| Autor/ica |
Poruka |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
 Najzanimljivija rasa u TNG-u
...bira se najzanimljivija rasa u TNG-u... ...imate DVIJE opcije za galsati...
BETAZEDI Vanjština Betazoida je najsličnija ljudskoj. Svi Betazoiđani su telepati zahvaljujući parakorteksu, režnju mozga. Većina ih razvija telepatske sposobnosti dok su adolescenti, no nešto ih se rodi sa već aktivnim telepatskim sposobnostima.
KLINGONCI Klingonci su rasa ratnika. Tamnoputi su i često puštaju duge kose. Standardni dio skoro svake nošnje je nekakav tip oklopa ili sličnog ratničkog amblema. Većina ih živi na matičnom planetu Qu'onoSu
KRISTALNO BIĆE Mistični oblik živog bića sa kojim je susret nekoliko puta zabilježen od strane Federacije. Prvi poznati susret sa tim bićem je bio kod kolonije Omicron Theta, koja je potpuno razorena od strane tog bića. U koloniji je ostao samo Data i laboratorij njegova stvoritelja, dr. Soonga.
PRETCI (PROGENITORS) Projekcija ženskog bića je informirala zaprepaštene trekkere da je njena vrsta evoluirala milijardama godina ranije. Kako su ostali sami u galaksiji, vrsta se bojala da će umrijeti bez ostavljanja ikakvog svog traga u galaksiji te su u prastare oceane mnogih svjetova ostavili svoj DNA te tako evoluciju na svim tim svjetovima usmjerili na razvoj sličan njihovom.
EL-AURIJANCI El-Aurijanci su humanoidna vrsta porijeklom sa planeta El Aurian i o njima je jako malo toga poznatog. Vanjskim izgledom su slični Ljudima sa kojima čak dijele i spolne i rasne karakteristike, no sva sličnost ostaje na vanjskom izgledu jer, za razliku od Ljudi, El- Aurijanci su dugovječna i vrlo empatski svjesna vrsta, postoje čak i naznake da su bar neki pojedinci vrste svjesni i promjena u vrijeme-prostoru.
NAUSIKANCI Nausikanci su vrsta poznata po svom ne baš pretjerano privlačnom izgledu, velikoj fizičkoj snazi, lošem temperamentu i maloj sposobnosti samokontrole, no osim ovih osnovnih informacija koje se mogu jako lako upoznati nakon nekoliko trenutaka provedenih u njihovoj blizini jako malo toga je poznato njima.
ROMULANCI Matični svjetovi Romulanaca su planeti blizanci Romul (Romulus) i Rem (Remus), no oni nisu svjetovi na kojima se ova vrsta razvila… Romulanci su potomci Vulkanaca koji su davno napustili svoj matični svijet. Nije poznato točno kada je do toga došlo, no kako se zna da Romulanci ne potiskuju svoje osjećaje i ne slijede logiku u svojim odlukama vjerojatno je da je do napuštanja Vulkana došlo najkasnije u Surakovo vrijeme ako ne i prije.
Q Vrlo malo toga se zna o ovoj vrsti. Q žive u nekoj vrsti više dimenzije ili više sfere postojanja u okruženju zvanom Q kontinuitet (Q continuum). Imaju nevjerovatne moći nepojmljive našem obliku postojanja. U stanju su mijenjati vremensku liniju, u djeliću sekunde skakati sa jednog mjesta u svemiru na drugo, uništiti cijele zvjezdane sustave... Kratko rečeno, imaju potpunu kontrolu na materijom i energijom, svemirom i vremenom.
| sri 17 pro, 2008 10:27 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: Najzanimljivija rasa u TNG-u
Q- jednostavno je ta rasa neponovljiva i jedinstvena po mnogocemu a od ostalih su romulanci najbolji 
_________________ Surviving the new decade
|
| sri 17 pro, 2008 10:38 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: ned 25 lip, 2006 8:24 pm Postovi: 901 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Nisam :P
|
Ja sam isto tako glasao. Jednostavno Romulanci su mi oduvijek bili zakon, a o Q ne trebam puno pricat 

"This is usually the part where people start screaming."
|
| sri 17 pro, 2008 11:07 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...moji glasovi idu za EL-AURIJANCE... Guinan-ina rasa... ...ona mi je jedan od najboljih likova u TNG-u i sama rasa mi jebaš zanimljiva...
...drugi glas je bilo teže dati... no ipak za Q-a... poigrali se scenarisri... i ispako je super... ...jedna nadmočna rasa kojoj nitko ne može ništa...
| čet 18 pro, 2008 12:49 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
malo mi je cudan ovaj popis... recimo, gdje su Kardići? oni su meni bas fascinantni, pogotovo u pogledima politike i unutarnjeg uređenja kardasijanske unije. pa onda njihov pravosudni sustav (sto smo imali prilike vidjeti neki dan) a da ne spominjem vojsku i Opsidijanski red.
inace, Romulanci su mi od ponuđenih fora, zato sto su modelirani po uzoru na rimljane.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| čet 18 pro, 2008 1:20 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
Romulanci defintivno, neznam vama Q se meni nesvida jednostavno nevolim kad netko ima moci bogova i miljun je puta jeci od ostalih rasa ,volim kad su izjednjaceni 
| čet 18 pro, 2008 2:48 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
|
Ant je napisao/la: malo mi je cudan ovaj popis... recimo, gdje su Kardići? ...dolaze danas u rasama DS9-a... 
| čet 18 pro, 2008 3:53 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Kao i za TNG, nemam posebnih faforita medju ponudjenim ali evo 2: Romulanci - mjesavina klingonske ratobornosti i kardasijanske opakosti  Q - epizode s njim su posebna vrsta Treka Mr.bobo je napisao/la: Ant je napisao/la: malo mi je cudan ovaj popis... recimo, gdje su Kardići? ...dolaze danas u rasama DS9-a...  A zasto su onda Klingonci i u TNG i u DS9 verziji ankete? 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| čet 18 pro, 2008 8:14 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
|
Cvicek je napisao/la: A zasto su onda Klingonci i u TNG i u DS9 verziji ankete?  ... imali su značajniju ulogu tamo... ...i stavio sam ih na jedan prijedlog... 
| čet 18 pro, 2008 9:45 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
El-Aurijanci i Betazoiđani. Volim psihologiju.
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| pet 19 pro, 2008 12:30 am |
|
 |
|
mindfrelling bloodsucker
Pridružen/a: sri 07 svi, 2008 8:02 pm Postovi: 6900 Lokacija: preselila kod Trapa u Dorne :D Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: manipulative and psychotic
|
Q, jer je jedinstven i nenadmašan I kristalno bice... Jer me podsjeca na jednu clanicu udruge 
_________________ "Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."
Sv. Augustin (354-430)
|
| uto 23 pro, 2008 8:29 pm |
|
 |
|
Valkyrie
Pridružen/a: čet 06 ožu, 2008 7:38 pm Postovi: 2711 Lokacija: mental asylum Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: ST: XI Opis Stanja: foundation and empire
|
Q naravno.nema sanse da ga itko moze nadmasiti 
_________________ No one ever creates anything great without a dash of madness. (Aristotle)
|
| sri 24 pro, 2008 5:43 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: čet 17 kol, 2006 11:19 pm Postovi: 982 Lokacija: BiH Naj Serija: TNG Naj Film: Nemesis Koje si vrste?: Human
|
Romulanci definitivno.
| sri 24 pro, 2008 8:30 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
ajde neka budu romulanci i klingonci onda. sviđa mi se kako su klingonci dobro razrađeni. a romulanci su naprosto cool. 
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sub 27 pro, 2008 4:03 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
glasao za nosikance (iz ciste pakosti jer su ownovali picarda) i romulance jer imaju razvijen mozak a ne ganglije i sto je najbolje koriste ga. mislim da Q nije za ovu anketu jer ne predsravlja rasu u pravom smislu te reci. cak nisu ni fizicki oblik zivota. klingonci i kardasijanci su lameri i predstavljeni su u celom ST-u kao neko ko je preskocio milenijume i milenijume evolucije i naso se u 25om veku sa tehnologijom koja je pala sa neba glasao bi za betazede jer normalno deluju i zvuce ali pakost je prevladala 
_________________ http://www.forum.hr/showthread.php?t=607234
http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view¤t=IMG_1855_resize.jpg
|
| pon 29 pro, 2008 8:10 pm |
|
 |
|