|
Sada je: sub 12 ruj, 2026 6:14 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
2x02- Where Silence Has Lease
| Autor/ica |
Poruka |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
"Where Silence Has Lease"(Ondje gdje vlada tišina)Sezona 2 Epizoda: 02 Datum premijere: 28.11.1988 Prikazano na HRT-u: 11.02.2008. Scenarist: Jack B. Sowards Redatelj: Winrich Kolbe Gostujući Glumci: Earl Boen - Nagilum Charles Douglass - Haskell Colm Meaney - O'Brien Stardate: 42193.6 (2365) Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST Centra) Na putu prema Morgana sektoru, Enterprise biva progutan u misterioznu "rupu" koja ne posjeduje nikakve dimenzije, energiju ili tvari. Kapetan Picard je zbunjen ovom misterioznom pojavom koja se ne može izmjeriti ili definirati ljudskim pojmovima, te se posada našla u zamci, koja po njihovim standardima, uopće ne postoji. Detaljnije informacije: link
| pon 11 vel, 2008 8:08 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 2x02- Where Silence Has Lease
osmica dobra epizoda s nekim zanimljivim detaljima (poput 2 mosta na laznom yamatu ili worfova holovjezba) 
_________________ Surviving the new decade
|
| pon 11 vel, 2008 8:23 pm |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
8, dobra epizoda - misteriozne i zbunjujuće pojave, dobar lik nagiluma, rupa u svemiru koja ne postoji... 
_________________ njanjanja
|
| pon 11 vel, 2008 9:52 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...ja isto dajem 8... ...svidila mi se epizoda... osim...
Picard je bio zabrinut za likove u holodecku... ...a sigurnosne mjere i to...
Uništiti brod umjesto da pola posade preživi je nelogičan potez u normalnim situacijama, no ovo je bila malo neobična situacija po gledam kroz prste Picardu...
...a kad je Nagilum rekao da mu pokažu kako se razmnožavaju... trgao sam se od smijeha...
| uto 12 vel, 2008 1:36 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Šestica. Zanimljiva priča o "damn ugly nothing" i zanimljivo i napeto rješenje (Rikerovo panično slaganje sa prekidom samouništenja je presmiješno  ), ali dao sam joj dvije ocjene manje nego što to objektivno zaslužuje samo zbog smrti redshirta. Na početku i na kraju epizode za kormilom je bio Vizli, a negdje oko sredine tamo se misteriozno nađe ensign Haskell i baš tada Nagilum odluči spoznati kako izgleda smrt. Jadni Haskell naravno da je bio žrtva, a da je pravde, umro bi Vizli. Neoprostivo!
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| uto 12 vel, 2008 1:55 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Da sam ja riker, moje slaganje s prekidom samounistenja bi bilo jos panicnije , tako da potpuno razumijem covjeka i njegovu zelju da prezivi 
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 12 vel, 2008 2:32 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
ja dajem 9... obozavam epizode sa neobicnim svemirskim fenomenima i nadmocnim bicima... a ovo je bila kombinacija tog dvoje  gustao sam se od pocetka do kraja epizoda ima sve... cudovista iz worfovog programa, pretenciozno Q-liko bice, worfovo pizdjenje, neobicnu svemirsku pojavu, smrt redshirta  , samozadovoljnu datinu facu kad je nova doktorica priznala da je zivo bice, pucanje rikera ("ajmo iskoristiti svu tu tehnologiju i ajmo otici odavdje")  , usporedba ljudi i laboratorijskih miseva (skvadra koja se bori za prava zivotinja je vjerojatno uzivala u ovoj epizodi  ), propitkivanje da li je njihova stvarnost prava ili nagilumova enterprise d u warpu ...ahhhh... good stuff... ja bi to sebi nastimao za screensaver  picardovo flozofiranje (njegov pogled na smrt) datino navodjenje pocetne pozicije prilikom zakljucivanja o necem novom "i do not know" ... itd. itd. ... ma lista bi se nastavila koliko je bilo zakon stvari u ovoj epizodi eh... nakon ovog nabrajanja ipak cu dati i 10
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| uto 12 vel, 2008 3:42 pm |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
Intriganta epizoda...kako bi se mi ponasali da smo na milosti i nemilosti nekog mocnog bica? Zar je tim Q-likim bicima toliko dosadno da moraju ici gnjaviti slabije vrste? Sto sa takvim ponasanjem pokusavaju otkriti/dokazati? Ima li Wesley prekognitivne sposobnosti? Kakvo je to glupo ime Nagilum? Zar opet ima "rupa" u scenariju? Zasto ja postavljam ova pitanja? 8, zbog nedostatka pretjerano ocitih nelogicnosti.
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| uto 12 vel, 2008 4:55 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
Gul Remal je napisao/la: Zar opet ima "rupa" u scenariju? 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| uto 12 vel, 2008 4:58 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...ma Wesleyu je vjerojatno smijena završila... ...pa ga nije bilo na mostu kad je bila frka... ...kak se je dobro izvukao ... (na vašu žalost ) 
| uto 12 vel, 2008 5:36 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Mr.bobo je napisao/la: Uništiti brod umjesto da pola posade preživi je nelogičan potez u normalnim situacijama, no ovo je bila malo neobična situacija po gledam kroz prste Picardu... Meni je to bila TOTALNO logicna situacija.... Picard je namjesti ona samounistenje bas zato da entitet (Nagilum) vidi da nema izbora i pusti ih.... da li je blefirao ne znam, ali pretpostavljam da je morao biti odlucan da zaista unisti brod jer je entitet mogao citati misli pa bi sluzio kad bi Picard samo blefirao.... Pokusavao je sa svakakvim iluzijama pokusavao sprijeciti Picarda da zaustavi samounistenje.... i da picard nije cekao do zadnje sekunde, ja osobno bih bio razocaran. 7.5, zaokruzeno na 8 zbog Picardovog filozofiranja o smrti i sl....  Nemam nista drugo za dodati sto vec vi ostali niste...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 12 vel, 2008 7:22 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
|
cvicek je napisao/la: Mr.bobo je napisao/la: Uništiti brod umjesto da pola posade preživi je nelogičan potez u normalnim situacijama, no ovo je bila malo neobična situacija po gledam kroz prste Picardu... Meni je to bila TOTALNO logicna situacija.... Picard je namjesti ona samounistenje bas zato da entitet (Nagilum) vidi da nema izbora i pusti ih.... da li je blefirao ne znam, ali pretpostavljam da je morao biti odlucan da zaista unisti brod jer je entitet mogao citati misli pa bi sluzio kad bi Picard samo blefirao.... Pokusavao je sa svakakvim iluzijama pokusavao sprijeciti Picarda da zaustavi samounistenje.... i da picard nije cekao do zadnje sekunde, ja osobno bih bio razocaran. ...pa zato mu i gledam kroz prste... .(..no previše puta smo ga vidjeli u treku... ) ...zbog taktičkog poteza... ...koji je bio dobar... no, epizoda bi bila zanimljivija da je Niglim dopustio picardu da odbrijavanje dođe do kraja, pa on sam sprijeći uništenje... ...no previše puta smo ga vidjeli u treku...
| sri 13 vel, 2008 1:43 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
Mr.bobo je napisao/la: ...no previše puta smo ga vidjeli u treku... koga?

|
| sri 13 vel, 2008 11:49 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
|
Chaky je napisao/la: Mr.bobo je napisao/la: ...no previše puta smo ga vidjeli u treku... koga?
...bolje uništiti cijeli prod, nego ga predati u ruke neprijatelju...  ...tu shemu...
| sub 16 vel, 2008 12:49 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Mr.bobo je napisao/la: ...bolje uništiti cijeli prod, nego ga predati u ruke neprijatelju...  ...tu shemu... Yeah, to sam i ja primjetio... Picard s Enterpriseom u Delta kvadrantu ne bi prezivio ni pola prve sezone, bez obzira sto je EntD jaci brod od Voyagera 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sub 16 vel, 2008 1:16 am |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|