|
Sada je: pon 05 lis, 2026 12:47 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
3x17 - Sins of the Father
3x17 - Sins of the Father
| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
 Re: 3x17 - Sins of the Father
Chaky je napisao/la: nisi se bas puno bunio kada je tasha umrla (ili mozda jesi... ako jesi onda se unaprijed ispricavam)... a to je jako tuzan kraj bio za nju  Nisam, ali to je drugo... ili su je scenaristi odlucili izbaciti, ili je sama htjela otici, ali u svakom slucaju, tu nije bilo pomoci (dobro, ako su je odlucili izbaciti, to bas nije posteno, al sta ces) Ali ovo nije imalo nikakve svrhe osim da se scenaristi izivljavaju na Worfu... Ili mozda je, mozda ce na temelju ove epizode napraviti odlicnu epizodu u kojoj ce pravda biti zadovoljena i nakon toga vidim da je ova epizoda u biti bila dosta dobra, al do tad jos ima vremena... sad sam samo ljut na scenariste zbog ove epizode
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| sub 05 tra, 2008 8:21 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Zbog scenaristickog izivljavanja makar imamo nekoga mrzit u seriji a bez negativaca i likova koji nas povremeno iritiraju , serije su nenapete i dosadne 
_________________ Surviving the new decade
|
| sub 05 tra, 2008 8:39 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
9 k'o kuća, skoro sam kliknuo i 10. Vidim da se malo lome koplja oko nekih stvari. MacGyver je zapeo na happy/bad endove, no treba se dublje unijeti u epizodu. Priča iz ove epizode je prava preslika stvarnog života, kako u vrijeme snimanja, tako i danas. Još uvijek se svagdje može naći đubretar koji lagodno živi i uvijek vodu okrene na svoj mlin koristeći svoju moć, društveni položaj, veze i korupciju (smrad Duras), a s druge strane, postoje dobrice sa vjerom u dobro i pozitivne ideale, koji će se žrtvovati za viši cilj i za opće dobro će biti pušioničari i žrtvena janjad. Ne kužim zašto bi takva priča u Treku bila loša ideja za temelj epizode. Trek je fikcija, ali ne znači da svaka fikcija mora završiti u stilu braće Grimm (živjeli su dugo i sretno, bla, bla). Veliki plus epizode je i što će se na njenu radnju dosta toga nadovezati i u TNG-u i u DS9 (neću spoilati da MacGyver i ostali koji možda nisu gledali sami otkriju neke stvari). Kad se u sve to uklope Klingonci, koji su vrlo dobri, dobijemo ovako dobru epizodu. Pozitivna je stvar i pojavljivanje Worfovog brata Kurna koji nije jednoepizodni lik i Worfova odluka snažno će utjecati na njegov život (usput je još imao i par smiješnih provala). Zanimljiv je i prikaz da u jednom društvu koje se toliko fura na čast i neke pozitivne ideale, budu tako izraženo prisutne negativne stvari kao što su laži, spletkarenja, prijevare, izdaja, korupcija i to se sve opravdava višim ciljem (for the Empire). U real lifeu se također puno stvari opravdava višim ciljevima, no mi smo danas puno manje prosvijetljeni. Picard je također važan faktor u ovoj epizodi jer je zaintrigirao određene osobe i kasnije će postati još važniji faktor u budućnosti Carstva.
Hell, toliko dobrih stvari u epizodi, a ja bih joj dao 9? Neće moći ove noći. Kad sam sve bacio i na "papir", vidim da zasluužuje cenera.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sub 05 tra, 2008 11:23 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
evo da i ja dam ocjenu nikak da nesto pametno smislim da napisem o epizodi jos od prvog gledanja epizoda mi je bila nekak losija... nekak sam imao krivi feeling... ne znam zasto... epizoda je dobra... bez nekih rupa i nije dosadna... ali taj feeling je ostao... ocjena 7 (bilo bi i 6 da idem vise po feelingu  ) mozda je fora u tome sto mi se kao klincu nikako nije svidjela ideja da bed gajsi pobjede ... i sad se to prenosi kroz godine... mozda i nije to 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sub 05 tra, 2008 11:49 pm |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
7 - imam podijeljeno mišljenje o ovoj epki... bilo je zanimljivo vidjeti kakve spletke radi turbočasna klingonska vlada, ali sjećam se da sam bila ful ljuta što je dobri worf toliko nadrapao (umjesto stvarnog zločinca i kukavice durasa) da nisam htjela dati više od 7. ajd, ovog komentara od prije brisa se bar relativno sjećam 
_________________ njanjanja
|
| sri 09 tra, 2008 11:52 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ocjena 6. Prvi puta se pojavljuje Worfov brat u st-u.
|
| pon 02 stu, 2009 8:05 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Ne samo to.
Prvi put da se pojavljuje klingonski planet u Treku! Inače meni bi ovo bilo bolje da je podijeljeno na dvije epizode, jer je uvodni dio epizode također epizoda za sebe - kad Kurn dođe i maltretira sve sa klingonskom disciplinom. Kasnije se razotkriva kako je 'časno' društvo u biti korumpirano na samom vrhu, te je više-manje feudalno. Prva prava epizoda o Klingoncima.
10
|
| pon 16 tra, 2012 8:42 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|