|
Sada je: sri 09 ruj, 2026 3:28 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 o duplim topicima
Vec ima tema u kojima se pise koje jos serije se gledaju, npr. ovaZasto se otvaraju nove teme za stvari o kojima se vec raspravlja(lo)?! Da nisam dobre volje danas, najradije bi sredio ovu temu .... jos se i lose serije spominju.. i takva b*****a anketa... uhhh
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 27 vel, 2008 1:34 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
 Re: KOJU SERIJU PRATITE?
cvicek je napisao/la: Vec ima tema u kojima se pise koje jos serije se gledaju, npr. ovaZasto se otvaraju nove teme za stvari o kojima se vec raspravlja(lo)?! Da nisam dobre volje danas, najradije bi sredio ovu temu .... jos se i lose serije spominju.. i takva b*****a anketa... uhhh Pa sredi temu, spoji postove. Što se ankete tiče, kao i serija koje Kunić gleda, ovakvi komentari ravni su bobizmima. Već nekoliko puta su ljudi napali Kunića zbog toga što sluša mjuzu ili gleda serije koje se većini ne sviđaju, a on niti kome time smeta niti koga vrijeđa. Ja bih mogao isto tako popljuvati Bobinu temu o Dori i Eurosongu jer me živcira takva "glazba" i komercijalno napuhavanje, ali mi to nije ni na kraj pameti, nego jednostavno tu temu ignoriram.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sri 27 vel, 2008 3:32 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
TerNek je napisao/la: Pa sredi temu, spoji postove. Ne znam kako bih - radi ankete. TerNek je napisao/la: Što se ankete tiče, kao i serija koje Kunić gleda, ovakvi komentari ravni su bobizmima. Već nekoliko puta su ljudi napali Kunića zbog toga što sluša mjuzu ili gleda serije koje se većini ne sviđaju, a on niti kome time smeta niti koga vrijeđa. Ja bih mogao isto tako popljuvati Bobinu temu o Dori i Eurosongu jer me živcira takva "glazba" i komercijalno napuhavanje, ali mi to nije ni na kraj pameti, nego jednostavno tu temu ignoriram. Kao prvo: Ono kaj napisem s sitnim fontom se ne treba komentirati, to je vise moje 'nesluzbeno razmisljanje' na koje uglavnom i ne ocekujem komentar... ali ajd, idem ga ovaj puta pojasniti  -> da je napisao da samo da zeli cuti misljenje o toj seriji (ili plus za sapunice opcenito) - onda sve 5... Sto se mene tice moze otvoriti i temu "Ponos Ratkajevih" u kojoj se komentiraju aktualne epizode... Ali, poprilicno mi je ... cudno... da topic gdje zeli da se raspravlja i o drugim serijama (ono "tema" je greska u pisanju!?) pocne s anketom "Da li gledate Ponos Ratkajevih"... ne slazes se? Da budem bar malo ontopic: Nemam nista protiv da itko slusa ili gleda sta god zeli.... i ja sam sa 12 godina gledao Santa Barbaru  Vjerojatno je vecina nas koji puta pogledala poneku epizodu takvih serija, ako se vec serija nije i neko vrijeme pratila.... Znas onu staru - "ne mozes znati sto je dobro dok ne upoznas i lose" (ili tak nekak) - pogledas od svega malo pa s vremenom vidis kakve serije ti se najvise svidjaju ... SF, drame, sapunice, pustolovne ili neke druge... Inace, ja ful rijetko gledam drame - ima li netko upuceniji da mu preporuci neku dobru dramu novijeg datuma - bas bi nakon hrpe SF i slicnih serija koje stalno gledam rado pogledao nesto bez imalo SF-a, akcije i specijalnih efekata - cisti film o medjuljudskim odnosima, konfliktovima, dvojbama, prevarama, pogazenim obecanjima i sl 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 27 vel, 2008 4:15 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
cvicek je napisao/la: Kao prvo: Ono kaj napisem s sitnim fontom se ne treba komentirati, to je vise moje 'nesluzbeno razmisljanje' na koje uglavnom i ne ocekujem komentar... Kao prvo, sve što napišeš bilo kojim fontom, podložno je tome da drugi vide i komentiraju, pa eto, komentirano je. Kao drugo, što se topica tiče, takav topic ima Lil'mee u svom kutku pod nazivom "Serije". "Pokloni" njenom topicu sve odavde što se odnosi na druge serije, prvi post ovog topica uredi da sadrži nešto što prati anketu (naslov također), a anketu ako želiš ostaviti, ostavi. Mogu sve to i ja napraviti ako želiš, no sjećam se da si rekao da ti treba prakse oko premještanja pa možeš uživati s ovim. Ako zatrebaš pomoć, javi. Da budem ontopic: ne gledam Ratkajeve. 
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sri 27 vel, 2008 4:37 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
T'Grel je napisao/la: Zašto ne bi netko mogao pisati teme koje želi?!? pa zato jer postoje neka pisana/nepisana/uobicajena/logicna pravila uz to... sloboda izražavanja uvijek... sloboda za spamanje nekad  specijalno vezano uz ovu temu... ovakva tema vec postoji... nema smisla duplati teme...
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 27 vel, 2008 7:44 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Chaky je napisao/la: pa zato jer postoje neka pisana/nepisana/uobicajena/logicna pravila uz to... sloboda izražavanja uvijek... sloboda za spamanje nekad  specijalno vezano uz ovu temu... ovakva tema vec postoji... nema smisla duplati teme... Uvijek sam bio i biti ću protiv takvih apsurdnih nepisanih pravila.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sri 27 vel, 2008 8:00 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
T'Grel je napisao/la: Uvijek sam bio i biti ću protiv takvih apsurdnih nepisanih pravila. sto je apsurdno oko tog pravila o duplim temama?
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 27 vel, 2008 8:24 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Chaky je napisao/la: sto je apsurdno oko tog pravila o duplim temama? To da se korisnicima foruma ne dopušta otvaranje slične teme koju je netko već otvorio jer prethodnik "polaže pravo" na takvu temu jer, eto, on se je sjetio prvi otvoriti. Besmislica. Neka ljudi otvaraju kakve god teme žele, slične ili neslične, raznovrsve ili istovrste, loše ili dobre, zanimljive ili nezanimljive. Ako ćemo ljudima ograničavati što i kako da pišu na ovom forumu onda isti nema smisla. Nije ovo neki strogo organizirani forum s previše ozbiljnom tematikom da se takvih, po meni, besmislenih pravila moramo pridržavati.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sri 27 vel, 2008 8:40 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
zar je toliki problem i toliko besmisleno nastaviti raspravu o necemu u vec prije otvorenoj temi? I koja je to fora sa "polaganjem prava" na neku temu?? Onaj koji je otvorio temu prije niti ju uredjuje niti odredjuje dugoračan ton rasparve... on je samo napisao prvi post teme...
i sto ako jednog dana ti odlucis pronaci necije misljenje o nekoj seriji... i onda krenes traziti di je to misljenje i na forumu te doceka 14. tema o serijam i to na 14. rzlicitih podforuma... da li ces se tada pozeljeti da je sve to lijepo na jednom mjestu
btw. moglu li ja otvoriti temu o povjesti (anketu, na danasnji dan) u svom kutku?

|
| sri 27 vel, 2008 8:57 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Chaky je napisao/la: btw. moglu li ja otvoriti temu o povjesti (anketu, na danasnji dan) u svom kutku? Naravno da možeš.
|
| sri 27 vel, 2008 10:00 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
Chaky je napisao/la: zar je toliki problem i toliko besmisleno nastaviti raspravu o necemu u vec prije otvorenoj temi? I koja je to fora sa "polaganjem prava" na neku temu?? Onaj koji je otvorio temu prije niti ju uredjuje niti odredjuje dugoračan ton rasparve... on je samo napisao prvi post teme...
i sto ako jednog dana ti odlucis pronaci necije misljenje o nekoj seriji... i onda krenes traziti di je to misljenje i na forumu te doceka 14. tema o serijam i to na 14. rzlicitih podforuma... da li ces se tada pozeljeti da je sve to lijepo na jednom mjestu Imaš pravo što se tiče preglednosti, a moje je mišljenje i da se bespotrebno zatrpava forumski prostor. Nije da čisti tekst nešto posebno zauzima prostor, no ipak je svaki slobodni bajtić dobrodošao kad ih nemaš puno. Ne razumijem T'Grelovo inzistiranje na pojmu "polaganje prava na temu". Već smo raspravljali o tome kad su kutci tek zaživjeli. Dopustili smo svima temu "pitajte (kutkaša), (kutkaš) odgovara", ali sve druge teme bi trebale biti individualne, kako u kutcima, tako i na cijelom forumu jer bi inače više podforuma moglo imati iste teme, što je nepotrebno preslikavanje. I, btw., sam izraz "polaganje prava na temu" mi zvuči blesavo jer niti je u pitanju bilo kakvo natjecanje, niti onaj tko otvori temu dobiva neku lovu za autorska prava.
|
| sri 27 vel, 2008 11:08 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
TerNek je napisao/la: I, btw., sam izraz "polaganje prava na temu" mi zvuči blesavo jer niti je u pitanju bilo kakvo natjecanje, niti onaj tko otvori temu dobiva neku lovu za autorska prava. Zato sam i stavio to pod navodnike. Ja pak ne vidim Chakijevo inzistiranje na tome da drugi ne pišu o sličnim temama samo zato jer je već o tome nešto negdje prije napisano.
|
| čet 28 vel, 2008 2:35 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
T'Grel je napisao/la: Zato sam i stavio to pod navodnike. Ja pak ne vidim Chakijevo inzistiranje na tome da drugi ne pišu o sličnim temama samo zato jer je već o tome nešto negdje prije napisano. Ako je tako, ajmo onda otvoriti temu "Enterprise nije trek 11" 
|
| čet 28 vel, 2008 2:51 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
cvicek je napisao/la: T'Grel je napisao/la: Zato sam i stavio to pod navodnike. Ja pak ne vidim Chakijevo inzistiranje na tome da drugi ne pišu o sličnim temama samo zato jer je već o tome nešto negdje prije napisano. Ako je tako, ajmo onda otvoriti temu "Enterprise nije trek 11"  Ajmo! 
|
| čet 28 vel, 2008 6:22 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
T'Grel je napisao/la: TerNek je napisao/la: Ja pak ne vidim Chakijevo inzistiranje na tome da drugi ne pišu o sličnim temama samo zato jer je već o tome nešto negdje prije napisano. Jesi li pročitao uopće što sam napisao? Duplanje tema je nepotrebno i nepoželjno zato da ne narušimo preglednost i bezveze ne okupiramo forumski prostor. Ono o autorskim pravima si, nadam se, shvatio. Koja bi uopće bila svrha otvaranja istih tema? Npr., imamo podforum "Velika TNG anketa", u kojem se, paralelno s njenim prikazivanjem, otvara tema za svaku epizodu, a u naslovu teme sadržani su njezin naziv, broj sezone i broj te epizode u sezoni. Kojeg bi smisla imalo da netko treći paralelno otvara u "ST serije i filmovi" teme naslova "Sviđa li vam se TNG epizoda *(naziv)*", a netko četvrti u "ST brbljaonici" otvara teme naslova "Vaši dojmovi o TNG epizodi *(naziv)*"? Vidiš li ti neke svrhe u ovome? Ja ne. Ovako možemo usporediti duplanje bilo koje teme. Ne radi se o nikakvim pravima na teme, nego o svrsishodnosti.
|
| čet 28 vel, 2008 7:23 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|