|
Sada je: sri 09 ruj, 2026 7:33 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 2x16 - Q Who?
Gul Remal je napisao/la: Ant je napisao/la: najprije moram reci da kad epizoda u kojoj upoznajemo po prvi put borga, najvecu prijetnju federaciji, mislim da Q tu nije imao sto traziti. on je ok i zabavan u epkama u kojima dođe pa radi gluposti cijelo vrijeme, i premda mi jos u TNGu i nije nesto posebno drag (kasnije kroz seriju, a pogotovo u Voyageru postane puno bolji) nebi mi toliko smetao da epizoda nije trebala imati određenu dozu ozbiljnosti. ali kad vitim Qa naprosto sve ozbiljno nekako pada u vodu.
WTF?! Da nije bilo Q-a ne bi se Fedsi nasli sa Borgom jos ohoho (bar ne sluzbeno). Sto se trebalo pojaviti neko "ozbiljnije"
. Nebi sluzbeno ali bi se nasli Citat: By the 2350s rumors of an alien race called "The Borg" had reached the Alpha Quadrant, inspiring exobiologists Magnus and Erin Hansen to set out in search of them. Their research took them all the way to the Delta Quadrant before their assimilation in 2356. (VOY: "The Gift", "The Raven", "Dark Frontier") Borg activity in the Alpha Quadrant went undetected until a series of unexplained attacks along the Romulan Neutral Zone in 2364. (TNG: "The Neutral Zone") The Collective's true nature was finally revealed to the Federation in 2365 when Q took the USS Enterprise-D to meet a Borg cube near the J-25 system. (TNG: "Q Who") Kako su glasine dosle do hansenovih?
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 04 ožu, 2008 2:18 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
captain je napisao/la: Kako su glasine dosle do hansenovih? guinanina rasa (kako god se zvala) je emigrirala na podrucje federacije jos u Kirkovo doba (kao sto se vidi u Generationsima) pa su oni mozda pokrenuli kakve trač-partije. a tu je i ono pojavljivanje borga u Entu. moguce je da je nakon parsto godina sa tih podataka recimo skinuta oznaka tajnosti pa da su dospjeli u javnost, ali da ih ljudi nisu bas uzimali k srcu.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| uto 04 ožu, 2008 2:22 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Spetljali su malo kontinuitet , picard npr nema pojma o borgu a u alfi se vec cuju glasine o borgu ,borga su vec susrelu u 22 stoljecu ali to nitko nezna Sam borg tvrdi da ima teritorije u svim kvadrantima pa kako to da svi i neznaju za njih ? 
|
| uto 04 ožu, 2008 2:27 pm |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
captain je napisao/la: Spetljali su malo kontinuitet , picard npr nema pojma o borgu a u alfi se vec cuju glasine o borgu ,borga su vec susrelu u 22 stoljecu ali to nitko nezna
Vojna tajna? BTW, ako je netko spetljao kontinuitet, onda je to Enterprise. Ne optuzujte starije serije za pogreske novijih. Citat: Sam borg tvrdi da ima teritorije u svim kvadrantima pa kako to da svi i neznaju za njih ?  Mozda zato sto ima los PR? 
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| uto 04 ožu, 2008 2:31 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Prije bih dao desetku epizodi bez razmišljanja, no ovo mi je bilo deseto gledanje i do sada sam uočio dosta stvari pa zato dajem osmicu. Scena sa prolijevanjem vruće čokolade po Picardu na početku je bila presmiješna. Zgodno je vidjeti kako se crveni kad ne vlada situacijom. Cijela epizoda je napeta, no rupa ima koliko hoćeš. Kad god se Q pojavi, bude nekakvih zavrzlama i provala, kao što je bilo i sada, no neke stvari su mi malo bezvezne. Ostali Q-ovi su ga torpedirali iz kontinuuma pa je nakon malo lutanja došao pomagat svojim ljubljenim "hew-monima"? Ma daj, molim te. Svemočno si biće, odi poje** nešto. Picard i Riker nikad nisu presretni kad se pojavi Q, no ovakva arogancija kao što smo vidjeli u epizodi je pretjerivanje. Q-ova arogancija uvijek može biti razumljiva jer on ipak je svemoćno i vječno biće, ali koji je razlog za njihovu? Netko je obojici nabio metle u guzicu pa nisu drugačije mogli, nego ga svisoka tretirati? Yeah, right. Arogancija ne prestaje ni u strojarnici. Dotad neviđeno biće teleportira im se kroz dignute štitove u sigurnosno najosjetljiviji dio broda i počne čeprkati po konzoli, a Picard kaže: "We mean you no harm". Pa vjerojatnije je da taj lik prije može tebi nauditi, butt-head! Iza toga, kad je trebalo zaustaviti radilicu, toliko nabrijani Worf šalje redshirta, umjesto da sam krene prvi i povede svoju security svitu. OK, kao šef osiguranja ne mora osobno prvi gurati nos u opasnost, ali ipak je Klingonac i još mu je Q digao živce. Vrhunac arogancije i gluposti bilo je slanje away teama na kocku. Riker kaže: "They visited us... seems only fair that we return the courtesy." Picard je rekao da bi bilo korisno za buduće susrete s Borgom saznati više o njima, ali WTF? Dečki, jeste li vi uopće u pravom filmu? Upravo su vam "posrkali" štitove, izrezali 9 odjeljaka broda i skupa s njima otfurali 18 ljudi koji su gotovo 100% mrtvi (možda ih je zraka koja je vukla izrezanu "krišku" broda obuhvatila i spasila od vakuuma pa su nakon dovlačenja na kocku dobili dobrodošlicu u obliku dvije cjevčice u vrat), a vi ne mislite na bijeg i sigurnost ostalih 996 života na Enterpriseu, nego "uzvraćate posjet"!? Dramaturgija epizode je jedno, a pretjerivanje nešto sasvim drugo. I tako u tom posjetu nisu naučili ništa što bi im donijelo stratešku prednost kod slijedećeg susreta (BOBW). Dosta kritiziranja. Guinan je bila zapažena i jako dobra u ovoj epizodi. Neki vide problem u tome što je davala informacije o Borgu na kapaljku, ali to je dosta razumljivo. El-Aurianci su puno bolji slušači, znači puno bolje prikupljaju informacije nego što ih daju. Cviček je spomenuo da su Borgovi malo drugačiji nago što su prikazani kasnije. Ja sam primjetio da su u TNG-u općenito drugačiji nego npr. u Voyageru, posebno izgledom. U TNG-u ih puno ima one nekakve "šljemove" na glavi koji izgledaju kao kapa za vaterpolo i na ostavnice za regeneraciju se priključuju nekim "utikačem" koji imaju na ruci, a u Voyageru i FC-u samo stanu u nju i ona se automatski uključi. To nije ništa čudno jer Borg nakon asimilacije jedne vrste može unaprijediti svoje ostavnice. Također se ne bih zabrinjavao zbog nedostatka one kasnije klasične pjesmice "We are the Borg". I to je podložno promjenama, s obzirom na nova znanja koja prikupe. cvicek je napisao/la: Od onoga sta sam zaboravio od proslog gledanja epke: Nisam se sjecao da je Borg imao rodilista (cijelo vrijeme sam (krivo) brijao da oni samo asimiliraju, pa sam se pitao sta bi bilo da prestanu asililirati na jedno 100 godina - izumrli bi  , ne znam je li se takve ili slicne "jaslice" spominju kasnije, sve do epizode Voyagera s Borgom iz 29. st. Vide se "jaslice" u Voyagerovoj epizodi 6x16 "The collective". Ona je kronološki nakon epizode o radilici iz 29. stoljeća (5x02 "Drone"), ali dokazuje da i u 24. stoljeću postoje " Borg jaslice" i da one na kocki u "Q who?" nisu izolirani slučaj. Borg bebač izvađen iz "jaslica"
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| uto 04 ožu, 2008 10:11 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: čet 27 srp, 2006 5:16 pm Postovi: 706 Lokacija: Sl.Brod
|
Ovo je moja epizoda Nisam gledo na HRT-u ali sam gledo preko DVD-a prije 10-ak dana... I love Borg episodes Ocjena 10/10... Iako sam mislio da ce se vise klat, ali nema veze 
| uto 04 ožu, 2008 10:59 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
TerNek je napisao/la: Također se ne bih zabrinjavao zbog nedostatka one kasnije klasične pjesmice "We are the Borg". I to je podložno promjenama, s obzirom na nova znanja koja prikupe. Po meni je to vise scenaristicka rupa, ok u ovoj je prvo pojavljivanje, ali od iduce Borg epizode, pa iducih 10ak godina Borg ima istu "pjesmicu"... Jaslica se eto ne sjecam tak dobro, i sad bi bilo dobro pitanje da li postoji Borg rasa bez implanata - tj. orginalna rasa koja se primarno 'koristi' u "maturation chamberu" (uz djecu ukradenu od drugih rasa) Sto se izgleda Borga tice... malo mi lice na Lord Dreada iz "Captain Powera", djecje SF serije koju sam gledao prije puno godina. TNG krade ideje iz djecjih serija?  
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 05 ožu, 2008 10:21 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
modesty blaise je napisao/la: ima malo nelogičnosti, ali nećemo sad pametovati. ...ma malo moramo... ...s fazorim su im napravili rupe u kocki a na torpeda su odmah bili prilagođeni... -nelogično... Kad je Riker naredio povečanje na 1000puta , još nije izgovorio , a već je bilo prikazano na ekranu... ...zar je netko pričitao misli prije nego ih je izgovorio? ...pa knzole ne reagiraju na glas...-nelogično...
| sri 05 ožu, 2008 12:47 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Mr.bobo je napisao/la: modesty blaise je napisao/la: ima malo nelogičnosti, ali nećemo sad pametovati. ...ma malo moramo... ...s fazorim su im napravili rupe u kocki a na torpeda su odmah bili prilagođeni... -nelogično...Prilagođeni su na torpeda jer su do tada imali vremena do kraja analizirati podatke koje su prikupile one dvije radilice u strojarnici. Mr.bobo je napisao/la: Kad je Riker naredio povečanje na 1000puta , još nije izgovorio , a već je bilo prikazano na ekranu... ...zar je netko pričitao misli prije nego ih je izgovorio? ...pa knzole ne reagiraju na glas...-nelogično... Data je vršio povećavanje, a njegova brzina reakcije je puno veća nego ljudska. Prije kraja riječi anticipirao je da će Riker reći "tisuću" i napravio je tako.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sri 05 ožu, 2008 1:40 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...ima logike to što pišeš...  ...nisam razmišljao na taj način...
| sri 05 ožu, 2008 2:39 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Borg i breeni su jedine rase iz star treka koje susrecemo vise puta a da neznamo kako izgledaju , za brene nit nemozemo predpostavit a za borga mozda mozemo ali originalnu rasu nisu nikada pokazali Kraljica to nemoze bit jer je broj njezine rase koliko se sjecam veci od 100 pa bi tehnicki rasa 00 trebala bit borg , tj nulta ili prva rasa 
|
| sri 05 ožu, 2008 3:03 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
cvicek je napisao/la: TerNek je napisao/la: Također se ne bih zabrinjavao zbog nedostatka one kasnije klasične pjesmice "We are the Borg". I to je podložno promjenama, s obzirom na nova znanja koja prikupe. Po meni je to vise scenaristicka rupa, ok u ovoj je prvo pojavljivanje, ali od iduce Borg epizode, pa iducih 10ak godina Borg ima istu "pjesmicu"... hehehe... znaci ako laz ponavljas 10 godina onda ona postaje istina  scenaristicka rupa u vezi borga u prvoj epizodi di se pojavljuje borg... zanimljivo  nadam se da ces biti jednako kritican oko enterprisea i njegovih scenarista kada ga budu ponovno pustili na hrt-u 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 05 ožu, 2008 5:01 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Chaky je napisao/la: scenaristicka rupa u vezi borga u prvoj epizodi di se pojavljuje borg... zanimljivo  nadam se da ces biti jednako kritican oko enterprisea i njegovih scenarista kada ga budu ponovno pustili na hrt-u  Na oba mjesta nisam rekao da je prva epizoda "kriva",.. nego kasnija neuskladjenost.... Kasnije su uveli kao standardno "We are Borg", a onda opet u First Contactu uveli najednom i Kraljicu ... Hm... a mozda je kraljica bila sramezljiva pa se je do tada skrivala, ili ju je bio oteo ludi znanstvenik? 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 05 ožu, 2008 8:29 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
pa nije bilo potrebe da se pojavljuje... kraljice bas i nisu tak ceste da bi se trebale pojavljivati bas na svakoj kocki 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 05 ožu, 2008 8:37 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
|
cvicek je napisao/la: Chaky je napisao/la: scenaristicka rupa u vezi borga u prvoj epizodi di se pojavljuje borg... zanimljivo  nadam se da ces biti jednako kritican oko enterprisea i njegovih scenarista kada ga budu ponovno pustili na hrt-u  Na oba mjesta nisam rekao da je prva epizoda "kriva",.. nego kasnija neuskladjenost.... Kasnije su uveli kao standardno "We are Borg", a onda opet u First Contactu uveli najednom i Kraljicu ... Hm... a mozda je kraljica bila sramezljiva pa se je do tada skrivala, ili ju je bio oteo ludi znanstvenik?  ...kraljica se nalazi u Borgovom području... ...zašto bi bila u nekoj tamo kocki? ...jer i onako može mislim biti s njima...  ...a kasnije su je uveli, i nisu pogriješilie, jer je odličan lik... 
| čet 06 ožu, 2008 1:39 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|