako samo kako bi se ispunila kvota naperlitanosti filma?
Zar je toliko teško ostati dosljedan originalnoj kronološkoj priči pojedine civilizacije, ne bilo koje, već klingonske?

Inače, film sam pogledao prije manje od sat vremena u 3D kinu... trebaju mi sjesti dojmovi, no za sada sam zadovoljan pričom 8+

sri 15 svi, 2013 12:15 am
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Valjda nisu svi klingonci izgubili čeone režnje/grebene nego je to nekima i ostalo :?:

sri 15 svi, 2013 3:23 pm
bubica
bubica

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
captain je napisao/la:
Valjda nisu svi klingonci izgubili čeone režnje/grebene nego je to nekima i ostalo :?:

Po epkama ENT-a bi se dalo zaključit da je zapravo manji dio Klingonske populacije bio zaražen onim virusom.

sri 15 svi, 2013 5:03 pm
Profil Web stranica
Fire and Blood

Opis Stanja: jet lagno....
Koje si vrste?: Time Lord
Gledala. Trenutno sam još pod dojmovima. Nisam očekivala Nimoya. Super bonus. :D Napisat ću još kad mi se dojmovi slegnu... Loved it... Malo me početak brinuo, ali je jako dobar film...

sri 15 svi, 2013 11:42 pm
Defender of Earth

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Bilo je definitivno zanimljivo za vidjet zanjih 15-ak minuta filma. Stvarno su me ugodno iznenadili kako su ukomponirali nama već poznatu klasičnu scenu iz Wraith of Khana samo iz druge perspektive. :) I vrhunac cijelog filma je definitivno Spockovo deranje Khaaaaaaaan! :s_clap: :s_clap: Kako smo se na tu scenu svi koji smo išli gledat nasmijali. :zubo:

čet 16 svi, 2013 11:32 am
Fire and Blood

I ja sam se na to nasmijala... napet trenutak, koji je super... i znaš šta se treba desit... ali - plot twist - Kirk dies... Ne znam što bih rekla za Spockovo deranje. Bilo je super, ali u isto vrijeme je bilo čudno...

čet 16 svi, 2013 12:46 pm
Defender of Earth

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
E da upravo to. :mrgreen:
To Spockovo deranje je istovremeno bilo i super i čudno, a Kirkovo umiranje od radijacije i onaj razgovor s Spockom preko stakla, svima je jasno da je to doslovno iskopirano iz Wraith of Khana ali opet stvarno mi je bilo nekako specijalno za vidjet tu poznatu scenu iz druge perspektive. Osjećao sam se tad tužno i sretno istovremeno.

čet 16 svi, 2013 1:08 pm
Fire and Blood

spasio ga je tribble... :lolsmjeh:

čet 16 svi, 2013 1:19 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 100 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: