Sada je: sub 26 ruj, 2026 1:49 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 22 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
 3x13 - Deja Q 

Ocjene
10 50%  50%  [ 8 ]
9 19%  19%  [ 3 ]
8 19%  19%  [ 3 ]
7 0%  0%  [ 0 ]
6 6%  6%  [ 1 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 6%  6%  [ 1 ]
Ukupno glasova : 16

3x13 - Deja Q 
Autor/ica Poruka
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Post Re: 3x13 - Deja Q
8, ne više.
Ne mora svaka epizoda sa Q-om ispasti savršenstvo jer to nije i humor nikako ne može epizodu izvući da bude savršena.
Bilo je dobrih provala, posebno ona sa cigarama na kraju, no mariachiji su me iritirali.
Guinan se pojavila malo, no dovoljno da iskaže poslovičnu netrpeljivost prema Q-u. Fino ga je nabola vilicom i rekla mu pametnu: "How the mighty have fallen.". To je i najbolja pouka epizode.
O PD mislim da nema diskusije u ovoj epizodi. Brelci su dovoljno tehnološki razvijeni kad kuže da im prirodni satelit kruži oko planeta (i pada na glavu :mrgreen: ) i da je pretežno željeznog sastava.
Fora je bilo vidjeli i Kalamarce, neobičnu "oblakoliku" vrstu.

sri 02 tra, 2008 12:21 am
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Ne znam dal ova epizoda nekog podsjeca na Homeward... kad je mjesec isao prema planetu ovih likova i Enterprise im je pomagao da ih ne unisti... Homeward je isti, samo sto njih unistava nestanak atmosfere...

Ne znam dal sam to samo ja, ili je prime directive uzasno glupa... mislim ovima pomazu, a onima ne pomazu samo zato jer nisu izumili warp drive... wtf?

Ok je da se ne mjesaju u prirodni razvoj civilizacije, ali kad civilizaciji prijeti neizbjezno unistenje, bolje da ih makar sve teleportiraju na brod kazu sta se desava i prebace na drugi planet... Istina da bi time bitno promijenili civilizaciju, al bi ih bar spasili...

čet 11 ruj, 2008 9:22 pm
The Traveler
The Traveler

Naj Serija: TNG
MacGyver je napisao/la:
Ne znam dal ova epizoda nekog podsjeca na Homeward... kad je mjesec isao prema planetu ovih likova i Enterprise im je pomagao da ih ne unisti... Homeward je isti, samo sto njih unistava nestanak atmosfere...

Nije isto kad se radi o prime directiveu.
MacGyver je napisao/la:
Ne znam dal sam to samo ja, ili je prime directive uzasno glupa... mislim ovima pomazu, a onima ne pomazu samo zato jer nisu izumili warp drive... wtf?

Pa uvijek će jednoj strani nešto biti glupo, a drugoj neće.
Meni se svidjela VOY epizoda iz prve sezone "Prime Factors."
U toj se epizodi federacija našla "s druge strane" Prime Directivea.
MacGyver je napisao/la:
Ok je da se ne mjesaju u prirodni razvoj civilizacije, ali kad civilizaciji prijeti neizbjezno unistenje, bolje da ih makar sve teleportiraju na brod kazu sta se desava i prebace na drugi planet... Istina da bi time bitno promijenili civilizaciju, al bi ih bar spasili...

Ovo je dobro pitanje za diskusiju. Tu se donekle slažem s tobom. Npr vidjeli smo u TOS epizodi Paradise Syndrome kako ENT spašava planet od kometa koji dolazi.

Evo par citata od kojih mi zastane dah...
Picard: The Prime Directive is not just a set of rules; it is a philosophy... and a very correct one. History has proven again and again that whenever mankind interferes with a less developed civilization, no matter how well intentioned that interference may be, the results are invariably disastrous.

Archer: I have reconsidered. I spent the whole night reconsidering. And what I've decided goes against all my principles. Some day my people are going to come up with some sort of a doctrine, something that tells us what we can and can't do out here; should and shouldn't do. But until somebody tells me that they've drafted that...directive...I'm going to have to remind myself everyday that we didn't come out here to play God.

slika

čet 11 ruj, 2008 9:42 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Meni jedna od najboljih epizoda Treka; možda recimo u mojih Top 20 bez beda.

Kako da vas uvjerim da sam smrtan?
Umri.
Bravo Klingonče, jesi li pojeo koju knjigu u zadnje vrijeme?

Mr. Worf, bacite ga u ćuzu.
''I'll be delighted''
:lolsmjeh:

Worf je oduševljen, Data se smije, Q uči kako je to biti primitivan dvonožac. Ali opet ne doznajemo zašto se Q i Guinan ne podnose. Mariachiji su urnebes.

10

ned 11 lis, 2009 2:23 pm
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.

Spol: Ženski
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Ajme ovo je tako legendarna epizoda :lolsmjeh: Smijala sam se cijelo vrijeme. :mrgreen:

pon 12 lis, 2009 2:45 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Opis Stanja: Oprosti mi Boze jer sam Dalmatinac
Je je, slazen se. Ovo Q-ovo podbadanje Worfa je legendarno. Pogotovo ovo Jel pojeo kakvu knjigu u zadnje vrijeme? :lolsmjeh:

pon 12 lis, 2009 3:54 pm
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Ocjena 6. Jedna prosječna TNG Q epizoda.

ned 18 lis, 2009 11:38 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 22 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: