|
Sada je: čet 27 kol, 2026 11:11 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Commander
Pridružen/a: uto 22 kol, 2006 10:26 pm Postovi: 363 Lokacija: ROMULUS. ROMULAN STAR EMPIRE
|
 Bog, vjera, novac...
imamo boga koji je danas glavna ikon na svijetu, gledano oko njega se vrti največi novac, (prodaja biblije, financiranje crkava,,..)
jeli crkva otišla od svoje prvobitne ideje te je otišla u labirint novca, koji usput netolerira drukčije(magiju,gnosticizam,sotonizam,drevna znanja)
podržavate li ju???
_________________ http://nosgoth.dogoo.us/index.htm forum koji je samo za ljubitečje fantastike,ljubitelje magije i metala..... i koji su visoko tolerantni na druge religije...
|
| ned 06 svi, 2007 9:37 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Ne podržavam Crkvu u nekim aspektima i mislim da su se župnici pa i sama crkva trebali malo konsolidirati. Vidimo da župnici voze Mercedese, Audije i šta ja znam sve ne. Joseph bi trebao više zategnut uzde. Slabo mu to ide. Treba biti oštar kao kad je bio prefeket Kongregacije.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| ned 06 svi, 2007 9:45 pm |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: uto 22 kol, 2006 10:26 pm Postovi: 363 Lokacija: ROMULUS. ROMULAN STAR EMPIRE
|
a diskriminacija okultnog??
_________________ http://nosgoth.dogoo.us/index.htm forum koji je samo za ljubitečje fantastike,ljubitelje magije i metala..... i koji su visoko tolerantni na druge religije...
|
| pon 07 svi, 2007 12:42 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
kakva diskriminacija... pa i dalje ima gluposti poput egzorcizma
crkva je prepuna okultnog
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pon 07 svi, 2007 1:12 pm |
|
 |
|
Commander
|
ma nije to okultno: npr. piramidologija,gnosticizam,masonstvo,rozankrojceri,iluminati,elektromagnetska magija, bio magija, visoka magija, PSI energija, ,.... itd, templari, setanizam,anubiszam,...itd.....
sve to crkva više manje ne podnosi... zašto??? neznam....
|
| pon 07 svi, 2007 4:42 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
ma crkva, okultno i ostale stvari za plasenje ljudi... sve je to slicno
ljudi jednostavno ne mogu podnijeti da je svijet bez magije i mistike ... i onda si moraju smisliti razne bogove (set, jahve i sl.) da bi mogli psihicki prezivjeti sranja koja im svijet priredjuje... tak se mogu tjesiti da svijet ipak je fer... sva sranja ce biti naplacena... ali samo kasnije (nakon smrti, 2063., "stogod sto je kasnije ali nije sada")
jedino misticna stvar na svijetu je razlog zbog kojeg nestaju toliki bucini postovi
btw. sve ovo je opet IMHO 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pon 07 svi, 2007 6:22 pm |
|
 |
|
Commander
|
mene ne plaši, ipak u okultnom ima istine, jer naš svijet je relativan i može se kontrolirati(ne cijeli ali u djelovima)....
|
| pon 07 svi, 2007 8:14 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
"..jedino misticna stvar na svijetu je razlog zbog kojeg nestaju toliki bucini postovi .."
Jest da san skoro "corav" as san uspija procitat....hmmm... mozda crkva ima pravo ..morat cemo osnovat inkviziciju ponovo da se rijesi taj misticni slucaj moji "nestalih" postova
Vragec nikad ne spava ... stalno lozi...hehe !!  Poslie cemo je raspustit ... smak sijeta ce morat pricekat dok se tako vazan lucaj [ mojih postova] ne rijesi .. to je valjda jasno... !?
Ak board usporedimo s "religijon" sto mislite tko je ovdi glavni "pop " ...za "nauk vijere"  .. mozete si mislit .. jos da provijerimo to s mercedesom ...hmmm tko zna sto bi se otkrilo.  necemo da imenovat ...samo cemo rec da je polozaju ispod ....onog prvog..  ...

Tehnika Pucanstvu !
|
| pon 07 svi, 2007 8:18 pm |
|
 |
|
Commander
|
inkvizicija je po meni največe zlo, i tada bi reko da ih je vodio sotona, ali znate zašto je počela inkvizicija??
crkvi se je zamjerila izida i ostale ženska božanstva pa su izmislili da su žene vještice i zbog toga j epočela inkvizicija.. makar kažu da su pogriješili ,, ali sumljam....
|
| pon 07 svi, 2007 8:24 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Tija si rec da neka od "drugarica " navedenih nije tila s popn podilit svoje iskustvo !?
Ak je tak onda je inkvixzicijai bila potrebna da se uvede reda i da se valjda zna tko koga tu jeli.teba ...hmmm.. nesmin rec....sa "j" ..
Zad je uredu a ja zivija u neznaju i mislia da je to zboh drugih stvari a ono zbog sexa ...  uveli inkviziciju.. Domisljato vrlo domisljato.... 

Tehnika Pucanstvu !
|
| pon 07 svi, 2007 8:46 pm |
|
 |
|
Commander
|
tada ljudi su gledali samo svoje interese,, kaj bi bilo da ti crkva određuje kaj češ jesti...jadno.....
kad su ukinuli inkviziciju crkva je napala kraljev eda ih je opsjeo sam satan....jadno... 
|
| pon 07 svi, 2007 8:50 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
ah, crkva, crkva, crkva...
zasto ju na kraju uvijek ja moram branit? (  )
nije da se ja slazem sa stvarima poput inkvizicije i slicnog, da se razumijemo.
ono sto je valjda ocito (i oko cega se svi mozemo sloziti) onda je to da papa (aka crkva) nije nepogresiv kako je to neko vrijeme za sebe tvrdio (pametan covo  ) dakle, crkva je ljudska organizacija, sa ljudskim manama, sa ljudskim predispozicijama za pogreske.
i cinili su pogreske. i cinili su i mnogo vise od pogreski. u par navrata cinili su cista zvjerstva. ali opet, da to nije bila crkva bio bi netko (nesto) drugi. uvijek je bilo tako, a bojim se da ce jos dugo i biti.
pa ipak, crkva ima u sebi i jedan pozitivni element. ne samo da omogucava realizaciju religijoznih potreba koje neki od nas jos uvijek imaju u sebi ona djeluje i na, recimo, humanitranom polju. kroz povijest crkva je bila zasluzna i za obrazovanje mladih, pogotovo siromasnijih ljudi, biskupi nisu samo spaljivali vjestice, neki od njih su bili dobrotvori, mecene, pokrovitelji znanosti i umjetnosti. uzmite samo biskupa Strossmayer kod nas.
dakle, nekazem da je sve sto je crkva cinila ili i danas cini dobro, na protiv mnogo toga je globalno gledano negativno za covjecanstvo. pa ipak, cak i da nema crkve kao takve smatram da bi se nasao netko da ju zamjeni u tom pogledu.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| uto 08 svi, 2007 10:13 pm |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
Crkva sa velikim C je institucija, vjera to nije. Ljudi to dvoje često brkaju i kažu da nevjeruju, te se izjašnjavaju kao ateisti. Isti kažu da čitaju horoskope i da se nadaju nečem boljem u slijedećem životu. Dakle, vjeruju u nešto, nisu ateisti. Zašto se ateisti izjašnjavaju samo protiv katoličke vjere, a ne protiv nekih drugih. postoje neke religije koje zahtjevaju žrtvovanje djevica i nekad cijelog poljoprivrednog prinosa. kako u tim zemljama nema valuta/nije bilo valuta, ne može se reći da je samo Crkva u srednjem vijeku radila gluposti. nažalost, istina je da je radila. ali tome su krivi poremećeni umovi koji su tada imali vlast - u bilo kojem obliku. kažu da su imali halucinacije zbog plijesni koja je rasla u brašnu i ispuštala toksine. od tog brašna bi se mjesio kruh i onaj tko bi ga pojeo ne bi više bio baš svoj. otud i prividi vještica i drugih prikaza. još ako se sve zalije vinom iz olovnih čaša, sve je jasno. 
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| sri 09 svi, 2007 1:36 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
"...u par navrata cinili su cista zvjerstva. ali opet, da to nije bila crkva bio bi netko (nesto) drugi. uvijek je bilo tako..........."
@Ant pa jesi ti sav svoj..!? hehe... pa to je vrijedan biser ljudskog uma !! Jedan od vrijednijih s ovog boarda..
To ti ga dodje ka ovako... Iden ja ulicon i ubijen covika , doslo mi .. dodjem pred sudiju kad on meni " pa covice boziji kao si to moga uradit" a ja njemu pa "drug" sudija da ga ja nisan zakla virovatno bi neki drugi to uradila ili bi jadan skonca ko zna kako i ko zna di.....i sudija me pusti jer tko zna mozda je tako ...e ..
Taj sudija se zva @Ant !!

Tehnika Pucanstvu !
|
| sri 09 svi, 2007 2:09 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
joj, buco, buco...
no dobro, ako bas hoces ici u te vode.
ja sam u svom postu govorio o drustvenim zbivanjima. i tu treba primjetiti jednu cinjenicu. malo je pojedinaca koji imaju apsolutan utjecaj na cijelo drustvo i mogu ga samostalno podvrgnuti svojoj volji.
e, sad, kad ti imas neko realno drustvo i nekakvu atmosferu u njemu pojedine stvari ce se kad tad ostvariti.
uzmi primjer, recimo, francuske revolucije 1789. godine. zar ti tvrdis da u slucaju da nije bilo dobrog starog Lafayettea nebi bilo ni revolucije?
bilo bi je, bilo bi je. mozda nebi pocela bas 14. srpnja, ali ipak bi pocela. jer su prilike u drustvu bile takve da je revolucija bila neizbjezna.
dakle, djelovanje pojedinca koji je vodio revoluciju nije toliko vazno kao opcedrustvene prilike u kojima se ona odigravala. isto tako se moze gledati i na crkvu kao na jednu podgrupu u drustvu. i sad, cak i da nije bilo crkve stvari bi se razvijale (manje vise) onako kako su se razvijale. i postojala bi neka druga organizacija koja bi provodila vecinu ili dio stvari koje je provodila crkva.
i sad je pitanje zasto? e pa zato sto je vrlo malo toga sto se u crkvi kroz povijest radilo imalo podlogu u Bibliji. zar mislis da su krizarski ratovi stvarno vođeni iz vjerskih pobuda, ili da u Bibliji zaista pise kako su zene koje posjeduju crne macke vjestice i da ih treba spaljivati na lomaci? ne, tu se nije radilo o sljeđenju Biblije. i iz toga se vidi da je i neka druga organizacija sa dovoljno utjecaja mogla raditi podpuno iste stvari (i sa istim ciljem: odrzavanjem vlastitog utjecaja)
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sri 09 svi, 2007 2:02 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|