|
Sada je: pon 07 ruj, 2026 9:17 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 13 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 6x19 - Lessons
"Lessons" (Leksije)Sezona: 6 Epizoda: 19 Datum premijere: 05.04.1993. Prikazano na HRT-u: 04.08.2008. Scenaristi: Ron Wilkerson & Jean Louise Matthias Redatelj: Robert Wiemer Gostujući Glumci:Wendy Hughes -Nella Daren R. Cox - Marquez David Anderson - Ensign Armstrong Carl David Burks - Ensign Russell Stardate: 46693.1 (2369) Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra) Nakon što budan usred noći zbog nesanice Picard primjećuje da je pola brodskih sustava isključeno. Znatiželja ga odvodi u laboratorij za zvjezdanu kartografiju, gdje susreće novu šeficu tog odjela, natporučnicu Nellu Daren. Ona i njezino osoblje pokušavaju konstruirati matematički model jednog zvjezdanog sustava koji se tek stvara, pa su zbog potrebe za računalnim resursima isključili dio sustava. Detaljnije informacije: Memory AlphaKompletan scenarij: LessonsBackground Information # The stellar cartography department is first seen in this episode, though is much less elaborate than in Star Trek Generations. # Watch for a particularly poorly done obvious flat matte as an access tunnel while Picard is playing flute in the Jefferies tube. # This may be the first instance where you can hear crosstalk over the communicator channels. It happens when Daren and Commander Riker are talking to each other and Captain Picard can hear them from the bridge. # "Lessons" brings out of storage Picard's beloved Ressikan flute, which he learned to play during the critically acclaimed episode "The Inner Light". This leads to one of the highlights of the episode, the duet with Picard on the flute, and Daren playing her keyboard. # This episode references the events in "The Inner Light" when Captain Picard talks to Commander Darren in his quarters. # In the scene where Commander Daren comes to Picard's quarters, a boom mic drops into frame briefly. This occurs while Picard is seated, listening to the Brandenburg Concerto No. 3, before Daren arrives. # During the Daren/Picard duet in Picard's quarters, the hands of someone besides Picard take over the flute playing. It's especially pronounced at the end of the duet, when Picard takes over again.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 04 kol, 2008 5:54 pm |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
 Re: 6x19 - Lessons
imao je primjere na brodu kako funkcioniraju veze na brodu  a, žao mi ga je...konačno nađe ženu koja ga opčinjava i na kraju ništa od toga. neka netko poslika pikardovu zaljubljenu facu i neka stavi u galeriju da glasamo  je l se vama čini da je u jednom trenutku kad je u kabini svirao frulu imao dublera svirača kojem su ruke bile puno dlakavije nego pikardu?
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| uto 05 kol, 2008 2:39 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Cvicek je napisao/la: Background Information ... # During the Daren/Picard duet in Picard's quarters, the hands of someone besides Picard take over the flute playing. It's especially pronounced at the end of the duet, when Picard takes over again. modesty blaise je napisao/la: je l se vama čini da je u jednom trenutku kad je u kabini svirao frulu imao dublera svirača kojem su ruke bile puno dlakavije nego pikardu? hm... cita li itko osim mene vise ove ankete? 
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| uto 05 kol, 2008 2:44 am |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
ne. 
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| uto 05 kol, 2008 2:48 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
8 Ovo mi je ko nekakav nastavak inner lighta , picard jako dobro svirucka inace 
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 05 kol, 2008 11:20 am |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
9, I ja sam doživio epizodu kao nastavak The Inner Light-a, Sviranje frulom je ono nešto što diže epizodu, a tu si i Picardove zavodničke sposobnosti, može se od njega dosta toga naučiti. 
| uto 05 kol, 2008 1:01 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 05 kol, 2008 1:38 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
…kartografi su cijelu pomutnju na brodu napravili… LOL
…Picard se zaljubio … ponovo… tako su mu oći caklile kad je svirao u duetu s Daren… …glazba je bila odlična… …ponovo smo čuli ''onu'' melodiju…
…i sve ide super i onda od jedanput se pojavi neki ludi zadatak gdje Daren jedva izvuće živu glavu… …bedasti rasplet događaja, i ona traži premještaj…
…zašto neke stvari moraju biti tako komplicirane… ?
10
| čet 07 kol, 2008 1:21 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
10 I meni je to bio nastavak Inner lighta ... preduhitrili ste me  Inner Light 2 ne moze dobiti manju ocjenu od 10. Mrzim vas koji ste glasali 7 ili manje Bilo je lijepo opet vidjeti Picarda da se zaljubio Nazalost, opet nesretno.... on i Geordi bas nemaju srece  ali bar je Picard bio s***c kao mladi casnik  Zakon je kako mu je cura nasla najakusticnije mjesto na brodu gdje ce vjezbati duet,... i kako se njihova svirka cula svuda uokolo.... i najednom prestala zbog odredjenih okolnosti... bas romanticno Klavijatura na rastvaranje mi je jedan od najfora gadgeta koji sam vidio u Treku Bio je tu i neka podradnja spasavanja kolonista... koja je sluzila da Picarda bude strah sta ce mu se dogoditi sa curom... Ona melodija mi je i dalje fora... dodje mi da idem uciti svirati frulu ili klavir samo da bih je mogao odsvirati  Ono sto je bad u epizodi, je sto nisu uspjeli razdvojiti "poslovno" i "privatno" To mi je totaaaalno lose Pa je**mu, pa bolje im bilo da su ostali skupa, i nekako se naucili na takvu situaciju,.. zar ce im sada biti bolje? Mogli su preci preko toga,.. pa i da ona nije bila casnica, uvijek je mogucnost da joj se moze dogoditi neko s**nje... kao recimo Siskovoj zeni... na neke stvari se jednostavno ne moze utjecati... Bolje je zivjeti za trenutak, a ne da radi takvih gluposti ne budu skupa  Sta da sad mi ostali, koji trazimo inspiraciju u Treku, da mislimo,.. kad ni Picard ne moze a da ne mjesa poslovno i privatno?!?!?!  Mr.bobo je napisao/la: …zašto neke stvari moraju biti tako komplicirane… ? Ne bi trebale biti... to je bila njihova odluka da si zakompliciraju zivot umjesto da uzivaju  Ant je napisao/la: Cvicek je napisao/la: Background Information ... # During the Daren/Picard duet in Picard's quarters, the hands of someone besides Picard take over the flute playing. It's especially pronounced at the end of the duet, when Picard takes over again. modesty blaise je napisao/la: je l se vama čini da je u jednom trenutku kad je u kabini svirao frulu imao dublera svirača kojem su ruke bile puno dlakavije nego pikardu? hm... cita li itko osim mene vise ove ankete?  Izgleda da ne... pitam se cemu nam trud naci sve informacije i posloziti ih... mozda bi trebali samo staviti ime epizode, kratku radnju.. i eto vam ga.. komentirajte i glasajte 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| ned 10 kol, 2008 4:07 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
Geordi je Cylon! Jedini je on cuo muziku 
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| uto 12 kol, 2008 11:26 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 9:40 pm Postovi: 1166 Lokacija: Zg
|
MacGyver je napisao/la: Geordi je Cylon! Jedini je on cuo muziku  Nije jedini. Muziku je cuo i onaj neki krumen koji je tren - dva s Geordijem pokusao skuziti kaj se to cuje, ali nije ostao nego je otisao poslom tren prije nego se pojavio Data.
_________________ Hvala Daso : “Shvatio sam da čovjek drugoga čovjeka smije gledati s visine samo kada mu pomaže da se pridigne.”
|
| sri 20 kol, 2008 12:30 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
nenadg je napisao/la: MacGyver je napisao/la: Geordi je Cylon! Jedini je on cuo muziku  Nije jedini. Muziku je cuo i onaj neki krumen koji je tren - dva s Geordijem pokusao skuziti kaj se to cuje, ali nije ostao nego je otisao poslom tren prije nego se pojavio Data. Cetvorica su na Enterpriseu i jos jedan na Zemlji 
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| sri 20 kol, 2008 12:37 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ocjena 6. Picard u ljubavnom pohodu.
|
| sub 24 lis, 2009 2:26 am |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 13 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|