| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
 3x20 - Tin Man
"Tin Man" Limeni covjekSezona: 3 Epizoda: 20 Prvi put prikazana: 23. 4. 1990 Prikazana na HRT-u: 9. 4. 2008. Scenaristi: Dennis Putman Bailey & David Bischoff Redatelj: Robert Scheerer Stardate: 43779.3 (2366) Gostujuci glumci:Michael Cavanaugh as Captain Robert DeSoto Peter Vogt as the Romulan commander Colm Meaney as Miles O'Brien Harry Groener as Tam Elbrun Kratak sadržaj:The Enterprise races against Romulans to make First Contact with a powerful entity code-named "Tin Man." Detaljnije informacije: Memory Alpha - Tin Man
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| sri 09 tra, 2008 4:26 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 3x20 - Tin Man
9 Dopadaju mi se sve epizode koje pricaju o prastarim rasama i stvarima iz daleke proslosti Tin man me malo podsjeca na vrstu 8472 i njihov simbiotski odnos pilota i broda ali je ipak malo drugaciji , cak mozda i malo mocniji nego oni Jer je romulance sredio bez problema Malo mi ga je bilo zao , sam tisucu godina , uistinu teska sudbina sve skupa jos jedna dobra epizoda s romulancima i sa misterijom (nesto slicno kao contagion)
_________________ Surviving the new decade
|
| sri 09 tra, 2008 4:33 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
eto konacno i ja da pogledam epizodu popodne  fora epizoda... postala je puno zanimljivijom sa dolaskom romulanaca... ti romulanci su stvarno veliki plus za ST svijet i sam TNG  kaj mislite o spin off seriji sa tamom i tin manom?  eh da... ocjena 8
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 09 tra, 2008 5:50 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Samo 2 lika u seriji ? zar to nije malo neisplativo 
_________________ Surviving the new decade
|
| sri 09 tra, 2008 5:55 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
captain je napisao/la: Samo 2 lika u seriji ? zar to nije malo neisplativo  pa mislim da je jako isplativo... samo 2 place ... tocnije jedna  pa pogledaj kako je red dwarf popularan a imao je samo 3 +1 lika ... iako, istina, vjerojatno bi serija propala brzo 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 09 tra, 2008 6:22 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Mozda neki film, ali mislim da serija bas nebi uspjela... U biti Farscape ima slicnu temu...
Dosta dobra epizoda, osmica, iako sam skuzio kraj vec negdje na pola epizode...
A sto se tice one rasprave o hepiendovima, ova je imala relativno realan hepiend, iako ni to bas nije najbolji primjer...
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| sri 09 tra, 2008 6:40 pm |
|
 |
|
Lieutenant
Pridružen/a: sri 10 svi, 2006 11:05 pm Postovi: 168 Lokacija: Maribor, Slovenija
|
Meni je epizoda bila za sedmicu. Zanimljiv zaplet ali mi telepat nekako nije bio uvjerljiv, čovjek bi očekivao da će biti totalni psycho zbog slušanja misli svih ljudi oko sebe... bio je doduše malo razdražljiv, ali to baš nije to. Mogli su to potencirati. Očekivala sam isto da će možda ubaciti još koju foru sa čitanjem misli. 
| sri 09 tra, 2008 11:48 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
6 Nisam osobito oduševljen epizodom, pogotovo Elbrunom. Nekako mi bezveze ispada da je najveći federacijski stručnjak za prve kontakte labilni telepat sa traumama iz djetinjstva. Previše mi djeluje nestabilno, iako je tu ispao kao spasitelj. U prijašnjoj misiji, za koju mu svi spočitavaju, malo se previše izgubio pa je stradalo 47 ljudi. S druge strane, Gomtuu je vrlo zanimljiv. Nesvakidašnje biće koje je kombinacija vrlo starog i inteligentnog telepata i bioshipa. Kao što kaže captain, podsjeća na kasnije viđenu vrstu 8472. Kraj je bio predvidljiv, Elbrun je napokon našao svoj mir.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| čet 10 tra, 2008 2:07 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...dajem 9... ...svidila mi se epizoda... i rješenje kojim je završila... ...sviđaju mi se takva jedinstvena bića...
Tam Elbrun je konačno našao svoj dugo očekivan mir...
...romulanci su tu bili radi napetosti... no nisu se baš proslavili...
| čet 10 tra, 2008 10:47 pm |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
epizoda ima romulance i zanimljivo nepoznato biće...sasvim dovoljno za 8 i meni je zasmetalo što je toliko labilna i živčana osoba najveći federacijski stručnjak za prvi kontakt. zar zaista ne postoji nitko primjereniji?
_________________ njanjanja
|
| pet 11 tra, 2008 2:35 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 9:40 pm Postovi: 1166 Lokacija: Zg
|
Lil'Mee je napisao/la: epizoda ima romulance i zanimljivo nepoznato biće...sasvim dovoljno za 8 i meni je zasmetalo što je toliko labilna i živčana osoba najveći federacijski stručnjak za prvi kontakt. zar zaista ne postoji nitko primjereniji? Mozda neki drugi telepat, mislim da bi Picard pristao prepeljati Dianinu mamu na Gomtoo-a . Jasno samo u jednom smjeru. A onda -> 
_________________ Hvala Daso : “Shvatio sam da čovjek drugoga čovjeka smije gledati s visine samo kada mu pomaže da se pridigne.”
|
| pet 11 tra, 2008 2:59 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Lil'Mee je napisao/la: i meni je zasmetalo što je toliko labilna i živčana osoba najveći federacijski stručnjak za prvi kontakt. zar zaista ne postoji nitko primjereniji? To je sve relativno.... zamisli sebe da osjecas emocije i citas misli od ne 10 ili 100 nego od 1000 ljudi.... i da to tesko mozes blokirati, s obzirom na to lik je bio super stabilan  Chaky je napisao/la: kaj mislite o spin off seriji sa tamom i tin manom?  Boooring... to nekak vidim kao djecju seriju  ... Bez obzira na snagu, Romulanski brod je prelagano puknuo... Sta mislite, zar ne bi i u Federaciji, isto kao u Babylonu 5, trebalo imati zakone koji kontroliraju telepate, i da njima bude zabranjeno citati tudje misli i osjecaje bez dozvole? Nije li to totalno zadiranje u privatnost? Dao bih osmicu, ali sada je prekasno za glasanje 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 05 svi, 2008 2:17 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Cvicek je napisao/la: Sta mislite, zar ne bi i u Federaciji, isto kao u Babylonu 5, trebalo imati zakone koji kontroliraju telepate, i da njima bude zabranjeno citati tudje misli i osjecaje bez dozvole? Nije li to totalno zadiranje u privatnost?
Trebalo bi, da. Smrt telepatima! 
|
| pon 05 svi, 2008 11:47 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Cvicek je napisao/la: Sta mislite, zar ne bi i u Federaciji, isto kao u Babylonu 5, trebalo imati zakone koji kontroliraju telepate, i da njima bude zabranjeno citati tudje misli i osjecaje bez dozvole? Nije li to totalno zadiranje u privatnost? Kako bi znao da se oni pridržavaju zabrane? Za to bi trebalo svakom telepatu "uvaljati" nekakav mind control device, što je opet kršenje njihovih prava.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| uto 06 svi, 2008 2:47 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
TerNek je napisao/la: Kako bi znao da se oni pridržavaju zabrane? Za to bi trebalo svakom telepatu "uvaljati" nekakav mind control device, što je opet kršenje njihovih prava. To je jaaaako dobro pitanje... sada u 3 ujutro se ne mogu sjetiti prepametnog odgovora. U ST svemiru bi se mogao "izmisliti" neki device koji registrira koristenje telepatije... pa onda kazniti krivca kojeg se uhvati... recimo to ukomponirati u universal translator ili tako nesto... pa da ukljuci neki zvucni signal kad skuzi telepatiju...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 06 svi, 2008 2:55 am |
|
 |
|