|
Sada je: čet 24 ruj, 2026 8:12 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 2x14 - Icarus Factor
Icarus Factor ("Faktor Ikar")Sezona: 2 Epizoda: 14 Datum premijere: 04.24.1989 Prikazano na HRT-u: 28.02.2008. Redatelj: Robert Iscove Scenarij: David Assael i Robert L. McCullough Gostujući Glumci: Diana Muldaur - Katherine Pulaski Colm Meaney - Miles O'Brien Mitchell Ryan - Kyle Riker Lance Spellerberg - Herbert Stardate: 42686.4 Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST Centra) Rikeru je ponuđeno kapetansko mjesto na međuzvjezdanom brodu Aries, Enterprise kreće prema Zvjezdanoj Bazi Montgomery kako bi on preuzeo dužnost. Stigavši u Zvjezdanu Bazu, Riker je vidljivo potresen kada njegov otac, Kyle Riker, kojega nije vidio 15 godina, dospije na brod da ga obavijesti o njegovoj novoj dužnosti. Iako odmah postaje očito da je njihov odnos napet, Riker odmah odbija sve pokušaje Kylea da se poveže s svojim sinom. Detaljnije informacije: Memory AlphaKompletan scenarij: Star Trek Minutiae
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| čet 28 vel, 2008 5:15 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 2x14 - Icarus Factor
Neda mi se dugo analizirat pa cu samo napisat Dobra epizoda , ocjena 7 Rikerovi su masu tvrdoglavi a klingonci imaju ultramazohisticke i nasilne obrede 
_________________ Surviving the new decade
|
| čet 28 vel, 2008 5:55 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Sestica. Epizoda je OK, saznajemo dosta o Rikerovoj familiji i ponesto o klingonskim obredima. Najveci minus u epizodi je da nije bilo prave 'SF radnje' u epizodi... nego samo "character building"... ali i to je OK ponekad... Bilo je lijepo vidjeti da su se Wesley i ostali brinuli za Worfa iako je svako malo rezao na njih, i pripremili mu ceremoniju. Klingonski painstickovi su fora.... trebali bi mi napraviti koji za demonstraciju na Istrakonu ili Sferakonu Nakon nekoliko bezuspjesnih pokusaja iniciranih od njegovog starog, Riker se s njim pomirio tek kad su se borili na "Anbo-jyutsu"... zanimljivo  ... iduci put kad se s nekim posvadim predlozit cu pomirbu na Star Trek, odnosno Rikerovski nacin Malo nebitnog blebetanja: Sto se stvari uz anketu tice, primjetio sam da na ST centru znaju ne napisati sve gostujuce glumce, a na Memory Alpha su cak i O'Brien i Pulaskica navedeni kao gostujuci.... O'Brien ce s vremenom postati vise bitan lik, a Pulaskica ce otici kad se Crusherica vrati... ST centar je ime epizode preveo kao "Ikarov sindrom" a HRT kao "Faktor Ikar" (kad uspijem uhvatiti, pogledam na spici kako je HRT to preveo pa upisem, a kad ne uspijem onda koristim ST centrov prijevod)
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pet 29 vel, 2008 5:32 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
cvicek je napisao/la: Malo nebitnog blebetanja: Sto se stvari uz anketu tice, primjetio sam da na ST centru znaju ne napisati sve gostujuce glumce, a na Memory Alpha su cak i O'Brien i Pulaskica navedeni kao gostujuci.... po tom pitanju drzi se memory alphe cvicek je napisao/la: ST centar je ime epizode preveo kao "Ikarov sindrom" a HRT kao "Faktor Ikar" (kad uspijem uhvatiti, pogledam na spici kako je HRT to preveo pa upisem, a kad ne uspijem onda koristim ST centrov prijevod) to je ok
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pet 29 vel, 2008 1:03 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Brzo ce se o brien udomacit , to je veioma bitno Jer on spasda u one likove bez kojih ja nemogu zamislit star trek serije 
_________________ Surviving the new decade
|
| pet 29 vel, 2008 2:01 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
je.... lijepo je vidjeti o'briena kako se sve cesce pojavljuje...
epizoda je bila malcice bezveze... "character building" kao sto je cvicek dobro primjetio... znam da su takve epizode nuzne ali svejedno ih ne volim previse... kao da gledam SF dramu poput galactice ... zijev... vise mi se svidjela sporedna worfova prica...
ocjena 5
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pet 29 vel, 2008 5:03 pm |
|
 |
|
luda baba
Pridružen/a: čet 30 kol, 2007 11:53 pm Postovi: 1471 Lokacija: Middle-Earth
|
epizda nema radnju. uopce. nikakvu. jedino sta je spasava je worf cetvorka
| pet 29 vel, 2008 5:39 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Lucrezia BORGia je napisao/la: epizda nema radnju. uopce. nikakvu. Sta ti smatras pod "radnja"? Epizoda nema SF radnju ali ima pricu/radnju o pomirbi oca i sina, i o klingoncu koji zeli proci svoj obred...
|
| pet 29 vel, 2008 5:47 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
cvicek... hocemo se kladit da neces dobiti suvisli odgovor 

|
| pet 29 vel, 2008 6:39 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Šestica. Inače, epizoda ima dvije radnje, a to su character developmenti Rikera i Worfa. Mislim da Lucreziji smeta nedostatak movinga jer brod gotovo cijelu epizodu orbitira oko planeta gdje je smještena starbase Montgomery i nema prave misije. Bez obzira što se ne izvršava neka pogibeljna misija, ima zanimljivih dijelova epizode. Riker rješava "stare račune" sa svojim taticom na samo njima svojstven način (anbo-jitsu mi je baš fora zbog vizira i proximity detectora) i usput odlučuje o ponuđenom kapetanskom mjestu. Worfovo režanje na sve i svakoga mi je bilo smiješno, posebno kad se izderao na Datu:"With... all due respect... BE GONE! ...sir.". Vizli se namučio istraživajući, ali je prokljuvio da Worf živčani zbog obreda pa su mu ga na kraju omogućili. Obred mi je sam po sebi blesav. Pain stickovi su fora stvarčica, ali obred se, kao i svaki drugi klingonski, svodi na žrtvu, muku, patnju i bla,bla,bla. Data je opet izvalio nešto čemu sam se slatko nasmijao. Kad je inženjerska ekipa iz starbasea "raskapala" strojarnicu da skuže što nije u redu, jer Geordi i njegovi navodno nisu sposobni otkloniti kvar, Data provali: "Da nisam profesionalac i android, sve ovo bilo bi mi krajnje uvredljivo."
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sub 01 ožu, 2008 2:43 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 9:40 pm Postovi: 1166 Lokacija: Zg
|
A kad je Riker otkrio da ga je otac godinama pobjedjivao na prijevaru? Ilegalnim potezom. 
_________________ Hvala Daso : “Shvatio sam da čovjek drugoga čovjeka smije gledati s visine samo kada mu pomaže da se pridigne.”
|
| sub 01 ožu, 2008 7:06 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Chaky je napisao/la: je.... lijepo je vidjeti o'briena kako se sve cesce pojavljuje...
...s drugom sezonom dobiva sve vecu minutažu... i to je dobro, uvoditi postepeno lika u serijal...
...drago mi je što je Riker ostao... ...ja bi na njegovom mjestu odlučio isto...
...odnos s ocem, pomalo zamoran...
...5/10
| ned 02 ožu, 2008 2:40 am |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
6/10...meni ne smeta toliko character building, volim bolje upoznati likove. bilo je fora vidjeti kak je pulaski petljala s rikerovim ocem  i saznali smo koješta o rikeru. i vidjeli smo koliko je ekipa na enterpriseu spremna učiniti kako bi razveselila kolegu/prijatelja. ipak, epizoda nije ništa posebno, bilo je i boljih character buildinga.
_________________ njanjanja
|
| pon 03 ožu, 2008 2:56 am |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Lil'Mee je napisao/la: meni ne smeta toliko character building, volim bolje upoznati likove. Ne smeta i mene. Ali ovaj put je epizoda bila koncipirana tako da nema prave "SF radnje". Volim epizode s ST character buildingom ali da je u sklopu i sa dobrom SF pricom 
|
| pon 03 ožu, 2008 11:40 pm |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
Dobra "charachter building" epizoda. 7.
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| uto 04 ožu, 2008 1:16 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|