|
Sada je: čet 30 tra, 2026 7:12 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
 Videoteka
pogledali ste neki zanimljiv film? naletjeli ste na njega na TVu ili u videoteci, ili ste ga (nedaj boze) skinuli s neta (u ovom slucaju gorit cete u paklu, ali to je prica za jedan drugi topic  )? podjelite s nama svoje dojmove! novi filmovi koji trenuno igraju u kinu, ili neki crno bijeli filmic koji vam je zapeo za oko, nije bitno. pa da ja prvi nesto kazem... (kao, bio bi red  ) dakle, trenutno mi na pamet pada jedan super film kojeg sam prije nekog vremena vidio na telki (nesjecam se vise programa). ime filma: Under Suspicion (Pod sumljom, mislim da je bi oprijevod, ali nemogu se tocno sjetiti) glumci: Gene Hackman, Morgan Freeman, Monica Bellucci itd... rezija: Stephen Hopkins ma da ne duljim sad s ovim nekakvim podatcima, koga zanima vise evo IMDB linkauglavnom, u filmu imamo jednog uglednog odvjetnika i jednog sefa policije. njih dvoje se znaju od prije, ali neznamo tocno kako i od kuda, a kako film ide dalje njihova proslost se polako otkriva. uglavnom, sef policije optuzi odvjetkina za silovanje i ubojstvo dvaju maloljetnica, tocnije on sumlja da je odvjetnik to ucinio, ali isprava nema direktnih dokaza i zato poziva odvjetnika da dođe na informativni razgovor. i cijeli film je u biti taj informativni razgovor u kojem detektiv pocinje od nekakvih banalnih nelogicnosti u prijasnjem odvjetnikovom iskazu da bi s vremenom polako na mnogobrojnim hintovima polako izgradio slucaj. uglavnom, to visesatno ispitivanje prepuno je raznih psiholoskih igara i nadmudrivanja, izvlace se mracne/bracne tajne (tu uskace i odvjetnikova zena), i sve zavrsava slomom optuzenoga koji pot pritiskom "dokaza", izdan od strane vlastite zene, priznaje krivnju samo da bi naposlijetku ipak ispao neduzan. sve u svemu, ovaj film mogu okarakterizirati kao pravu poslasticu za sve one koji (kao, recimo, ja) vise vole pogledati kakavu mjesavinu dobre drame i trilera od onoga sto se u zadnje vrijeme plasira pod sintagmom akcijskog "trilera".
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pon 10 ožu, 2008 10:19 pm |
|
 |
|
Predsjednica
Pridružen/a: pet 05 svi, 2006 7:11 pm Postovi: 2008 Lokacija: where no WOMAN has gone before.... Spol: Ženski Naj Serija: TOS Naj Film: First Contact Koje si vrste?: Human
|
 Re: Videoteka
 Ovo je po meni jedan od boljih filmova Tima Burtona(koji je jednostavno super...mislim razlika je očigledna kada nešto radi Burton,pogotovo ako pogledamo Betmena) I tako dakle sam ja otišla u kino i pogledala Sweeny Todda i nemam šta reći film je odličan-baš onakav kakav je i trebao biti-u Burtonovom stilu Film je stvarno dobro napravljen ak pogledamo svakakva sranja koja se danas snimaju.I onda mi netko kaže da Sweeny Todd nije zanimljiv,al da mu je Rat Svjetova dobar(mislim NE,NE i NE ](./images/smilies/eusa_wall.gif) ) Možda je na početku malo teško naviknuti se na mjuzikl,ali kasnije već se ufuraš u radnju i uživaš...Predobro mi je bilo to što je film bolesno podsječao na Burtonove crtiće-savršeno. Ići ću ga još jednom u kino pogledati i preporučam to i drugima da se odmore malo od kopija loših filmova koje imamo prilike gledati... E,da i sljedeći projekt Burtona je film Alisa u zemlji čudesa-jedva čekam Evo i sadržaja S.Todd-a:Depp je Benjamin Barker, čovjek koji nepravedno provodi 15 godina u zatvoru na drugoj strani svijeta. Kad mu se ukaže prilika, bježi i sve što želi je osveta. Barker se po povratku maskira u brijača Sweeneya Todda i vraća se u svoju staru brijačnicu. I traži čovjeka odgovornog za svoje progonstvo, suca Turpina (Alan Rickman) koji ga je osudio i poslao na robiju samo kako bi mu uzeo suprugu i kćer. No čim ih se dočepao i iskoristio Toodovu suprugu, ona se otruje. I dok je po danu brijač kojemu posao dobro ide, po noći isključivo razmišlja o osveti. A stvari se zakompliciraju kad brijač Pirelli (Sacha Baron Cohen) zaprijeti da će otkriti pravi Sweeneyev identitet. Todd mu prereže grkljan, a njegova gazdarica, gospođa Lovett predloži da se tijela riješe tako da meso iskoriste kao punjenje za njene pite. Nije prošlo dugo i pite gospođe Lovett postaju glavnom temom u Londonu. Posao cvjeta, pa ona sanja o ugledu i životu na obali sa Sweeneyem kao suprugom. U međuvremenu se sudac okreće prema Johanni, Sweeneyevoj kćeri, koja je zatočena u njegovoj kući. I krajnje je vrijeme za Sweeneyevu osvetu... Film je nastao po istoimenom mjuziklu Stephena Sondheima, koji kaže: "Mislim da je razlog što je "Sweeney Todd" preživio 150 godina upravo u tome što se radi o istinski dobroj priči - o osveti i o tome kako ona samu sebe uništava. To je tragedija u klasičnoj tradiciji o nekome tko iz osvete na kraju uništi samoga sebe." Iako neki tvrde da je Sweeney Todd stvarno živio u Londonu u 18. stoljeću i ubio 160 ljudi, općeprihvaćeno je vjerovanje da se ipak radi o izmišljenom liku. Prema legendi, Todd je klao svoje klijente dok su sjedili u njegovoj brijačnici, a krvava je tijela slao u podrum gdje ih je udovica Nellie Lovett rasijecala i njihovim mesom punila pite za prodaju.
_________________ Yeah, I am harsh. I'm also demanding, stubborn, self-sufficient, and always right
|
| pet 14 ožu, 2008 5:06 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
Ted;DeA je napisao/la: Ovo je po meni jedan od boljih filmova Tima Burtona... dosada... sad znam kako izgleda dosada na Tim Burtonov nacin... radnje ima za 5-minutni film... predvidljiva je... pjesme imaju samo jednu melofiju... i to losu... eh da... i bilo je krvi u filmu... i to je to jedan od najlosijih filmova koje sam gledao u zadnje vrijeme
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pet 14 ožu, 2008 6:37 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Dragon Wars... ...odličan film... meni barem... prića je zanimljiva... kraj super... ...preporučam... ...sadržaj ti neću reći...
| sub 15 ožu, 2008 3:53 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 11:39 pm Postovi: 1007 Lokacija: stara ružma
|
Ted;DeA je napisao/la: Ovo je po meni jedan od boljih filmova Tima Burtona... ja se slazem da je jedan od dobrih burtonovih filmova... nekak mi je ipak on tu dosao do izrazaja ..bolji mi je film od one tvornice cokolade.. mozda cak i od one umrle nevjeste... ovo mi je negdje u klasi predbozicne nocne more moram priznad da mi je trebalo jedno 30min da se ufuram u to pjevanje no onda mi je bilo ok
_________________ "Tko je zreo, brže truli!" To find what you seek in the road of life, the best proverb of all is that which says: "Leave no stone unturned." Have no fear, Batsla is here...
|
| sub 15 ožu, 2008 4:04 am |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
volim burtonove filmove. posebno edvarda škarorukog, tako da ni ovaj nije iznimka. 
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| sub 15 ožu, 2008 5:16 am |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
meni je chocolate factory puno bolji film...nevjesta također. ovaj mi je bio katastrofa
_________________ njanjanja
|
| sub 15 ožu, 2008 5:39 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
hm... hm...
kako polarno diferencirani dojmovi...
morati cu i ja pogledat taj film.
|
| sub 15 ožu, 2008 5:55 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: pon 10 tra, 2006 9:00 am Postovi: 581 Lokacija: Zagreb
|
meni je film bio baš dobar 
_________________ - žena u bijeloj kutiji TM Thei'khaiell ssuin hw'aenevha
|
| sub 15 ožu, 2008 7:29 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: čet 27 srp, 2006 5:16 pm Postovi: 706 Lokacija: Sl.Brod
|
evo zadnji dobri film koji sam pogledo je "I am legend" Većina vas je gledala valjda... Glavna uloga Will Smith (skoro i jedina lol) Radi se o tome kako su ljudi nasli lijek za rak, ali nuspojava je ta što ih pretvori u zombije. Will Smith i njegov čuko (pas) su "jedini" preživjeli (iako ima jedna mala kolonija ljudi)... U filmu mi se najvise sviđa kad zaspe pa se prisjeća svoje žene, sina... I onda odjednom samo bljesne i probudi se... Film je mješavina akcije/trilwe/horor. Najsmjesnija scena je kad dođe u trgovinu, a postavio si lutke da ima s kim pričat... Eto toliko se sjecam, gledo sam to prije mjesec-dva dana...
| sub 15 ožu, 2008 7:38 pm |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
taj film mi je bio dosta dobar 
_________________ njanjanja
|
| pon 17 ožu, 2008 5:40 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
e, neki dan sam si opet pogledao jedan dobar film.
Insomnia i film mi se jako svidio.
dakle, ukratko, radi se o jednom jako dobrom trileru sa taman dosta drame da dobro zacini cijelu stvar.
nema pretjerano naglasene akcije (koja mi obicno zna smetati u tim nazovi akcijskim "trilerima"), pa ipak ima je dovoljno i na pravim mjestima, tako da film i dalje ostaje zanimljiv i dinamican.
svidio mi se i opceniti vizualni dojam; kako se film odvija daleko na sjeveru z avrijeme polarnog dana u filmu nema mraka (noci).
jedna od vecih zamjerki je Robin Williams u ulozi ubojice. ne da je covjek lose to odglumio, samo sto sam ga vise navikao viđati u komedijama pa mi je bilo malo teze "prešaltati" se. ali prema kraju filma, kad se covijek uzivi u njega i njegov lik ti je sve manji problem. od ostalih glumaca tu je Al Pacino kojeg inace bas i ne obozavam, ali je u ovom filmu bio predobar.
eto, na kraju bih vam samo preporucio da ako do sada niste pogledate film. ako volite mjesavimu psihologije i kimi price necete pozaliti.
|
| uto 27 svi, 2008 9:43 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
ja inace bas i ne volim filmove o superjunacima... ali moram reci da mi se Iron Man svidio.... tak da... topla preporuka... 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| čet 29 svi, 2008 1:15 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
e, da, vis... to bih trebao ic pogledati. ako ima jos ljudi koji vec nisu pogledali fim moglo bi nas se i vise skupit pa da zajedno odemo
|
| čet 29 svi, 2008 7:37 pm |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: sri 05 ruj, 2007 7:13 pm Postovi: 347 Lokacija: Earth
|
sto se tice filmova jako ih volim svakakvih zanrova...jedino ne volim ljubice. u zadnje vrijeme sam pao u neki trans, pa gledam samo starije filmove tipa: Armageddon, Zestoki Udar, Apollo 13, Jezgra, Dan poslije sutra...itd. ne znam sta mi bi...ali eto... 
| čet 29 svi, 2008 9:39 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|