|
Sada je: uto 06 lis, 2026 11:53 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 10 post(ov)a ] |
|
1x16 - Too Short a Season
| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
"Too Short a Season" (Premalo vremena) Sezona: 1 Epizoda: 16 Prvi put prikazana: 8.2.1988. Prikazana na HRT-u: 24.1.2008.  Scenaristi: D. C. Fontana Redatelj: Michael Michaelian i D. C. Fontana Stardate: 41309.5 (2364) Gostujuci glumci: Clayton Rohner - Admiral Mark Jameson Marsha Hunt - Anne Jameson Michael Pataki - Karnas Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra) Enterprise ima zadatak prevesti slavnog pregovarača, admirala Marka Jamesona na planet Mordan IV. Jameson ima zadatak pregovarati o uvjetima puštanja nekoliko federacijskih dužnosnika koje su, kao taoce, uzeli pobunjenici protiv mordanskog guvernera Karnasa. Detaljnije informacije - link
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pet 25 sij, 2008 2:33 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
 Re: 1x16 - Too Short a Season
Koja katastrofa od epizode… …mislim da je ova najgora do sad… …ne znam kak nisam zaspao za vrijeme iste… …radi eliksira mladosti i par sitnica… ocjena 3
| pet 25 sij, 2008 2:41 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Bezveze epizoda neki tamo karnas umislja da je faac i prijeti federacijskom admiralu (cudi me kako picard prijetnju fazorom nije protumacio kao napad i usutkao tog jadnog karnasa)
_________________ Surviving the new decade
|
| pet 25 sij, 2008 3:41 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Epizodi dajem dvojku, šteta što nema minus 2. I ta jedna radnja u epizodi je totalno bezvezna. Glupi antipatični admiral opsjednut eliksirom mladosti. Dobro da veleštovana D.C. Fontana nije izmislila priču o Paracelsusu i potrazi za "kamenom mudrosti", bila bi jednako alkemičarska kao i ova. Admiral Jameson ima fascinantno tumačenje Prime directivea. Po njegovom, potpuno je isto daš li oružje svim zaraćenim stranama ili nikome. Protokolarnih propusta isto ima preko nekoliko. Picard je morao objašnjavati Jamesonu propise o liječničkom pregledu, a ovaj je i sam bio kapetan (koliko se sjećam USS Gettysburga). I zanimljivo, Riker, koji stalno kenjka o sudjelovanju kapetana u away timu, pustio je Picarda dva puta u ovoj epizodi da ide s timom bez prigovaranja. A nije mi jasna ni tolika popustljivost ¸prema Karnasu kad se utvrdilo da on stoji iza otmice federacijskog veleposlanika i 20-ak njegovih ljudi. Jedino objašnjenje bi bilo da je Picard išao "linijom manjeg otpora", odnosno nije inzistirao na poduzimanju mjera protiv njega kako to ne bi destabiliziralo krhko mirno stanje nakon četrdesetogodišnjeg rata. Jedina svijetla točka epizode je Picardova mudra izreka na kraju epizode: "The quest for youth is so futile", što u prijevodu znači da je potraga za izgubljenom mladošću potpuno besmislena. Sve u svemu, najgora epizoda do sada, ali nisam joj dao jedinicu jer ima i gorih.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| pet 25 sij, 2008 1:10 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
TerNek je napisao/la: Glupi antipatični admiral opsjednut eliksirom mladosti. Mislim da nije bio toliko opsjednut eliksirom mladosti koliko time da se iskupi za to sto je napravio prije 40 godina, jer inace ne bi riskirao zivot da uzme lijek odjednom - i to i svoju i zeninu dozu. Brijao je na to kako bi bilo lijepo da su oboje ponovo mladi, ali mu je vaznije bilo ovaj put napraviti sve kako treba nego da ponovo budu mladi. Za odlazak Picarda na planet - mislim da je pravilo da na away teamu ne smije biti vise casnika, ali nisam siguran. Kapetan smije ici na misiju ali s oruzanom pratnjom. S obzirom da je to TNG prva sezona onda epizoda i nije bila tako losa, a i ideja o epizodi o vjecnoj mladosti nije toliko dosadna pa epizodi dajem 5.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pet 25 sij, 2008 4:09 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
cvicek je napisao/la: Za odlazak Picarda na planet - mislim da je pravilo da na away teamu ne smije biti vise casnika, ali nisam siguran. Kapetan smije ici na misiju ali s oruzanom pratnjom. pa naravno da kapetan smije na misiju ali riker pati na to da picarda pokusa odgovoriti od bilo koje takve misije a i ta misija mi je smjesna... frajer odluci upasti "na divljaka" i picard mu da skoro citav bridge crew za misiju i jos ode i on sam... iz kojeg razloga ne znam  ma cijela epizoda ima na kile nelogicnosti... bas je nekak djetinjasto sklepana... eh ta prva sezona ocjena 3
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pet 25 sij, 2008 8:19 pm |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
Dobra prica (malo raznolikosti ne skodi), ali losa realizacija. Jadna cetvorka.
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| sri 30 sij, 2008 3:23 am |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
ja sam ovu zaboravila ocijenit...4 zbog predvidivosti
_________________ njanjanja
|
| sri 30 sij, 2008 12:30 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
3 Neuvjerljiva gluma admirala Mark E-Đejmison (kako to izgovara Karnas), već navedeni protokolarni propusti . No dobro, moralna pouka se izvukla. Kao u He-Manu. Traljava radnja izvlači turbo moral. 
|
| sub 19 ruj, 2009 2:00 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ocjena 5. Dosadile su mi izvanzemaljske vrste koje izgledaju kao ljudi. A i ovo sa starenjem i nije previše zanimljivo, koliko je moglo bit.
|
| uto 20 lis, 2009 8:57 pm |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 10 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|