| Autor/ica |
Poruka |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Chaky je napisao/la: i ravne su zato da je teze vidjeti voyager s boka pa da se moze provuci nekim podrucjem nezapazen ... samo se okrene bocno i nitko ga ne vidi
 najbolje objasnjenje do sad! 
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pet 29 pro, 2006 12:28 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 9:40 pm Postovi: 1166 Lokacija: Zg
|
Pa kad federacija nesmije koristiti cloak tehnologiju,
barem moze thin izgled. Naprijed Motorola RAZ'R . 
|
| čet 04 sij, 2007 1:59 am |
|
 |
|
Lieutenant
|
Negdje sam cito da je sovereign klasa ima isto tako napravljene necele. medutim njemu se ne micu gore-dolje.
*edit: sad to vidim i u ovo liku koji si dao... hehe..
|
| uto 03 tra, 2007 7:53 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
 Re: Voyagerovi varijabilni nacelli
Možda je povezano i sa impulsnim pogonom i sa oštećenjem svemira.
A možda se sa promjenjivim položajem nacela postiže bolja brzina.
|
| pon 02 vel, 2009 3:11 am |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Uglavnom ja mislim da je to samo zbog impresivnosti odlaska u warp (kao što su neki već rekli), a dali ima to kakvu posebnu namjenu  Sovereign ima lijepe i duge nacelle, ali nisu podesivi  Samo me još zanima, da li je itko u nekoj Trek igrici primjetio to podizanje Intrepidovih nacella prilikom ulaska u warp, jer ja baš se ne sjećam ili nisam obraćao pažnju 
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| pon 02 vel, 2009 2:18 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Ma da, čisto da bude efektnije kakti. 

|
| pon 02 vel, 2009 4:00 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Kako je Voyager bio u vrijeme porinuća najbrži brod u floti, uvijek sam mislila da to ima veze sa tim podesivim nacellima. 
|
| pon 02 vel, 2009 8:56 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Ono što meni glede tog podizanja nacella totalno lame, je to što se svaki put čuje onaj "klik" dok se podižu... uvijek me to podsjeti da se zvuk ne bi smio čuti u svemiru 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 02 vel, 2009 11:39 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Cvicek je napisao/la: Ono što meni glede tog podizanja nacella totalno lame, je to što se svaki put čuje onaj "klik" dok se podižu... uvijek me to podsjeti da se zvuk ne bi smio čuti u svemiru  Upravo tako. Meni je i kod Enta D isto glupo što se čuje onoliko brujanje.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| pon 02 vel, 2009 11:42 pm |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
Ma to je i stavljeno zbog boljeg efekta ulask brod u warp, šteta što nikada nisu prikazali njihovo spuštanje pri izlasku iz warpa. A ako služi svrsi, možda je to svemirski način paljenja guma na asfaltu.
| pon 02 vel, 2009 11:44 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
Zvuk u svemiru u star treku se čuje zbog efekta, nebi bilo efektno kad se nebi čuo zvuk torpeda, fazora, eksplozija, motora i slično. 
|
| sri 04 vel, 2009 4:25 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Cvicek je napisao/la: Ono što meni glede tog podizanja nacella totalno lame, je to što se svaki put čuje onaj "klik" dok se podižu... uvijek me to podsjeti da se zvuk ne bi smio čuti u svemiru  da, za razliku od svih drugih sound efekata koji su savrseno ok.  P.S. tihi svemir bi se mozda i dao izvesti,ali jako, jako tesko i uz puuuno truda i vjestine i muzike i sta ti ja znam. previse su ljudi navikli na zvuk. (u biti, vjerojatno ce biti puno depresije kada za par desetljeca (stoljeca?) stvarno pocnemo vrludati tamo gore malo cesce i kad ljudi shvate kako je tamo tiho  )
|
| čet 05 vel, 2009 9:46 pm |
|
 |
|
Valkyrie
Pridružen/a: čet 06 ožu, 2008 7:38 pm Postovi: 2711 Lokacija: mental asylum Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: ST: XI Opis Stanja: foundation and empire
|
istina,u mnogo sf serija cujemo zvuk u svemiru jer da nema zvuka kad bi se odvijala bitka ili sl. izgledalo bi ko nijemi film 
_________________ No one ever creates anything great without a dash of madness. (Aristotle)
|
| čet 05 vel, 2009 10:36 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
alien she je napisao/la: istina,u mnogo sf serija cujemo zvuk u svemiru jer da nema zvuka kad bi se odvijala bitka ili sl. izgledalo bi ko nijemi film  kad smo vec kod njemih filmova: Serenity. (odnosno Firefly kao serija) poslo im je za rukom.
|
| čet 05 vel, 2009 11:19 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
alien she je napisao/la: istina,u mnogo sf serija cujemo zvuk u svemiru jer da nema zvuka kad bi se odvijala bitka ili sl. izgledalo bi ko nijemi film  Onda bi mogli ubaciti klavirsku pratnju uz scene bitaka... 

|
| čet 05 vel, 2009 11:19 pm |
|
 |
|