|
Sada je: pet 28 kol, 2026 2:19 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 11 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
 2x15 - Journey to Babel
Sezona: 2Epizoda: 15Datum premijere: 17 November 1967Scenarist: D.C. FontanaRedatelj: Joseph PevneyStardate: 3842.3 (2268) Gostujući Glumci:Miss Jane Wyatt - Amanda Mark Lenard - Sarek KRATAK SADRŽAJ (preuzeto s Memory Alpha): Na putu do diplomatske konferencije na Babel Enterprise je napadnut a jedan od stranih uglednika ubijen. Spockov otac Sarek je prvoosumnjičeni ali i smrtno bolestan, samo Spock ga može spasiti.Citati: "That hurts worse than the uniform." - McCoy after attempting a Vulcan salute "On Vulcan, the teddy bears are alive. And they have six-inch fangs." - Spock, describing a sehlat to McCoy "Threats are illogical. And payment is usually expensive." - Sarek, after Gav threatens to make him pay for his accusations "You're human, too. Let that part of you come through." - Amanda, pleading with Spock to save Sarek's lfe  Transkript: chakoteyaViše informacija: Memory Alpha
| sri 04 svi, 2011 11:21 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
 Re: 2x10 - Journey to Babel
Možda samo sitni orionci mogu bit špijuni?  Enivejz... ono što mi je uvelike upalo u oko u ovoj epizodi, na stranu što je Kirk gospodar svemira i probijenih plućnih krila, je to što je Amanda izjavila Spocku da mu nikad neće oprostit ako ne pomogne ocu... For real... koja to majka stavlja na prvo mjesto muža a ne dijete?  Inače je cijeli taj njen čin pasivno manipulativan i gadi mi se. Radi toga 7. Jel u ovoj epizodi bio Andorijanac s fejk antenom? Ili sam to pobrkala s Entom? 
| čet 05 svi, 2011 7:13 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Miki je napisao/la: Pa vidiš u uvodnom postu da lik nema jednu antenu. Fakat. Miki je napisao/la: Logika ispred ljubavi.!! Mislim da treba imat podjednako oboje... i ne ić u ekstreme... dobro da je Spock ispao normalan uz takve roditelje... 
| pet 06 svi, 2011 7:45 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
8 Dosta dobra epizoda, s obzirom da se radi o TOSu. Lijepo je konačno bilo vidjeti Telarite i Andorijance. Makar, Telarite su baš groteskno napravili... izgledaju ko "Pigs in space" Ni meni nije minus to što se je dosta minutaže posvetilo odnosu Spocka i njegovih roditelja, pogotovo jer smo ih vidjeli samo u toj jednoj epizodi TOSa (ne računajući kasnija pojavljivanja u TNGu) A što se tiče Kirka i njegove neuništivosti, to više smatram šarmom TOSa  Spet je napisao/la: Amanda izjavila Spocku da mu nikad neće oprostit ako ne pomogne ocu... For real... koja to majka stavlja na prvo mjesto muža a ne dijete?  Inače je cijeli taj njen čin pasivno manipulativan i gadi mi se. Da, to bi konkretnije bio školski primjer emocionalne ucjene. A valjda si je vulkanski vagala (s obzirom koliko vremena je provela s Vulkancima) da je to krizna situacija, jer joj je život muža u pitanju, pa se je zato odlučila biti takva 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sub 28 svi, 2011 8:25 pm |
|
 |
|
Number One
|
| sub 28 svi, 2011 9:26 pm |
|
 |
|
Number One
|
A jel? A zašto je u TNG-u prikazana Picardova obitelj? A sasvim je obična? 
| ned 29 svi, 2011 11:40 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Spet je napisao/la: A jel? A zašto je u TNG-u prikazana Picardova obitelj? A sasvim je obična?  Aha, pogotovo scena valjanja u blatu je tipičan primjer uobičajenih bratskih odnosa 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| ned 29 svi, 2011 12:32 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Cvicek je napisao/la: Ni meni nije minus to što se je dosta minutaže posvetilo odnosu Spocka i njegovih roditelja, pogotovo jer smo ih vidjeli samo u toj jednoj epizodi TOSa (ne računajući kasnija pojavljivanja u TNGu)
i ST III, ST IV i ST VI. 
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
blaženi Alojzije Stepinac
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Benedikt XVI
|
| uto 28 lip, 2011 7:34 am |
|
 |
|
Number One
|
Miroslav je napisao/la: Cvicek je napisao/la: Ni meni nije minus to što se je dosta minutaže posvetilo odnosu Spocka i njegovih roditelja, pogotovo jer smo ih vidjeli samo u toj jednoj epizodi TOSa (ne računajući kasnija pojavljivanja u TNGu)
i ST III, ST IV i ST VI.  Pa nije baš tako dobro obrađeno. Odnosno u filmovima se puno i ne govori o problemima, ti roditelji se samo pojavljuju. Odnosno pojavljuje se Sarek i pljuje po Kirku većinu vremena. Wait, još nisam gledala STVI. 
| uto 28 lip, 2011 10:59 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Spet je napisao/la: Miroslav je napisao/la: Cvicek je napisao/la: Ni meni nije minus to što se je dosta minutaže posvetilo odnosu Spocka i njegovih roditelja, pogotovo jer smo ih vidjeli samo u toj jednoj epizodi TOSa (ne računajući kasnija pojavljivanja u TNGu)
i ST III, ST IV i ST VI.  Pa nije baš tako dobro obrađeno. Odnosno u filmovima se puno i ne govori o problemima, ti roditelji se samo pojavljuju. Odnosno pojavljuje se Sarek i pljuje po Kirku većinu vremena. Wait, još nisam gledala STVI.  Pa i ne mora biti "dobro" obrađeno, već je dovoljno što je u filmovima dodan barem jedan element u čitavoj priči. Osim toga, Amanda se pojavljuje na početku ST IV.
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
blaženi Alojzije Stepinac
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Benedikt XVI
|
| uto 28 lip, 2011 11:13 am |
|
 |
|
Number One
|
Pojavljuje... ne vrišti: "Sine, ubij se, otac ti umire!"
| uto 28 lip, 2011 11:19 am |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 11 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|