|
Sada je: pon 28 ruj, 2026 11:57 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Zašto je Archer nepopularan?
Zašto je Archer nepopularan?
| Autor/ica |
Poruka |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
 Re: Zašto je Archer tako nepopularan?
| sri 29 srp, 2009 4:18 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Suikotreki je napisao/la: Al pak s druge strane bi moglo biti razumljivo zbog tog što je sudbina cijelog čovječanstva bilo u njegovim rukama... Hm, a to bi opet bilo nekonzistentno s epkom "Similitude" gdje je sasvim jasno da Archer ni pod koju cijenu ne želi ostat bez Tripa ( "Earth needs Enterprise, Enterprise need Trip"). Ono što ja želim reć je, nema te okolnosti koja opravdava zanemarivanje najboljeg prijatelja u trenutku teške obiteljske tragedije. @bobo - u vezi scenarista - ne znam šta je tu tako smiješno? Pa to je prvenstveno scenaristički previd.
|
| sri 29 srp, 2009 4:23 pm |
|
 |
|
Lieutenant
|
jer hrani psa sa sirom 
_________________ What's the miracle, if life itself is not? Who am I to praise it's worth With a hymn?? I may stumble over words that I forgot, Just as life itself will slowly begin.
|
| sri 29 srp, 2009 4:23 pm |
|
 |
|
Imperial Fleet Commander
Pridružen/a: uto 23 svi, 2006 8:29 pm Postovi: 2067 Lokacija: Agud Aser, Andoria Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact Opis Stanja: </3
|
talos je napisao/la: jer hrani psa sa sirom  Bolje pas nego riba 
| sri 29 srp, 2009 4:33 pm |
|
 |
|
Lieutenant
|
usput, ono nije pas...ono je igračka.....znaći i radi toga nije dobar kapetan...
_________________ What's the miracle, if life itself is not? Who am I to praise it's worth With a hymn?? I may stumble over words that I forgot, Just as life itself will slowly begin.
|
| sri 29 srp, 2009 4:35 pm |
|
 |
|
Imperial Fleet Commander
Pridružen/a: uto 23 svi, 2006 8:29 pm Postovi: 2067 Lokacija: Agud Aser, Andoria Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact Opis Stanja: </3
|
talos je napisao/la: znaći i radi toga nije dobar kapetan... Nije ni loš... on je zlatna sredina...
| sri 29 srp, 2009 4:36 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
| čet 30 srp, 2009 9:49 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
@OZ, zbilja ti fali neka opcija između "ne valja" i "super"  Već sam pisao negdje da to što je Archer najmanje popularan, da nije čudno... jer oni koje kraće poznajemo nam se čine manje dobrima nego već ustaljene legende poput Kirka... TOS je imao 3 sezone ali i više filmova, ostali serijali su imali po 7 sezona, a ENT je i bio posljednji i imao je samo 4 sezone (bez filmova i višedesetljetnog prerastanja u legendu ) tako da nije čudno da je i radi toga i Ent kao serijal, i Archer kao kapetan najmanje popularan...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| čet 30 srp, 2009 10:59 am |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Cvicek je napisao/la: @OZ, zbilja ti fali neka opcija između "ne valja" i "super"  Već sam pisao negdje da to što je Archer najmanje popularan, da nije čudno... jer oni koje kraće poznajemo nam se čine manje dobrima nego već ustaljene legende poput Kirka... TOS je imao 3 sezone ali i više filmova, ostali serijali su imali po 7 sezona, a ENT je i bio posljednji i imao je samo 4 sezone (bez filmova i višedesetljetnog prerastanja u legendu ) tako da nije čudno da je i radi toga i Ent kao serijal, i Archer kao kapetan najmanje popularan... Nije najmanje popularan. Janeway je uvjerljivo najnepopularnija, a Archer zauzima (ne)časno drugo mjesto.
|
| čet 30 srp, 2009 11:15 am |
|
 |
|
Imperial Fleet Commander
|
_Oz je napisao/la: Janeway je uvjerljivo najnepopularnija, a Archer zauzima (ne)časno drugo mjesto. A da je prvi po nepopularnosti, to bi bilo časno?? 
| čet 30 srp, 2009 5:17 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
 Re: Zašto je Archer nepopularan?
Hm, ne bih rekla da kapetan Archer ne valja, a ne bih rekla ni da je super. Uglavnom, ja od fiktivnih likova (u knjigama, serijama, filmovima...) očekujem da mi pokažu kako se treba ponašati, da budu uzori i zato manje volim one koji se ponašaju kao svi mi od krvi i mesa. Naime, budući da je fiktivno po definiciji suprotno realnom, mislim da realno treba čuvati za stvarni život, u kojem ne možemo izbjeći razne stvari koje nas čine ljudima, ali rado bismo ih promijenili kod sebe, no uzalud. Mislim da fikcija služi za bijeg od stvarnosti, i zato je za mene stvarnost u fikciji nepoželjna. Zato mi kapetan Archer nije super. S druge strane, ni za koji lik u Zvjezdanim stazama ne bih rekla da ne valja, s iznimkom, možda, onih koji su zamišljeni kao negativci.
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| uto 18 kol, 2009 6:36 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Još uvijek tu nitko nije potrudio dodati opciju da je OK i predomišljanje Meni je Archer OK, ali nije mi ni blizu Sisku ili Picardu
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| uto 18 kol, 2009 7:44 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
|
Točkica je napisao/la: Hm, ne bih rekla da kapetan Archer ne valja, a ne bih rekla ni da je super. Uglavnom, ja od fiktivnih likova (u knjigama, serijama, filmovima...) očekujem da mi pokažu kako se treba ponašati, da budu uzori i zato manje volim one koji se ponašaju kao svi mi od krvi i mesa. Naime, budući da je fiktivno po definiciji suprotno realnom, mislim da realno treba čuvati za stvarni život, u kojem ne možemo izbjeći razne stvari koje nas čine ljudima, ali rado bismo ih promijenili kod sebe, no uzalud. Mislim da fikcija služi za bijeg od stvarnosti, i zato je za mene stvarnost u fikciji nepoželjna. Zato mi kapetan Archer nije super. S druge strane, ni za koji lik u Zvjezdanim stazama ne bih rekla da ne valja, s iznimkom, možda, onih koji su zamišljeni kao negativci. E vidiš meni baš obrnuto... Ja više da je lik kojeg gledam u filmu/serije da više "down to Earth"... da je od krvi i mesa... jer se s takvim likom mogu poistovjetit, jer s takvim likom mogu suosječat itd. Dok pak evo recimo superman. Tko se s njim može poistovjetit? Ubermoralni, ubersnažni čistunko koji uvijek želi svima dobro, zaštitnik svega i svačega... ne znam takav tip likova mi je previše nemaštovit i plitak...
| uto 18 kol, 2009 8:26 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
Ni meni se ne sviđaju plitki likovi, ali volim kad lik nakon kušnje i preispitivanja, s kojima mogu suosjećati, postupi ispravno. To me nekako potakne da više pazim što radim jer je, barem u fikciji, moguće biti dobar. Supermana smatram više idealom snage nego morala, i zato mi se ne sviđa.
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| sri 19 kol, 2009 8:41 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Točkica je napisao/la: Supermana smatram više idealom snage nego morala, i zato mi se ne sviđa. ...da li to znaći da ti je Archer karizmatičniji lik od Supermana..?? 
| sri 19 kol, 2009 10:57 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|