|
Sada je: sri 29 tra, 2026 11:14 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
2x07 - Unnatural Selection
| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
"Unnatural Selection" (Neprirodna selekcija)Sezona: 2 Epizoda: 07 Datum premijere: 01.30.1989 Prikazano na HRT-u: 18.02.2008. Scenarij: John Mason i Mike Gray Redatelj: Paul Lynch Gostujući Glumci: Patricia Smith - dr. Sara Kinglsey Stardate: 42494.8 Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST Centra) Zbog hitnog poziva za pomoć sa federacijskog opskrbnog broda, Enterprise žuri kako bi saznao uzrok krize. Pregledavši brod U.S.S.Lantree, posada je šokirana kada sazna da su svi na brodu mrtvi. Doktorica Pulaski sazna sa su članovi posade, koji su bili pregledani i proglašeni potpuno zdravima prije dva mjeseca ranije, umrli od starosti. Lantree je odmah stavljen u karantenu, a U.S.S. Enterprise kreće prema zadnjem mjestu na kome se Lantree zadržao, prema Darwinovoj Genetskoj Istraživačkoj Postaji. Detaljnije informacije: Memory AlphaKompletan scenarij: Star Trek Minutiae
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 19 vel, 2008 1:43 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 2x07 - Unnatural Selection
7 solidna epizoda Razveselilo me to sta obrien nije vise bio statist nego je bio malo veci dio radnje ove epizode 
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 19 vel, 2008 1:50 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
konacno epizoda koju nisam nikad prije pogledao ... danas sam gledao novi trek  miles je konacno dosao na svjetlo  doktorica konacno dobila svoju epizodu ... vec vidim ST 14... neki od uberklinaca bi mogao nastati novi khan za novi film  ... skroz me podsjeca ova situacija na onu prijasnju kirkovu  zanimljivo mi je na samom kraju, prilikom unistenja lantreeja, kako se picard obratio svima na mostu, i muskim i zenskim, sa "gentlemen" ocjena.... a i ja cu dati 7... prica je so-so... i bilo bi negdje 5-6 ali je ipak fora to odradjeno ... a i nova mi je prica... skroz nova eh da... da li je ovo prvi put nakon pilota da je enterprise pucao torpedo?
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| uto 19 vel, 2008 2:32 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
OK epizoda,.. S takvim genetskim inzinjeringom dalo bi se napraviti gaaaadno biolosko oruzje... Opet je tu standardna prica da "djeca" na kraju ubiju svoje "stvoritelje" (ovaj puta nenamjerno) Doktorica je bila malo prebahata u svom predvidjanju da djeca ne predstavljaju prijetnju, skoro je dovela cijeli brod u opasnost... Ovaj put je opet ona zezala Datu - na njegov "all within tolerance" glede njenog zdravlja je odgovorila s "Proizvodjac ce biti zadovoljan" Nije mi na kraju jasno je li su trebali unistiti onaj brod... da li se ta antitjela mogu dalje siriti bez prisustva genetski modificirane "djece", je li bilo potrebno unistiti brod? 7 Chaky je napisao/la: konacno epizoda koju nisam nikad prije pogledao ... danas sam gledao novi trek  Meni je onda svakih par dana neka epizoda TNG-a "novi trek" 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 19 vel, 2008 3:04 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
cvicek je napisao/la: Nije mi na kraju jasno je li su trebali unistiti onaj brod... da li se ta antitjela mogu dalje siriti bez prisustva genetski modificirane "djece", je li bilo potrebno unistiti brod?
pa rekla je doktorica da tko god se zarazi postaje prenosnikom bolesti
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| uto 19 vel, 2008 3:33 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Ja ću dati šesticu, odnosno manje nego što bih realno dao, zbog očitog problema u radnji ove epizode: genetički inženjering je stoljećima za-bra-njen, a ovdje se pod pokroviteljstvom Starfleeta kemija s djecom naveliko i stvaraju nadljudi. WTF!? Daje im se telekineza, telepatija, agresivni imunitet i tko zna što sve ne, tako se može stvoriti prava vojska pod krinkom napretka ljudske rase. Kao da im Eugenički ratovi i još kasniji problemi sa Khanom nisu bili dovoljna škola. No, kad su se već uhvatili toga, nevjerojatno mi je i kako to tako masovno rade, a pojedinačne slučajeve kažnjavaju. Ako ste u mogućnosti, pogledajte (ili ako niste, čekajte dok je ponovo ne prikažu) DS9 epku 5x16 Dr. Bashir, i presume u kojoj je Bashirov otac završio u kažnjeničkoj koloniji jer je doktora u djetinjstvu dao na GI da mu isprave neke urođene mane. Inače, što se ostalog tiče, zadovoljan sam. Picard valjda još nema puno povjerenje u Pulaskicu pa je još uvijek procjenjuje. Pokazala je svoju gorljivost prema medicini i riskirala svoj život, svaka joj čast. Zanimljive su informacije, koje je kapetan Taggart sa njenog bivšeg broda, USS Repulse, rekao, da se ona već dugo divi Picardu (napalila se na starog šarmera  ), zna njegov dosje napamet i tražila je premještaj čim se oslobodilo mjesto. Dr. Kingsley sa postaje Darwin rekla je da je Pulaskica napisala i knjigu o virusima koja je standard u medicini, dakle ima dobru podlogu da bude CMO na flagshipu. Liječenje boleštine pomoću teleportera zgodno je techobabble rješenje (svaka čast "Milivoju" O'Brienu), no ako se preslikavanjem starog DNA preko promijenjenog, koji su uzrokovala antitijela GM klinaca, riješila bolest i zaustavilo starenje, nelogično mi je kako se usput i poništio efekt starenja. No nek im bude, ipak su Milivoj i Geordi majstori za teleportere, a ne ja. cvicek je napisao/la: Nije mi na kraju jasno je li su trebali unistiti onaj brod... da li se ta antitjela mogu dalje siriti bez prisustva genetski modificirane "djece", je li bilo potrebno unistiti brod? Bilo je potrebno. GMO klinci su originalni nosioci, no rečeno je da je na Darwin postaji samo prvi časnik broda "USS Lantree" mogao doći s njima u doticaj, pa je po povratku zarazio sve na brodu. Za zaključiti je da bi se zarazio svatko tko bi ignorirao upozorenje o karanteni i teleportirao se na brod, tako da je bilo nužno raznijeti ga kad su skužili o čemu se točno radi. cvicek je napisao/la: Chaky je napisao/la: konacno epizoda koju nisam nikad prije pogledao ... danas sam gledao novi trek  Meni je onda svakih par dana neka epizoda TNG-a "novi trek"  Sramite se. Uz dva emitiranja dnevno na telki, meni će ovo biti 10. put, a gušt je isti kao i kad sam prvi puta gledao. Chaky je napisao/la: ... a i nova mi je prica... skroz nova... Ima sličnosti sa TOS epkom "The deadly years", tamo također misteriozno ostare, samo što je zahvaćen i cijeli senior staff, osim Čehova. Chaky je napisao/la: eh da... da li je ovo prvi put nakon pilota da je enterprise pucao torpedo? Meni se čini da je. Viš kako je Picard racionalan. Ima 250 torpeda na brodu i mogućnost brze nadopune potrošenih, a ispali ih 10-ak u više od godinu dana, dok baba Đejnvej to troši kao da je stalno prati opskrbi konvoj.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| uto 19 vel, 2008 4:30 am |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
Moram se sloziti sa TerNekom sto se tice genetskog inzinjeringa, fakat veliki propust, mislim zakaj se onda La Forge muci sa ribalom za sir ako je GI dozvoljen? Inache sasma ok epka, dao bih joj 7, ali zbog ovakve rupetine od propusta samo 5.
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| uto 19 vel, 2008 1:14 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Sto ako geneticki inzenjering nije sluzbeno dozvoljen ali je nesluzbeno ipak dozvoljen privilegiranima? Sva skupa to je bla malo i nelogicna epizoda , ali sto je tu je "djeca" su ionako zarazna i nece nigdje otic 
|
| uto 19 vel, 2008 1:48 pm |
|
 |
|
|
captain je napisao/la: Sto ako geneticki inzenjering nije sluzbeno dozvoljen ali je nesluzbeno ipak dozvoljen privilegiranima?
Ha? To svejedno ne objasnjava zasto je postojanje stanice za genetsko istrazivanje gdje se vrse pokusi na DJECI javna stvar? I zasto nitko nije reagirao na takvo sto? Za ubermoralnu Federaciju ovo je ne da je rupa, vec teski ponor u ponasanju. I uopce nije rijec o ispravljanju nekakvih genetickih pogresaka ili neizljecivih bolesti, vec o namjernom kreiranju "ubermenscha" poput Khana i ekipe. I ne samo to, nego ce klince strpat u karantenu bez ikakvog pitanja, k'o da su zamorci! B'lah!
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| uto 19 vel, 2008 3:11 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Ubermoralna federacija je vođena najvise od strane ljudi a ljudi cak i evoluirani i napredni(kako barem kazu fedsi da oni i jesu napredni) su puni greski i cesto znaju nekom progledat kroz prste valjda No svejedno ova epizoda je malo bezvezna po tom pitanj jer ako njihova djeca (od tih znanstvenika) nisu napredni ljudi i nidu geneticki inzenjering , onda sta je zapravo geneticki inzenjering? Pitam se zasto fedsi onda nisu napravili svoje jem hadare kad su ratovali s dominijem , sigurno bi im bili od pomoci 
|
| uto 19 vel, 2008 3:22 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
hehehe... vedim radjanje jos jedne teme za trekije da je objasne 

|
| uto 19 vel, 2008 3:32 pm |
|
 |
|
|
captain je napisao/la: Ubermoralna federacija je vođena najvise od strane ljudi a ljudi cak i evoluirani i napredni(kako barem kazu fedsi da oni i jesu napredni) su puni greski i cesto znaju nekom progledat kroz prste valjda Sori ali jedna od osnovnih ideja Federacije jest napredak bez ikakvih "potpomagala" tipa GI i slicno, jer su iz iskustva shvatili da cak i ako postanes jaci i pametniji, ne postajes moralno odgovorniji, sto se jasno vidjelo na primjeru Khaana i ekipe. Sam Picard vise puta spominje da je u Federaciji zabranjeno vrsiti bilo kakve genetsko-kibernetske i slicne preinake cisto radi "poboljsavanja". Tako da javno postojanje i financiranje citavog kompleksa za genetsku manipulaciju djecom (i ne reagiranje od strane Picarda) fakat nema nikakvog opravdanja. Citat: No svejedno ova epizoda je malo bezvezna po tom pitanj jer ako njihova djeca (od tih znanstvenika) nisu napredni ljudi i nidu geneticki inzenjering , onda sta je zapravo geneticki inzenjering?
Vec ti odgovorih gore: GI ne znaci da ces dobiti moralno napredne ljude. To ovisi o odgoju i samoj psihi osobe. Citat: Pitam se zasto fedsi onda nisu napravili svoje jem hadare kad su ratovali s dominijem , sigurno bi im bili od pomoci  Zato jer su takve stvari, gle cuda, zabranjene u Federaciji? 
|
| uto 19 vel, 2008 3:34 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Onda ocito mora da je ova epizoda paralelni svemir , jer nevidim nikakvo drugo objasnjenje ove malo ovece greskice ps augmenti bi razbili jem hadare , mozda su stvarno trebali ih malo aktivirat 
|
| uto 19 vel, 2008 3:55 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
pa evo jednog objasnjenja odbjegli ludi znanstvenik je napravio tu djecu... federacija ga je prekasno otkrila pa je dobila zadatak brinuti se o toj djeci... nije htjela da ih odmah stavi u karantenu nego je htjela, kad su vec tu, napraviti najbolje sto moze iz njih... 

|
| uto 19 vel, 2008 4:10 pm |
|
 |
|
|
captain je napisao/la: Onda ocito mora da je ova epizoda paralelni svemir , jer nevidim nikakvo drugo objasnjenje ove malo ovece greskice Nazalost nemam nikakvog ST objasnjenja za ovo...ogromni propust scenarista koji ocito uopce nisu mislili da ce netko progledati kroz cijelu radnju i zapitati se "ma dobro koga briga za samu bolest, otkud uopce GMO klinci u Federaciji, zar to nije kao zabranjeno?" Svaka cast TerNek-u na opasci, inache bi stvar prosla gotovo nezapazeno. Citat: ps augmenti bi razbili jem hadare , mozda su stvarno trebali ih malo aktivirat  Koliko sam vidio u DS9u, nisu ni ti Jem'Hadari nesto...gud gajzi ih razbijaju k'o beba zvecku na svakom koraku. To ti je kad si na "bijelom". 
|
| uto 19 vel, 2008 4:15 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|