|
Sada je: uto 25 kol, 2026 9:44 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 13 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 3x18 - Distant Voices
"Distant Voices" (Udaljeni glasovi)Sezona: 3 Epizoda: 18 Datum premijere: 10.4.1995. Prikazano na HRT-u: 17.1.2009. Scenaristi: Ira Steven Behr & Robert Hewitt Wolfe (teleplay), Joe Menosky (story) Redatelj: Alexander Singer Stardate: 48592.2 (2371) Gostujući Glumci: * Andrew Robinson - Elim Garak * Victor Rivers - Altovar * Ann Gillespie - Nurse Jabara * Nicole Forester as - dabo girl Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra) Stranac Altavor dolazi do Bashira i traži od njega da mu da zabranjeni preparat. Doktor odbija Altavora, a poslije Altavor neovlašteno ulazi u bolnicu. Bashir dolazi u bolnicu i pronalazi Altavora kako pokuša ukrasti preparat, Bashir se suprotstavlja, ali tuđinac Altavor uzvraća tako što ga napada sa nekim električnim izbojem i Bashir pada u nesvijest. Detaljnije informacije: Memory AlphaKompletan scenarij: ST MinutaeBackground Information: * The working title of this episode was "Too Many Rooms". Joe Menosky's original idea didn't feature regular cast members in Bashir's fantasy, instead, different actors played different aspects of Bashir's life, such as 'Youth', 'Age', 'Joy' etc. The idea to set the fantasy on the station and use the regular cast was Ronald D. Moore's. (Star Trek: Deep Space Nine Companion) * Several other episodes featured a similar makeup process by which a character ages, such as VOY: "Before and After", but DS9's was the only one to be nominated for or win an Emmy. * Despite the fact that Bashir was an avid tennis player in his youth, this is the only episode of DS9 in which we see Bashir actually playing tennis. Inferring from Garak's "your service" line that Garak was serving, Bashir won the abbreviated match love-fifteen. * Much as director Corey Allen did in a scene in the episode "The Circle", director Alexander Singer shot the scene in the wardroom in one continuous uninterrupted take. When the episode was edited together, the scene was intercut with various close-ups and reverse angles, but the master shot of the scene was filmed as one long take. (Star Trek: Deep Space Nine Companion) * This episode serves to link up the first season episode "Q-Less" and the fifth season episode "Doctor Bashir, I Presume". In "Q-Less", Bashir relates for the first time the story about mixing up a pre-ganglionic fiber and a post-ganglionic nerve in his final exams, a mistake which cost him his position as valedictorian in his medical class. In this episode however, Altovar points out that a pre-ganglionic fiber and a post-ganglionic nerve are nothing alike, and he speculates that perhaps Bashir mixed them up on purpose precisely so he wouldn't finish top of his class. This is confirmed in the episode "Doctor Bashir, I Presume", where we discover that Bashir is genetically enhanced, but has been as pains to conceal this fact his entire life. His deliberate mistake in the exam was an example of this concealment. * Although it later became an element in Bashir's attempts to conceal his genetic enhancements, the writers hadn't developed that concept yet, so the reason it was pointed out in this episode that a pre-ganglionic fiber and a post-ganglionic nerve are nothing alike was pressure from Celeste Wolfe, Robert Hewitt Wolfe's wife. According to Wolfe, ever since Bashir first told that story his wife had been bugging him to do something about it. In reality a pre-ganglionic fiber and a post-ganglionic nerve really are completely different, and as Celeste (a pre-vet) pointed out, no one would ever mix them up. As such, Wolfe explains, having Altovar point this out "was my way of saying, 'Well okay' to Celeste." (Star Trek: Deep Space Nine Companion) * Cirroc Lofton (Jake Sisko) does not appear in this episode. * A script from this episode was sold off on the It's A Wrap! sale and auction on eBay. [1] * When O'Brien is laying on the gurney in Quarks bar, it is not actor Colm Meaney, it is a dummy with a life mask. (Star Trek: Deep Space Nine Companion)
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sub 17 sij, 2009 5:20 am |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
 Re: 3x18 - Distant Voices
Koma, glasovi u glavi, popravak postaje znaći život, uništenje znaći smrt. Bashir je dobro riješio taj krimić u kardasijanskom stilu na svoj skoro pa 30. rođendan. Bilo bi fora da se ekipa na postaji ponaša tako kao u Bashirovoj glavi, bilo bi malo vatrenije.
5
| sub 17 sij, 2009 1:06 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Jos jedan lik je seciran do kosti , ovaj put je to bio julian bashir Dragi doctor se prepao svojih godina i taman negdje u doba njegovog vristanja na garaka i sve uokolo je dobio ponudu koja krsi federacijske zakone , od lethaenskog krijumcara (valjda je krijumcar) a i on je odbio tu ponudu , ali je kasnije zatekao krijumcara u krađi i zbog toga bio napadnut od strane krijumcara Zanimljiva je ta kataklizmicna pojava julianove kome , koja podsjeca malo na resident evil situacije a isto tako ono starenje podsjeca na jednu TNG epizodu U toj kataklizmicnoj zoni svaka osoba je predstavljala dio julianove osobnosti , zapravo bili su svi tamo smijesni , pogotovo sisko koji je bio lijecnik u viziji Uglavnom julian se izvukao i sve to , ali je cijela koma bila jako dobra prica Naravno i gdje bi mi bili da ne citiramo garaka na kraju Citat: "To think, after all this time, all our lunches together... you still don't trust me. There's hope for you yet, Doctor."
- Garak Predobro 7
_________________ Surviving the new decade
|
| sub 17 sij, 2009 2:30 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...jedino što valja spomenuti od epizode su prvih 5 min i zadnje dvije... ...ostalo je dosadno...
3...
| sub 17 sij, 2009 3:58 pm |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
Meni je epizoda zanimljiva premda ne kao par zadnjih, dajem ocjenu 7. Inače volim takve epizode u virtualnom svijetu ako imaju značenje za nekog od likova.
|
| sub 17 sij, 2009 4:16 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
3 isto ! jedino sto mi bilo dobro je na kraju rucak doktora i Garaka ,Garak kaze doktoru :i poslje svih ovih ruckova vas me mozak svrsto u negativca ,doktore za vas ima jos nade 
| sub 17 sij, 2009 5:50 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Pogledao i ja jučerašnju epku konačno. OK epka, ali niš posebno. Julian ostario pokušavajući spasiti svoj život...  Najbolji je bio Garak na kraju. 

|
| sub 17 sij, 2009 10:05 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
6 Još jedna "cirkus dolazi na DS9" Ovaj put su svi likovi bili plod Bashirove mašte... i ponašali se u skladu sa svojim ulogama određenih djelova ličnosti  Zanimljiva ideja, ali mi se ne sviđa previše provedba u djelo. Eto, Bashiru se isto ne sviđa što mu se bliži 30 Fora je bilo kad je preko one veze čuo glasove iz stvarnog svijeta  Naj quote je baš taj Garakov sa kraja epizode... Bashir je namjerno pao jednostavan ispit - da li je posrijedi samo strah, ili činjenica da ima tajne iz djetinjstva? Ali sveukupno ništa predojmljivo, no bez obzira na to, epizoda je dobila nagradu: This episode won an Emmy Award for Outstanding Individual Achievement in Makeup for a Series. It beat VOY: "Faces" which was nominated in the same category. Emmy spašava ovu epizodu od zaborava 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 19 sij, 2009 9:15 am |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Ne čudim se za Emmyja, dobro su nalickavali i postarivali Bashira. 

|
| pon 19 sij, 2009 11:52 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
gledao samo početak-neznam zakaj  btw kaj bu večeras; da li mi se isplati ostat budan? 
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| uto 20 sij, 2009 12:16 am |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
El Zvonko je napisao/la: gledao samo početak-neznam zakaj  btw kaj bu večeras; da li mi se isplati ostat budan?  večeras je alternativni svemir, to se ne propušta
| uto 20 sij, 2009 12:28 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
BrickTop je napisao/la: El Zvonko je napisao/la: gledao samo početak-neznam zakaj  btw kaj bu večeras; da li mi se isplati ostat budan?  večeras je alternativni svemir, to se ne propušta ...joj, nadam se da neće biti loš ko prošli put... ...jer onaj zadnji je bio ispod crte... ...jer to bi već bila treća loša epizoda... ...pa bi mi se DS9 mogao srozati u očima više nek treba...
| uto 20 sij, 2009 12:38 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
BrickTop je napisao/la: El Zvonko je napisao/la: gledao samo početak-neznam zakaj  btw kaj bu večeras; da li mi se isplati ostat budan?  večeras je alternativni svemir, to se ne propušta  to može
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| uto 20 sij, 2009 12:43 am |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 13 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|