Sada je: sri 16 ruj, 2026 8:25 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
 1x14 - Angel One 

Ocjena
10 (odlicna) 0%  0%  [ 0 ]
9 0%  0%  [ 0 ]
8 10%  10%  [ 1 ]
7 10%  10%  [ 1 ]
6 20%  20%  [ 2 ]
5 50%  50%  [ 5 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 10%  10%  [ 1 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 (katastrofalna) 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 10

1x14 - Angel One 
Autor/ica Poruka
Über Trekkie
Über Trekkie

Post 1x14 - Angel One
"Angel One"
(Angel 1)

Sezona: 1
Epizoda: 14
Prvi put prikazana: 25. 1. 1988.
Prikazana na HRT-u: 21. 1. 2008.

slika

Scenarist: Patrick Barry

Redatelj: Michael Rhodes

Stardate: 41636.9 (2364)

Gostujuci glumci:
Karen Montgomery - Beata
Sam Hennings - Ramsey
Patricia McPherson - Ariel
Leonard John Crofoot - Trent

Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra)
U potrazi za preživjelima u sudaru federacijskog teretnog broda i asteroida koji se zbio prije sedam godina, Enterprise stigne na planet Angel One. Riječ je o planetu kojim upravljaju žene.

Detaljnije informacije: Memory Alpha - Angel One

pon 21 sij, 2008 6:17 pm
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: 1x14 - Angel One
Simpa epizodica sa vec sablonskom radnjom (izgubljena posada , totalitarno drustvo prijetnje smaknucem i bla , bla)
data je imao par dobrih trenutaka a najbolji je dio kad na kraju picard zeli kazat : engage,a nemoze :mrgreen:
ocjena 6

pon 21 sij, 2008 6:57 pm
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...a čudna malo epizoda...

...a baš mi je čudno što se doktorica nije razbolila...
...nelogično...

...sitacija , dosadna...

...jedva 5 navučeno...
...i to radi piskutljivog Picarda :):)

uto 22 sij, 2008 2:14 am
Profil ICQ Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Nisam osobito zadovoljan epizodom, prvenstveno zbog već navedenih klišea. Grad na nekom planetu kakav je na slici u prvom postu vidjeli smo kroz serije desetak i više puta. Bobo kaže da mu je čudno što se Crusherica nije razboljela, što i meni nije logično, kad se već proširila vrlo brzo na veliki dio posade, ali još mi je čudnije kako je virus uopće došao na brod. Worf je samo odjednom osjetio miris, za kojeg je Crusherica zaključila da je način širenja, ali otkud uopće boleština? No, ipak je vezano uz virus bilo nešto komedije. Najprije Worfovo kihanje koje se orilo kroz pola broda, nakon toga Picardova iziritiranost činjenicom što se razbolio, a na kraju i njegova totalna promuklost. :lol:
Opet se Vizli pojavio u balavom i do bola iritantnom izdanju. Bilo je smiješno kad je Picarda pogodio grudom, ali sam istovremeno i požalio što ga Piksi zbog toga nije teleportirao u svemir da pita Lorea za zdravlje. Geordi nije bio loš, brzo se ufurao u zapovijedanje ("Make it so."), no boleština ga nije poštedjela, tako da je ipak Data morao preuzeti stvar u svoje ruke kad je u Neutralnoj zoni već bilo gusto (Šteta što nisu odmah dalje nastavili s idejom o Romulancima i epkom "Neutral zone". Binarce je trebalo ranije ubaciti, prije epke "The big goodbye", jer je Piksijeva fascinacija holodeckom očito posljedica njegovog upgradea.). Ipak, pored svih spomenutih, Riker je najviše profitirao u ovoj epizodi jer nije imao preteškog posla (osim na kraju kod rasprave o osudama na smrt) pa je mogao raditi na "produbljivanju" diplomatskih odnosa sa lokalnom šeficom Beatom (Oh, yes. He scored, big time. :mrgreen: ). Zbog uspjeha u diplomaciji mu nije ni teško pala sramota kad je morao obući onu pi***u opravicu, što je izazvalo posprdne komentare Taše i Deanne.
Kako da ocijenim epizodu? Ziheraško korištenje već lagano izlizane šprance, malo humora i sexa, nelogična boleština i Vizlijeva iritacija su zbroj sastojaka za zlatnu sredinu, dakle peticu.

uto 22 sij, 2008 3:13 am
Profil ICQ Web stranica
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Kakvo napredno drustvo , mogu se goli vjencavat a rikeru se smiju radi opravice :roll: (da asociram na betazoid vjencanje) po svoj logici u naprednom drustvu odjeca nebi trebala bit nesto oko ceg bi se nekom smijali :lol: :roll:

uto 22 sij, 2008 3:39 am
Inquisitor
Inquisitor

ovo sa virusom na brodu je dolso od nikud... skro da uopce nije imalo svrhe (eto na kraju je malo pridonjelo drami... ali to je to) ... cisto mi se cinilo da su se scenaristi ponovno uljenili... :?

