|
Sada je: sri 10 lip, 2026 4:58 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
8.4. 2010. - Okrugli stol o Treku
| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Cvicek je napisao/la: 8.4. Četvrtak, Opatijski - 20:30 - Okrugli stol (by Cvicek) Tema će biti jedna od postojećih moralno-etičkih dilema iz Star Treka, o kojoj ćete svojim glasovima i prijedlozima odlučiti vi u zasebnom topicu. S obzirom da se program radi svih nas, i želim da se raspravlja o stvarima koje vas najviše zanimaju... eto 3 teme o kojima se puno toga može pričati: - Prava umjetne inteligencijeTema o pravima androida, holograma i umjetne inteligencije se često provlači kroz Star Trek. U TNGu je mnogo epizoda bilo posvećeno Datinom nastojanju da bude osoba i ima ista prava kao i drugi članovi Starfleeta, a bile su i druge epizode poput one o inteligentnim strojevima. U Voyageru je slično bilo i sa Doktorom, koji je nastojao da i hologrami imaju ista prava kao i "organicsi", Data i ostali. A ni u ostalim serijama ne manjka takvih epizoda. - Prime Directive Njena svrha, smisao i pitanje - da li treba biti apsolutna ne? Tu temu sam prije koju godinu već vodio, ali nije došlo previše ljudi. Ako među novom ekipom bude zainteresiranih, možemo ponovno raspravljati o tome. - Star Trek kanonZašto vam je i da li vam je važan. Šta za vas predstavlja? Kako prequel serija Enterprise utječe na njega? Koncept reboota Star Treka i njegove posljedice. ... Ili želite temu o nečem drugom? Dopišite o čemu bi najradije raspravljali? Glasati možete do četvrtka (jer trebam koji sat da pripremim materijale  )
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 05 tra, 2010 3:00 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
 Re: 8.4. 2010. - Okrugli stol o Treku
Ovo o Star Trek kanonu bi moglo bit napeto , tak da glas za to
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| pon 05 tra, 2010 3:03 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Ja predlažem temu ENT (ni)je Trek.  Mislim da bi tema bila najaktualnija. 463

|
| pon 05 tra, 2010 3:30 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Sovereign X je napisao/la: Ovo o Star Trek kanonu bi moglo bit napeto , tak da glas za to podrumaska tema za raspravu u podrumu. prikladno. uglavnom, mene vjerojatno nema ovaj cetvrtak u udruzi, tak da necu glasati, ali mislim da bi prva tema bila daleko najzanimljivija. druga je također dobra, ali je vec prezvakivana.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pon 05 tra, 2010 3:40 pm |
|
 |
|
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Star Wars Vs Star Trek 
_________________ She's got a date at midnight with Nosferatu.
|
| pon 05 tra, 2010 3:42 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
ma i to bi bilo daleko bolje od kanoniziranja
|
| pon 05 tra, 2010 3:43 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Naravno - o ST kanonu.  Tu se najviše lome koplja i bilo bi dobro da se i o toj temi najviše i priča. S drugim temama velika većina nas ima slično stajalište.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pon 05 tra, 2010 3:48 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
T'Grel je napisao/la: Naravno - o ST kanonu.  Tu se najviše lome koplja i bilo bi dobro da se i o toj temi najviše i priča. S drugim temama velika većina nas ima slično stajalište. Uff mislim da će počet "padat glave" ako se ta tema održi... Ipak je ovo jedna od najškakljivijih tema od svih trek tema, tako da kažem organizirati samo uz najstrože snage sigurnosti kao npr. kao na utakmici Dinama i Hajduka. 
| pon 05 tra, 2010 9:05 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Suikotreki je napisao/la: T'Grel je napisao/la: Naravno - o ST kanonu.  Tu se najviše lome koplja i bilo bi dobro da se i o toj temi najviše i priča. S drugim temama velika većina nas ima slično stajalište. Uff mislim da će počet "padat glave" ako se ta tema održi... Ipak je ovo jedna od najškakljivijih tema od svih trek tema, tako da kažem organizirati samo uz najstrože snage sigurnosti kao npr. kao na utakmici Dinama i Hajduka.  Ma jel? Da baš je tako kao na utakmici Dinama i Hajduka. Pa jesmo civilizirani trekeri ili nismo? Poštujemo ili trekerske vrijednosti kao što su kolegijalnost, pristojnost, međusobno uvažavanje i sl.?
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pon 05 tra, 2010 10:48 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
lol, T'Grel, kad si ti zadnji put uvazio Bobino misljenje?
|
| pon 05 tra, 2010 10:49 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Ant je napisao/la: lol, T'Grel, kad si ti zadnji put uvazio Bobino misljenje? Uvažio sam njegovo mišljenje i ima pravo na svoje mišljenje, ali to ne znači da se ja moram s njegovim mišljenjem i složit.
|
| pon 05 tra, 2010 10:53 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Ant je napisao/la: lol, T'Grel, kad si ti zadnji put uvazio Bobino misljenje? Dovoljno rečeno. 
| pon 05 tra, 2010 10:53 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Suikotreki je napisao/la: Ant je napisao/la: lol, T'Grel, kad si ti zadnji put uvazio Bobino misljenje? Dovoljno rečeno.  A šta se ti javljaš? Uvažavam ja Bobino mišljenje ali zašto bi se slagao s njim. Ok, on ima svoje, a ja svoje mišljenje. Tu se razilazimo. Uostalom, nemam se šta opravdavat. Ako dođem na raspravu onda ću tamo reć šta imam. A ako ne... a onda drugom prilikom.
|
| pon 05 tra, 2010 11:00 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
zabavite se ekipo, ocekujem opsezni report! 
|
| čet 08 tra, 2010 3:10 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
@Ant, s obziom da tebe zanima tema o umjetnoj inteligenciji, s obzirom da je anketa završila 3:3 odluči da li želiš da u neki budući program kad ćeš dolaziti uvrstim to, a danas trekeljamo o kanonu? (a i meni bolje, za kanon se ne treba nešto specijalno pripremati  )
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| čet 08 tra, 2010 3:13 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|