| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 2x13 - Time Squared
Time Squared ("Udvostručeno vrijeme")Sezona: 2 Epizoda: 13 Datum premijere: 03.04.1989. Prikazano na HRT-u: 26.02.2008. Redatelj: Joseph L. Scanlan Scenarij: Maurice Hurley Gostujući Glumci: Colm Meaney - Miles O'Brien Stardate: 42679.2 Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST Centra) Enterprise pronalazi federacijski šatl kako putuje svemirom bez kontrole i uvuče ga u hangar. Detaljnije informacije: Memory AlphaKompletan scenarij: Star Trek Minutiae
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 27 vel, 2008 2:27 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 2x13 - Time Squared
Osmica solidna epizoda s par dobrih scena i sa humorom na pocetku Smijesno mi je bilo kad nitko nije htio jest omlet a worfu je to bas bilo odlicno Volim temporalne epizode i petlje Ova je cak imala jednostavno rjesenje , picard nestaje ako sadasnji picard ucini drugu stvar a to se i desilo
_________________ Surviving the new decade
|
| sri 27 vel, 2008 2:55 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
volim epizode sa neobicnim anomalijama... opet onaj "zona sumraka osjecaj" da sam isao glasati samo po sjecanju dao bi epizodi 9... mozda i 10 (stvaaaarno volim epizode sa anomalijama  ) ali gledajuci epizodu ponovno primjetio sam neke iritantne detalje (zahvaljujuci lil'mee  ) ... kako su oni nazvali ... moebiusova teorija ... tako nekako... to je worf predlozio kao jedno od mogucih objasnjenja... i bez ikakvog razloga svi su to prihvatili kao golu istinu i poceli se ponasati kao da ne mogu izbjeci buducnost... i umjesto da se vrate nazad (jer i sami su shvatili da je shuttle dosao sprijeda) onda olduce nastaviti ici naprijed ... jer kao sto god da naprave vidjena buducnost ce se desiti... klasicni bullshit iz SF filmova i serija (ako vidim da cu u buducnosti umrijeti tako sto ce se srusiti avion u kojem letim onda je ocito da nikad necu letjeti avionom... i nema tog objasnjenja tipa "sudjeno ti je da ces tako umrijeti pa bolje nemoj izbjegavati letove avionom" koje ce me nagovoriti na let avionom... ali jbga... ja sam stavrni covjek a oni moraju napraviti seriju u kojoj se nekaj dogadja  bilo je tu jos zanimljivih sitnica (picard naredi troi da ostane uz picarda 2 a ova, nakon kratkog razgovora sa doktoricom, jednostavno ode iz bolnice  ) koje su bile cudne... no necu u detalje... dovoljno je reci da su ti detalji bili blago iritantni... eh da sam epizodu gledao sa malo vise iskljucenim mozgom bilo bi to svejedno 9 ili 10.... ali ovako neka bude 8 (mozda se cini visoko nakon sve te negativne kritike... ali sjetite se... ja jaaaaako volim epizode sa anomalijama  )
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 27 vel, 2008 4:09 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Chaky je napisao/la: koje su bile cudne... no necu u detalje... dovoljno je reci da su ti detalji bili blago iritantni... Zasto ne? Zar nije poanta ove "TNG ankete" i da se analiziraju epizode, i potiyivno i negativno u njima. Lijepo je vidjeti da ovaj puta nisi koristio "ludog znanstvenika" da pokrpas rupe u prici, nego si bio i malo kritican Inace, ja sam opet zakasnio 20 minuta na epizodu, tak da necu davati ocjenu.... po ovome sto sam vidio i procitao, bila bi sestica ili sedmica.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 27 vel, 2008 4:30 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
cvicek je napisao/la: Lijepo je vidjeti da ovaj puta nisi koristio "ludog znanstvenika" da pokrpas rupe u prici, nego si bio i malo kritican ma mogu ja izvuci "ludog znanstvenika" ako treba... i pokrpat rupe ... ali cinjenica ostaje da su scenaristi bili lijeni (moje krpanje rupa ne znaci da je meni drago sto ima rupa...  )
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 27 vel, 2008 4:38 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Šestica. Ovo je varijacija na temu epke o Nagilumu, samo je još ubačen time travel za kojeg ne znam što tu uopće radi jer mi se čini nelogičan. Što je uopće uzrokovalo povratak "vanfaznog" Picarda 6 sati u prošlost? Spomenuto je da to može biti uzrokovano letom brzinom warp 10 ili slingshotom uz pomoć gravitacije zvijezde (referenca na ST IV: "The voyage home"), ali bez objašnjenja što se dogodilo. Dok su Picard i Riker teoretizirali o tome, pozivom s mosta izvješćuju ih da se "energetski vrtlog", odnosno to nekakvo biće pojavilo ispod Enterprisea. Pa nisu li warp brzinom putovali prema Endikoru? I odjednom samo tako nešto iskoči ispod broda i zaustavi ga u mjestu. Čini mi se da je takva sila trebala u sekundi rastrgati brod. Picard mi je bio čudan u ovoj epizodi. Razumijem da je šokiran što je vidio samog sebe iz bliske budućnosti, ali prema tom svom živom alter egu ponašao se kao prema smeću. Možda je bio previše užasnut pitanjem bi li on napustio brod šatlom i ostavio brod i posadu da budu uništeni.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sri 27 vel, 2008 4:12 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
Volim epizode ovog tipa, al ova je imala previse rupa... Npr. kad su se na kraju spasili i Picard i shuttle su nestali, svi se trebali zaboraviti da se to uopce dogadjalo (kao u Voyagerovoj epizodi Time and Again, mislim da je to najrealnija epizoda s putovanjem kroz vrijeme, s najmanje rupa)... Glupo mi je sta na kraju nisu saznali sta je to bilo... I kako se zove ono na kraju kad je Picard ubio sebe? Samoubojstvo? 
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| sri 27 vel, 2008 8:17 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
MacGyver je napisao/la: Npr. kad su se na kraju spasili i Picard i shuttle su nestali, svi se trebali zaboraviti da se to uopce dogadjalo ajde drago mi je da netko zna sa sigurnoscu posljedice putovanja kroz vrijeme  jedno pitanje... da li je automatski "rupa u scenariju" kada se desi nesto sto nije eksplicitno objasnjeno?

|
| sri 27 vel, 2008 8:27 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: čet 27 srp, 2006 5:16 pm Postovi: 706 Lokacija: Sl.Brod
|
Joj danas bila gamad iz sabora... tako da nista od borga u petak...
Davno sam gledao ovu epizodu, ali se dosta tog sjecam... ocjena 7
| sri 27 vel, 2008 8:29 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Chaky je napisao/la: jedno pitanje... da li je automatski "rupa u scenariju" kada se desi nesto sto nije eksplicitno objasnjeno? Nedostatak objašnjenja ne mora automatski biti rupa u scenariju, ali automatski može pokvariti dojam.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sri 27 vel, 2008 11:11 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 9:40 pm Postovi: 1166 Lokacija: Zg
|
Epizoda je i SF-icna i ST - icna, ali dobiva samo 8 , bit ce i boljih.
_________________ Hvala Daso : “Shvatio sam da čovjek drugoga čovjeka smije gledati s visine samo kada mu pomaže da se pridigne.”
|
| sub 01 ožu, 2008 7:27 pm |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
8 ovaj put. i ja volim epizode s anomalijama (makar me izlude s nekim poluobjašnjenjima..), suočenje picarda sa samim sobom je bilo zanimljivo (ko što ternek reče, plašio se mogućnosti da je otišao s broda...bio je totalno nervozan..poljuljana mu je vjera u sebe i svoje postupke). sve ono što mi je u epizodi bilo blesavo ste vi već spomenuli...zašto, pobogu, ne bi POKUŠALI izbjeći sranje, zašto se ne bi okrenuli i vratili odakle su došli?? kako znaju da se ne mogu spasiti? i da, zašto se fakin drugi picard našao u tom vremenu?
_________________ njanjanja
|
| pon 03 ožu, 2008 12:50 am |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
10 iako je nisam sad pogledao, a dobro je se sjećam. Najbolja rečenica koju je Picard rekao u cijelom serijalu. Citat: It's said... if you travel far enough you will eventually meet yourself. 
| pon 03 ožu, 2008 12:53 am |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: čet 17 kol, 2006 11:19 pm Postovi: 982 Lokacija: BiH Naj Serija: TNG Naj Film: Nemesis Koje si vrste?: Human
|
Kao što je Chaky napisao "volim epizode sa neobicnim anomalijama". Jako dobra epizoda. Ocjena 9.
| pon 03 ožu, 2008 9:49 pm |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
Nemam nista protiv anomalija, ali mrzim putovanja kroz vrijeme. Nemam nista protv da neke stvari ostanu neobjasnjene, ali ovo je ipak previse. Uz sve vec navede nedostatke, ova mi je epka ispod prosjeka. 5.
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| uto 04 ožu, 2008 1:14 pm |
|
 |
|