| Autor/ica |
Poruka |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
 Re: 4x15 - First Contact
BrickTop je napisao/la: Chaky je napisao/la: i btw. bobo jesi cuo... prvi kontakt sa klingoncima je bio tako los da je on doveo do rata od nekoliko desetljeca... u Enterpriseu smo vidjeli nesto potpuno drugacije...  Baš sam o tome otvorio temu u brbljaonici. Nije mi jasno par stvari oko toga. je... nisam vidio to na vrijeme... ali i tamo sam prokomentirao to sve eh da... u ovoj epizodi, kada se picard prvi put pokazao kancelaru... odmah sam pomislio kako je kancelar pretpostavio da su svi "svemirci" bez kose 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| ned 11 svi, 2008 1:35 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
Mr.bobo je napisao/la: MacGyver je napisao/la: 8 nije prosjecna ocjena nego vrlo dobra ocjena (ekvivalent cetvorke u skolskom ocjenjivanju, i to cak visa cetvorka jer je 10, 9 =, a 8,7 = 4) A nije mi jasno zasto ti to smeta, nebi valjda bi trebao stavit 10 jer su svi drugi Zato jer mi epizoda jednostavno nije tolko dobra da bude u rangu epizoda za desetku, kao sto su Best of Both Worlds, Defector ili Clues... ima zanimljivu temu i vuce zanimljive paralele s danasnjim drustvom, ali ipak ne zasluzuje vise od 8... ...a svatko ima svoj ukus...  ...meni je npr... Best of Both Worlds za čistu 6... ...no zato što smo svi različiti, zato je zanimljivo...  Zasto joj onda nisi dao 6? BOBW ima najnizu ocjenu 8 (prvi dio, na njega sam mislio)
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| ned 11 svi, 2008 7:15 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
| uto 13 svi, 2008 1:19 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Prva epizoda kojoj nisam uspio dati glas u anketi. Damn stinkin' computer! Po mom mišljenju, epizoda zaslužuje 8. Odlična je lekcija o PD-u i prvom kontaktu i bila bi čista desetka da nije ozbiljnog propusta kojeg je nemoguće zaobići. Riker nije imao kod sebe komunikator kad je doveden u bolnicu i nije bilo šanse da se mogao razumjeti sa Malkorcima, a na tome se temelji pola epizode. Neoprostivo! Oko "trošenja" sa medicinskom sestrom nije neki problem jer se uvijek može sporazumjeti pantomimom i gestikulacijom (  ), ali razgovor sa Krolom nikako ne prolazi. Malkorsko društvo općenito je prikazano jako slično zemaljskom iz 20. stoljeća, uz iznimku da su oni tehnološki razvijeniji i izumili su warp, što je bio i preduvjet za Prvi kontakt. Krola je zanimljiv lik. Tko je gledao, znat će, a tko nije, tek će vidjeti veliku sličnost sa američkim generalom Denningom u DS9 epizodi Little green men. Potpuno ista paranoja i ideja da su nas alieni došli pokoriti i porobiti. Tu se vidi glupost u njegovom razmišljanju o Rikeru. Ako su već došli puno napredniji alieni iz tamne dubine i daljine svemira sa brodom moćnijim od sveg oružja zajedno kojeg imaš na planetu, onda nije pametno držati njihovog čovjeka kao nekakvu kvaziprednost jer oni mogu bez problema zatrti i tebe i cijelu tvoju civilizaciju u slučaju da nisu tako dobronamjerni i blagoglagoljivi kao Pikardiljo i Fedsi. Romulanci bi im se "krvi napili".
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| ned 18 svi, 2008 1:59 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Romulanci bi ih istog casa anektirali i okupirali , nebi se krola puno busao da su njihovog jednog zarobili 
_________________ Surviving the new decade
|
| ned 18 svi, 2008 2:48 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
captain je napisao/la: Romulanci bi ih istog casa anektirali i okupirali , nebi se krola puno busao da su njihovog jednog zarobili  Je, prvo bi bilo jedno "lagano" orbitalno bombardiranje, a onda bi se preživjeli pridružili Remancima u rudnicima dilitija.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| pon 19 svi, 2008 4:20 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ocjena 5. Riker je jednoj izvanzemaljskoj vrsti, prvo izvanzemaljsko biće koje su sreli.
|
| sub 31 lis, 2009 12:09 am |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Desetka ko kuća. Odlična epizoda. Savršeni prikaz kako bi naše društvo moglo reagirati jednog dana na aliene. Zapravo, možda već i jesmo donekle, s Roswellom itd. Samo zataškaj sve, ubaci razno-razne teorije zavjere i istina se izgubi u tom svemu.
|
| pon 22 vel, 2010 4:12 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Mislim da bi cak ljudi i losije reagirali ..malkorianci su bili cak i dosta tolerantni ..barem dio njih ..sumljam da bi danasnji ljudi bili takvi ..mi smo puno agresivniji od njih ..cak i sami među sobom 
|
| pon 22 vel, 2010 5:09 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Odlična epizoda, malo teška tema, moralne dvojbe, prime directive... desetka i od mene. 

|
| pet 26 vel, 2010 2:47 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
bas sam nekidan pogledao epizodu. steta sto nije bilo vise takvih. tema je nadasve zanimljiv i ima jos prostora. i sama realizacija je u ovoj konkretnoj epki ok. plus, moram priznati da me Riker pomalo iznenadio 
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sri 22 pro, 2010 11:59 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Mene uzasno zanima kako bi u nekoj novoj seriji prikazali njih i mintakance , s obzirom na kontakt ta dva drustva sa razvijenijim drustvom , iako realno malkorianci su warp rasa a mintakanci nisu ..imaju neke slicnosti u seriji Cisto zbog kontakta sa federacijom i utjecaja iste na individue iz te dvi rase ..jednima je picard bija bog a drugi nisu bili spremni na aliene 
|
| čet 23 pro, 2010 12:07 am |
|
 |
|