Sada je: pet 14 kol, 2026 5:47 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 120 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća
 I TNG rusi kanon 
Autor/ica Poruka
The Traveler
The Traveler

Naj Serija: TNG
Post Re: I TNG rusi kanon
RAI'TARA je napisao/la:
[b][color=#40FF00]Baš naprotiv, u TOS-u se jasno spominje kad se Kirk prvi put susreo sa Pikeom, i kad se posada sastala. Očito nisi gledao TOS.

A u kojoj to epizodi molim lijepo.
I u TOS-u se spominje da je cloaking nova tehnologija. A u ENT-u imaju cloaking.
U TOS-u je rečeno da je unutarbrodska teleportacija nemoguća. A u ENT-u se tako teleportiraju.
U TOS-u je rečeno da za vrijeme romulanskih ratova, brodovi nisu bili opremljeni opremom za vizualni kontakt. U ENT-u je drukčija slika.
U TOS-u je rečeno da nikad do tada nijedna žena nije bila kapetanica. A imamo kapetanicu na NX-02.

Citat:
Isto tako u TOS-u je utvrđeno kako brod constitution klase izgleda, kakva mu je unutrašnjost i tehnologija. Odnosno jasno se vidi kako izgleda Enterprise.

S ovim se slažem. Ali isto tako u Picardovoj kabini imamo sve brodove koji su se zvali enterprise, a tamo nema nx-01. U jednom star trek filmu isto imamo poredane slike brodova enterprise. Ne samo federacijskih. I tamo nema nx-01.

Citat:
Što se tiče ENT-a, on ne ruši kanon, već prikazuje vrijeme, period vremena nikad prije viđen u st, tako da to uopće ne možeš uspoređivati.

To isto radi i ST XI.
T'Grel je napisao/la:
Naravno da nisu gluposti. Ne gledaju se pojedinačne stvari u seriji koje odstupaju od kanona. Zašto je to, po tebi, glupost?

Ako ćeš samo promatrati cijele serije kao kanon, onda nijedna serija nije kanon. Ako se ne gledaju pojedinačne stvari zašto onda navodiš svakakve sitnice zbog kojih ENT nije trek.

slika

sub 14 vel, 2009 12:28 pm
nešt po svom izboru

Spol: Muški
Naj Serija: ENT
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
T'Grel je napisao/la:
RAI'TARA je napisao/la:
Što se tiče ENT-a, on ne ruši kanon, već prikazuje vrijeme, period vremena nikad prije viđen u st, tako da to uopće ne možeš uspoređivati.

Novi film, je jedini koji ruši kanon, odnosno oni koji su radili na njemu, nisu se uopće zamarali kanonom.

Ali i ENT i 11. film idu u prošlost. I kako onda jedan ruši, a drugi ne kanon??

Ti ako si ispravan onda pomogo nam Bog
ENT ne odlazi u prošlost kao prvo i prvo, nego se njegova radnja odvija prije TOS-a, te on ne ruši kanon, točnije ne proturiječi događajima i likovima iz TOS-a i ostalih serija, dok će ST 11 to raditi.U njemu ćemo vidjet neke događaje, rat, koji su se događali u TOS-u, a svi znamo da je taj novi film prema TOS-u ranije, u mladim godinama Kirka itd.
E to ti je kršenje kanona, a vo što ti veliš da on odlazi u prošlost i tako krši kanon je največa glupost.

sub 14 vel, 2009 12:39 pm
Profil Web stranica
The Traveler
The Traveler

Eh, da, zaboravih reći...
I ST V i ST VI ruše kanon jer su se vratili u prošlost.

slika

sub 14 vel, 2009 12:43 pm
Defender of Earth

Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Lore je napisao/la:

Ali meni još uvijek nije jasno zašto je vračanje u prošlost kršenje kanona???
Tko je to rekao i gdje? A osim toga kako su i mnogi prije rekli Enerprise se nikad ne vraća u prošlost... njegova radnja se ODVIJA u prošlosti ako gledamo na TOS.

sub 14 vel, 2009 2:23 pm
The Traveler
The Traveler

Suikotreki je napisao/la:
Lore je napisao/la:

To pitaj T'Grela. Ja to nikad nisam izjavio.

slika

sub 14 vel, 2009 2:35 pm
nešt po svom izboru

Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
Lore je napisao/la:

Tko je to rekao i gdje? A osim toga kako su i mnogi prije rekli Enerprise se nikad ne vraća u prošlost... njegova radnja se ODVIJA u prošlosti ako gledamo na TOS.

Da, ni meni to nije jasno?
Ako on krši kanon ili mijenja neke događaje onda on krši kanon a samim time što je on smješten prije TOS-a...
jednostavno ne kuzim, ne kuzim i gotovo

sub 14 vel, 2009 2:51 pm
Profil Web stranica
Defender of Earth

A poslije Enterprise-a se razvoj događaja nije ništa promijenio već obrnuto.
U nekim stvarima je Enterprise još i objasnio zašto su se neke stvari dogodile.
Primjer.... Obrazloženje zašto su Klingonci izgledali kao ljudi...
Obrazloženje zašto je Borg išao prema Zemlji...

sub 14 vel, 2009 2:58 pm
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Naj Film: ST: IV
Koje si vrste?: Vulcan
Tko je to rekao i gdje?

Gene Roddenberry.
Cmd Data je napisao/la:
Ako on krši kanon ili mijenja neke događaje onda on krši kanon a samim time što je on smješten prije TOS-a...

E, pa samim time što je ENT smješten prije TOS-a krši kanon.

sub 14 vel, 2009 4:53 pm
Profil Web stranica
Defender of Earth

T'Grel je napisao/la:
Tko je to rekao i gdje?

Gene Roddenberry.

A Gene Roddenberry je kao neki bog. Njegova riječ je zakon? :o Ok, on možda je tvorac Star Trek-a i to mu nitko ne može oduzeti, ali dali to znači da su primjerice DS9, Voyager ili Enterprise manje vrijedni zato što te serije nije režirao "sveti" Gene Roddenberry? Mislim čemu jednu običnu osobu dizati u nebesa???

sub 14 vel, 2009 5:00 pm
Historiotrekolog
Historiotrekolog

A Gene Roddenberry je kao neki bog. Njegova riječ je zakon? :o Ok, on možda je tvorac Star Trek-a i to mu nitko ne može oduzeti, ali dali to znači da su primjerice DS9, Voyager ili Enterprise manje vrijedni zato što te serije nije režirao "sveti" Gene Roddenberry? Mislim čemu jednu običnu osobu dizati u nebesa???

Eto, to je uvijek izgovor ENT-ovaca, upravo ovo boldano što si napisao.
Dakle, čim se netko poziva na Gene-a, da je on tako rekao i da je živ da ne bi smatrao ENT Trekom odmah vi, ENTovci govorite kako se njega ne treba slušat. Pa da nije Gene-a i da nije izmislio Trek ne bi mi danas ovdje raspravljali. Ej, ljudi... o čemu pričate.

Da, Gene Roddenberry je bog za Star Trek, prof.dr. trekologije. On je izmislio Trek i sve što je on rekao za Trek to je zakon. Njegova riječ u svezi Treka je zakon.

Mislim da bi se ja i Gene jako dobro slagali... :mrgreen:

sub 14 vel, 2009 5:03 pm
Profil Web stranica
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
T'Grel je napisao/la:
Nije li malo nepristojno stavljati mrtvom čovjeku riječ u usta. Tko zna da je kojim slučajem još živ da li bi odbacio Ent ili bi ga pak smatrao jednim od boljih uradaka... nikad ne možeš znati...

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sub 14 vel, 2009 5:19 pm
Defender of Earth

T'Grel je napisao/la:
Eto, to je uvijek izgovor ENT-ovaca, upravo ovo boldano što si napisao.
Dakle, čim se netko poziva na Gene-a, da je on tako rekao i da je živ da ne bi smatrao ENT Trekom odmah vi, ENTovci govorite kako se njega ne treba slušat. Pa da nije Gene-a i da nije izmislio Trek ne bi mi danas ovdje raspravljali. Ej, ljudi... o čemu pričate.

Opet kažem, nitko neumanjuje njegove zasluge. DA,Gene Roddenberry je tvorac Star Treka... i da nije bilo njega Treka nebi bilo. Ali dali to umanjuje ono što su Rick Berman i Brannon Braga napravili. Što su nastavili njegovu ekranizirat viziju. Naposljetku i sam Gene Roddenberry je Bermana i Bragu "proglasio za svoje nasljednike", što znači da im je vjerovao da će oni nastavit ekranizirat njegovu viziju budučnosti. Misliš li da su oni išli iznjevjerit njegovo povjerenje koje im je dao. I još važnije jesi li 100% siguran da sam Gene Roddenberry da je ostao živ da se nebi vratio u doba ST Enterprise-a i prikazao kako je nastala Federacija. Ok, možda nebi isto prikazao kako je to dvojac izmislio ali tu je nešto što se zove umjetnička sloboda... i vjerujem da bi Roddenberry da je živ poštivao ono što su Berman i Braga do sada napravili.

T'Grel je napisao/la:
Da, Gene Roddenberry je bog za Star Trek, prof.dr. trekologije. On je izmislio Trek i sve što je on rekao za Trek to je zakon. Njegova riječ u svezi Treka je zakon.

Dobro je poštivati njegovo dijelo... ali uvijek postoji pretjerivanje.
Jesi li kad čuo izreku za Hrvate da smo "veći pape od samog pape"... e ta bi se izreka i ovdje mogla sprovesti, tj. da neki Trekeri pokušavaju biti veći
Gene Roddenberry od samog Gene Roddenberrya.

No nisi mi odgovorio na pitanje iz prijašnjeg posta, pa ću ga opet ponovit.
" Dali to znači da su primjerice DS9, Voyager ili Enterprise manje vrijedni zato što te serije nije režirao "sveti" Gene Roddenberry?"

sub 14 vel, 2009 5:23 pm
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Cvicek je napisao/la:
T'Grel je napisao/la:
Nije li malo nepristojno stavljati mrtvom čovjeku riječ u usta. Tko zna da je kojim slučajem još živ da li bi odbacio Ent ili bi ga pak smatrao jednim od boljih uradaka... nikad ne možeš znati...

Ne stavljam ja Gene-u riječi u usta. I sam dobro znaš da je jednom rekao kako "Trek uvijek mora ići naprijed". A šta to drugo znači nego da ne smije ići unazad, u prošlost??
... Ali dali to umanjuje ono što su Rick Berman i Brannon Braga napravili. Misliš li da su oni išli iznjevjerit njegovo povjerenje koje im je dao.

Da, iznevjerili su njegovo povjerenje što su napravili ENT, a to što Geneov sin govori da je ENT Trek... to ne bi komentirao. Pomutio mu se razum. Čak je pokojna dobra naša stara Majel Barret Roddenberry u više navrata branila Geneovu Ideju Treka i samim time indirektno govorila da ENT nije Trek.

No nisi mi odgovorio na pitanje iz prijašnjeg posta, pa ću ga opet ponovit.
" Dali to znači da su primjerice DS9, Voyager ili Enterprise manje vrijedni zato što te serije nije režirao "sveti" Gene Roddenberry?"

Nisu manje vrijedi ali nemaju tu, kako bi nazvao... kvalitetu kao TOS i TNG gdje je Gene bio glavni.

sub 14 vel, 2009 5:25 pm
Profil Web stranica
Defender of Earth

T'Grel izostavio si ovaj dio:
"I još važnije jesi li 100% siguran da sam Gene Roddenberry da je ostao živ da se nebi vratio u doba ST Enterprise-a i prikazao kako je nastala Federacija."
Dakle misliš li da sam Gene Roddenberry da je ostao živ pokazao kako je nastala Federacija... jer je taj dio izostavio u TOS-u.

I što kažeš na ovo:
"Dobro je poštivati njegovo dijelo... ali uvijek postoji pretjerivanje.
Jesi li kad čuo izreku za Hrvate da smo "veći pape od samog pape"... e ta bi se izreka i ovdje mogla sprovesti, tj. da neki Trekeri pokušavaju biti veći
Gene Roddenberry od samog Gene Roddenberrya."

Kakvo imaš mišljenje o ovome?

sub 14 vel, 2009 5:47 pm
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Pa zar trebam na sve odgovarat? Pa dobro, ajde:
I još važnije jesi li 100% siguran da sam Gene Roddenberry da je ostao živ da se nebi vratio u doba ST Enterprise-a i prikazao kako je nastala Federacija."
Dakle misliš li da sam Gene Roddenberry da je ostao živ pokazao kako je nastala Federacija... jer je taj dio izostavio u TOS-u.

Da, ne bi prikazao nastanak Federacije jer je sam rekao da je taj dio namjerno ostavio tj. ostavio je rupu između našeg i TOS vremena tako da sumnjam da bi išao radit ENT.

"Dobro je poštivati njegovo dijelo... ali uvijek postoji pretjerivanje.
Gene Roddenberry od samog Gene Roddenberrya."
Kakvo imaš mišljenje o ovome?

Da, pretjerano je mišljenje da je Gene bog ali bio je dr. trekologije. Ako se tko kužio u Trek onda je to bio Gene.

sub 14 vel, 2009 5:54 pm
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 120 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: