Dobro buco , moram drzat korak s napisanim , nekako se pogubin u svin ovin postovima
Evo nastavljan lol (prvo copy-paste napisanog)
kakvo jutro
3 puna teretnjaka su pristigla na postaju , donijeli su pomoc za cardassiu(koja ce se proslijedit kasnije) , replikatore i medicinsku opremu
cardassianci su imali teske gubitke u dominijskom ratu i sada nakon 10 godina jos se nisu potpuno oporavili
Mi bajoranci smo s vremenom zaboravili na nase mrznje i nesuglasice ali ipak rane iz proslosti su bolne i duboke
(incoming messege)
Ensign-Comander kira , the wormhol is open (crvotocina je otvorena ) (necu na engleski vise , ponijelo me )
kira-what (molim)
Ensign- Da i cini se da primamo poziv u pomoc
Kira-spoji na ekran
Poruka-ovdje dominijska krstarica , napadnuti smo , upomoc , upomoc
(krstarica izlazi iz crvotocine, tesko ostecena ) (totalno trajanje uvoda 5 minuta , vise slike manje price)
(sad bi trebao ici intro od te neke zamisljene serije) ( oko 2 minute dug)
Pomoc je stigla , Fedsi su uputili svoj away team na jem hadarsku krstaricu (vidimo kako se materijaliziraju na brodu)
Tim se sastoji od : Kire , 2 bajoranska oficira koji sluze u floti i chiefa o briena
Ekipa polagano pretrazuje brod ( razdvojili su se , par minuta trazenja i nastojanja da se shvati sto je bilo)
Ensign- (nakon sto je pronasao nesto)gospodine obrien , dođite ovdje
Obrien- na putu sam
Ensign- (drzi poluzivog jem hadara prvog u narucju) Ziv je
Obrien-Sto se dogodilo
Jem hadar- Oni , oni su (jedva govori) , kocke , masine oni su strojevi
Obrien-tko , tko
Jem hadar umire
Ensign- Gospodine mislim da znam na koga je mislio jem hadar
Obrien- borg
(stisce komunikator i salje poruku)
Comanderice kira , mislim da znamo tko je tajanstveni napadac na jem hadarsku krstaricu
Kira-tko ?
Obrien -(odgovara u veoma zabrinutom tonu) Borg
Scena koja se odvija gotovo paralelno s away misijom :
Rom-jem hadari , zar cemo opet ratovat s dominijem
Gost- nevjerujem , ali tko bi mogao napast dominij
Rom-hm , neznam
Gost 2(Vulkanac koji je nekoc sluzio u floti) -Logika me navodi na pomisao da se radi o borg
Rom-borgu
Gost 2 - Da oni su jedina sila koja bi mogla bez problema sredit dominijsku krstaricu
Gosti(skupno negiraju sve) , ma ne , borg je unisten (aludirajuci na unistenje transwarp huba)
tema se ubrzo mijenja i sve pada u zaborav , izgleda da je latinum i dabo vaznija stvar od moguce apokalipticne prijetnje (sve skupa ove dvije scene bi se odvijale u vremenu od 8 minuta)
Zabrinutost se nadvila nad DS9 senior stafom , sto ako je borg unistio dominij

Odluka da se kontaktira stozer flote brzo je pala i nakon par sati analiziranja napada i datuma kad se to dogodilo , kira je kontaktirala flotu (samo slike stafa koji nesto radi , scena se brzo prebacuje na roma i noga)
U međuvremenu glasine o borgu su potpuno zamrle , pogotovo kod roma koji se jako veselio susretu s nogom (šatl je stizao tog dana)
Rom ceka noga
Nog izlazi i šatla i pozdravlja oca
Nog-zdravo
Rom -drago mi je da te vidim
Nog i meni , ali malo sam umoran mozemo li ici do kabine
Rom - mozemo
I sve bi bilo krasno da rom nije bi tako uzbuđen , gledajuci u svog sina umjesto da gleda sve ostalo , on se je uspio sudarit s poprilicno velikim klingoncem
Kklingonac ga je mrko pogledao a rom se poprilicno prepao
Ali nakon nekih minut gledanja i ozbiljne face u klingonca , ovaj se samo nasmijao i rekao : ajde mali ferengi , danas jos nije tvoj dan za umrijet
I nastavio dalje
To su vidjeli svi i zbog nekog razloga su se poceli jako smijati

(sve bi trebalo bit popraceno nekakvom humoristicnom glazbom)
U svom uredu kira je napokon dobila nekog za razgovor iz stozera flote
Kira-admiral janeway
Janeway- Ajmo na posao sto se zbilo
Kira-pricitali ste nas izvijestaj koji smo poslali , definitivno je rijec o borgu
Janeway-ako je borg onda smo u velikoj opasnosti , savjetovat cu vijecu da posalje pojacanja u vas sektor ali do tada , cemo poslat 2 do 3 broda s namjenom saznanja , sto se zapravo zbilo
Kira. Tko ce doc
Janeway- oceanis , enterprise i Adriatic su slobodni i najblize vasem sektoru , ocekujte dolazak brodova u roku 12-do 14 sati
Kira-primjeno na znanje
Prekida se razgovor i poruka(kira izlazi iz svoje kabine) a Na scenu stupa jean luc picard (mijenja se scena )
Picard-navigatoru , unesi kurs prema bajoranskom sektoru , warp 9
Ensign(navigator)- gospodine imamo li kakav problem ,dominij mozda(pretjerana znatizelja u zastavnika, kojeg je zacudila odluka o warpu 9 i nemir u picarda)
Picard-cini se da su se stari neprijatelji vratili (ozbiljnim tonom govori i pokazuje dozu zabrinutosti)
Pokazuje se scena enterprisea kako juri prema DS9
Na samoj postaji , obrien se prisjeca u holodecku , bitke kod wolf 359 i locutusa (vise program kroz koji s evide događanja , nego interaktiva) u tom trenutku iznenada upada julian bashir (koji je bio dugo odsutan s postaje a vratio se zajedno s nogom u shatleu )
Bashir- znaci to su legendarna događanja s enterprisea
Cheif obrien- da Rado se prisjecam tih vremena , iako ih ne zelim vise nikad dozivjet (u pozadini se cuje locutus i njegov poziv za predajom)(nostalgija i strah)
Bashir- koliko cujem mozda ces i morat(malo razocaranja , odvijanjem događaja i mogucom prijetnjom)
Obrien- nadam se da ne , borg je okrutniji od dominija , s njima nema pregovora , nema razuma(ozbiljan izraz lica)
Bashir- Da , cini se da je tako
Obrien-prekini program
Bashir-zasto si ga prekinuo
Obrien-sjecas li se nase bitke kod britanije
Bashir-da sjecam, se(veseli izraz lica)
Obrien- e pa pripremi svoju pilotsku opremu , idemo lovit njemacke lovce
Bashir- a dobro , kako ti zelis(toboze mu je svejedno ali jedva ceka pocetak programa)