|
Sada je: pet 28 kol, 2026 12:05 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 6 post(ov)a ] |
|
2x20 - A Piece of the Action
| Autor/ica |
Poruka |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
Sezona: 2Epizoda: 20Datum premijere: 12 January 1968Scenarist: David P. HarmonRedatelj: James KomackStardate: Unknown (2268) Gostujući Glumci:Anthony Caruso - Bela Vic Tayback - Krako Lee Delano - Kalo KRATAK SADRŽAJ (preuzeto s Memory Alpha): Povratak na planetu koju je posljednji put posjetio zemaljski brod prije 100 godina, Enterprise pronalazi život koji je temeljen u vrijeme vladanja gangstera na Zemlji davne 1920.e godine.Citati: "I got the biggest in the world. You know, there's one thing wrong with having the biggest. There's always some punk trying to cut you out." - Okmyx, explaining to Kirk that he runs the biggest territory on Sigma Iotia II "Nobody helps nobody but himself." "Sir, you are employing a double negative." - Okmyx and Spock, as Okmyx takes Spock and McCoy as his prisoners again "The most co-operative man in this world is a dead man. And if you don't keep your mouth shut, you're going to be co-operating." - Okmyx, threatening Spock "Are you afraid of cars?" "Not at all, Captain. It's your driving that alarms me." - Kirk and Spock, as they run to the car  Transkript: chakoteyaViše informacija: Memory Alpha
| pon 04 srp, 2011 3:05 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
 Re: 2x17 - A Piece of the Action
Al meni nije bilo ne znam kak smiješno. Ima par humorističnih podbadanja, al sve to pada u vodu kad ove tri gracije s Enterprisea valjda pet ili šest puta na isti faking način nasjednu u ganstersku zasjedu. Svako malo im upere strojnice u facu. A tek imena - Jojo Krako, Kalo, Tepo, Zabo...još im samo fali Groucho Marx.
Epka me podsjetila na TNG - The Royale. Sličan motiv sa knjigom, samo tamo alieni podese sve po uzoru na knjigu, dok ovdje likovi sami sebi organiziraju društvo, što mi je pak čudno, jer na početku epke Spock kaže kako su Jotani vrlo inteligentni i vole imitirati. Valjda nisu toliko inteligentni kad su odjednom odlučili da je reketarenje i nošenje mitraljeza jedini način za društvo.
3
|
| pon 04 srp, 2011 3:08 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Miki je napisao/la: A tek imena - Jojo Krako, Kalo, Tepo, Zabo...još im samo fali Groucho Marx. Prije me podsjećaju na imena klaunova iz cirkusa Moire Orfei. Inače, kad smo kod mafijaša, navedenih se dotakla, doduše ovlaš, i ENT epizoda Storm Front (u kojoj gostuju i dva Sopranos glumca), kao i Pixov Dixon Hill holoprogram.
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
blaženi Alojzije Stepinac
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Benedikt XVI
|
| uto 05 srp, 2011 2:46 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
6 Ne sjećam se da me se ova epizoda pretjerano dirnula. Generalno ne podnosim talijanski mob slang engleskog jezika, i cijela ta fora kako se razvija cijela civilizacija na temelju knjige o gangsterima mi je malo priglupasta, no vidljivo je da je ovdje ciljano na kritiku ekstremista koji žive i temelje cijelo društvo na jednoj knjizi. No način na koji je sve to prikazano me podsjeća na holodek epizode u kasnijem treku, i isto kao i te epke, djeluje dosta monotono, predvidljivo i nezanimljivo... 
| uto 05 srp, 2011 3:54 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Epizodu sam doživio slično kao i Miki i spet. Mlako duhovita, tak tak realizacija ideje,.. niš bog zna šta. Makar, epke se dosta dobro sjećam zbog specifičnog mafijaškog settinga. 6 Spet je napisao/la: No način na koji je sve to prikazano me podsjeća na holodek epizode u kasnijem treku, i isto kao i te epke, djeluje dosta monotono, predvidljivo i nezanimljivo...  Baš tako! Ja sam već više puta komentirao da su ovakve epizode u TNG i kasnije evoluirale u holodeck epizode. Valjda su smatrali da je fora u seriji koristiti takve settinge, ali su istodobno TOS pristup smatrali zastarjelim, pa su se dosjetili holodecka 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| čet 07 srp, 2011 2:53 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Jep... u budućnosti su sve te vrste i planeti pokoreni i promijenjeni pa ne postoje svjetovi s karakteristikama zemaljske povijesti... samo oni puni aliena sa suptilnim nagovještajima ljudskih osobina... ali su zato planeti ostali podjednako nalik na djelove Zemlje. 
| pet 08 srp, 2011 8:15 pm |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 6 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|