Sada je: sub 18 tra, 2026 5:27 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 13 post(ov)a ] 
 Zadnjih 2 mjeseca u Udruzi (11/12.2008.) 
Autor/ica Poruka
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Post Zadnjih 2 mjeseca u Udruzi (11/12.2008.)
Dosao je i kraj 2008..... u nedjelju smo zadnje bili u prostorijama u Spanskom i to bi bilo to od udružnog druženja uzivo za ovu godinu... sljedeci sastanak je tek za 2+ tjedna u Novoj nam 2009...

Ono sto sam htio reci je da zadnjih nekoliko tjedana nije bilo loše :) Svaki tjedan je bila neka trek-related aktivnost i postaje sve zabavnije dolaziti.

Ljudi koji nisu iz udruge a koji citaju po forumu, mogli su citati da smo bili na "Bobokonu" da smo ponovo poceli raditi na aktivnostima udruge, da smo imali seminar prve pomoci i sl. ali bilo je jos stvari koje se prakticki i nisu spominjale (osim u topicu "Program za X mjesec")

Dakle:

Imali smo kviz pogadjanja epizoda ("On Screen"), s Antom kao voditeljem, i pogadjali smo TNG epizode na temelju vise ili manje pikseliziranih slika.
Nas tim - Ronaldihno i ja (uz vise moralnu potporu od Shadowmastera :) )) smo nakon pocetnih neuspjeha poceli toliko voditi da se je odustalo od daljnje igre i odnjeli smo pobjedu :mrgreen:
Bilo je zabavno... npr. uzviknuti "There are 4 lights!" nakon sto su se na ekranu mogla raspoznati samo nekakva 4 svjetla... i pogoditi :)
Ovo na prvoj slici mislim da predstavlja aliene iz pilota TNGa: :)
slikaslikaslika

Moja malenkost je organizirala onu neodrzanu parlaonicu na temu Prime directivea.
Sakupilo nas se je dovoljno, ali svi su bili na strani "PD ne treba biti apsolutan" tako da nije bilo kontra ekipe za debatu :(
Da sve ne propadne promjenili smo tip to u klasican okrugli stol o Prime directiveu. Sakupio sam nesto materijala o definiciji, razvoju i neke primjera krsenja pa smo sat - satipol raspravljali o meni osobno vrlo zanimljivoj temi Prime directivea.... i nadam se da je vama koji ste bili na sastanku bilobar malo zabavno :)

slika

Od igara je tu bio i Q continuum, koji je vodio Ant. Q continnuum je odlican spoj natjecateljske igre i raspravljanja o Treku - objasnjavanje raznoraznih nelogicnosti ili propusta u Treku... zabavan spoj.
Sta da kazem? Ant je smislio dobra pitanja (osim onog za stardate, koji je bilo i prosli put ;) ) i bilo je istodobno i zabavno, ali i iscrpljujuce smisljati dobre odgovore na nelogicnosti ili propuste koji se dogadjaju u Treku...
Pocascen sam sto je Ant Ronadhihnove i moje odgovore smatrao najboljima :)
I druga 2 tima su imali odlicne odgovore - npr. Dasini i Dejanirini odgovori su imali svakakvih konotacija :) no neka to oni u replyu opisu ako zele :)
I Ternek-Shadowmaster tim je imao odlicnih odgovora, i zamjecivao je i logicke propuste drugih, npr. kad sam u objasnjavanju pomjesao warp booble i subspace :oops: :D ili da nije u trek duhu usporedba s transformersima kad se objasnjava kako delta flyer ulazi u hangar cija su vrata uza od Flyera... :mrgreen:
slikaslika
slikaslika

Shadowmaster je na jednom od sastanaka prezentirao novi buduci web udruge (i dobio skoro iskljucivo pozitivne kritike i pohvale :) ):
slika
Tako smo nakon vise godina kaosa i ismijavanja dobili novi funkcionalan sajt, zahvaljujuci ponajvise (skoro 100%) Shadowmasterovom trudu :thumbs2:

Izradjivali su se i bozicni ukrasi u obliku Enterprisea...
slikaslikaslika

Bilo je i okupljanje s udrugom ljubitelja Stargatea - SG Alliince.
Ja sam nazalost zbog problema s parkiranjem i sl. zakasnio, ali sam dosao taman na vrijeme za zanimljivo predavanje o vojnim avionima.
Bilo je zanimljivo, i nadam se da ce se na sljedecem zajednickom okupljanju pojaviti vise gatera :)
slikaslika

Uobicajeno nam je postalo da nakon Udruge odemo i na poslijeudruzne aktivnosti :)
slika

Proslu nedjelju smo bili u prostorijama u Spanskom.
Tamo ekipa koja snima Trek film polako napreduje i uvjezbava scenarij.
Bilo je i pokusaja izvodjenja prvih akcijskih scena, koje ce vjerojatno biti dokumentirane u filmu tipa "Kako smo snimali Trek film" :)
(moja zadaca zadnjih 2 puta je bila da dokumentiram kamerom napredovanje snimanja :) )
slika

Moralna podrska :)
slika

...

TDA je nakon toga kraj odrzala okrugli stol o Udruzi i Treku.
Nije nas bilo puno, ali smo malo popricali o tome sto za nas znaci Star Trek, ali i Udruga.
Zanima me da li i IO u skoroj buducnosti namjerava odrzati nesto slicno ("sluzbenije" ;) )? :-k
slikaslika

Cijelo to vrijeme se dobro zabavljamo :)
slika

Jucer smo nas par otisli na mjerenje za Trek uniforme.
Ako netko zeli imati ST uniformu, koja ce kostati nekih cca 130kn, neka se javi TDI - ona ce jos koji put ici do krojacice s ostatkom ekipe koji to zeli!

... I to bi bilo to od stvari koje su se dogadjale zadnjih 2 mjeseca.... ako sam na neko dogadjanje zaboravio (pretprosli tjedan me nije bilo u udruzi), ili me zelite nadopuniti - samo naprijed! :)

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 23 pro, 2008 11:12 pm
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
Post Re: Zadnjih 2 mjeseca u Udruzi (11/12.2008.)
...hvala cviček na ovom odličnom reportu...
...ma ko da sam i ja bio s vama... ;)

=D> =D> =D> =D> =D> =D>
:thumbs2:

uto 23 pro, 2008 11:26 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Koje si vrste?: BORG
Eto sad to sve fino ljepo copy + paste u fanzin...

sri 24 pro, 2008 12:00 am
Profil ICQ Web stranica
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

Opis Stanja: manipulative and psychotic
Cvicek je napisao/la:
I druga 2 tima su imali odlicne odgovore - npr. Dasini i Dejanirini odgovori su imali svakakvih konotacija :) no neka to oni u replyu opisu ako zele :)

Zle insinuacije [-(

8-[

"Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."

Sv. Augustin (354-430)

:vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2:

sri 24 pro, 2008 12:46 am
dr.med.
dr.med.

Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb
Naj Serija: VOY
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: opis radnje XD
Koje si vrste?: trill
skrozzzzzzzzzzzzzzzzzz zle insinuacije........ \:D/

Da i meni je bilo lijepo... ali ono što me još više veseli je ono što tek doalzi... jer nova godina krije u sebi nesto i uzbuđenja i tajni..... 8-[

sri 24 pro, 2008 9:31 am
Profil Web stranica
the Red Viper

Opis Stanja: ε > 0
he, he, ajde drago mi je sto vam se program svidio. :sesir:

ijako, moram reci da nisam bas tocno skuzio daso tebe, i sto si sa ovim "jer nova godina krije u sebi nesto i uzbuđenja i tajni" u biti htio reci.

sub 27 pro, 2008 4:43 pm
Profil ICQ Web stranica
anarho trekkie

Shadowmaster je napisao/la:
Eto sad to sve fino ljepo copy + paste u fanzin...
I meni je to palo na pamet (mislim da sam prije neki dan to i spominjao Zvonku) ... budem popričao s TDA-om da ove takve reporte malo posložim pa kao standardni dio fanzina uvrstimo i nešto tipa "Dogadjanja u Udruzi" ili tak nešto... :)

Ant je napisao/la:
ijako, moram reci da nisam bas tocno skuzio daso tebe, i sto si sa ovim "jer nova godina krije u sebi nesto i uzbuđenja i tajni" u biti htio reci.
Ziher je htio reći da će u godini Gospodnjoj 2009. nakon faze "svi smo si mi dobri" doći do zaoštravanja međuljudskih odnosa, do rasplamsavanje starih sukoba "gurnutih pod tepih", kolminacija netrpeljivosti, podjela na frakcije i otkrivanja od strane IO-a strogo čuvanih tajni koje nakon što jednom izađu na vidjelo, poslije njih više ništa u Udruzi nikad neće biti isto,...... NOT!!! :mrgreen:

Mislim da je mislio kao i ja da s optimizmom gleda na Novu godinu gdje nas čeka još više zabavnih aktivnosti,.... a tajne - well - neke tajne mi se baš i ne čine kao tajne (vise su "javne tajne" :mrgreen: ), jedino što se o njima (za sad) ne tipka po forumu ;)

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sub 27 pro, 2008 9:22 pm
dr.med.
dr.med.

Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: opis radnje XD
Koje si vrste?: trill
Cvicek je napisao/la:

Ant je napisao/la:
Ziher je htio reći da će u godini Gospodnjoj 2009. nakon faze "svi smo si mi dobri" doći do zaoštravanja međuljudskih odnosa, do rasplamsavanje starih sukoba "gurnutih pod tepih", kolminacija netrpeljivosti, podjela na frakcije i otkrivanja od strane IO-a strogo čuvanih tajni koje nakon što jednom izađu na vidjelo, poslije njih više ništa u Udruzi nikad neće biti isto,...... NOT!!! :mrgreen:

Mislim da je mislio kao i ja da s optimizmom gleda na Novu godinu gdje nas čeka još više zabavnih aktivnosti,.... a tajne - well - neke tajne mi se baš i ne čine kao tajne (vise su "javne tajne" :mrgreen: ), jedino što se o njima (za sad) ne tipka po forumu ;)

Oboje je točno.... ali tvoja cviček rečenica kao da je pročitala moje misli... podvukao sam je.....

ned 28 pro, 2008 12:35 am
Profil Web stranica
the Red Viper

Opis Stanja: ε > 0
oh, dragi moji, pa zar mislite da cu vam samo tao "otkriti informacije" i servirati vam ih na srebrnom pladnju?
vasu naivnost gotovo bih mogao nazvati simpaticnom.
you amuse me. :mrgreen:

ned 28 pro, 2008 1:16 am
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Opis Stanja: tempus fugit
Koje si vrste?: wtf
daso je napisao/la:
Cvicek je napisao/la:

Ant je napisao/la:

Oboje je točno.... ali tvoja cviček rečenica kao da je pročitala moje misli... podvukao sam je.....

He he, pa zar ne znate za onu: "vlasti dolaze i prolaze", znaci da "strogo cuvane tajne" nekad ne zna ni IO te im se to ne govori. Section 31 naravno ;) samo kaj u Uss Croatia-i ima drugi naziv. Pozdrav ;)

ned 28 pro, 2008 3:00 am
Profil ICQ YIM Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Opis Stanja: Care to buy my ship?
Koje si vrste?: Ferengi
A men
Kad se preselim u Zg opet cu dolazit u udrugu
Samo morate pricekat da se preselim :D

9. Prilika + instinkt = zarada.
10. Pohlepa je vjecna.
48. Sto je veci osmjeh, to je ostriji noz
95. Prosiri posao ili umri.
190. Cuj sve, ne vjeruj nista.
285. Niti jedno dobro djelo ne prolazi nekažnjeno.

pon 29 pro, 2008 4:41 pm
anarho trekkie

Shadowh86 je napisao/la:
A men
Kad se preselim u Zg opet cu dolazit u udrugu
Samo morate pricekat da se preselim :D
Super :)
Nadam se da ce to biti ubrzo jer najbolji mjeseci u udruzi su obicno od 10. do 5. mjeseca... kasnije se svi porazbjeze na more, oni koji u ZG studiraju natrag kuci i sl...
El Zvonko je napisao/la:
He he, pa zar ne znate za onu: "vlasti dolaze i prolaze", znaci da "strogo cuvane tajne" nekad ne zna ni IO te im se to ne govori. Section 31 naravno ;) samo kaj u Uss Croatia-i ima drugi naziv. Pozdrav ;)
:lolsmjeh:

:-$ I koliko smatras da je mocna ta udruzna Sekcija 31.? :-$ :mrgreen:

slika

pon 29 pro, 2008 5:06 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Opis Stanja: tempus fugit
Koje si vrste?: wtf
Cvicek je napisao/la:
El Zvonko je napisao/la:
:lolsmjeh:

:-$ I koliko smatras da je mocna ta udruzna Sekcija 31.? :-$ :mrgreen:

vjeruj mi močna je...(uvijek sluša i stalno gleda-sakrit` joj se ništa ne da) :mrgreen:
e sad da opisujem njen djelokrug-NE ovako javno :-$ :-#

uto 30 pro, 2008 2:13 pm
Profil ICQ YIM Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 13 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: