Sada je: ned 16 kol, 2026 8:55 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 24 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
 4x03 - The Visitor 

Ocjene
Anketa je završila: čet 05 ožu, 2009 2:33 am.
10 73%  73%  [ 11 ]
9 7%  7%  [ 1 ]
8 7%  7%  [ 1 ]
7 7%  7%  [ 1 ]
6 0%  0%  [ 0 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 7%  7%  [ 1 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 15

4x03 - The Visitor 
Autor/ica Poruka
So Say We All

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
Post 4x03 - The Visitor
"The Visitor"
(Posjetitelj)

Sezona: 4
Epizoda: 03
Datum premijere: 09.10.1995.
Prikazano na HRT-u: 03.02.2009.
slika
Scenarist: Michael Taylor
Redatelj: David Livingston

Stardate Unknown (2372)

Gostujući Glumci:
* Tony Todd as the adult Jake Sisko
* Galyn Görg as Korena Sisko
* Aron Eisenberg as Nog
* Rachel Robinson as Melanie

Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra)
Desetljećima u budućnosti, stari Jake Sisko u svom domu u New Orleansu biva posjećen od mlade nadahnute spisateljice Melanie koju zanima zašto je Jake prestao pisati u 40-toj godini. Jake joj otkriva kako je izgubio oca, Benjamina Siska, u 18. godini. Jake Sisko otisao je sa Defiantom da vidi rijetku inverziju crvotočine koja se događa samo jednom u 50 godina. Za vrijeme putovanja Benjamina Siska pogodio je izboj energije iz warp zavojnice nakon čega se je dematerijalizirao, a njegova izmučena posada s vremenom počinje vjerovati da nije preživio

Detaljnije informacije: Memory Alpha

Kompletan scenarij: The Visitor

[Prikaz] Spoiler:
Ovo što si sad stisnuo/la su bila moja jajca, sudeći po tvom osmjehu na licu vidim da ti se svidjelo

uto 03 vel, 2009 2:33 am
Profil ICQ
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: 4x03 - The Visitor
Brbljavi morn preuzeo kafic :rotfl:
Ovo je DS9 verzija inner lighta jedna od dubokoumnijih epizoda , samo ode nije sisko prozivio drugi zivot nego je zbog nesrece vidio zivot svog sina
Moram rec da bi i meni bilo tesko da mi bliska osoba nestaje pa se pojavljuje stalno i tako do moje smrti ,jake se uistinu povezao s ocem
Zanimljivo je i kako u svakom alternativnom svemiru su klingonci neprijatelji a starfleet uniforme ruzne (AGT ,yesterday ent ili cak ove epizode sa smileyem obrienom)
Nog je postao kapetan :) , sve skupa jako lijepo :)

10

uto 03 vel, 2009 2:41 am
anarho trekkie

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
9
Dobra epizoda, poprilično dirljiva.
Ne sjećam se da sam ikad gledao Trek gdje je bilo više plakanja (Jakeovog) :?

Zbilja je grozno znati da ti je otac negdje "zarobljen" ali nema nade da ga vratiš nazad, a također nije ni ugodno znati da ga ti "držiš" i ako umreš u krivom trenutku - umire i on.
Isto vjerujem da nije zabavno u pola sata - sat vremena (iz tvoje perspektive gledanja) vidjeti kompletnu alternativnu budućnost svoga sina, gdje on umjesto da dobije unuke i proživi život, sve žrtvuje da te spasi.

Zanimljivo je i bilo za vidjeti alternativnu budućnost s Klingoncima.... barem bližu, možda je i dobro da nisu prikazali kompletan scenarij Dominijskog rata bez Siska.

Mlada književnica Melanie je baš simpa :biggrinlove:
Pogotovo dok je gutala svaku riječ koju je stari Jake izgovorio :)

Da, Morn je dobio bar, ali Quark je zato kupio svoj mjesec... nebude ga više rođak Gaila zezao :mrgreen:

To da su uspjeli vratiti Siska u trenutak nekoliko sekundi prije nesreće mi je poprilično nategnuto.... bilo bi mi logičnije da se sve nekako resetiralo i da se izboj nije dogodio...
Ima li itko neko logično objašnjenje zašto je to tako?

Bilo je više odličnih dijaloga, super je ono kad Jake kaže Melanie isto što je Sisko rekao njemu - da se osvrne koji put i uživa u životu, a i "To my father who's coming home" je dirljivo, kao i ono kad stari Jake govori da Sisku da ga mladi Jake treba i više nego on misli.

Govorite mi vi što god hoćete ali meni je od mlađih likova u Treku Jake možda i najdraži :P

captain je napisao/la:
Zanimljivo je i kako u svakom alternativnom svemiru su klingonci neprijatelji a starfleet uniforme ruzne (AGT ,yesterday ent ili cak ove epizode sa smileyem obrienom)
Nog je postao kapetan :) , sve skupa jako lijepo :)
Da, alternativne uniforme budućnosti, All good things stil, su zbilja čudne, ne sviđaju mi se previše, pogotovo komunikatori.
To da Nog postane kapetan me i nije toliko iznenadilo.... više me iznenadilo vidjeti staru Jadziu... čovjek bi pomislio da će joj se tokom burnih godina nešto i dogoditi pa će Dax biti u drugom domačinu (ne mislim na ono što joj se kasnije u seriji i dogodilo)
Klingonci - nije ništa čudno, s obzirom da je epizoda odmah poslije Way of the Warrior, kad su odnosi između Federacije i Klingonskog carstva bili najgori u zadnjih nekoliko desetljeća...

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 03 vel, 2009 3:18 am
Make it so
Make it so

Svejedno , uvijek su klingonci u alternativi negativci :| , cak je i worf uvijek prisutan kao nekakav guverner ili kapetan 8)

uto 03 vel, 2009 3:22 am
So Say We All

10
Zaista DS9 verzija epizode The Inner Light. Sve počinje sa Inverzijom Crvotočine koja zarobljuje Siska u vremenu, u nekoliko trenutaka njegovom sinu Jakeu prođe cijeli tužni život u kojem postaje i nova osoba da spasi oca iz zarobljenog trenutka. Doista dirljiva priča ispričana od strane Jakea prema mladoj spisateljici.
Cvicek je napisao/la:
Zanimljivo je i bilo za vidjeti alternativnu budućnost s Klingoncima.... barem bližu, možda je i dobro da nisu prikazali kompletan scenarij Dominijskog rata bez Siska.

Nestankom Siska, Bajor potpisiva sporazum sa Kardasijancima što se nikako ne sviđa Klingoncima, možda do Dominionskog rata nije ni došlo, mislim da su taj problem riješili Klingonci na svoj grubi način.

Nog je postao Kapetan, bravo za Noga, Quark ima svoj mjesec, no ipak je Rom sluga koji nastoji sačuvati taj mjesec u pravoj orbiti. Morn, ljudi Morn je postao vlasnik bara i ubija goste svojim pričama, dok sebe ubija alkoholom, zaista je divna budučnost za sve osim za Jakea.

Cvicek je napisao/la:
Govorite mi vi što god hoćete ali meni je od mlađih likova u Treku Jake možda i najdraži.

Slažem se ssa tobom, ne znam zašto ljudi ne vole Jakea. On mi je uz Noga najbolji od mlađe postave u Treku.

[Prikaz] Spoiler:
Ovo što si sad stisnuo/la su bila moja jajca, sudeći po tvom osmjehu na licu vidim da ti se svidjelo

uto 03 vel, 2009 10:03 am
Profil ICQ
Kingslayer
Kingslayer

Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
Meni je bila odlična epizoda. Možda ne baš na razini Inner Lighta, ali nije ni daleko. :) Slažem se sa captainom da ima tu nekih konceptualnih sličnosti. Dirljiva i dubokoumna priča, tužna dakako. A i poruka je tu, zapravo više njih. Jake zapostavio život koji je imao, žena ga ostavila, ostavio se pisanja... kako bi spasio oca što je bilo gotovo pa nemoguće. No da nije to sve napravio, vjerojatno ne bi ni uspio na kraju, a uspio je.

I meni su one future uniforme malo bezvezne. Isto mi je malo smiješan Nog, koji je ostao onako mali... :mrgreen: Ali veliki kapetan. Morn preuzeo Quarkov bar, a Quark ima mjesec... :mrgreen:

uto 03 vel, 2009 11:55 am
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Asimiliran !
Po meni 10
Nog posato kapetan ,Quark ima svoj mjesec,Morn bar
i zakon mi je sto kapetan Sisko na kraju ispije izvuc ,bili bi stvarno jadno da po meni jedan od najboljih zapovjednika zavrsi tako .

uto 03 vel, 2009 2:01 pm
Make it so
Make it so

Meni je jake prvoklasan i stvarno nije uredu da ga svrstavaju u lose likove , dok je wesley ponekad dosadan , jake to i nije bas :wink:

Inace neke slicnosti u treku :mrgreen:

Ovo je 3 epizoda 4 sezone i bavi se sa obiteljskim stvarima , u TNG-u se druga epizoda 4 sezone bavila istim stvarima
Treca epizoda TNG sezone je isto vezana uz obiteljska pitanja

Ova epizoda podsjeca i na inner light u nekim momentima a kad su uniforme u pitanju iz buducnosti , jako slici na AGT
I u ovoj alternativnoj buducnosti u TNG-u je prisutan worf :mrgreen:

U ovoj kao i u drugim alternativnim buducnostima su klingonci negativci

uto 03 vel, 2009 4:14 pm
anarho trekkie

BrickTop je napisao/la:
Nestankom Siska, Bajor potpisiva sporazum sa Kardasijancima što se nikako ne sviđa Klingoncima, možda do Dominionskog rata nije ni došlo, mislim da su taj problem riješili Klingonci na svoj grubi način.
Možda...
Ali founderima je moto "what you control, can't hurt you", tako da ja pretpostavljam da bi oni bez obzira na sve išli dalje, posvadili Alpha quadrant, i onda krenuli u napad. Osim ako nisu nastavili još i više kontrolirati Klingonce koji kontroliraju crvotočinu, Bajor i okolne Kardasijanske teritorije...
T'Rapavi je napisao/la:
I meni su one future uniforme malo bezvezne. Isto mi je malo smiješan Nog, koji je ostao onako mali... :mrgreen:
You're too tall. I do not trust tall men :P Tall women,.. that is a different story :mrgreen:
(znaš od kuda je quote? :) )

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 03 vel, 2009 6:17 pm
The Traveler
The Traveler

Zar smo već došli do ove epizode... :shock:

10ka, od mene. Ovo mi je možda najbolja DS9 epizoda.

slika

uto 03 vel, 2009 6:45 pm
Defender of Earth

Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Al ono što je zanimljivo u ovom nastavku je to što u ovom timeline-u Dominij nije napao sile Alpha kvadranta. Sad mene zanima zašto je to tako???
Zbog toga što su Klingonci zauzeli Bajoran sector a samim time i pristup crvotočini?

uto 03 vel, 2009 8:10 pm
So Say We All

Suikotreki je napisao/la:
Al ono što je zanimljivo u ovom nastavku je to što u ovom timeline-u Dominij nije napao sile Alpha kvadranta. Sad mene zanima zašto je to tako???
Zbog toga što su Klingonci zauzeli Bajoran sector a samim time i pristup crvotočini?

Zanimljivo je i da nema Ode u toj alternativi, možda su ga Klingonci iskoristili za neke svoje planove protiv Osnivača.

[Prikaz] Spoiler:

uto 03 vel, 2009 8:23 pm
Profil ICQ
Defender of Earth

Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
BrickTop je napisao/la:
Suikotreki je napisao/la:

Zanimljivo je i da nema Ode u toj alternativi, možda su ga Klingonci iskoristili za neke svoje planove protiv Osnivača.

Nekako sumnjam. Više mislim da su ga ubili, s obzirom da su javno u nastavku
"The Way of the Warrior part 1" kad su bili na postaji zaprijetili Odo-u "da je sretan što nosi Bajoransku uniformu inače bi ga odmah ubili", a u ovom timelineu su definitivno imali priliku ispuniti svoje prijetnje...

uto 03 vel, 2009 9:05 pm
Kingslayer
Kingslayer

Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
Cvicek je napisao/la:
T'Rapavi je napisao/la:
I meni su one future uniforme malo bezvezne. Isto mi je malo smiješan Nog, koji je ostao onako mali... :mrgreen:
You're too tall. I do not trust tall men :P Tall women,.. that is a different story :mrgreen:
(znaš od kuda je quote? :) )

Pa i ne znam baš točno. Nog pretpostavljam?

Inače, žao mi je što nisu pokazali tko je zapovijedao postajom nakon Siska...

uto 03 vel, 2009 10:05 pm
Profil Web stranica
anarho trekkie

T'Rapavi je napisao/la:
Pa i ne znam baš točno. Nog pretpostavljam?
Da, u jednoj od kasnijih mirror epizoda...
T'Rapavi je napisao/la:
Inače, žao mi je što nisu pokazali tko je zapovijedao postajom nakon Siska...
... Što ne znaći da ne možemo špekulirati :)
Vjerojatno je Kira ostala na čelu sve dok Klingonci nisu preuzeli DS9.... Odo je ostao na postaji još neko vrijeme, a s obzirom da na kraju nije došlo do Dominijskog rata, vratio se svojima u Veliku vezu.
Pitam se kako bi u tom scenariju prošla kai Winn :twisted:

slika

sri 04 vel, 2009 2:45 am
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 24 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: