| Autor/ica |
Poruka |
|
Commander
Pridružen/a: uto 22 kol, 2006 10:26 pm Postovi: 363 Lokacija: ROMULUS. ROMULAN STAR EMPIRE
|
 Magija i genetika
jeli po vama moguče u gene usditi posebne čestice koje stvaraju efekte magije??
slično x.menima... ali molim ozbiljno....
_________________ http://nosgoth.dogoo.us/index.htm forum koji je samo za ljubitečje fantastike,ljubitelje magije i metala..... i koji su visoko tolerantni na druge religije...
|
| sri 09 svi, 2007 10:10 am |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
mogu ti usaditi gen neki za neku fluorescentnu boju pa svijetliš u mraku. radili su to miševima i gicama. uštediš energiju i još te svi komadi mole da ih pratiš kući po mraku.
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| sri 09 svi, 2007 12:46 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
 Re: Magija-genetike
Scimitar je napisao/la: jeli po vama moguče u gene usditi posebne čestice koje stvaraju efekte magije??
ozbiljno... ne
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 09 svi, 2007 3:32 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
vjerojatno bi se teoretski (uz dovoljno naprednu tehnologiju) moglo utjecati na neke stvari.
kao onaj lik iz X-mena koji je imao dugacki jezik i mogao je visoko skakati (zabac se cini mi se zvao)
ne, naravno u tolikoj mjeri da mozes skociti kojih pet, sest metara u zrak, naravno.
a sto se tice onih malo "tezih" mutanata poput Pic... ovaj... Profesora Xaviera za to nebih bas rekao
buduci ni za sam fenomen telepatije nije dokazano postoji li ili ne mislim da je pomalo neozbiljno raspravljati o tome prenosi li se on geneticki ili ga se stece razvojem, ucenjem ili nekakvim specificnim iskustvom (meditacijom npr.)
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sri 09 svi, 2007 4:26 pm |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: uto 22 kol, 2006 10:26 pm Postovi: 363 Lokacija: ROMULUS. ROMULAN STAR EMPIRE
|
al neželim teoriju spajat sa filmom......
_________________ http://nosgoth.dogoo.us/index.htm forum koji je samo za ljubitečje fantastike,ljubitelje magije i metala..... i koji su visoko tolerantni na druge religije...
|
| sri 09 svi, 2007 5:08 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Scimitar je napisao/la: al neželim teoriju spajat sa filmom......
sorry, nekuzim sto si ovime htio reci.
|
| sri 09 svi, 2007 5:14 pm |
|
 |
|
Commander
|
ja sam dao primjer filma, a ne da se moja tema dotiče film....
on je bio kao primjer ,
a ¸PSI energy??
|
| sri 09 svi, 2007 5:40 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
aha, kuzim. dakle nije samo film u pitanju.
hm... dalo bi se mozda napraviti nekakvog super-proroka.
buduci u mozgu postoje djelovi koji "reguliraju" (u nedostatku bolje rijeci) paranormalne dozivljaje pojedinca (tipa near death experience i slicno).
pa bi se na to podrucje mozga moglo nekako utjecati kroz geneticki inzinjerign. takva osoba bi onda bila sklonija prozivljavanju takvih paranormalnih osobnih iskustava. eto, to mi je bas palo na pamet.
|
| sri 09 svi, 2007 5:44 pm |
|
 |
|
Commander
|
pa mislim da bi ta osoba mogla koristiti bio magiju za dobro ili zlo ,, a sada kaj odluči... napisat ču ti osnove zemlje, zraka,vode,vatre u biomagiji i ......
al nemam kod sebe trenutačno...
|
| sri 09 svi, 2007 6:08 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
trik je u tome da se za bilo kakvo pospjesivanje "nadnaravnih moci" pojedinca mora tocno odrediti dio mozga u kojemu se odvijaju doticni procesi.
potom ta podrucja mogu (teoretski!) biti "poboljsana". ali to je vec stvar genetike koja trenutno jos nije ni blizu tako necega.
tako je moguce i poboljsati druge karakteristike, poput osjetila (s pripadajucim djelovima mozga, naravno). tako bi se moglo stvoriti covjeka spozobnog za registriranje mnogo veceg spektra nego sto mi danas to mozemo, ili mu omoguciti da cuje mnogo vise frekvencije nego mi.
ali to je sve jos teski SF
|
| sri 09 svi, 2007 7:51 pm |
|
 |
|
Commander
|
da to je mali sf...heh...
uglavno postojao je laboratorij za to...
čovjek skuži opasnost prije nego što je vidi....
|
| čet 10 svi, 2007 1:14 pm |
|
 |
|
Cadet 1st year
Pridružen/a: pon 21 svi, 2007 5:21 pm Postovi: 11 Lokacija: Sunčev sustav, Zemlja, Euroazija, Europa, Balkanski poluotok, Hrvatska frakcija, Zagreb, trnje...
|
 Re: Magija-genetike
Scimitar je napisao/la: jeli po vama moguče u gene usditi posebne čestice koje stvaraju efekte magije??
Moguće je ako poznaješ kemiju, Biologiju, egzobiologiju, fiziku i tako...
|
| čet 21 lip, 2007 12:04 pm |
|
 |
|