|
Sada je: pet 18 ruj, 2026 11:22 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
3x15 - Yesterday's Enterprise
3x15 - Yesterday's Enterprise
| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sri 05 tra, 2006 4:14 pm Postovi: 4913 Lokacija: Maksimir, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: BORG
|
 Re: 3x15 - Yesterday's Enterprise
Ja mislim da Worf mulja sa tim sokom od šljive, da ne pravi on šljivovicu preko replikatora, pretpostavljam ako pije blood wine onda mu nije problem prebrikat malo taj replikator da mu napravi dobru šljivu...  Mozda ovaj link malo bolje objasni: http://x013.uploaderx.net/x/combo.gif
| čet 03 tra, 2008 2:29 pm |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
10. jooj, tako su mi zbunjujuće te time travel epizode, ali opet su tako dobre...  guinan je carica sa svojom intiucijom..ne zna objasnit al jednostavno osjeća/zna da je tako...ona je mene podsjetila na mene u nekim situacijama  svaka čast picardu što ju je poslušao, lako je mogao odbiti vjerovati bez dokaza. bilo je zanimljivo vidjeti alternativnu stvarnost... taša je tu a neki drugi fale.
_________________ njanjanja
|
| pet 04 tra, 2008 12:16 am |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
TerNek je napisao/la: Desetka k'o kuća! Mogla je ta famozna anomalija imati i svojstva one koju ćemo vidjeti u Voyagerovoj epizodi Deadlock pa bi imali situaciju da je Ent C "kopiran", uslijed čega nastanu dva fazno pomaknuta broda, pa se jednom događa jedna sadašnjost, a drugom druga. Sve to mi se čini kao da je scenaristima ideja prikazati da kod svake odluke (da ili ne, crno ili bijelo, lijevo ili desno) ili kod svakog događaja (dobitak ili gubitak, pobjeda ili poraz), postoji druga realnost, paralelna dimenzija ili paralalni svemir, gdje se odvija scenarij druge opcije ili drugog izbora. Uglavnom, teorija i filozofija koliko god poželimo. Kad se radi o temporalnim anomalijama, paradoksima i zavrzlamama, najbolje bi se bilo držati one od babe Đejnvej (ajd da je i ona rekla koju pametnu): "Najbolji način da izbjegneš glavobolju od objašnjavanja temporalnih paradoksa je da ih uopće ne pokušavaš objasniti.", ali gdje bi onda bila zabava? Hehe...mislim i meni je palo na pamet "cijepanje" dimenzija, tj. stvaranje nove dimenzije gdje je Federacija u ratu. Ali to ne objasnjava Guinanino kukanje da se sve "promijenilo" i da se to mora ispraviti...blah. Zato ne volim temporalne gluparije.
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| pet 04 tra, 2008 12:03 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
jedno pitanje... sta mislite kako bi epizoda zavrsila da je Entom C zapovjedala Janewayica? (ja bih rekao da se "netko" nebi vratio doma...  )
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pet 04 tra, 2008 12:43 pm |
|
 |
|
Cadet 1st year
Pridružen/a: ned 30 ožu, 2008 4:35 pm Postovi: 12 Lokacija: Gdjegod me posalju...
|
Ne zelim uopce razmisljati o toj mogucnosti.  Pre strasno nesto, eugh
_________________ "It's going to look pretty good, then, isn't it," said War testily, "the One Horseman and Three Pedestrians of the Apocalypse." --Sourcery
|
| pet 04 tra, 2008 12:46 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Gul Remal je napisao/la: TerNek je napisao/la: Desetka k'o kuća! Mogla je ta famozna anomalija imati i svojstva one koju ćemo vidjeti u Voyagerovoj epizodi Deadlock pa bi imali situaciju da je Ent C "kopiran", uslijed čega nastanu dva fazno pomaknuta broda, pa se jednom događa jedna sadašnjost, a drugom druga. Sve to mi se čini kao da je scenaristima ideja prikazati da kod svake odluke (da ili ne, crno ili bijelo, lijevo ili desno) ili kod svakog događaja (dobitak ili gubitak, pobjeda ili poraz), postoji druga realnost, paralelna dimenzija ili paralalni svemir, gdje se odvija scenarij druge opcije ili drugog izbora. Uglavnom, teorija i filozofija koliko god poželimo. Kad se radi o temporalnim anomalijama, paradoksima i zavrzlamama, najbolje bi se bilo držati one od babe Đejnvej (ajd da je i ona rekla koju pametnu): "Najbolji način da izbjegneš glavobolju od objašnjavanja temporalnih paradoksa je da ih uopće ne pokušavaš objasniti.", ali gdje bi onda bila zabava? Hehe...mislim i meni je palo na pamet "cijepanje" dimenzija, tj. stvaranje nove dimenzije gdje je Federacija u ratu. Ali to ne objasnjava Guinanino kukanje da se sve "promijenilo" i da se to mora ispraviti...blah. Zato ne volim temporalne gluparije. Eh, Guinan je i ovdje misteriozna kao i uvijek. Vidjeli smo da je stara k'o Metuzalem, dobro sluša (kao i svi El-Aurijanci) i jako je mudra, a i kuži temporalne zavrzlame, kuži kad se pojavi Q (prije od svih zna da će bit svega), a najbolje od svega je što ima neke posebne magijske pokrete (možda je štite od njegovih moći) i Q je ne podnosi (u Q who ju je nazvao "creature" i "imp" = pakosnica). Zato ne uzimam za zlo epizodi te "nelogičnosti" sa Guinan jer je ona prilično mistični i do kraj nerazjašnjeni lik. Ant je napisao/la: jedno pitanje... sta mislite kako bi epizoda zavrsila da je Entom C zapovjedala Janewayica? (ja bih rekao da se "netko" nebi vratio doma...  ) Prizor babine face sa zabijenim komadom metala u ćelenki bio bi mi jedan od najboljih u Treku koje sam ikad vidio. 
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| pet 04 tra, 2008 12:53 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...jućer me forum zeznuo pa moja ocijena može biti samo u postu...
...dakle, nadoknadio sam propuštenu epizodu...
...no nije mi se baš previše dojmila... ...paralelni svemir je bio ok, lijepo je opet Tashu bilo vidjeti...
...Picard je mudro postupio što je vjerovao Guinan...
...no ocijena samo 6...
| sri 09 tra, 2008 10:16 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Devetka. Sve ovo o putovanju kroz vrijeme, procjepima i paralelnim stvarnostima je zgodno, i vrlo dobro odrađeno. Imamo jednu mračnu epizodu u kojoj vidimo kako jedan događaj može imati drastične posljedice u budućnosti, ili paralelnoj budućnosti. Fora je Picardovo diktiranje u brodski dnevnik: military log, combat date  . Federacija je na koljenima, što je dosta čudno kako su Klingonci postali odjednom takva impozantna sila. Jedini razlog zbog čega ne dajem desetku jest Guinanino nagovaranje Picarda. ''Ne znam zašto, ne mogu objasniti, ali ovo nije dobro, ovako ne bi trebalo biti.''  Dosta banalno i neargumentirano; iako je ekipa sa mosta kasnije sâma skužila koji problem je vremenski procjep napravio. I bilo bi fora vidjeti Worfa kao jednog od kapetana klingonskih brodova koji napadaju Enterprise, tako bi bila kompletna postava u toj paralelnoj stvarnosti...sadašnjosti...budućnosti...nečemu.
|
| ned 11 lis, 2009 2:34 pm |
|
 |
|
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Meni se sviđa to što je Tasha opet poginula 
_________________ She's got a date at midnight with Nosferatu.
|
| pon 12 lis, 2009 2:44 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 05 ruj, 2009 10:29 pm Postovi: 1419 Opis Stanja: Oprosti mi Boze jer sam Dalmatinac
|
Bilo je zanimljivo vidjeti militaristicki nastrojenu posadu Enterprisea. Ovo dodje skoro kao mirror universe TNG epka. U neku ruku i je. 
_________________ How peaceful life would be without love, Adso. How safe, how tranquil... and how dull.
|
| pon 12 lis, 2009 3:56 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ocjena 6. Nije mi baš sjelo to sa tashinim oživljavanjem. Kao ni to o klingoncima koji pobjeđuju federaciju.
|
| pon 12 lis, 2009 6:27 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|