| Autor/ica |
Poruka |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
 Picard kao Locutus Of BORG
Potaknut današnjom epizodom TNG-a (The Best Of Both Worlds), otvaram ovu temu da više saznam o utjecaju Picardove psihe na lik Locutus , te utjecaj Locutus na samog Picarda.
Kako kaže priče, Picard biva asimiliran od strane BORG-a kao njihov glasnogovornik u asimiliranju Federacije. Par epizoda ranije Picard doživi duboku emocionalno iskustvo sa Vulkancom Sarekom. Dali je i u kojoj mjeri to iskustvo ojačalo samog Picarda i dali je imalo utjecaj na Locutus i odluke koje je donosio.
Nadalje, već u sljedećoj epizodi vidimo da Picard kroz suze priznaje da su mu oteli identitet, njega samog.
Zanima me vaš doživljaj cijele te zbrke oko Picardovog uma, Locutus i kasnijeg Picardovog života.
| pon 21 tra, 2008 10:03 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: čet 27 srp, 2006 5:16 pm Postovi: 706 Lokacija: Sl.Brod
|
 Re: Picard kao Lacutas Of BORG
Locutus, LOCUTUS To mi je jedna od najboljih trek epizoda ikad... prezakon, pogledat cu preko vikenda
| pon 21 tra, 2008 10:10 pm |
|
 |
|
luda baba
Pridružen/a: čet 30 kol, 2007 11:53 pm Postovi: 1471 Lokacija: Middle-Earth
|
 Re: Picard kao Lacutas Of BORG
samo da te pitam tko je taj LACUTAS kojeg spominjes? 
| pon 21 tra, 2008 10:16 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
 Re: Picard kao Locutus Of BORG
BrickTop je napisao/la: Potaknut današnjom epizodom TNG-a (The Best Of Both Worlds), otvaram ovu temu da više saznam o utjecaju Picardove psihe na lik Locutus , te utjecaj Locutus na samog Picarda.
Kako kaže priče, Picard biva asimiliran od strane BORG-a kao njihov glasnogovornik u asimiliranju Federacije. Par epizoda ranije Picard doživi duboku emocionalno iskustvo sa Vulkancom Sarekom. Dali je i u kojoj mjeri to iskustvo ojačalo samog Picarda i dali je imalo utjecaj na Locutus i odluke koje je donosio.
Nadalje, već u sljedećoj epizodi vidimo da Picard kroz suze priznaje da su mu oteli identitet, njega samog. E, upravo zbog tog plakanja, koje ćemo vidjeti u slijedećoj epizodi "Family", mi je preblesavo kako Picard na kraju BoBW part 2 funkcionira skoro savršeno normalno kao da se ništa nije ni dogodilo (osim scene kad pogleda kroz prozor i složi neku čudnu facu kojom pokazuje da mu nije baš svejesno).
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| uto 22 tra, 2008 2:46 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
TerNek je napisao/la: E, upravo zbog tog plakanja, koje ćemo vidjeti u slijedećoj epizodi "Family", mi je preblesavo kako Picard na kraju BoBW part 2 funkcionira skoro savršeno normalno kao da se ništa nije ni dogodilo (osim scene kad pogleda kroz prozor i složi neku čudnu facu kojom pokazuje da mu nije baš svejesno). a, vidis, meni je bas to i dobro, jer super odgovara njegovom liku. Picard je osoba koja tako jedne iskustvo nastoji pokopati u sebi, razrijesiti ga sam sa sobom. i zato suti, suti, suti i onda pukne. i to mi je super sto su tako dobro skombinirali te tri epizode, jer bez Family to nebi bilo to.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| uto 22 tra, 2008 8:00 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Pa da , njemu je nekako tek nakon par dana sve to prekipjelo i morao se nekako ispuhat i izbacit te sve stresove iz sebe Jer barem u star trek svemiru je prikljucenje u borg kolektiv , ultimativni stres 
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 22 tra, 2008 12:07 pm |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: sri 05 ruj, 2007 7:13 pm Postovi: 347 Lokacija: Earth
|
Ant je napisao/la: TerNek je napisao/la: E, upravo zbog tog plakanja, koje ćemo vidjeti u slijedećoj epizodi "Family", mi je preblesavo kako Picard na kraju BoBW part 2 funkcionira skoro savršeno normalno kao da se ništa nije ni dogodilo (osim scene kad pogleda kroz prozor i složi neku čudnu facu kojom pokazuje da mu nije baš svejesno). a, vidis, meni je bas to i dobro, jer super odgovara njegovom liku. Picard je osoba koja tako jedne iskustvo nastoji pokopati u sebi, razrijesiti ga sam sa sobom. i zato suti, suti, suti i onda pukne. i to mi je super sto su tako dobro skombinirali te tri epizode, jer bez Family to nebi bilo to. upravo to... Jean Luc, tek nakon par dana potpuno shvati sto se uistinu dogodilo. Shvati da je bio primoran pomoci najgorem neprijatelju da unisti njegovu drugu obitelj, Federaciju, kao i zivote svih onih koji su se borili u Wolf359, a da se nije nikako mogao oduprijeti... Mislim da ono kad je pogledao kroz prozor nije jos shvacao velicinu onog sto mu se dogodilo kada ga je Borg asimilirao, a to je shvatio u epizodi Family... Imate i onu epizodu u DS9, kada je susreo Siska...pogledajte izraz lica Picarda...ili u filmu First Contact. Picard: They invade our space, and we fall back. They assimilate countless worlds, and we fall back. Not again. Not this time. The line must be drawn here! This far, no farther! And I will make them pay for what they have done! -- Star Trek First Contact
| uto 22 tra, 2008 1:00 pm |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
Locutus DM je napisao/la: Mislim da ono kad je pogledao kroz prozor nije jos shvacao velicinu onog sto mu se dogodilo kada ga je Borg asimilirao, a to je shvatio u epizodi Family...
Slažem se sa tvojom tvrdnjom. Uzimanje šalice u ruku usudim se usporediti sa Proustovim likom koji se kroz šalice čaja sječa izgubljenoga vremena, dok se Picard sjeća nekog drugog života u kojemu je mogao uništiti sve za što vrijedi živjeti. Taj njegov pogled kroz prozor, osim što ima prekrasan prizor svoga svijeta je ujedno još jedan podsjetnik na sve što je se moglo desiti da je Locutus pobijedio. Mislim da će mu svaki put ta misao proći glavom kada se tako zamišljeno približi prozoru ili uzme šalicu čaja, baš kao u filmu First Contact.
| uto 22 tra, 2008 1:12 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 22 tra, 2008 1:26 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...pa svidio mi se Picard kao Locutus... ...prije svega , solidno je to odglumio... ...kao drugo mogao je i ostati Borg i biti šef svih borgova... (zamjena za kraljicu) ...treće , pokazivanje emocija u sljedećoj epizodi je odličan potez od strane scenarista... ...no Borg će ga proganjati sve dok je živ, ugradili su trajna sjećanja u njega... i svako malo će ga to proganjati... (First contact)
| čet 24 tra, 2008 11:56 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Mr.bobo je napisao/la: ...no Borg će ga proganjati sve dok je živ, ugradili su trajna sjećanja u njega... i svako malo će ga to proganjati... (First contact) Pa ipak ima on nekakvu samokontrolu i uspio je potisnuti dosta tih užasnih sjećanja tako da ga baš ne proganjaju svako malo. Od bitke kod Wolfa pa do bitke kod Sektora 001 iz FC-a prošlo je skoro 6 godina.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| pet 25 tra, 2008 3:04 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...pa to se ipak očekuje od njega... ...ljudima bi se srozao u očima da radi toga završi u ludnici... 
...no ta sječanje će ostati potisnuta sve dok nije Borg u blizini... ...no kad se približi, na neki način ga osjeća...
| uto 29 tra, 2008 12:28 am |
|
 |
|
So Say We All
|
Nije ni čudno što na njegovoj glavi ne uspijeva kosa  kad je doživio toliko neobičnih stvari, kolektivnih i stranih ličnosti, proživljenih života i razno raznih testiranja.
| ned 11 svi, 2008 12:19 am |
|
 |
|
Egzobiolog
|
BrickTop je napisao/la: Nije ni čudno što na njegovoj glavi ne uspijeva kosa  kad je doživio toliko neobičnih stvari, kolektivnih i stranih ličnosti, proživljenih života i razno raznih testiranja.
Patric Stewart je počeo čelaviti već s 19 godina... 
...samo informavija jedna... 
| ned 11 svi, 2008 12:30 am |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: sri 05 ruj, 2007 7:13 pm Postovi: 347 Lokacija: Earth
|
Mr.bobo je napisao/la: BrickTop je napisao/la: Nije ni čudno što na njegovoj glavi ne uspijeva kosa  kad je doživio toliko neobičnih stvari, kolektivnih i stranih ličnosti, proživljenih života i razno raznih testiranja.
Patric Stewart je počeo čelaviti već s 19 godina... 
...samo informavija jedna...  A dobro, nemojte sad pretjerivat s tim da je za čelavljenje kriv Borg. 
| ned 11 svi, 2008 8:44 am |
|
 |
|