ono sto ovu epizodu malcice spasava (opet) je humor... picard na kraju je bio odlican :)

i epizodu preporucam da se pogleda sa zenskom osobom... Lil'Mee se gustala gledajuci obrnute role muskaraca i zena :mrgreen:

ocjena 5... zbog nemastovitosti i popunjavanja minuta epizode sa fantomskom "od nikud" bolesti

uto 22 sij, 2008 4:33 am
Profil Web stranica
Counselor
Counselor

fora je bilo vidjet seksističko ponašanje žena, preporučam epizodu šovinistima :mrgreen:
i picardovo piskutanje je bilo smiješno :mrgreen:
a za bolest fakat nije jasno odakle se stvorila, i dobro ste rekli, gotovo je nepotrebna. fakat mi se čini da im u prvoj sezoni koji put prifali mozga :?
ukupno - 5

uto 22 sij, 2008 7:26 pm
Inquisitor
Inquisitor

da li je netko primjetio jedan zanimljivi detalj u epizodi
Federacisjki gradjani nisu duzni postovati prime directive... prime directive vrijedi samo za pripadnike zvjezdane flote
meni prva informacija... a kad nisam prije dovoljno pozorno pratio

čet 24 sij, 2008 1:01 am
Profil Web stranica
the Red Viper

Opis Stanja: ε > 0
Chaky je napisao/la:
Federacisjki gradjani nisu duzni postovati prime directive... prime directive vrijedi samo za pripadnike zvjezdane flote

pa to se nekako podrazumjeva.
isto kako mi nemoramo postivati nekakve tamo vojne regulative.
Federacija je poprilicno liberalna, mozes radit skoro pa sto god te volja.

čet 24 sij, 2008 1:02 am
Profil ICQ Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

Ant je napisao/la:
Chaky je napisao/la:

pa onda prime directive gubi na svojoj ucinkovitosti :)

i onda mozemo objasniti zasto je Picard posjetio Edo svijet... moguce da su neki ljudi izvan flote sletitli na taj planet prije i tako omogucili floti da posjeti Edoance bez krsenja prime directivea

čet 24 sij, 2008 1:09 am
Profil Web stranica
the Red Viper

pa i ne gubi bas svoj smisao.
ak pogledas flota je ionako ta koja je u najvecoj mogucnosti da stupa u prvi kontakt s drugim nerazvijenim rasama.
uzmi primjer danasnjice, necemo ja ili ti kao obicni građani ici indoktrinirati tako neke eskime na kraju svijeta.
u star treku Starfleet je upravo ta organizacija koja se stalno mota po "kraju svijeta" tak da je za njih razumljivo sto su u potencijalnom kontaktu sa "eskimima"

čet 24 sij, 2008 1:12 am
Profil ICQ Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Chaky je napisao/la:
Ant je napisao/la:
Chaky je napisao/la:

pa onda prime directive gubi na svojoj ucinkovitosti :)

i onda mozemo objasniti zasto je Picard posjetio Edo svijet... moguce da su neki ljudi izvan flote sletitli na taj planet prije i tako omogucili floti da posjeti Edoance bez krsenja prime directivea

A možemo nagađati, ali koliko sam ja skužio, kod Edoanaca nitko nikad prije iz Federacije nije bio, ni pripadnici Flote ni bilo tko drugi.
Evo ti quote captain's loga sa MA:
"Captain's Log, Stardate 41255.6. After delivering a party of Earth colonists to the Strnad solar system we have discovered another class M planet in the adjoining Rubicun star system. We are now in orbit there having determined it to be inhabited as well as unusually lovely. My first officer has taken an away team down to make contact and they are in the process of returning to the ship."

(Sad sam ja malo italic boy :mrgreen: )

čet 24 sij, 2008 1:18 am
Profil ICQ Web stranica
the Red Viper

bez obzira na ovaj specificni slucaj meni se i dalje cini da non-starfleet ljudi nemoraju postovati prime directive, stovise, da nemaju veze s njom.
(doduse, i sama direktiva je sad u prvim epizodama malo nejasno definirana, nezna se tocno tko pije a tko placa, tako da... )

čet 24 sij, 2008 1:22 am
Profil ICQ Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Ant je napisao/la:
bez obzira na ovaj specificni slucaj meni se i dalje cini da non-starfleet ljudi nemoraju postovati prime directive, stovise, da nemaju veze s njom.
(doduse, i sama direktiva je sad u prvim epizodama malo nejasno definirana, nezna se tocno tko pije a tko placa, tako da... )

Pa i ja mislim da ne moraju. Prime directive je prva odredba u skupu pravila i zapovijedi koji se zove "General orders of Starfleet Command" pa se čini logičnim da se odnosi samo na Flotaše.

čet 24 sij, 2008 1:25 am
Profil ICQ Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

ali onda samo posalji hrpu zbunjenih civila na neki planet u jednom satlu i nakon toga mogu bez beda laprdati po tom planetu jer eto nisu oni krivi... civili su krivi :)

i vec vidim neke ksenofobicne rase kako puse objasnjenje Federacije: "pa znamo da smo vam obecali da cemo postovati vasu privatnost i ne ulaziti u vas space... a flota to nikad nije ucinila... nismo mi krivi zbog tog kolonizacijskoj shipa"
:)

čet 24 sij, 2008 2:21 am
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: