| Autor/ica |
Poruka |
|
Valkyrie
Pridružen/a: čet 06 ožu, 2008 7:38 pm Postovi: 2711 Lokacija: mental asylum Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: ST: XI Opis Stanja: foundation and empire
|
 3x16-The Offspring
" The Offspring" "(Potomak)"Sezona: 3 Epizoda: 16 Datum premijere: 12.03.1990. Prikazano na HRT-u: 03.04.2008. Scenarist: René Echevarria Redatelj: Jonathan Frakes Gostujući Glumci:* Whoopi Goldberg as Guinan * Hallie Todd as Lal * Nicholas Coster as Admiral Anthony Haftel * Judyann Elder as Ballard * Diane Moser, Hayne Bayle, Maria Leone and James G. Becker as Ten Forward crewmembers Stardate: 43657.0(2366) Kratak sadržaj:Data postaje otac kad stvori androida u obliku kćeri Lal. No problemi nastaju kad Lal počne pokazivati znakove veće svijesti, pa i emocija, što privlači pozornost znanstvenika koji je žele odvojiti od Date kako bi je proučili. Detaljnije informacije:http://memory-alpha.org/en/wiki/The_Offspring_%28episode%29
_________________ No one ever creates anything great without a dash of madness. (Aristotle)
|
| čet 03 tra, 2008 5:02 pm |
|
 |
|
Valkyrie
Pridružen/a: čet 06 ožu, 2008 7:38 pm Postovi: 2711 Lokacija: mental asylum Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: ST: XI Opis Stanja: foundation and empire
|
 Re: 3x16-The Offspring
epizoda me toliko rastužila da sam jednostavno morala pustiti pokoju suzu.data stvara još jednog androida,napokon doživljava što znači biti roditelj,a na kraju kvar zahvati lal i ona umire  .epizoda je prepuna emocija i svaka čast za ovakvu epizodu.iako data ne može osjećati,na kraju epizode moglo se je jasno vidjeti da je izgubio nešto za što je bio jako vezan. najviše me rastužila scena gdje data govori lal da ne može ukloniti kvar i ona mu govori da ga voli,a data veli da kad bi barem on mogao osjećati,a lal veli da će ona to osjetiti za oboje.pukla sam od suza inače bih zbog radnje dala 8 zbog toga jer mi je glupo to kaj lal u istoj epizodi umire.ali zbog tematike dajem zato 10.
_________________ No one ever creates anything great without a dash of madness. (Aristotle)
|
| čet 03 tra, 2008 5:08 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Da , stvarno tuzna epizoda  (10) Iako tuzna ova je epizoda bila i humoristicna pomalo , npr smijesno mi je bilo kad je riker dobio poljubac od lal onako iz cista mira , ljubav bez povoda http://www.youtube.com/watch?v=BETrTtmr ... re=relatedRastanak je preubitacan Inace zasto svi admirali u floti moraju bit bezosjecajni i ne mislit na tuđe zelje nit malo , prvo je madoxx tako postupio s datom a onda ovaj admiral sa lal 
_________________ Surviving the new decade
|
| čet 03 tra, 2008 5:28 pm |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
Joj, meni je ovo jedna od najdosadnijih TNG epizoda, slažem se da otvara mnoga etičko-moralna pitanja, ali je po meni stvarno loše urađena, možda zato što je se redateljskoga posla dohvatio Jonatan Frakes (Riker)
Dajem 3 zbog humoristične scene kada Lal ljubi Rikera.
| čet 03 tra, 2008 9:45 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sri 05 tra, 2006 4:14 pm Postovi: 4913 Lokacija: Maksimir, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: BORG
|
Epizoda je stvarno dobra no kraj mi je malo zbunjujuc, ne objasni se zato se Lal pokvarila, da li zbog lošeg programiranja, designa ili zbog tuge... ili jednostavno njen hardware nije bio sposoban da procesira tugu pa je zato pregorio. Cudan je taj kraj... nesto slicno kao i kad je Kryten u Red Dwarfu nakupio previše bjesa pa mu je glava eksplodirala, pa kad su mu stavili novu opet je eksplodirala jel mu se napunio hard gdje mu je bio spremljen bijes pa dok ga nije presnimio na drugi hard stalno je rikavao... mozda su tako i Lal mogli popraviti ali mislim da nebi bilo smisla nastaviti taj lik kroz serijal. No pretpostavljam da si je admiral na kraju pobrao hardware i odnio ga u starbase...
| pet 04 tra, 2008 12:55 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
dosta dobra epizoda, ali ne za vise od 7 Al nije mi jasno zasto Data jednostavno ne nastanca par androida, pa da jedan njemu ostane, a ostale da dobijeflota Scena s Rikerom je legendarna 
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| pet 04 tra, 2008 1:43 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
9 jako dobra epizoda. i tuzna. MacGyver je napisao/la: Al nije mi jasno zasto Data jednostavno ne nastanca par androida, pa da jedan njemu ostane, a ostale da dobijeflota profulao si poantu.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pet 04 tra, 2008 12:49 pm |
|
 |
|
Valkyrie
|
BrickTop je napisao/la: Joj, meni je ovo jedna od najdosadnijih TNG epizoda, slažem se da otvara mnoga etičko-moralna pitanja, ali je po meni stvarno loše urađena, možda zato što je se redateljskoga posla dohvatio Jonatan Frakes (Riker)
Dajem 3 zbog humoristične scene kada Lal ljubi Rikera. al opet frakes uopće nije loš redatelj,ipak je režirao first contact 
|
| pet 04 tra, 2008 1:52 pm |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
alien she je napisao/la: al opet frakes uopće nije loš redatelj,ipak je režirao first contact  Sigurno da nije loš, no mislim da mu je ova epizoda bila prvi redateljski posao.
| pet 04 tra, 2008 1:58 pm |
|
 |
|
Valkyrie
|
BrickTop je napisao/la: alien she je napisao/la: al opet frakes uopće nije loš redatelj,ipak je režirao first contact  Sigurno da nije loš, no mislim da mu je ova epizoda bila prvi redateljski posao. vjerojatno,jer ipak slažem se da je par stvari bilo bezveze u epizodi,npr.već u toj istoj epizodi lal umire,to mi je baš glupo.
|
| pet 04 tra, 2008 2:05 pm |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
jako tužna epizoda..i jako dobra 10. bilo mi je tako žao date...toliko se borio za nju, toliko joj je pažnje posvećivao.. i onda je na kraju umrla. mislim da je nakon svega što je vidio (kako se data trudio spasiti je) admiral ne bi mogao povesti sa sobom da je preživjela.
_________________ njanjanja
|
| pet 04 tra, 2008 4:45 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
kao i vecina reci cu klasicno... tuzna i dobra epizoda... jos malo vise siri nase poimanje normalnog... sto i dobar SF treba raditi... Starfleet admiral je bio nepotrebno krut... cisto je bio bad guy da epizoda ima nekog bad guya... ono sto je picard rekao na kraju je bilo preocito od samog pocetka... federacija nije organizacija (bar nebi trebala biti) koja bi mogla odvajati (priznato) svjesno bice od svog oca (kreatora, stvoritelja) protivno njegovoj volji... i malo predugo se to nije reklo nego se cuvalo kao kljucan zavrsni argument... a trebalo je to odmah reci... fora je picardova transformacija iz laganog protivnika u velikog pobornika date... podsjeca me na mene (ili ja podsjecam na njega  ) ... na pocetku sam uvijek protiv neke promjene no s vremenom sam sve vise za  scena sa rikerom je jos jedan mali bomboncic... savrsena scena koja nigdje izvan treka nebi imala toliko smisla i nebi bila tako smjesna  ocjena 10 btw. da li je jos nekom bila smjesna scena kada admiral dolazi javiti da "operacija" nije uspjela... tako izkliseizirana scena... 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pet 04 tra, 2008 5:37 pm |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
picard bi ugrozio karijeru da pomogne dati i lal...eee to je bilo divno vidjeti 
_________________ njanjanja
|
| pet 04 tra, 2008 5:47 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Chaky je napisao/la: ocjena 10 btw. da li je jos nekom bila smjesna scena kada admiral dolazi javiti da "operacija" nije uspjela... tako izkliseizirana scena...  Da , je izkliserizirana scena u potpunosti 
_________________ Surviving the new decade
|
| pet 04 tra, 2008 6:07 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...epizoda mi je najprija odlična , a pred kraj katastrofa...
...ne sviđa mi se to što je Lal bila samo jednoepizodni lik... ...mogli su joj dati šansu par epizoda... (kao napr Zial iz DS9)...
...kad je poljubila Rikera nisam se mogao presateti smijati neko vrijeme...
...kraj katastrofa...
..admiral je pain in the ase!! Picard se tu barem iskazao...
...smiješan kvar na kraju... ...teška dilema oko ocijene...
...dat ću 6...
| sub 05 tra, 2008 12:38 am |
|
 |
|