Sada je: pet 21 kol, 2026 10:02 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 
 Pitanje za one koji znaju TNG od A do Z 
Autor/ica Poruka
Über Trekkie
Über Trekkie

Post Pitanje za one koji znaju TNG od A do Z
Dakle, ovako stvari stoje... Pogledao sam TNG do pola druge sezone otprilike (tocnije do epke "Unnatural Selection") i prilicno mi je dosadan. Bilo je samo par epizoda koje su mi bile dobre. Znam da kasnije ima puno dobrih epizoda, al mi se zbilja neda gledati sve ove dosadne, pa bi bio zahvalan da mi netko preporuci neke epizode...
Najvise me zanimaju one s putovanjem kroz vrijeme, sa Borgom, sa Q i humoristicne (pogotovo ako je Data u glavnoj ulozi) i ostale odlicne epizode koje ne spadaju u ove grupe. Bio bih zbilja zahvalan kad bi mi netko mogao preporuciti nesta. I da, samo jedna bitna stvar, upozorite me ako bi mi neka epizoda mogla spoilati neku epizodu prije nje, ili ako se neka epizoda nastavlja na neku ispred nje (ne direktno, nego ako se npr. spominje neki dogadjaj iz prosle epizode), uglavnom, bilo sta zbog cega mozda nebi razumio neke stvari u toj epki.

pet 09 vel, 2007 7:23 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

I jos nesta... Full me zanimaju Best of Both Worlds, Time's Arrow, Unification, Chain of Command, Future Imperfect, Cause and Effect i Yesterday's Enterprise, al se bojim da mi ne spoilaju neke epizode prije njih, ili da se spominje nesto iz proslih epizoda zbog cega nebi najbolje razumio neku od navedenih epizoda

pet 09 vel, 2007 7:30 pm
Inquisitor
Inquisitor

a i ti stanes sa gledanjem serije bas kad pocnu dobre epizode :)

pogledaj te koje te zanimaju ali kronoloskim redom i jos (ovako napamet nabrzaka): data's day (saljiva sa datom), all good things... , darmok, sve epizode di se u imenu nalazi slovo Q :) , perfect mate... i valjda ce ti i drugi preporuciti jos koju epizodu

pet 09 vel, 2007 9:14 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Thanx. Jel mi mozes reci jos koje su epizode s Borgom?

pet 09 vel, 2007 9:26 pm
the Red Viper

Spol: Muški
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
Q Who, The Best of Both Worlds I i II, I, Borg, Descent I i II (moj osobni favorit)
preporucujem gledanje tim redom jer se neke stvari nadovezuju (npr. podatci iz I Borg se spominju u Descentu)
sto se tice kvalitete ona je (po mom misljenju) obrnuta kronickom poredku epki, dakle Q Who je nalosija, The Best of Both Worlds nesto bolja, ali (opet IMO) ima malo previse nekakvog teatralnog pripovijedanja i ne cini mi se bas realno (previse gledam BSG u zadnje vrijeme).

pet 09 vel, 2007 9:42 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

ja bi ti najrade preporucio da pogledas SVE redom...(ok -osim epizode Shades Of Gray -to je katastrofa)
...ali evo dat cu neku listu epki koje su po mom sjecanju "bolje"

znaci od 2x07 na dalje

2x09 The Measure Of A Man -vazno za Datu

2x11 Contagion -odlicna politicka -jeda DS9 epka se nastavlja na ovu

(2x13 Time Squared -to ti je vremenska -ali nije bas nesto kvalitetna)

2x16 Q Who -borg

2x19 Manhunt -cisto pogledat zbog fora odnosa Picarda i Lwaxane Troi koji se nastavlja u jos nekoliko epizoda

2x20 The Emissary -vazno zbog kasnije price o Worfu, dosta epizoda sa klingoncima se nadovezuje na ovu

2x21 Peak Performance -fora ndmudrivanja... malo pucanja za one koji to vole vise od diplomacije :)

3x02 The Ensigns Of Command -diplomacija, eto ja to volim, ucinila mi se kao dobra epka

3x03 The Survivors -Kevin Uxbridge ...vuce na TOS ovski scenarij :)

3x04 Who Watches The Watchers -odlicna epka koja se malo bavi religijskim pitanjima -obavezno pogledat! ... kao i sve osatalo

3x06 Booby Trap -la Forge se zacopa a ent je u govnima, dobra epka

3x07 The Enemy -dobra epka s romulancima (a sve su vazne i dobre s romulancima)

3x08 The Price -epizoda VOYa se direktno nastavlja na ovu! -a i sama epka je odlicna, bavi se postenjem itd.

3x10 The Defector -romulanci

3x11 The Hunted -ko oce vidit zeframa cochraina na nekom drugoma planetu? :)

3x13 Deja Q -q

3x15 Yesterday's Enterprise -vremenska -dobra i vazna za daljnu pricu. mnogi kazu da je ova epka neka granica u TNGu, do ove epke je otprilike svaka druga epizoda bila dobra, nakon ove se kvaliteta TNGa popravila i skoro sve epizode su dobre... vise manje se slazem s tom izjavom.
Picard: "...and let's make sure history never forgets the name... Enterprise"

... istvarno... mogu rec da od tud pogledas sve epke do kraja 3. sezone

u 4. sezoni mozda ne moras pogledat

Suddenly Human 4x04

Legacy 4x06 -makar nije losa

The Loss 4x10

Night Terrors 4x17

In Theory 4x25 -osim ak oces gledat datu "zenskara"

(ostale su pod obavezno stivo po meni)

u 5. sezoni mozda ne moras pogledat

Hero Worship 5x11

Violations 5x12

The Outcast 5x17 -makar dobra o rasizmu&stuff

Imaginary Friend 5x22

itd... nema vise smisla... pogledat ces sve kad tad :)

sub 10 vel, 2007 12:02 am
Profil ICQ
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Max, majstore, ovo je pravi mini-vodič dobrih preporuka. Pogledao sam TNG 3 puta od prve do zadnje epke, ali ovo će biti c/p na moj komp, ako me netko slučajno pita za savjet o gledanju. :)

sub 10 vel, 2007 1:03 am
Profil ICQ Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: