Sada je: sri 24 lip, 2026 1:41 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 24 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
 teorija zavjere o teorijama zavjere 
Autor/ica Poruka
Inquisitor
Inquisitor

Post teorija zavjere o teorijama zavjere
fora ideja iz south parka...

teorije zavjere (u vezi 9/11 i ostalih zavjera u vezi americke vlade) su zapravo djelo same americke vlade...

kako? pa "slucajno" ostavljaju "povjerljive dokumente" okolo da ih ljudi kao otkriju...

najvaznije... zasto? da ostane dojam u javnosti da znaju sto rade i da imaju kontrolu na situacijom, jer da nema teorija zavjera svi bi mislili da su nesposobni i nemocni pred teroristima i sl. prijetnjama... i tek onda bi bili pod pritiskom...

meni osobno se to cini puno uvjerljivije ... tko zna, mozda pocnem vjerovati u jednu teoriju zavjere :mrgreen:

(bonus: cartmanova teorija zavjere o 9/11 :)
Cartman: So now, the inevitable question: if terrorists didn't cause 9/11, who did? (begins to use his fingers to show the numbers as he says them) Remember that there are in fact two towers. Two minus one is one; one one - 11; two minus one is one; one one, and there are nine members on Silverstein's board of directors. That's nine-one-one. Nine-eleven. And take 2 - 1 + 9/11 and you get 12, which leads us all to the mastermind of the 9/11 attacks. (click. Kyle now appears superimposed on the 9/11 picture already onscreen) Kyle!
Kyle: Me??
Cartman: Twelve contains the numbers one and two, just like the toilet yesterday where somebody went number two instead of number one! And one and two with 911 and you get 914! Drop the 4 and it's 91! Exactly the score Kyle got on his spelling test twelve days after 9/11! Who has the most to gain from 9/11?! Kyle! Who was nowhere to be found the morning the towers fell?! Kyle! Who dropped the deuce in the urinal?! Kyle! But probably the most damning of all is the evidence seen in this photo of Tower 2! (clicks, and another shot of the Twin Towers is shown) When I zoomed in I saw what first appeared to be a blur, (zooms in on the picture, which just becomes pixilated) but when I computer-enhanced it, (the pixilation disappears as the picture sharpens - it's a drawing of an evil Kyle with a large, sharp knife in his right hand) You almost got away with it, you sneaky butt hole.
)

čet 27 ožu, 2008 3:04 pm
Profil Web stranica
the Red Viper

Spol: Muški
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
Post Re: teorija zavjere o teorijama zavjere
Chaky je napisao/la:
najvaznije... zasto? da ostane dojam u javnosti da znaju sto rade i da imaju kontrolu na situacijom, jer da nema teorija zavjera svi bi mislili da su nesposobni i nemocni pred teroristima i sl. prijetnjama... i tek onda bi bili pod pritiskom...

ma i ne samo to.
uprincipu, recimo da postoje dvije vrste ljudi (plus recimo ja, ali na sebe obicno gledam kao na nadcovjeka, pa ono...)*
jedni koji pogledaju dnevnik i automatski vjeruju u sve sto vide. i drugi koji pogledaju dnevnik i nevjeruju ni rijeci.
e, sad, primjeti da ova druga skupina vjeruje u teorije zavjere slicno kao sto prva vjeruje u dnevnik.
tako da... ako ti je cilj utjecati na populaciju (a to se nekako podrazumjeva) onda to radis na dva nacina. prvo nesto kazes na dnevniku i tak si se rijecio prve skupine. onda napravis teoriju zavjere i rijesio si se druge slupine.

as simple as that.

*(ne, ja nisam egoisticni manijak, to se tebi samo cini... hm... da...)

pon 31 ožu, 2008 12:09 am
Profil ICQ Web stranica
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Chaky je napisao/la:
meni osobno se to cini puno uvjerljivije ... tko zna, mozda pocnem vjerovati u jednu teoriju zavjere :mrgreen:
Meni je teorija pomalo bezveze. OK, svakako da se salju lazne informacije da se ljude zbuni, ali ne vjerujem da je ista vise od toga.
Ne da mi se sada raspisivati, ali ja vjerujem u poneku teoriju zavjere - npr. da Amerikanci nisu dosli u Irak da uvedu demokraciju, nego samo radi nafte....

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pon 31 ožu, 2008 7:51 am
the Red Viper

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
Cvicek je napisao/la:
npr. da Amerikanci nisu dosli u Irak da uvedu demokraciju, nego samo radi nafte....

a, dobro, to je opcepoznata cinjenica, a ne teorija zavjere.
ali one price o 9/11 i tako to.
to nema sanse da se razvilo bez da vlada to nije htjela. preozbiljna je to stvar da bi oni samo tako pustili ruke od svega i gledali kako se razvija sveopca panika. ovako, kad kazes da je vlada kriva za sve, bar imas krivca za kojeg ne ocekujes da ce ti to sutra opet napraviti. (nisam sad upoznat s doticnom teorijom zavjere, ali pretpostavljam da ona nije podrazumjevala rusenje jos kojeg neboreda. a isto se nemoze reci i za teroriste koji mogu srusit nesto kad god se sjete, u blizoj ili daljoj buducnosti)
prema tome, bolje da je krivac netko prema kome se takav napad nebi trebao vise dogoditi nego netko tko ima na svom raspolaganju jos mali milijun samoubojica spremnih za poljetanje.
eto, takvo je moje misljenje.
(sad se svi ljepo mozete sloziti samnom i svi sretni :mrgreen: )

pon 31 ožu, 2008 11:08 am
Profil ICQ Web stranica
anarho trekkie

Ant je napisao/la:
a, dobro, to je opcepoznata cinjenica, a ne teorija zavjere.
ali one price o 9/11 i tako to.
Sto se mene tice, nije tako. Sluzbena USA politika je da su tamo otisli unistiti oruzje za masovno unistenje (kojeg na kraju.. suprise suprise...nisu nasli...) i braniti i uvesti demokraciju.... to sto je fiking obavious da su otisli iz drugih razloga ne znaci da nije urota kada se u ime demokracije ide krasti nafta.
Ant je napisao/la:
ali pretpostavljam da ona nije podrazumjevala rusenje jos kojeg neboreda.
Mozda ne doslovno neboder, ali jos je jedna zgrada pokraj WTCa srusena u dosta sumnjivim okolnostima (da se sad ne raspisujem...)

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pon 31 ožu, 2008 2:18 pm
Inquisitor
Inquisitor

Cvicek je napisao/la:
Mozda ne doslovno neboder, ali jos je jedna zgrada pokraj WTCa srusena u dosta sumnjivim okolnostima (da se sad ne raspisujem...)

ma to je sve povezano sa podzemnim ljudima ... da da... istim onim podzemni ljudima koji su odgovorni za urusavanje u kupskoj ulici...
vjerujte mi... ja vam to sigurno znam... cuo sam od nekog tipa koji je cuo od nekog drugog tipa kojem je rodjak bio sef tog gradilista ... tak da to nije sala

:)

pon 31 ožu, 2008 6:42 pm
Profil Web stranica
anarho trekkie

Chaky je napisao/la:
Cvicek je napisao/la:

ma to je sve povezano sa podzemnim ljudima ... da da... istim onim podzemni ljudima koji su odgovorni za urusavanje u kupskoj ulici...
vjerujte mi... ja vam to sigurno znam... cuo sam od nekog tipa koji je cuo od nekog drugog tipa kojem je rodjak bio sef tog gradilista ... tak da to nije sala

:)
Mislim da bi ovaj post bio primjereniji u "izmisli svoju teoriju" topic :P

BTW, nije da previse vjerujem u slicne teorije, pogotovo o toj zgradi do WTCa i da je Bush naredio da se tornjevi sruse.... ali zanimljivo je za procitati.... mozda ima nesto malo istine u svemu tome...

slika

pon 31 ožu, 2008 8:21 pm
Environmentalist
Environmentalist

a kako se u tu priču onda uklapa onaj avion koji je pao na pentagon?

pon 31 ožu, 2008 11:14 pm
Profil Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

modesty blaise je napisao/la:
a kako se u tu priču onda uklapa onaj avion koji je pao na pentagon?

I oko toga postoje teorije zavjere. Objavljene su i slike na kojima se vide krhotine aviona i slike na kojima se vide krhotine rakete koja je navodno pogodila Pentagon. Ljudima ostaje za razmišljenje koje fotke su originalne, a koje fotošopirane.

uto 01 tra, 2008 12:17 am
Profil ICQ Web stranica
Lieutenant Commander
Lieutenant Commander

Morao sam se i ja malo ukljuciti :mrgreen: :

Mislim da bi ispravan naslov topica trebao biti teorija o teorijama zavjere, jel tak chaky? 8)

Znaci cinjenice ne mogu biti oprecne pojmu teorija zavjere. Sto znaci da ne mozemo govoriti nesto nije teorija zavjere nego je cinjenica. Teorija zavjere se temelji na cinjenicama koje se ne poklapaju sa sluzbenom pricom nekom koja se plasira kroz medije i povijesne udjbenike. Sama teorija zavjere je teorija o zavjeri skupine ljudi i/ili organizacija protiv nekog drugog kako bi ostvarili neku agendu koja ide njima u korist.

E sto se tice 9.11:
Pentagon :
Nisu nikada pronadjeni dovoljno veliki ostaci aviona niti je ulazna rupa u zgradu dovljno velika da bi mogli raci da se radilo o putnickom avionu tima Boeing 757. Niti su objavljene snimke kamera koje su snimile udar nekakvog objekta u zgradu. Smatra se da se radi o bespilotnoj letjelici koja je udraila u zgradu.

WTC:
Neboderi su se srusili brzinom slobodnog pada sto ukazuje na miniranje. Zgrade se ruse tom brzinom samo kada su minirane. WTC 7 zgrada se srusila moglo bi se reci sama od sebe. Nije nikakav veliki objekt lupio u nju te se i ona srusila brzinom slobodnog pada sto upucuje da je bila minirana.
Eto to su cinjenice neke koje upucuju ta se radi o nekoj teoriji zavjere sto se tice dogadjaja vezanih uz 9.11.

:biggrinlove:

http://www.kmt-ts.com

ned 06 tra, 2008 3:52 pm
Inquisitor
Inquisitor

General Chang je napisao/la:
Nisu nikada pronadjeni dovoljno veliki ostaci aviona niti je ulazna rupa u zgradu dovljno velika da bi mogli raci da se radilo o putnickom avionu tima Boeing 757. Niti su objavljene snimke kamera koje su snimile udar nekakvog objekta u zgradu. Smatra se da se radi o bespilotnoj letjelici koja je udraila u zgradu.

http://en.wikipedia.org/wiki/American_A ... _Flight_77
da citiram: "Mete Sozen, a member of the ASCE team onsite after the crash, explained that an airplane does not create a "cartoon-like outline of itself" when crashing into a reinforced concrete building."

to sto ti kao laik ocekujes kak kaze u citatu "cartoon-like outline" ne znaci da bi on trebao i biti tamo...
oko toga sto nema ostataka ispred pentagona...
ajmo pokusati ovako razmisljati... nesto ide velikom brzinom naprijed u zgradu... i sad bi mi trebali ocekivati ostatke ispred zgrade a ne u zgradi?
moja objasnjenje vjerojatno ima isto smisla kao i ovo od "zavjernika"...

Neboderi su se srusili brzinom slobodnog pada sto ukazuje na miniranje. Zgrade se ruse tom brzinom samo kada su minirane. WTC 7 zgrada se srusila moglo bi se reci sama od sebe. Nije nikakav veliki objekt lupio u nju te se i ona srusila brzinom slobodnog pada sto upucuje da je bila minirana.

gornja petina (ili vise) zgrade je pala na ostatak zgrade... da li je to dovoljno veliki objekt? :)

meni je od tih pitanja zanimljivije pitanje zasto ljudi odbijaju vjerovati da hrpa organiziranih lljudi (retorista) moze nadmudriti amerikance, tocnije... njihovu vlast? Zar se smatra da je americka vlada toliko sposobna da ih moze sprijeciti? Come on, get real ;)

i ako su tako sposobni... zasto npr. nisu u Iraku podmetnuli "weapons of mass distraction" i tako opravdali svijetu svoje uletavanje u irak... to bi im bilo puno lakse ostvariti, bez da ih itko skuzi, nego 9/11 kojem su svjedocile tisuce...
ali eto nekako nisu to napravili... mozda su odlucili biti iskreni taj put :mrgreen:

ned 06 tra, 2008 4:44 pm
Profil Web stranica
Lieutenant Commander
Lieutenant Commander

E kada se me pocne quotat onda je osobno..... :evil:

Niti jedan dio nebodera nije pao na zgradu WTC7, pogledaj na filmicima s youtube-a. Uvijek ostanu motori aviona i jos neki dijelovi bez obzira na jacinu udara. To se moze vidjeti po ostacima aviona vidljivim sa mjesta udara u nebodere. Dijelovi motora i spojnice krila s trupom aviona su radjeni od titana. Nema sanse da se sve nestane ili ispari u eksploziji.

ned 06 tra, 2008 5:01 pm
Inquisitor
Inquisitor

E kada se me pocne quotat onda je osobno..... :evil:

hehehe

Niti jedan dio nebodera nije pao na zgradu WTC7,

hmm... sad smo skocili sa 2 blizanca na wtc7... ajde dobro :mrgreen:

sto mislis o potresu kao uzroku rusenja te extra zgrade... kad padnu 2 nebodera poput onih nije bas da sve okolo ostane mirno :)

onda imamo plinske istalacije koje mogu biti zahvacene pozarima i niz takvih eksplozija moze takodjer doprinjeti rusenju zgrade...

mislim ... sve to bi mi imalo malo vise smisla i tvrdnje bi imale malo vise tezine ako bi ih cuo od nekog arhitekta ili građevinara koji se kuzi u stvari... ovako imam samo misljenje laika poput mene koji se uopce ne kuzi u statiku i konstrukciju zgrada poput ovih o kojim pricamo...

btw. sto ti mislis... zasto bi americka vlada srusla jednu extra zgradu?
i zar mislis da bi oni (koji su srusili wtc7) se tako brzo snasli i isla srusiti (iz razloga kojeg ces mi nadam se ti napisati) tu zgradu usput uz ove velike 2?
Pa proslo je jedva nekoliko desetaka minuta izmedju udara i pada zgrada...

Uvijek ostanu motori aviona i jos neki dijelovi bez obzira na jacinu udara. To se moze vidjeti po ostacima aviona vidljivim sa mjesta udara u nebodere. Dijelovi motora i spojnice krila s trupom aviona su radjeni od titana. Nema sanse da se sve nestane ili ispari u eksploziji.

pa nije nestalo sve... ostataka ima... samo se prica da ih nema dovoljno...

chang... ajde mi iskreno reci koliko si dokumentaraca pogledao koji promicu teoriju zavjera u vezi 9/11 a koliko onih koji ih opovrgavaju?
Koliko si napravio vlastitog istrazivanja a koliko si uzeo zdravo za gotovo ono sto su vidio u "pro teorija zavjera" dokumentarcima?
iako mozda mislis za sebe kako neces popusiti ono sto ti plasiraju mediji i americka vlada ti ipak pusis neciju agendu... agendu frikova koji grade teorije zavjera...
nevjerovatno mi je koliko su ljudi, koji kazu da nisu lakovjerni, lakovjerni ... ali drugacijim izvorima ... tu uopce nema provjere informacija... ako je iz nezavisnog izvora automatski se smatra istinom ... i tocka. :roll:

ned 06 tra, 2008 5:46 pm
Profil Web stranica
Lieutenant Commander
Lieutenant Commander

Fala za obrisani post, ili je slucajno nestao dok se forum rusio :-k

čet 10 tra, 2008 1:14 pm
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Fala za obrisani post, ili je slucajno nestao dok se forum rusio :-k

Ako je od 07. ili 08.04., vjerojatno je "poginuo" prilikom pada foruma.

čet 10 tra, 2008 1:18 pm
Profil ICQ Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 24 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: