| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
 7x24 - Preemptive Strike
"Preemptive Strike" (Preventivni udar)Sezona: 7 Epizoda: 24 Datum premijere: 14.05.1994. Prikazano na HRT-u: 26.09.2008. Scenaristi: Naren Shankar (prica), René Echevarria (teleplay) Redatelj: Patrick Stewart Gostujući Glumci:Michelle Forbes as Lieutenant Ro Laren John Franklyn-Robbins as Macias Natalija Nogulich as Fleet Admiral Alynna Nechayev William Thomas, Jr. as Santos Shannon Cochran as Kalita Richard Poe as Gul Evek Stardate: 47941.7 (2370) Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra) Proslava povratka Ro Laren na Enterprise je prekinuta lošim vijestima; Makiji su napali kardasijanski brod nedaleko od Demilitarizirane Zone, što izaziva nove napetosti između Federacije i Kardasije. Kardasijanci su bijesni zbog rastuće makijske prijetnje i obećavaju Federaciji da će uzeti stvar u svoje ruke ukoliko Federacija ne obuzda Makije. Admiralica Nehajeva odlučuje ubaciti Ro Laren među Makije, kako bi sakupila informacije. Detaljnije informacije: Memory Alpha - Preemptive StrikeKompletan scenarij: Preemptive Strike
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| pet 26 ruj, 2008 5:12 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 7x24 - Preemptive Strike
9 Dobra epizoda , i moram rec da me atnosfera, bitka i opcenito likovi dosta podsjecaju na nacin snimanja DS9 epizoda , bilo je to porpilicno zabavno gledat RO ja ipak razumijem jer cijeli se zivot borila kontra kardassianaca i sada je trebala smjestit makijima koji se bore kao i nekoc ona , kontra kardaša , kako bi sprijecili da ih se ,maltretira i proganja , cak je ono na kraju dosta dobro izvela Nego zasto se ljudi iz tih kolonija nisu jednostavno preselili u neki dio pod federacijom , ako im je vec ionako sloboda kretanja zajamcena a pod kardasiancima su maltretirani , mozda su mogli dobit i nove planete za koloniziranje ? Iako nemogu rec da nerazumijem makije , ipak oni su gradili i stvarali kolonije is ad ih se zeli otjerat , no ipak mozda bolje da su otisli (Na kraju su ih jem hadari otjerali ne sa planeta , nego u drugi zivot, onaj svijet)
_________________ Surviving the new decade
|
| pet 26 ruj, 2008 5:20 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Odlicna epizoda... dao sam 9, ali mozda povisim na 10, jos cu razmislit
Gledao sam je 2003. i ostala mi je u sjecanju zadnja scena kad je Picard samo sutio
I sto mislite, dal je Ro trebala izdati Makije, ili Federaciju? Ja mislim da je napravila pravu stvar
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| sub 27 ruj, 2008 12:26 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Fedse , da je izdala makije ispala bi prava gadura , mislim da je ono sa smrcu onog starog , prelomilo nesto u njoj 
|
| sub 27 ruj, 2008 12:38 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
.,..jeee... Ro!!
...zastavnica Gates je dosta često bila za kormilom... ...šteta što je njzina uloga ostala samo u sjeni... 
...Ro nije bio problem ubaciti se u Makije... no nije ni slutila da će se osjećati tako prihvačeno... ...te osječaj pripadnosti prevlada u njoj toliko da ostade s njima... ...nisam se nadao takvom raspletu...
...na kraju Picardova faca je bila fakat opaka...!
10
| sub 27 ruj, 2008 11:21 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Istina , kormilarka je bila dosta tu ali nije puno govorila nit bila ukljucena u radnju 
|
| sub 27 ruj, 2008 11:23 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...mogla je dobiti koju rečenicu ili zaplet, kao Ogawa iz bolnice... ...da su je ubili bilo bi bolje nego da je samo onako ''statična''... ...i da govori ''yes captain''...
| sub 27 ruj, 2008 11:42 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Pa naravno , ipak sam joj ja uzor i postuje me 
|
| sub 27 ruj, 2008 11:55 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
captain je napisao/la: Istina , kormilarka je bila dosta tu ali nije puno govorila nit bila ukljucena u radnju  Pa nije bas puno bila tu, pojavila se samo u 6 epizoda Inace pobjednik u kategoriji njemih likova je Ayala iz Voyagera koji se pojavio u 113 epizoda, a progovorio je samo u 4 
|
| ned 28 ruj, 2008 9:42 pm |
|
 |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
MacGyver je napisao/la: captain je napisao/la: Istina , kormilarka je bila dosta tu ali nije puno govorila nit bila ukljucena u radnju  Pa nije bas puno bila tu, pojavila se samo u 6 epizoda Inace pobjednik u kategoriji njemih likova je Ayala iz Voyagera koji se pojavio u 113 epizoda, a progovorio je samo u 4  Može mu konkurirati jedino Morn koji se pojavio u 92 epizode, a nije progovorio ni u jednoj.  btw, Ensign Gates se pojavila u 35 epizoda, a Ayala u 118.
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| ned 28 ruj, 2008 9:56 pm |
|
 |
|
Make it so
|
To je poprilicno fascinantno , glumit redovito u seriji a nemat texta nit veceg utjecaja na radnju 
|
| ned 28 ruj, 2008 10:39 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Lore je napisao/la: btw, Ensign Gates se pojavila u 35 epizoda, a Ayala u 118. Cudno, na IMDBu pise 6 i 113
|
| ned 28 ruj, 2008 10:45 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
|
captain je napisao/la: To je poprilicno fascinantno , glumit redovito u seriji a nemat texta nit veceg utjecaja na radnju  ...to nije fascinantno, to je mučenje... ...no vjerujem da bi i ti pristao na takvu ulogu... 
| pon 29 ruj, 2008 1:05 am |
|
 |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
MacGyver je napisao/la: Lore je napisao/la: btw, Ensign Gates se pojavila u 35 epizoda, a Ayala u 118. Cudno, na IMDBu pise 6 i 113 Ja sam svoje izvore našao ne memory-alphi. Ne da mi se sada stavljati link. Pogledaj sam... 
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| pon 29 ruj, 2008 7:09 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ocjena 10. Jako mi se sviđa ova epizoda. Šteta što se Ro Laren više ne pojavljuje u star treku.
|
| sri 21 lis, 2009 11:45 pm |
|
 |
|