|
Sada je: sri 24 lip, 2026 9:27 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 15 post(ov)a ] |
|
Polazak na seminar prve pomoći...
| Autor/ica |
Poruka |
|
dr.med.
Pridružen/a: pon 09 srp, 2007 11:31 pm Postovi: 2843 Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: opis radnje XD Koje si vrste?: trill
|
 Polazak na seminar prve pomoći...
U nedjelju 7. prosinca 2008. godine u 20.h u prostorijama u Španskom bit će održan seminar iz prve pomoći... Volio bih da što više ljudi bude naznočne jer će se vježbati disciplina koja je sastavni dio zdravstvene i opće kulture svakoga čovjeka! Vjerujem da svatko treba znati što uraditi, u situacijama kada se nešto dogodi... Seminar će se sastojat od teoretskog(predavanja) i praktičnog(vježbe)dijela.. Ukupno traje tri sata. Teme koje ćemo obrađivati su: -Što je prva pomoć? -Opći postupak u nezgodi... -Postupak s ozlijeđenim... -Kutija prve pomoći i priručni materijal za pružanje pp... -Gubitak svijesti... -Prestanak disanja... -Prestanak rada srca... -Reanimacija(KPR) -Krvarenje -Šok -Rane -Načini postavljanja zavoja -Ozlijede(glave, kralješnice, prsnog koša, trbuha, zdjelice, udova, opekline, amputacijske ozlijede) -Imobilizacija -prijenos ozlijeđenih i oboljelih Ukoliko dolazite molim Vas da potvrdite ovdje...(prijave su do subote) kako bismo mogli spremiti materijal i priznanice.... Jedino što trebate ponijeti ste vi, kemijska i blokić, te prigodno se obući...(dakle ne minice, uske gaće, štikle, previše šminke etc.) Rado Vas očekujemo!!! 
_________________ "In that book which is my memory, on the first page of the chapter that is the day when I first met you, appear the words, 'Here begins a new life'."
|
| pon 01 pro, 2008 9:26 pm |
|
 |
|
mindfrelling bloodsucker
Pridružen/a: sri 07 svi, 2008 8:02 pm Postovi: 6900 Lokacija: preselila kod Trapa u Dorne :D Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: manipulative and psychotic
|
 Re: Polazak na seminar prve pomoći...
Ja dolazim U minici, uskim gaćama, štiklama i sa previše šminke 
_________________ "Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."
Sv. Augustin (354-430)
|
| pon 01 pro, 2008 11:05 pm |
|
 |
|
dr.med.
Pridružen/a: pon 09 srp, 2007 11:31 pm Postovi: 2843 Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: opis radnje XD Koje si vrste?: trill
|
Osim tebe Maše... tebe takvu rado čekamo 
_________________ "In that book which is my memory, on the first page of the chapter that is the day when I first met you, appear the words, 'Here begins a new life'."
|
| uto 02 pro, 2008 3:32 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
daso je napisao/la: Osim tebe Maše... tebe takvu rado čekamo  vrlo vjerojatno dolazim i ja 
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| sri 03 pro, 2008 12:14 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
aj šel atend.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sri 03 pro, 2008 4:14 pm |
|
 |
|
dr.med.
|
dobro troje... ajmo ljudi... leo, cviček, teddea, zmajchek, tgrel, i svi ostali koji ste u zg-u ste dobrodošli...
|
| sri 03 pro, 2008 8:29 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 9:40 pm Postovi: 1166 Lokacija: Zg
|
Kak za sada izgleda i ja dolazim. Zamijenio sam se za smjene. 
_________________ Hvala Daso : “Shvatio sam da čovjek drugoga čovjeka smije gledati s visine samo kada mu pomaže da se pridigne.”
|
| sri 03 pro, 2008 8:53 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
daso je napisao/la: dobro troje... ajmo ljudi... leo, cviček, teddea, zmajchek, tgrel, i svi ostali koji ste u zg-u ste dobrodošli... Vrlo rado bi došao no ne mogu jer idem kod stare u Jasku i tek se u pon. popodne vraćam. Bit će još prilika i rado se odazovem. 
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sri 03 pro, 2008 10:29 pm |
|
 |
|
dr.med.
|
nenadg je napisao/la: Kak za sada izgleda i ja dolazim. Zamijenio sam se za smjene.  joj... ta to zbog sastanka... 
|
| čet 04 pro, 2008 11:13 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
daso je napisao/la: dobro troje... ajmo ljudi... leo, cviček, teddea, zmajchek, tgrel, i svi ostali koji ste u zg-u ste dobrodošli... ...teddea mi je rekla da zbog nekih osobnih razloga ne dolazi na forum više... ...tako da je ne prozivajte jer odgovora neće biti... 
...(moram postati Mr.X pa procjeniti situaciju)...
...meni je seminar ipak malo daleko...
| čet 04 pro, 2008 7:47 pm |
|
 |
|
mindfrelling bloodsucker
Pridružen/a: sri 07 svi, 2008 8:02 pm Postovi: 6900 Lokacija: preselila kod Trapa u Dorne :D Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: manipulative and psychotic
|
Nitko nije komentirao predavanje? Uglavnom, bilo je odlično, ja sam ipak dosla pristojno odjevena (dakle, bez minice, uskih gača, štikli) Dašo nam je sve super ispredavao... Doduse, ja sam preskočila onaj dio o amputiranim udovima i štrcanju krvi iz prerezane arterije  Pa je bilo malo i prakse... Masaza srca, umjetno disanje na lutkama kojima otpadaju djelovi  Neke lutke su i prdile Sve u svemu, Dašo, bilo je odlično 
_________________ "Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."
Sv. Augustin (354-430)
|
| sri 10 pro, 2008 10:37 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Dejanira je napisao/la: ... ja sam ipak dosla pristojno odjevena (dakle, bez minice, uskih gača, štikli) Šteta. Onda nije bio potpun doživljaj. 
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sri 10 pro, 2008 10:42 pm |
|
 |
|
mindfrelling bloodsucker
|
T'Grel je napisao/la: Dejanira je napisao/la: ... ja sam ipak dosla pristojno odjevena (dakle, bez minice, uskih gača, štikli) Šteta. Onda nije bio potpun doživljaj.  A nista, sljedeci put cu se potrudit nac prikladan outfit za potpuni doživljaj 
Sv. Augustin (354-430)
|
| sri 10 pro, 2008 10:44 pm |
|
 |
|
dr.med.
|
Dejanira je napisao/la: Nitko nije komentirao predavanje? Uglavnom, bilo je odlično, ja sam ipak dosla pristojno odjevena (dakle, bez minice, uskih gača, štikli) Dašo nam je sve super ispredavao... Doduse, ja sam preskočila onaj dio o amputiranim udovima i štrcanju krvi iz prerezane arterije  Pa je bilo malo i prakse... Masaza srca, umjetno disanje na lutkama kojima otpadaju djelovi  Neke lutke su i prdile Sve u svemu, Dašo, bilo je odlično  hvala... i meni je bilo super....a sto se tiče čudnih zvukova... izvor još nije dokazan.... 
|
| pet 12 pro, 2008 2:02 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Sto se mene tice predavanje je bilo poucno, iako uglavnom nije bilo pretjerano zabavno  Malo smo se podsjetili i na stvari koje se inace uce na vozackom. TDA koja je naknadno navratila je s vrata u cudu gledala nas ostale kako vjezbamo ozivljavanje i sl Bilo je i ponesto zabavnih komentara tokom predavanja, mada su Dasi pretpostavljam isli na zivce  Nije da smo nakon svega toga bas spremni pruzati prvu pomoc, ali bi ponesto od toga sto je ostalo u glavi moglo jednom i zatrebati... Evo i par slika...     Mr.bobo je napisao/la: ...teddea mi je rekla da zbog nekih osobnih razloga ne dolazi na forum više...
Dodje ona tu i tamo, nisi procitao njezine pjesmice o Antu i sl? 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 15 pro, 2008 12:15 pm |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 15 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|