Sada je: pon 14 ruj, 2026 10:59 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 10 post(ov)a ] 
 1x22 - Symbiosis 

Ocjena
10 0%  0%  [ 0 ]
9 8%  8%  [ 1 ]
8 50%  50%  [ 6 ]
7 33%  33%  [ 4 ]
6 0%  0%  [ 0 ]
5 8%  8%  [ 1 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 12

1x22 - Symbiosis 
Autor/ica Poruka
Inquisitor
Inquisitor

Post 1x22 - Symbiosis
"Symbiosis"
(Simbioza)

Sezona: 1
Epizoda: 22
Prvi put prikazana: 18.04.1988.
Prikazana na HRT-u: 1.2.2008.

slika

Scenaristi: Robert Lewin, Richard Manning, and Hans Beimler

Redatelj: Win Phelps

Stardate: nepoznat (2364)

Gostujuci glumci:
Judson Scott - Sobi
Merritt Butrick - T'Jon
Richard Lineback - Romas
Kimberly Farr - Langor
Kenneth Tigar - Margan

Kratak sadržaj: Dok proučava magnetske promjene u suncu Delosova sustava, Enterprise prima poziv za pomoć sa onesposobljenog teretnjaka.
Enterprise teleportira na palubu četiri putnika i teret. Dvoje gostiju su s tehnički naprednog planeta Ornara, a drugo dvoje s njegovog susjednog planeta Brekka. Posada je zbunjena kada se dvije grupe odmah počnu svađati oko tereta.

Detaljnije informacije: link

sub 02 vel, 2008 2:51 am
Profil Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

Post Re: 1x22 - Symbiosis
eh... dodjem komentirat epizodu i sto vidim... nema teme [-X (a forum full aktivan...)

nego.... epizoda
kazu na memory alphi zadnja epizoda koju je snimila Denise Crosby i na linku gore mozete vidjeti i kako mase za pozdrav :)

fora epizoda... da sam je bar sad gledao prvi put jer bi tada bila za ocjenu bolja... ovako, nakon sto sam se sjetio sto ce biti obrat u epizodi nije bilo efekta iznenadjenja... no bar sam mogao vidjeti kako su stvarno glumili ovisnike od pocetka epizode :)

ova epizoda promovira postovanje prime directivea.... to the MAX!! :)
nije bas da se 100% slazem sa picardovim stavom ( a sto cete... neavrsen sam human 21. st. :) ) ali mi je drago sto je ostao dosljedan svom stavu... i sto je uspio nekak preveslati bed gajse i ne prekrsiti svoje principe... ak je od pocetka mislio tako djelovati onda je genije... ako se sjetio u zadnji cas toga onda ima srece :)

ocjena 7

sub 02 vel, 2008 3:00 am
Profil Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

@Chaky - dobro da nisam počeo otvarati topic, sad bih se jako iznenadio

Epizodi osmica, posebno zbog Picarda jer je majstorski odradio zavrzlamu oko osobnog mišljenja i poštovanja Prve zapovijedi i oboje zajedno ukomponirao u konačno rješenje problema. Zanimljivo je da i u 24. stoljeću postoje narkomani i to cijeli jedan narod (osim Jem'Hadara). Isprva je felicij bio lijek za opaku boleštinu, a jadni Ornarci su se navukli na njega i ostali narkići čak 200 godina nakon što su se izliječili. S druge strane, njihovi simbiotski partneri Brekanci ništa na svijetu ne rade osim što proizvode felicij, a Ornarci ih u zamjenu za njega opskrbljuju svim životnim potrepštinama. Kako je Picard s gađenjem gledao Brekance kad je Crusherica skužila što je felicij, mislim da bi ih volio sve zatrti. Jako mi se svidjelo i njegovo tumačenje Crusherici da Prime directive nije samo skup pravila, nego jedna jako ispravna filozofija. Dobra priča i zato visoka ocjena. I još jedna zanimljivost koja mi je zapela za oko je da Ornarca T'Jona glumi Merritt Butrick, koji u 2. i 3. filmu glumi dr. Davida Marcusa, Kirkovog sina.

sub 02 vel, 2008 3:19 am
Profil ICQ Web stranica
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Dobra epizoda ,dakem joj sedmicu
picard je bio bas onako dobar i samouvjeren a i ovo je jedna od zadnjih epizoda s tashom jar :D
Samo se pitam sta ce bit s brekancima kad ornarci prestanu bit narkici , nekako mi se cini da ce im planet propast jer su budale samo drogu proizvodili :lol:

sub 02 vel, 2008 1:58 pm
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
1x22 Symbiosiss
Epizoda koja nam govori o lažnoj superiornosti jedne rase istog sustava nad drugom (Ornaranci nad Brekakancima) , koja je bazirana na lažima i kontrolirana drogom. (felicium)
Možemo povući paralelu s današnjima svijetom, da npr. crna rasa ljudi kontrolira bijelu uz pomoć halucigenog sredstva i iskorištava ih za svoje potrebe. Nešto slično kao ropstvo. (već je bio takav slučaj u našoj povijesti, no manje radikalan)

Najbolja predstava Picarda do sad prema mojoj procjeni, gdje je do izražaja došla njegova mudrost u nastaloj situaciji. Uz pravilnu primjenu prve zapovijedi i filozofskog razmišljanja došao je do rješenje koje je po meni idealno.

Kraj epizode i Picard donijeli su ocjenu više, dajem 8

uto 05 vel, 2008 2:03 am
Profil ICQ Web stranica
Counselor
Counselor

7

teška odluka za donijeti...trebalo je bit faca i tu primijenit prvu zapovijed i nemiješat se, e! a picard je baš to učinio :)

uto 05 vel, 2008 11:32 pm
Njegova Debela Eminencija
Njegova Debela Eminencija

Jako dobra epka! Jedna od prvih TNG (i ST uopce) epizoda koje sam gledao i fakat mi se urezala u pamcenje. Izvrstan primjer postivanja Prve Direktive. Solidna osmica.

sri 06 vel, 2008 2:42 am
Profil Web stranica
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Mr.bobo je napisao/la:

Epizoda koja nam govori o lažnoj superiornosti jedne rase istog sustava nad drugom (Ornaranci nad Brekakancima) , koja je bazirana na lažima i kontrolirana drogom. (felicium)
Možemo povući paralelu s današnjima svijetom, da npr. crna rasa ljudi kontrolira bijelu uz pomoć halucigenog sredstva i iskorištava ih za svoje potrebe. Nešto slično kao ropstvo. (već je bio takav slučaj u našoj povijesti, no manje radikalan)

:shock: :shock: :shock:

Jel možeš pojasniti ovo; jel to izljev rasizma ili koji kok?

Inače osmica od epke. Moral pršti na sve strane, Picardovo poštivanje Prve zapovijedi je ono oko čega se vrti moralna dilema u ovoj priči. Komično su mi djelovali ovi na teretnom brodu; onako bez droge u organizmu su zvučali kao Pakledi.

sub 19 ruj, 2009 2:29 pm
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.

Spol: Ženski
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Čim je počela epizoda znala sam kako će završiti. :mrgreen:

@Bobo: Mislim da se u epizodi vidi što bi sve ljudi napravili da zadrže moć nad nekime.

pon 21 ruj, 2009 9:20 pm
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Ocjena 8. Ovi izvanzemaljci imaju zanimljive sposobnosti.

ned 18 lis, 2009 11:58 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 10 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: