MacGyver je napisao/la:
Ne znam dal ova epizoda nekog podsjeca na Homeward... kad je mjesec isao prema planetu ovih likova i Enterprise im je pomagao da ih ne unisti... Homeward je isti, samo sto njih unistava nestanak atmosfere...
Nije isto kad se radi o prime directiveu.
MacGyver je napisao/la:
Ne znam dal sam to samo ja, ili je prime directive uzasno glupa... mislim ovima pomazu, a onima ne pomazu samo zato jer nisu izumili warp drive... wtf?
Pa uvijek će jednoj strani nešto biti glupo, a drugoj neće.
Meni se svidjela VOY epizoda iz prve sezone "Prime Factors."
U toj se epizodi federacija našla "s druge strane" Prime Directivea.
MacGyver je napisao/la:
Ok je da se ne mjesaju u prirodni razvoj civilizacije, ali kad civilizaciji prijeti neizbjezno unistenje, bolje da ih makar sve teleportiraju na brod kazu sta se desava i prebace na drugi planet... Istina da bi time bitno promijenili civilizaciju, al bi ih bar spasili...
Ovo je dobro pitanje za diskusiju. Tu se donekle slažem s tobom. Npr vidjeli smo u TOS epizodi Paradise Syndrome kako ENT spašava planet od kometa koji dolazi.
Evo par citata od kojih mi zastane dah...
Picard: The Prime Directive is not just a set of rules; it is a philosophy... and a very correct one. H
istory has proven again and again that whenever mankind interferes with a less developed civilization, no matter how well intentioned that interference may be, the results are invariably disastrous.Archer: I have reconsidered. I spent the whole night reconsidering. And what I've decided goes against all my principles.
Some day my people are going to come up with some sort of a doctrine, something that tells us what we can and can't do out here; should and shouldn't do. But until somebody tells me that they've drafted that...directive...I'm going to have to remind myself everyday that we didn't come out here to play God.