Sada je: uto 28 srp, 2026 8:16 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 18 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
 1x25 - Conspiracy 

Ocjena
10 0%  0%  [ 0 ]
9 23%  23%  [ 3 ]
8 23%  23%  [ 3 ]
7 31%  31%  [ 4 ]
6 8%  8%  [ 1 ]
5 8%  8%  [ 1 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 8%  8%  [ 1 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 13

1x25 - Conspiracy 
Autor/ica Poruka
Inquisitor
Inquisitor

Post 1x25 - Conspiracy
"Conspiracy"
(Urota)

Sezona: 1
Epizoda: 25
Datum premijere: 09.05.1988.
Prikazano na HRT-u: 06.02.2008.
slika

Scenaristi: Robert Sabaroff, Tracy Tormé
Redatelj: Cliff Bole
Gostujući Glumci:
Henry Darrow - Savar
Ward Costello - Gregory Quinn
Robert Schenkkan - Dexter Remmick
Ray Reinhardt - Aaron
Jonathan Farwell - Walker Keel
Michael Berryman - Rixx
Ursaline Bryant - Tryla Scott

Stardate:41775.5 (2364)

Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST Centra)
Enterprise prima hitnu poruku koju je kapetan Walker Keel poslao kapetanu Picardu. Keel zahtjeva tajni sastanak. Na mjestu sastanka na nenaseljenom, planetu kapetan Keel u pratnji dva časnika Flote podijeli svoje sumnje sa Picardom o rastućoj uroti među višim Flotinim časnicima. Iznenađen Keelovim optužbama, Picard naređuje Dati da pregleda sve naedbe unutar posljednjih šest mjeseci.

Detaljnije informacije: link

čet 07 vel, 2008 3:58 am
Profil Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

Post Re: 1x25 - Conspiracy
heh... specijalni efekti na razini red dwarfa (osim mozda svemirskih scena)... po tome se ja sjecam ove epizode od prije :)

a danas... danas se cudim kako su uspjeli toliko radnje nagurati u tako malo vremena... imao sam feeling kao da sam gledao nekaj kaj traje puno duze :)

bad guys su sad bili karikaturno gadni ... nije tu bilo neke dubine ...

trekkie geek u meni je uzivao u detaljima vezanim uz flotu... detaljima koji vise dodaju ST svemiru... ono... epizoda ST-a o ST-u ... epizoda koje izvan STa nebi imala smisla

zbog tih detalja ocjena 7... ili ipak 6...
ajde nek bude 7 jer uopce nema wesleya :)

nekoliko detalja sa memory alphe... za one lijene koji ne klicnu na link za vise informacija :)

- The original version of the script did not feature alien parasites; the conspiracy in question was simply a military coup within Starfleet. Gene Roddenberry vehemently opposed such an idea, since he believed Starfleet would never stoop to such methods; there was just no way Tormé could get away with suggesting that the Federation was anything less than a perfect government. Thus the alien angle was introduced at his insistence. It would be years later that a military coup in Starfleet was visited again in DS9: "Homefront" and "Paradise Lost".

Gene... koji je to idealist bio ... legenda... bez njega bi ST bio samo jos jedna SF serija sa vulgaris ljudima :)

- Although the episode closed on a suspenseful note, no resolution has yet been seen. When the Borg were being created a year later, it was initially suggested that they in fact be the aliens from these episodes, a race of mechanical insectoids.

eto neki su se pitali da li su buduci scenaristi zaboravili na kraj ove epizode... ipak nisu skroz

-The food offered to Captain Picard and eaten by Admirals Aaron and Savar as well as Captain Scott appear to be Ferengi tube grubs.

cisto mi zanimljivo :)

- In a strange disconnect, when Commander William Riker orders an increase in the ship's speed to warp six, Lieutenant Geordi La Forge responds, "Aye, sir, full impulse".

bas me zanima da li je tko ovo skuzio :)

- prvo prikazivanje bolijanca na TNG i jedino prikazivanje tellarita (a i nije bas neko - slika

- ova epizoda je dobila emmyja

- i za kraj, kako je jedna knjiga objasnila parazite iz ove epizode - kao GMO trill simbiote :)

čet 07 vel, 2008 4:15 am
Profil Web stranica
the Red Viper

Spol: Muški
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
e, ovo mi je jedna od boljih epizoda uopce.
nema nekih zamjerki.

ijako bi mi bilo draze da se dobri stari Gene nije upletao u epizodu, i ovako je dobro ispala. bas ono, malo mracniji feeling, zaplet je super, zavjera i te brije (slab sam na to :mrgreen: )

čet 07 vel, 2008 12:18 pm
Profil ICQ Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Devetka, i to čvrsta.
Odličan sequel epke "Coming of age", dobro su iskoristili ideju o uroti. Gene se umiješao u realizaciju urotničke ideje i utjecao na ubacivanje aliena jer mu je valjda vulgaris ljudska urota u samoj jezgri Starfleeta i njegove utopističke ideje bila previše "shocking" i "unthinkable".
Data je bio presmiješan svojim daljnjim istraživanjima ljudskosti (smijeh na početku, "worthless chunk of rock" i trkeljanjem sam sa sobom da se i računalo "zblesikalo").
Riker je majstorski odglumio zaposjednutost alienom, svi su totalno "popušili", a posebno Picard. :thumbs2:
Jako mi se svidjelo i upoznavanje "Starfleet's finest". Najmlađa kapetanica u povijesti, Tryla Scott, mi je izgledala malo presamouvjereno (Picard: "Are you really that good?", Tryla: "YES, i am."). Rixx mi je bio fascinantan. Odrješit i beskompromisan sve dok Picard nije prošao test poznavanja prošlosti kojem ga je podvrgnuo jedan od njegovih najfrendova ikada, Walker Keel. Ne sjećam se da sam ikada kasnije vidio takvog Bolijanca, ostali (brico na Enterpriseu mr. Mot i Hars Adislo u "Insurrectionu" mi za sada jedini padaju na pamet) su bili blagoglagoljivi i lagano ljigavi. Šteta za Keela, zbilja je izgledao kao materijal za top klasu kapetana (kad se sjetim kapetana Keogha kojeg ćemo vidjeti u DS9 epki "The search", mrak mi padne na oči, a njemu su dali Galaxy klasu).
Akcija u Starfleeet Commandu nije me baš nešto oduševila, ali sam se bar nasmijao kad je admiral Aaron dao "petama vjetra". Antipatikus Remmick dobio je što je i zaslužio, nije ni čudo što se alienska matica smjestila u tog đubretara. Završetak je jako dobro napravljen, mogao se složiti pristojan nastavak, no ne može sve biti savršeno.
Što se tiče aliena, ne bih se složio s mišljenjem o nabrijanim Trill simbiontima. Trill simbiont donosi prijašnja sjećanja i iskustva i dijelom utječe na narav domaćina, ali ne preuzima totalnu kontrolu i ne čini ga gotov neranjivim i teško savladivim. Ovi paraziti mi više liče na Goa'ulde iz SG-a.

@Chaky - i prilikom ranijih gledanja skužio sam onu nelogičnost "warp 6" - "Aye, full impulse". Totalno sam zaštekao i vraćao DVD nekoliko puta unazad jer sam mislio da sam krivo čuo.
BTW, zaboravio si kliknuti na sedmicu u anketi, registrirane su samo devetke.

čet 07 vel, 2008 1:39 pm
Profil ICQ Web stranica
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
8
Dobra epizoda ali me 2 stvari zacuđuju , nepojavljivanje tih parazita aliena u kasnijim epizodama treka (na kraju ove epizode se dalo zakljucit da ce se oni ponovno pojavit)
Pustos u zapovjednom centru , malo je cudno da u jednom takvom centru obitavaju 4 admirala i remick a nikog drugog nema :shock:

čet 07 vel, 2008 2:13 pm
the Red Viper

captain je napisao/la:
Pustos u zapovjednom centru , malo je cudno da u jednom takvom centru obitavaju 4 admirala i remick a nikog drugog nema :shock:

to su oni svima dali produzeni godisnji da u miru mogu provoditi svoj super tajni zli plan :mrgreen:

al' da, istina je to sto kazes.
i kasnije u DS9u, a i u TOS filmovima su te flotine prostorije prikazane kao dosta prometne.

čet 07 vel, 2008 2:23 pm
Profil ICQ Web stranica
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Picard je to primjetio , ali svejedno nemogu se nacudit toj pojavi :shock:
mogli su makar 2 zelena kadeta stavit da strazare , ovako izgleda kao da flota ima 4 admirala u svojoj bazi :?

čet 07 vel, 2008 2:29 pm
So Say We All

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
Dobar 3 od mene. Nezamislivo mi je da nitko drugi sa Zemlje nije riješio taj problem u Stožeru Flote, nego ga rješava Enterprise.

[Prikaz] Spoiler:
Ovo što si sad stisnuo/la su bila moja jajca, sudeći po tvom osmjehu na licu vidim da ti se svidjelo

čet 07 vel, 2008 2:36 pm
Profil ICQ
the Red Viper

BrickTop je napisao/la:
Dobar 3 od mene. Nezamislivo mi je da nitko drugi sa Zemlje nije riješio taj problem u Stožeru Flote, nego ga rješava Enterprise.

dobar tri?! :o :shock: ja sam zaprepasten

pa u neku ruku je i logicno da problem rjesava netko "iz vana" jer ako su paraziti sustavno pristupili infiltraciji stozera to su mogli dosta temeljito izvesti.
gledaj na to ovako: svi admirali, svi glavesine, sve face u floti su ti u biti na istom mjestu i manje vise stalno nadohvat ruke. i onda ih bez muke jednog pojednog zamjenis. onda polako pocnes svoje ljude postavljati na neka kljucna zapovjedna mjesta, neke vece starbase, znacajne brodove i tako dalje.
ali kad bi htio "opsjednuti" jednog Picarda nailazis na problem: on se seta po rubu poznatog svemira, na sektore oko njega nema nikoga, i jos mu Riker dopusti da napusti brod svake prijestupne.
i ajde ti njega sad namami u neki mracni podrum i zagur crva u njega.
nije tako jednostavno.

čet 07 vel, 2008 2:45 pm
Profil ICQ Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

eh da... dobro me ternek podsjetio na 2 stvari...
moram glasati
i
scena di data bude prekinut u svom definiranju cak i od strane racunala :lolsmjeh: :lolsmjeh:
tu sam se cak i na glas smijao :)

čet 07 vel, 2008 4:11 pm
Profil Web stranica
Counselor
Counselor

ajd nek bude 6, nemrem dat više. one scene na kraju - s rammickom i maticom - ko da gledam neku parodiju a ne st :o i to što ste rekli...sve pusto u stožeru flote, nigdje nikog...nerealno mi se sve to činilo. data mi je bio fenomenalan (taj dan su mi i po kavama pričali o tome što je izveo :mrgreen: :mrgreen: )

pet 08 vel, 2008 6:31 pm
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Vidim da se nekima čini nelogična pustoš u Starfleet Headquartersu, a ja pitam zašto bi to bilo čudno i nelogično? Pa Data je u svom istraživanju komunikacija i zapovijedi u zadnjih 6 mjeseci zaključio da se događaju sustavne promjene da bi se omogućio nadzor nad ključnim sektorima Federacije. Alieni su se na početku infiltrirali u sam Stožer, ubacili svoje "bube" u, po njihovom planu, potreban broj časnika i veći dio njih rasporedili na brodove ili svemirske postaje kako bi si osigurali nadzor nad njima, a u Stožeru ostavili samo elitu. Nije baš tako bitno što smo vidjeli samo 3 admirala i dva stražara. Možda ih je u stožeru bio još određeni broj, ali su, u miru Božjem, žderali ličinke na drugom mjestu, u drugom krilu Stožera.

pet 08 vel, 2008 6:47 pm
Profil ICQ Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human

Datino smijanja je bilo najsmješnije
…ne kužim kako nitko nije prije primijetio da se admirali čudno ponašaju…
…fakat je to sve malo prozirno… :roll:
…fora koju su Raiker i Crusherica napravili je fora…
…no, opet, kako admirali nisu skužili da Raiker nije njihov… barem su pogledali zraslinu… :roll:
…no barem smo se riješili jednog iritantnog lika… (…mamu malih alliena… LOL )
5/10

sub 09 vel, 2008 1:35 am
Profil ICQ Web stranica
Njegova Debela Eminencija
Njegova Debela Eminencija

Dobra epka, volim zavjere, pa makar bile od aliena parazita. :mrgreen:

sub 09 vel, 2008 3:11 pm
Profil Web stranica
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
:lolsmjeh: :lolsmjeh: :lolsmjeh:

Ajde neka bude sedmica. Prvi put kad sam gledao epku, bila mi je turbo napeta, sve do pretkraj kada vidimo ljubičaste plosnate gumenjače sa deset nogu koje se kreću kadar po kadar; te na kraju onaj cviljugavi alien u Remmicku #-o

Inače ovi alieni su trebali biti Borg, no zbog pomanjkanja novaca, odlučeno je da će Borg biti kiborzi, a ne kukci.

sub 19 ruj, 2009 2:47 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 18 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: