Sada je: ned 13 ruj, 2026 5:50 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 24 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
 7x17 - Masks 

Ocjena
10 10%  10%  [ 1 ]
9 0%  0%  [ 0 ]
8 20%  20%  [ 2 ]
7 20%  20%  [ 2 ]
6 10%  10%  [ 1 ]
5 20%  20%  [ 2 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 20%  20%  [ 2 ]
Ukupno glasova : 10

7x17 - Masks 
Autor/ica Poruka
Über Trekkie
Über Trekkie

Post 7x17 - Masks
"Masks"
(Maske)

Sezona: 7
Epizoda: 17
Datum premijere: 19.02.1994.
Prikazano na HRT-u: 16.09.2008.
slika
Scenaristi Joe Menosky
Redatelj: Robert Wiemer

Gostujući Glumci:
Rickey D'Shon Collins as Eric Burton

Stardate: 47615.2 (2370)

Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra)
Nedugo nakon što senzori na Enterpriseu otkrivaju komet star 87 milijuna godina, oko broda se počinju pojavljivati predmeti nepoznatoga porijekla, kao i zagonetni simbol u obliku kompasa. Članovi posade pokušavaju saznati o čemu se radi, ali brodski kompjuter nije u stanju identificirati predmete. Riker i La Forge primjećuju da su neke tuđinske informacije pohranjene u brodski kompjuter tijekom skeniranja kometa, pa odlučuju otopiti vanjsku ljusku kometa kako bi saznali od čega se sastoji jezgra.

Detaljnije informacije: Memory Alpha - Masks

Kompletan scenarij: Masks

uto 16 ruj, 2008 2:21 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Post Re: 7x17 - Masks
Kakva glupost, ovo mi je treca najgora Star Trek epizoda, odmah nakon And the Children Shall Lead i Far Beyond the Stars

Mislim, izuzmimo ocite gluposti, a to su kako je vrsta koja se tolko oslanja na mitologiju uspjela sagraditi taj arhiv i poslati ga u svemir, a onda jos napraviti da on brodu radi to sve... Ocito su bili jako napredni, a to i tolka vezanost uz mitologiju neide jedno uz drugo... onda kako nitko prije nije nasao taj komet?

Ali i ako zaboravimo na to, epizoda je totalni kaos, na kraju nista nisu objasnili...Picard nekkvom pricicom uspije spasiti brod,a Masaka i Korgano se odu negdje loviti... gdje? i zasto su uopce gradili taj arhiv, u kojem je ocito cijela civilizacija smrznuta dok nije dosao Enterprise

Za sta to uopce sluzi?

Ova epizoda tolko nema smisla da da bih rekao da ju je napisao neki poremeceni lik, ili barem jako pijan... a poremeceni su i oni koji su dopustili da se snima

E i zaboravih reci da je epizoda ustvari pocela dobro, nadju neki drevni alienski brod... mislio sam da ce otkrivati razne stvari o toj civilizaciji, kao sto su o Ikonijancima... i onda se pretvori u takvo sranje

Epizoda je tolko jadna da je smjesna

uto 16 ruj, 2008 5:05 pm
The Traveler
The Traveler

Naj Serija: TNG
MacGyver je napisao/la:
Kakva glupost, ovo mi je treca najgora Star Trek epizoda, odmah nakon And the Children Shall Lead i Far Beyond the Stars

Što je Far Beyond the Stars skrivo?? Meni je to jedna od najboljih DS9 epizoda.
MacGyver je napisao/la:
Mislim, izuzmimo ocite gluposti, a to su kako je vrsta koja se tolko oslanja na mitologiju uspjela sagraditi taj arhiv i poslati ga u svemir, a onda jos napraviti da on brodu radi to sve... Ocito su bili jako napredni, a to i tolka vezanost uz mitologiju neide jedno uz drugo... onda kako nitko prije nije nasao taj komet?

Sve to je viđeno i u epizodi The Inner Light. Zašto si onda njoj dao maksimalnu ocjenu?? I tamo vidimo primitvnu civilizaciju koja je izgradila super sondu na koju nitko prije nije naišao.

Meni epizoda nije loša. Kao prvo ne zaslužuje 1, zbog perfektne glume Brent Spinera. Kako me taj čovjek oduševljava.
Zatim priča o suncu i mjesecu mi se isto svidjela. Kako su to često podloge za mitove pa tako i religije...
Svidio mi se Picardov govor na kraju epizode o svjetlosti i tami. Kako jedno bez drugoga ne ide... slično to smo vidjeli u TOS epizodi The Enemy Within.

Moje mišljenje je da se tebi epizoda nije svidjela zbog te jedne velike nelogičnosti kao što je pretvaranje broda u prašumu i kako je jedna primitivna civilizacija to mogla napraviti.

Meni realizacija igra najmanju ulogu. Ja epizodu nastojim ocjenjivati prema njezinom scenariju.

Zaboravio sam reći da sam dao 6.

slika

sri 17 ruj, 2008 4:21 pm
the Red Viper

Spol: Muški
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
hm...
jedna... neobicna epizoda,
ijako je rijec neobicna jedva dostatna da ju se opise.
ali ne bi trebalo stati samo na njoj.

sama ideja mi se cini intrigantnom, mitoloska atmosfera, koliko god bila neuobicajena za trek mi ne smeta previse, dapace, nekako ju je i ljepo vidjeti.
a tu je i Spiner kojeg je Lore vec spomenuo. definitivno se iskazao u ovoj epki i uzitak je gledati njegovu izvedbu.
sve u svemu... moglo bi se u ovoj epizodi traziti nelogicnosti, moglo bi ih se i podosta pronaci, ali ja se radije opustim i uzivam u prici i toj, nazovimo ju tako, misticnoj atmosferi.

recimo da je trek ovdje izasao iz neki svojih konvencionalnih okvira i meni se krajnji rezultat svidio.

ocjena 7!

sri 17 ruj, 2008 4:40 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Lore je napisao/la:
MacGyver je napisao/la:

Meni je najlosija, jednostavno mi je glupa i dosadna

Lore je napisao/la:
MacGyver je napisao/la:

Sve to je viđeno i u epizodi The Inner Light. Zašto si onda njoj dao maksimalnu ocjenu?? I tamo vidimo primitvnu civilizaciju koja je izgradila super sondu na koju nitko prije nije naišao.

Moje mišljenje je da se tebi epizoda nije svidjela zbog te jedne velike nelogičnosti kao što je pretvaranje broda u prašumu i kako je jedna primitivna civilizacija to mogla napraviti.

Istina je da Inner Light ima dosta nelogicnosti, ali je jednostano nekako topla i tuzna i odlicna. Ova epizoda je jednostavno glupa, to sto sondu nitko nije nasao i kako su je napravili mi najmanje smeta, pretvaranje broda u prasumu mi malo vise smeta, ali i slicne stvari smo vec vidjali, a najvise mi smeta sta epizoda jednostavno nema smisla... jednostavno je glupa, nistanije objasnjeno, samo je sve nabacano unutra, ko u roman struje svijesti...

Uostalom Michael Dorn je rekao da mu je ovo najgluplja TNG epizoda, a redatelj koji ju je napravio je rekao da je to jedna od najlosijih epizoda koju je napravio (pise na Memory Alphi)

sri 17 ruj, 2008 5:06 pm
the Red Viper

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
MacGyver je napisao/la:
ko u roman struje svijesti...

hm...
ovo si dobro rekao!

sri 17 ruj, 2008 5:50 pm
Profil ICQ Web stranica
The Traveler
The Traveler

MacGyver je napisao/la:
Lore je napisao/la:

Meni se sviđa što je prikazana najgora strana čovječanstva iz 20. stoljeća. Bavi se rasizmom i spolnom diskriminacijom... Još prikazuje kako su ljudi primitivni... npr kako se ona Jadzia iz 20. st. zgadi kad vidi da tamo neka Jadzia Dax ima crva u sebi... :)
Još k tome je zabavna jer su svi prikazani bez maski...

Vidim da nisi ljubitelj takvih nekih može se reći zabavnih epizoda. Ja baš obožavam takve kao što su npr A Fistful of Datas, i Sherlock Holmes holodek epizode... uglavnom obožavam skoro sve holodek epizode...

MacGyver je napisao/la:

Zar nisu takvi romani jako cijenjeni... :-k :mrgreen:

slika

čet 18 ruj, 2008 4:37 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Lore je napisao/la:
MacGyver je napisao/la:
Lore je napisao/la:

Meni se sviđa što je prikazana najgora strana čovječanstva iz 20. stoljeća. Bavi se rasizmom i spolnom diskriminacijom... Još prikazuje kako su ljudi primitivni... npr kako se ona Jadzia iz 20. st. zgadi kad vidi da tamo neka Jadzia Dax ima crva u sebi... :)
Još k tome je zabavna jer su svi prikazani bez maski...

Vidim da nisi ljubitelj takvih nekih može se reći zabavnih epizoda. Ja baš obožavam takve kao što su npr A Fistful of Datas, i Sherlock Holmes holodek epizode... uglavnom obožavam skoro sve holodek epizode...

PA meni je Far Beyond the Stars djelovala kao dosta mracna epizoda, a ne zabavna... al budem je ponovo pogledao kad dodje pa mozda promjenim misljenje, vise je se ni ne sjecam najbolja, samo se sjecam da mi je bila jako losa

A inace volim zabavne epizoda, iako priznajem da mi holodek epizode u TNG nisu bas najbolje sjele... Ali zato u Voyageru i DS9 ima dosta dobrih zabavnih epizoda

Lore je napisao/la:
MacGyver je napisao/la:

Pa da, ako su dobri, al mogu ja napisat roman struje svjesti pa ga nitko nece ni pogledat :mrgreen:

čet 18 ruj, 2008 6:34 pm
The Traveler
The Traveler

MacGyver je napisao/la:
Lore je napisao/la:
MacGyver je napisao/la:

Pa da, ako su dobri, al mogu ja napisat roman struje svjesti pa ga nitko nece ni pogledat :mrgreen:

Ne mora značiti. To se samo tako učvrstilo među pučanstvom.

To ti je kao apstraktno slikarstvo. Salvador Dali baci kantu boje na platno i svi to zovu umjetničkim djelom, a kad netko drugi to napravi onda ispadne budala. :lolsmjeh:

slika

pet 19 ruj, 2008 3:39 pm
So Say We All

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
Lore je napisao/la:
To ti je kao apstraktno slikarstvo. Salvador Dali baci kantu boje na platno i svi to zovu umjetničkim djelom, a kad netko drugi to napravi onda ispadne budala. :lolsmjeh:

Mislim da si pobrkao slikara, Salvador Dali ne prosipa kantom boje, to radi Picasso.
Inače sama epizoda je za 5.

[Prikaz] Spoiler:
Ovo što si sad stisnuo/la su bila moja jajca, sudeći po tvom osmjehu na licu vidim da ti se svidjelo

pet 19 ruj, 2008 4:18 pm
Profil ICQ
The Traveler
The Traveler

BrickTop je napisao/la:
Lore je napisao/la:

Mislim da si pobrkao slikara, Salvador Dali ne prosipa kantom boje, to radi Picasso.
Inače sama epizoda je za 5.

Ma to sam onako spomenuo slikara koji mi je prvo pao na pamet.
Inače, zar nisu Picasso i Dali pripadali istom razdoblju. Obojica su bili najvećim dijelom kubisti...

http://hr.wikipedia.org/wiki/Pablo_Picasso
http://hr.wikipedia.org/wiki/Salvador_Dal%C3%AD

slika

pet 19 ruj, 2008 5:19 pm
So Say We All

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
Jesu, ali Dalijeve slike su super za razliku od Picassovih.
Dali
slika

Picasso
slika

[Prikaz] Spoiler:
Ovo što si sad stisnuo/la su bila moja jajca, sudeći po tvom osmjehu na licu vidim da ti se svidjelo

pet 19 ruj, 2008 6:21 pm
Profil ICQ
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
Hmmm... slična sonda kao ona koja je pokupila Picarda...
...još i malo kamuflirana...

...ovaj put je Data žrtva...

Brent Spiner je dobro odglumio likove...

...hmmm... kraljica želi preobraziti brod u svoj hram...
...zgodno su to izveli...

Picard je mudro naveo Masaku u san... i sve se vraća u normalu...

...neka bude 8...

uto 23 ruj, 2008 10:25 am
Profil ICQ Web stranica
Felis Minor

Opis Stanja: namjerila se kosa na brus
Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
DESET!!!!!
Sigurno mi je među prvih (barem) pet najboljih epizoda! Data je bio genijalan kad su svi oni likovi počeli ulaziti u njega!

Usput, nikako ne vidim zašto bi se vezanost uz mitologiju kosila s napretkom? :-k Pa Grci i Egipćani bijahu vrlo razvijene civilizacije, a bili su jako vezani uz mitologiju.
A kad bi to bila i istina, zar se ne može zamisliti da je napredna rasa, nakon što se oslobodila prevelike vezanosti uz mitologiju, htjela sačuvati sjećanje na ,,narodnu predaju" svojeg planeta pa poslala sondu?
Makar, ponavljam, ne vjerujem da je to istina.
Uglavnom, deset!

da ne bude tako nam.

Hugo Badalić, Otkud pjesan?

uto 23 ruj, 2008 9:46 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Tiny little Spot je napisao/la:
Pa Grci i Egipćani bijahu vrlo razvijene civilizacije, a bili su jako vezani uz mitologiju.

Da, ali ne dovoljno razvijene da sagrade svemirski brod, pa cak ni jednostavnije stvari poput auta i kompjutera

uto 23 ruj, 2008 9:56 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 24 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: