|
Sada je: ned 16 kol, 2026 11:39 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 15 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 3x15 - Destiny
"Destiny" (Sudbina)Sezona: 3 Epizoda: 15 Datum premijere: 13.02.1995. Prikazano na HRT-u: 14.01.2009. Scenaristi: David S. Cohen & Martin A. Winer Redatelj: Les Landau Stardate: 48543.2 (2371) Gostujući Glumci: * Tracy Scoggins - Gilora Rejal * Wendy Robie - Ulani Belor * Erick Avari - Yarka * Jessica Hendra - Dejar Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra) Kao dio mirovnog sporazuma sa Kardasijom, na DS9 trebaju stići dvije kardasijanske znanstvenice kako bi pomogle postaviti potprostorni relej u Gama kvadrantu. Ako projekt uspije omogućiti će direktnu komunikacija kroz crvotočinu. Ali vedek Yarka upozori Siska da staro bajorsko proročanstvo koje spominje uništenje crvotočine, a koje će prouzročiti «tri zmije» koje će doći iz svog «gnijezda na nebu». Detaljnije informacije: Memory AlphaKompletan scenarij: ST MinutaeBackground Information: * This episode was originally pitched by David S. Cohen and Martin A. Winer as a second season episode. It was purchased by the producers, and Cohen and Winer were assigned to write the teleplay, but it never made it into production. This was primarily because, in the original draft, Trakor's prophecy was one of happiness and joy and predicted a miracle brought about by the Emissary. This led to a somewhat boring episode, with little conflict and tension, and it wasn't until the third season that Ronald D. Moore suggested altering the prophecy to be one of doom. (Star Trek: Deep Space Nine Companion) * Referenced Rules of Acquisition: #34 ("War is good for business") and #35 ("Peace is good for business") * Trakor's Fourth Prophecy seems to refer to Dukat and Sisko's duel in the Fire Caves in "What You Leave Behind". * The relay station is a reuse of the Amargosa observatory model from Star Trek Generations. * Sisko's behavior in this episode, and his attitude to his role as Emissary, contrast sharply with how he would ultimately feel about being a religious icon. Throughout the fourth, fifth, sixth and seventh seasons, Sisko would become more and more comfortable with his position in the eyes the Bajoran people, a process which is played out over the course of the fourth season episode "Accession" (where he is forced to fight for his right to be Emissary) and the fifth season episode "Rapture" (where he receives visions of the future from the Prophets), as well as in his interactions with the Prophets in episodes like "Sacrifice of Angels", "Image in the Sand", "Shadows and Symbols", and the series finale "What You Leave Behind". Indeed, most of the writing staff consider "Destiny", "Accession" and "Rapture" to be a self-contained 'Emissary trilogy' which shows us Sisko's different stages of acceptance of his role. * The Bajoran-Cardassian Treaty established in "Life Support" is referred to in this episode. * Cirroc Lofton (Jake Sisko) does not appear in this episode. * A script for this episode was sold off on the It's A Wrap! sale and auction on eBay. [1]
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 14 sij, 2009 2:07 am |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
 Re: 3x15 - Destiny
10 Super epizoda, sva u duhu DS9 priće. Bajoransko proročanstvo umotano u suvremenu tehnologiju i ostvareno u cijelosti. Mudre su odluke Izaslanikove.
O'brien se malko uplašio napaljene Kardasijanke, a jadni Morn je popio pokvaren Kanar. Quark je stvarno nepopravljiv.
| sri 14 sij, 2009 2:39 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Bajoranska prorocanstva lol , tko bi ih shvatio Sisko se pozabavio sa emissary pitanjem , kira vjeruje da je sisko emissary a on sam u to ne zeli vjerovat :/ Inace scena sa kardassiankom i obrienom je bila legendarna Citat: I assure you, I'm quite fertile."
- Gilora Na kraju je i pao pozdrav , tj poljubac mali 7
_________________ Surviving the new decade
|
| sri 14 sij, 2009 2:46 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
Da legendarna scena zavodenja na Kardasi nacin ! Bas fora znaci trebas se svadati s zenskom i ona to protumaci tko baranje  zakon
| sri 14 sij, 2009 2:51 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Desetka. Baš mi je super ova pričica o proročanstvu, gujama i Izaslaniku. Što je najbolje, sve se baš dobro pogodilo. Sisko se još uvijek osjeća neugodno kad je u igri kao Izaslanik, no ovo ostvareno proročanstvo ga je dobro natjeralo na razmišljanje i proučavanje, tako da je to jednim dijelom njegov character building. Quark je pravi prasac što je uvaljao svom vjernom gostu Mornu pokvareni kanar. Morn ga je trebao tužiti i nagoditi se za brdo besplatnih rundi. Fora mi je i barenje na kardaški način - ako hoćeš sexat, moraš se svađat. Blaži oblik klingonskog mating rituala, samo što kod njih, naravno, nema ništa bez batina. 
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sri 14 sij, 2009 3:08 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Dobra epizoda, iako nisam baš preveliki fan tih proročkih priča, proorčanstava, Izaslanika itd. Miles i njegova kardasijanka su mi bili zakon. A nije bila uopće loša ona... 

|
| sri 14 sij, 2009 3:35 pm |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
T'Rapavi je napisao/la: zakon. A nije bila uopće loša ona...  Slažem se, ako je želiš opet gledati, pogledaj Babylon 5, tamo je jedna od glavnih likova u 5. sezoni.
| sri 14 sij, 2009 3:38 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...od mene 9...
LoL Quark je donio pokvareni kanar ! Dax u Sisko su naučili već pravila stjecanja... a mislim da ih i Odo zna...
ODO : Neće biti borbi voluharica na promenadi.
Quark : Ne bih se bavio nečime tako okrutnim. Ali ako neki Kardasijanci donesu svoje voluharice, a one se slučajno potuku, ne bih mogao biti odgovoran...
ODO : Mogao bi. - I bit ćeš.
LOL
...vedek Yarka nam je već poznati lik iz treka... glumio je i u Entu... ...(a možda i TNG-u) ...on donosi priču o proročanstvu koje je sve zamislilo i dalo im glavobolje...
Ulani i Gilora su zanimljive...
Odo: Svi humanoidi imaju ciljeve koji utjeću na njih, a da toga nisu ni svjesni.
...najmutavije mi je kad Bajoranci za svoje interese kažu da je to volja proroka... ROLL
...Miles nosi Gilori čaj... LOL LOL
...hm, mogli su i malo pričekati kad bi komet prošao blizu crvotočine , pa onda pokus napraviti, ovako se sve malo više zakompliciralo...
,,,potrgao sam se od smijeha kad je Gilora rekla Milesu: znaš, vrlo sam plodna... LOL ...koji ulet...
Dax je Sisku dala dobar savjet... ''Hočeš li odlučivati ti ili proročanstvo''...
Dejar je saboterka... !! Hm, opet Opsidijanski red sranja radi...
...hm, malo mi je čudno kako su sa šatlom uspijeli tako veliko polje napraviti a je obuhvatilo komade asteroida... ...a i malo mi je nelogično da su se nakon eksplozije baš tako držali zajedno... ...po nekoj teoriji fizike , svaki je trebao na svoju stranu otići...
LOL OPET su krivo pritumačili prpročanstvo... što se mene tiće bolje nikakva vjera, nego ona koja je slijepa...
| sri 14 sij, 2009 6:55 pm |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
Od mene desetka. S tim da mi je Sisko ipak malo zakazao u početku ali se kasnije popravio zahvaljujući Kiri ipak je preuzeo svoje ulogu 
|
| sri 14 sij, 2009 10:52 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
8 "When the river wakes, stirred once more to Janir's side, three vipers will return to their nest in the sky. When the vipers try to peer through the temple gates, a sword of stars will appear in the heavens. The temple will burn, and its gates shall be cast open."Došle su 3 "guje" na postaju  vedek Yarka je bio jaaaako objektivan i politički korektan u svojoj interpretaciji proročanstva Scena s O'Brienom i kardasijankom je odlična Da, sisko se još uvijek mući uklopiti u svoju sudbinu Emmisaryja... na kraju su uspjeli složiti da se proročanstvo slaže, samo na drugi način... Meni se nekako čini da se svako takvo proročanstvo može protumačiti na 1000 razlčitih načina, ovisno o potrebi... Mr.bobo je napisao/la: LOL OPET su krivo pritumačili prpročanstvo... što se mene tiće bolje nikakva vjera, nego ona koja je slijepa... Na koji način su mogli krivo ili pravo protumačiti proročanstvo?
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pet 16 sij, 2009 2:51 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Cvicek je napisao/la: Mr.bobo je napisao/la: LOL OPET su krivo pritumačili prpročanstvo... što se mene tiće bolje nikakva vjera, nego ona koja je slijepa... Na koji način su mogli krivo ili pravo protumačiti proročanstvo? ...pa pretpostavili su da su tri guje Kardasijancke znanstvenice i da će one napraviti sranjce koje će uništiti crvotočinu...
...no ispalo je da su to odlomljeni (još meni neshvatljivi) dijelovi (3) asteroida/kometa... što li je već bio...
| pet 16 sij, 2009 4:44 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Napisao si da su OPET krivo pritumačili prpročanstvo što bi značilo da su je jednom prije toga već krivo protumačili  Djelovi kometa su išli u istom smjeru jer ih je sila privlačila "gravitacija" crvotočine... A i to s uništavanjem crvotočine samo nako mi nekak nije sjelo... ovo je već 3. ili 4. put do sada da se spominje (bajoranski terorist, "san" iz "the search" i sl. Mislim da bi se od toliko brofova koji prolaze našao bar jedan koji bi ju uništio iz ko zna kojih razloga...
|
| pet 16 sij, 2009 5:14 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
|
Cvicek je napisao/la: Napisao si da su OPET krivo pritumačili prpročanstvo što bi značilo da su je jednom prije toga već krivo protumačili  ...pa da , već su ranije u drugoj sezoni (ako se ne varam) nešto fulali, samo se se sjećam što... ...i vedek Berail je krivo protumačio događaje prije izbora za Kai, kad je gledao u nebesku kuglu...
...zapravo , nijhova vjera se svodi na pogađanja... LOL
| pet 16 sij, 2009 7:41 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
Metaforički pisano proročanstvo (ili takvo za koje misliš da je pisano ) se uvijek može ,,ostvariti". Ulani mi je bila baš simpatična, posve netipična Kardasijanka, a za Dejar sam otpočetka znala da je saboterka iz tko zna kojih razloga. Genijalna mi je bila Quarkova izjava o voluharicama (,,ako se one slučajno potuku")! Deset jer su Kardasijanke pokazale svoju svijetlu stranu, izuzme li se članica Opsidijanskog reda. Epizoda također pokazuje kako militarističko uređenje Kardasije šteti napretku znanosti. Ni Ulani se ne sviđa što Ministarstvo znanosti radi po vojnim pravilima.
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| sub 17 sij, 2009 12:09 am |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Mr.bobo je napisao/la: ...zapravo , nijhova vjera se svodi na pogađanja... LOL Pa i ispada tako nekako - ako se proročanstvo ne ispuni, kasnije mogu reći da je u pitanju neki drugi događaj s totalno drugačijom interpretacijom proročanstva.
|
| pon 19 sij, 2009 5:31 am |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 15 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|