|
Sada je: uto 15 ruj, 2026 10:27 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
3x02 - The Ensigns of Command
| Autor/ica |
Poruka |
|
luda baba
Pridružen/a: čet 30 kol, 2007 11:53 pm Postovi: 1471 Lokacija: Middle-Earth
|
"The Ensigns of Command"(Zapovjedna obilježja)Sezona: 3 Epizoda: 2 Datum premijere: 2.10.1989. Prikazano na HRT-u: 14.3.2008. Scenaristica: Melinda M. Snodgrass Redatelj: Cliff Bole Gostujući glumci:Eileen Seeley - Ard'rian McKenzie Grainger Hines - Gosheven Mark L. Taylor - Haritath Richard Allen - Kentor Colm Meaney - Miles O'Brien Mart McChesney - Sheliak Director Stardate: 43133.3 (2366) Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST Centra) Enterprise prima poziv od vrste zvane Šelijaci koja zahtijeva hitno uklanjanje ljudske kolonije s planeta Tau Cygna V. Naime, navedena kolonija prema federacijsko-šelijatskom mirovnom sporazumu pripada Šelijacima koji ne žele ljude na svojem teritoriju. Ukoliko Enterprise ne evakuira naseljenike u roku od četiri dana Šelijaci će ih poubijati. Detaljnije informacije: Memory Alpha
| pet 14 ožu, 2008 6:05 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 3x02 - The Ensigns of Command
8 Epizoda sa dobrim rjesenjima problema koje su imali glavni likovi Naprimjer datino rijesenje s fazorom je bilo i spektakularno ali i korisno (datin poljubac je bio simpa , na kraju) a picardovo rijesenje jos bolje kako je samo uzivao kad je prekinuo komunikaciju sa sheliacima Sheliak je inace preslabokoristena rasa a imaju potencijal za nesto vise OTkud su oni? koliki im je teritorij? nista se nezna 
_________________ Surviving the new decade
|
| pet 14 ožu, 2008 6:17 pm |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
captain je napisao/la: Sheliak je inace preslabokoristena rasa a imaju potencijal za nesto vise OTkud su oni? koliki im je teritorij? nista se nezna  Jos jedna u gomili rasa koje vidimo u samo jednoj epizodi. Takodjer dajem osmicu, zanimljiva ideja i realizacija. Lukrecija, link za Memory Alphu ti pokazuje na epku "Evolution".
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| pet 14 ožu, 2008 10:21 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...jedna Data Picard epizoda... ... neki prosjek...
...obadvojica su zaslužila veliki plus...
...ne ocijena je samo 6 sa moje strane...
| sub 15 ožu, 2008 2:04 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
8... nije lose... jedino mi idu na zivce oni bahati kreteni ko onaj lik na planetu... ja bi ih ostavio da ih ovi samo pobiju...
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| sub 15 ožu, 2008 2:06 am |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
9 od mene. Konačno su promijenili one užasne SuperMan uniforme. Sjajna epizoda sa dobro povezanim početkom i krajem koji se vrti oko Datine kreativnosti i koraka bliže humanosti. Mnogi će naći poveznicu sa Makijima, no postoji velika razlika što Šelijaci ni najmanje ne poštuju Humanoidne vrste i laki su na obaraču, a druga stvar je što su ovi ljudi pali na njihov planet. Iako 90 godina poslije odlučiti naseliti planet je dosta iracionalno i čini mi se nepristrano. Ali Picardov pokret rukom da se prekine veza je fenomenalan, u onih nekoliko minuta dok na vatri drži Šelijake i šeta po mostu ja sam također uživao sa njim i to je ono što mi se sviđa kod Picarda, da ne spominjem njegovo poznavanje glazbe, književnosti i općenito umjetnosti. Prava Trekijevska epizoda, no malo joj fali do čiste desetke. Gul Remal je napisao/la: Lukrecija, link za Memory Alphu ti pokazuje na epku "Evolution". Luce živi u "15-oj" pa nije stigla ispravit Copy/Paste greške. 
| sub 15 ožu, 2008 2:06 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
BrickTop je napisao/la: Mnogi će naći poveznicu sa Makijima, o da  BrickTop je napisao/la: no postoji velika razlika što Šelijaci ni najmanje ne poštuju Humanoidne vrste i laki su na obaraču a kardasijanci su s druge strane poznati po svom postovanju drugih humanoidnih rasa i po svojoj mirnoj, gotovo vulkanskoj, naravi  epizoda je fenomenalna... wesleya skoro da nema, data improvizira, picard "pwna" sheliake (onih 30-tak sekundi je bio cisti koncentrirani gust koji covjek rijetko dozivi u zivotu...  ), a i ta poveznica sa makijskom situacijom (o kojoj smo raspravljali na proslom sastanku)... sve u svemu cista 10.
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sub 15 ožu, 2008 2:43 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Ja i dalje nemogu nac sheliake na karti 
_________________ Surviving the new decade
|
| sub 15 ožu, 2008 3:10 am |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: čet 17 kol, 2006 11:19 pm Postovi: 982 Lokacija: BiH Naj Serija: TNG Naj Film: Nemesis Koje si vrste?: Human
|
Odlična epizoda. Pogotovo mi se sviđa kako je Data riješio problem oko evakuiranja planete. Ocjena 8.
| sub 15 ožu, 2008 12:55 pm |
|
 |
|
Valkyrie
Pridružen/a: čet 06 ožu, 2008 7:38 pm Postovi: 2711 Lokacija: mental asylum Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: ST: XI Opis Stanja: foundation and empire
|
9 jer premalo toga saznajemo o šelijacima(osim da su opsjednuti zakonima i da vole poklapati  ) ,ali inače jako zabavna i zanimljiva epizoda najjače mi je kad su šelijaci stalno prekidali razgovor,ispadalo je ko poklapanje slušalice  (i super je kad je njima picard istom mjerom vratio  ),pa datina faca kad ga je ženska poljubila  i kad je data nju na kraju epizode zbaril  p.s.e da slažem se s chakyem,wesley nije ni a beknuo u epizodi,tak da je to fenomenalno 
_________________ No one ever creates anything great without a dash of madness. (Aristotle)
|
| sub 15 ožu, 2008 1:07 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Chaky je napisao/la: wesleya skoro da nema,. ...ima ga u nekoliko scena, i imao je ulogu u prilagodbi teleportera... ...dakle, u još jednom zadatku je uspješno sudjelovao...
| ned 16 ožu, 2008 1:40 am |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
Mr.bobo je napisao/la: ...ima ga u nekoliko scena, i imao je ulogu u prilagodbi teleportera... ...dakle, u još jednom zadatku je uspješno sudjelovao...  I bolje mu je tako, samo da šuti i surađuje 
| ned 16 ožu, 2008 1:42 am |
|
 |
|
Egzobiolog
|
...meni je fora kad sipa svoje geinjalne ideje... ...koristanje on član broda... Riker ga uvijek zove u svoj tim , kad je prilika...
| ned 16 ožu, 2008 1:51 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 11:39 pm Postovi: 1007 Lokacija: stara ružma
|
glete.. ova epizoda je totalno vezana uz makije pokazuje kak su likovi na toj planeti bili glupi kao i makiji (tj. donjeli su istu odliku ko makiji, a kazem "glupi" jer je Ant to tako objasnio na parlaonici -"svatko ima pravo biti glup") No Data (odnosno federacija) im je ponudio pomoc i nacin da se izvuku... trebalo je "hard love" uvjeravanja da Data pokaze tim ljudima kak su glupi i da TREBAJU pustiti Federaciji da im pomogne Da su ljudi ostali na toj planeti pretvorili bi se u ekvivalente makijima, osim ako ih ovi ne bi odmah istrijebili iz orbite (sto šeliaci sigurno bi, dok kardasijanci to iz nekih drugih razloga nisu htjeli) ...e, a tek naklon ove cinjenice da li su donjeli pravilnu ili pogresnu odluku... dolazi pitanje da li su makiji teroristi ili borci za slobodu (a opet cinjenice pokazuju da su konkretno makiji bili teroristi -razlog: glupa odluka) ovo je epizoda o makijima koji su sretno zavrsili  pravilna epizoda -zato 10 bodova
_________________ "Tko je zreo, brže truli!" To find what you seek in the road of life, the best proverb of all is that which says: "Leave no stone unturned." Have no fear, Batsla is here...
|
| ned 16 ožu, 2008 2:02 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Četvorka. O, silni hvalitelji epizode i postupaka Fedsa, propustili ste neke važne stvari. Cijela dušebrižnička parada za jadne stanovnike Tau Cygne 5 je kretenizam jer je u tom trenutku nepotrebna. Šeliaci tvrde da prema sporazumu planet pripada njima i treba iseliti ljude jer će se Šeliaci tamo naseliti i prije toga "počistiti niža bića", a Picard to bukvalno prihvaća i po dolasku u orbitu šalje Datu da organizira preseljenje. Rikera i Deannu zadužuje da prouče famozni sporazum koji ima preko 500000 riječi. Još na putu prema Tau Cygni 5 trebao je Datu zadužiti da prouči sporazum i provjeri je li sve tako kako Šeliaci tvrde, kao i da potraži kakav propust u sporazumu koji bi se mogao iskoristiti. On bi za nekoliko minuta našao spasonosni članak 1290 o mogućoj arbitraži treće strane, a Picard bi opet imenovao Grizelance koji se tek za 6 mjeseci bude iz svoje hibernacijske faze. Tako bi "kupili" dovoljno vremena da Data bez opterećenja i potrebe za glupim demonstracijama sile ode na planet i objasni ljudima o čemu se radi, a ako bi zatrebalo, da dofura njihovog vođu Goševena i još nekog istaknutog i cijenjenog kolonista na Enterprise gdje bi im se za stolom i u miru objasnila situacija, i uz malo sreće i zdravog razuma, uvjerilo bi ih se da je preseljenje možda jedino rješenje. Ovako je Data izvodio predstavu i fazorom demolirao akvadukt koji fura kolonistima vodu iz planina. Super demonstracija samo malog djelića sile koji bi Šeliaci primjenili da očiste "ljudsku zarazu" sa planeta, zanemarimo li činjenicu da brod koji bi trebao koloniste preseliti stiže tek za 3 tjedna. No, nema veze, Federacija i Starfleet nikad ne griješe. Kolonisti su naučili da se moraju preseliti. Ups, nemaju više dovoda vode. WTF, ak su žedni nek si u brda po vodu ili neka jedu pijesak pa pokrepaju. maX je napisao/la: glete.. ova epizoda je totalno vezana uz makije pokazuje kak su likovi na toj planeti bili glupi kao i makiji (tj. donjeli su istu Griješiš kao i na parlaonici. Ova epizoda pokazuje kako ljudi reagiraju kad se netko igra boga i odlučuje umjesto njih. Isto tako pokazuje forsiranje ideje da su Fedsi uvijek u pravu. Kad vidim ponašanje prema vlastitim ljudima kao u ovoj epizodi, Picardova diplomacija čini mi se jako licemjerna. Sa alienima, koliko god oni neprijateljski i bahati bili, razgovarao bi do besvijesti, a koloniste, iste rase i boje krvi kao i on, vrlo lako može se tretirati kao smeće ako su imalo tvrdoglavi. 
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| ned 16 ožu, 2008 1:04 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|