|
Sada je: čet 01 lis, 2026 5:31 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Captain
|
TerNek je napisao/la: Jedino što bih ja istaknuo u vezi Kunićevog razmišljanja, je da bez ENT-a i njegovog debakla ne bi bilo ovako očajnih vapaja za spas franšize sa 11. filmom.
Vjerojatno, no ruku na srce, nije sa Enterpirseom poceo pad fransize...
_________________ I had a life once, but I lost URL.
|
| ned 03 lip, 2007 6:06 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Krešo je napisao/la: Vjerojatno, no ruku na srce, nije sa Enterpirseom poceo pad fransize... Potpisujem.
Već sam ranije rekao svoje mišljenje da je franšiza krenula u provaliju u prvom redu trivijaliziranjem Borga, odnosno pretvaranjem te gotovo nepobjedive sile u kantu koju će Katica našutavati po Delti kad god joj se nađe na putu i petljanjem po vremenskom kontinuumu na kraju serije vraćanjem admiralice Katice i donošenjem tehnologije iz budućnosti.
Sve je to vizualno efektno izgledalo, no posljedice su bile katastrofalne. Umna gospoda scenaristi više nisu znali kako bi nastavili u budućnost, pa su pobjegli u prošlost i stvorili "dičnu" seriju kojoj se nisu usudili ni otpočetka nadjenuti predmetak "Star Trek" i bez imalo grižnje savjesti počeli zadavati udarce franšizi kršenjem kanona i nasilnim mijenjanjem povijesti ubacujući nepostojeći brod kojem su se usudili dati "sveto ime Enterprise" i izmišljajući Xindije i njihov također nepostojeći veliki napad na Zemlju, a i opet im nije vrag dao mira, pa su opet malo kopali po vremenu ubacivši u priču TCW. Katastrofa!
Sad će opet biti reakcija da sam ponovo pokrenuo "topnički napad", da bi trebao malo zaboraviti na "suhoparne tehnikalije" i pustiti da me ponese doživljaj ENT-a, pa ću možda shvatiti da sve što imam protiv serije i nije baš tako crno. No, nikakvi izgovori bez argumenata me neće navesti da samo tako promijenim mišljenje i počnem smatrati Trekom seriju koja je počinila toliko zločina prema kanonu i franšizi, a pogotovo priča: "u 3. sezoni su ubacili predmetak Star Trek u ime serije, pa to moraš uzeti zdravo za gotovo i priznati pod Trek barem pola serije".
Upravo zbog toga što priličan broj fanova Treka prihvaća zdravo za gotovo sve što nam nesposobno kreativno osoblje servira pod nos je franšiza i spala na tako niske grane i 11. film se čeka kao spas od propasti. No, pitanje je hoće li film biti spas, kad se već sada po njemu naveliko pljuje, a nije snimljen još niti jedan kadar.
Svemoćni Q, pomozi nam i spasi naš dragi Trek od propasti! 
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| pon 04 lip, 2007 4:36 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Mislish na naseg USSC "Q"-a ..hmmm ..tesko bu to islo.
Ak mislis na ono dosadno stvorenje sta se muva po treku , ja bih ga svrsta u scenaristicke promasaje.. vece "neapokalipticne upakirane gluposti" nisan vidija ...od tog Q-a ...
Kad sam ga vidija i u VOY mislia sam odustat.. o daljnjeg gledanaja serije no srecom ....ima tamo "dobrih" razloga
...za gledanje pa san odtrpia .. zato sad kad iman na DVDima samo preskocim epku s onim dosadnjakovicem....Qom...
Sumljam da ce bit nekog napada .. uglavnom si dobro neke stvari poveza a ostalo je stvar dozivljaja pojedinca... a cini mi se da su se ljudi ispucali s tom temom u svezi...
Pozdrav

Tehnika Pucanstvu !
|
| pon 04 lip, 2007 7:37 pm |
|
 |
|
Cadet 2nd year
Pridružen/a: uto 12 lip, 2007 10:01 am Postovi: 24 Lokacija: tuzla/bih
|
Pročitao sam dosta komentara i u biti se slažem sa svima ali ipak meni najviše smeta to što Ent fali ta ideologija koju prezentira Federacija i koju flota provodi.(Mir ljubav toleranciija-prvo naređenje)
A to u biti i jeste srž samoga Star Trek-a.
Zato mi Ent i nije nešto.Onda su se producerski"Biseri"sjetili da tu ideologiju zamjene sa nekim Američkim moralnim kodom pa je to ispalo još gore
_________________ grilee
|
| uto 12 lip, 2007 4:02 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...okeee... ...ja mislim da ćeš se jako dobro uklopiti u ovaj forum... 
| uto 12 lip, 2007 4:44 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
Mr.bobo je napisao/la: ...okeee... ...ja mislim da ćeš se jako dobro uklopiti u ovaj forum... 
btw. dobrodosao na nas forum grilee
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| uto 12 lip, 2007 4:59 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Dobrodošao. Želio bih da se malo više razjasniš o ENT-u.  Znači da budeš konkretniji.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| uto 12 lip, 2007 5:03 pm |
|
 |
|
Cadet 2nd year
Pridružen/a: uto 12 lip, 2007 10:01 am Postovi: 24 Lokacija: tuzla/bih
|
T'Grel je napisao/la: Dobrodošao. Želio bih da se malo više razjasniš o ENT-u.  Znači da budeš konkretniji.
Prvo hvala vam na dobrodošlici.
O Ent-u bi mogao esej napisati ali eto probaću izdvojiti nešto što mi je onako najviše zasmetalo.
Po meni cjela zamisao vraćanja u prošlost bila je idiotska jer je ST sav u fazonu idemo naprjed vidjeti šta ima iza sljedećeg sistema.
Tako da mu pored nedostatka filozofije zbog koje svi i volimo ST izbačen i drugi
element a to je istraživanje novih svjetova.
A oni su istraživali već istraženo pa sam se osjećao kao da gledam dokumentarac na Nacional Geografic.
U nedostatku tih stvari su se više koncentrisali na odnose između vulkanaca i ljudi u to vrijeme.To je imalo za rezultat da je serija u prvoj sezoni bila prilično dosadna.
E onda su da malo ožive seriju smislili "Temporalni hladni rat".
Dobra ideja da se radnja odvija recimo na brodu"relativity"gdje bi gledali iz prve ruke kako se bore da sačuvaju vremensku linuju.
Onda fali onaj tipični Trekovski Techno buble i tako idemo kroz radnju serije a da se ni jednom ne zamislimo o nečemu.
Ono što meni iskreno najviše smeta je totalna amerikanizacija likova u Ent-u.
E tu se gubi i posljedni element ST-a.
(Valjda su htjeli da ST približe tipičnom američkom građaninu što je apsurd jer ST gleda profilisan tip ljudi )
Taj treći element ja vidim kroz profil flotinog oficira koji svojim stavovima,ponašanjem i postupcima i personalno nam pokazuje evoluciju ljudske svjesti i moralnosti dok su likovi u Ent-u sličniji Prljavom Haryju ili tako nešto slično.(Sigurno glasaju u Busha;))
I onda dolazi treća sezona!
Znači izbacili smo sve elemente ST-a i tako izgubili podršku fanova seriju smo nevjerojatno posjednostavnili da je može skontati i onaj iz Misisipija(Još smo mu ubacili i komšiju da glumi) A gledanost opet pada.
E tu su se po meni najviše srozali kada su napravili xindi napad i doveli ga u ravan sa 11 septembrom.(Inače u Americi je najlakše dignuti gledanost tako što ćeš udariti na patriotizam)
Onda dolazi 4 sezona koja je po meni jedina ima neku vrijednost jer je rješila neke rupice u kanonu.(Recimo problem klingonskog čela).
Kraj, e tu je sav smisao moje priče.
Čak i oni koji su napravili Ent su shvatili da se zeznuli pa su cjeli seriju sveli na holoprogram unutar TNG epizode "Pegazus"(INTERESANTNO).
Ovo su samo moja razmišljanja!
_________________ grilee
|
| sri 13 lip, 2007 10:31 am |
|
 |
|
Captain
|
grilee je napisao/la: Po meni cjela zamisao vraćanja u prošlost bila je idiotska jer je ST sav u fazonu idemo naprjed vidjeti šta ima iza sljedećeg sistema. Zbog cega? Nije li zapravo poanta ST-a napredak covjecanstva i ostalo? Enterprise je bas zbog toga bio (IMO) dobro zamisljen, da vidimo kako je covjecanstvo u ranoj fazi nastajanja Federacije napredovalo i snalazilo se kao, tad jos minorna tocka u svemiru. grilee je napisao/la: Tako da mu pored nedostatka filozofije zbog koje svi i volimo ST izbačen i drugi element a to je istraživanje novih svjetova. Ae? Nisu slucajno u svakoj epizodi kroz prve dvije sezone isli od planeta do planeta (izuzev proljeva od TCW-a) i istrazivali? grilee je napisao/la: A oni su istraživali već istraženo pa sam se osjećao kao da gledam dokumentarac na Nacional Geografic. T'Grel, nema ponovnog registriranja, nije ti fora  grilee je napisao/la: U nedostatku tih stvari su se više koncentrisali na odnose između vulkanaca i ljudi u to vrijeme Zaboravio si reci prilicno lose koncentriranje na odnose. grilee je napisao/la: E onda su da malo ožive seriju smislili "Temporalni hladni rat". Slazem se. Jedna od vecih gluposti u Treku uopce. Nakon Thresholda. grilee je napisao/la: Dobra ideja da se radnja odvija recimo na brodu"relativity"gdje bi gledali iz prve ruke kako se bore da sačuvaju vremensku linuju.! OK, a to bi se poklapalo sa tvojom percepcijom Treka - istrazivanjem novih svijetova i "koracanja naprijed"... Kako? grilee je napisao/la: Onda fali onaj tipični Trekovski Techno buble i tako idemo kroz radnju serije a da se ni jednom ne zamislimo o nečemu. Bubble - mjehur. Babble - blebetanje. Na cim bi se ti zamisljao? Inverznim tahionskim poljima, dvostruko polariziranim oplatama, multifunkcionalnim deflektorima i obrnuto polariziranim kanalizacijskim cijevima? Malo sam sarkastican, no poanta nije da se zamislis nad nekim blesavim komadom tehnologije vec necem drugim... grilee je napisao/la: Taj treći element ja vidim kroz profil flotinog oficira koji svojim stavovima,ponašanjem i postupcima i personalno nam pokazuje evoluciju ljudske svjesti i moralnosti dok su likovi u Ent-u sličniji Prljavom Haryju ili tako nešto slično.(Sigurno glasaju u Busha;))  grilee je napisao/la: E tu su se po meni najviše srozali kada su napravili xindi napad i doveli ga u ravan sa 11 septembrom.(Inače u Americi je najlakše dignuti gledanost tako što ćeš udariti na patriotizam) x grilee je napisao/la: Onda dolazi 4 sezona koja je po meni jedina ima neku vrijednost jer je rješila neke rupice u kanonu.(Recimo problem klingonskog čela). Iako mi je cetvrta jako dobra, ovo sa klingonskim je... bezveze. Pokrpalo je tu "rupu" sa celima, iako svi dobro znamo zbog cega je i zasto, a otvorili su mali milijun novih pitanja. grilee je napisao/la: Čak i oni koji su napravili Ent su shvatili da se zeznuli pa su cjeli seriju sveli na holoprogram unutar TNG epizode "Pegazus"(INTERESANTNO).
Krivo si shvatio taj dio. Nisu je sveli na holoprogram vec je Riker trazio inspiraciju u tom dijelu povijesti pa ga je rekreirao u holodeku.
Inace, ironicno, ali meni je Enterprise daleko najslabiji dio Treka, no neki komentari su ti prilicno blesavi.
No to su samo moja dva centa.
_________________ I had a life once, but I lost URL.
|
| sri 13 lip, 2007 11:36 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
grilee je napisao/la: Po meni cjela zamisao vraćanja u prošlost bila je idiotska jer je ST sav u fazonu idemo naprjed vidjeti šta ima iza sljedećeg sistema. Krešo je napisao/la: Zbog cega? Nije li zapravo poanta ST-a napredak covjecanstva i ostalo? Enterprise je bas zbog toga bio (IMO) dobro zamisljen, da vidimo kako je covjecanstvo u ranoj fazi nastajanja Federacije napredovalo i snalazilo se kao, tad jos minorna tocka u svemiru.. ...e kad ste izrazili želju da se želi vidjeti samo početak Startreka kad se prva posada otisnuula u svemir i kako je to sve u početku izgledalo... ...ovi vam ispune želju... i sad vi tako...
...meni je taj dio zanimljiv i to sam htio vidjeti... grilee je napisao/la: Tako da mu pored nedostatka filozofije zbog koje svi i volimo ST izbačen i drugi element a to je istraživanje novih svjetova. Krešo je napisao/la: Ae? Nisu slucajno u svakoj epizodi kroz prve dvije sezone isli od planeta do planeta (izuzev proljeva od TCW-a) i istrazivali?. ...jednako tako je bilo i u TOS-u i TNG-u... ...hrabro ići gdje još nitko nije išao... ...fakat ne kužim zakaj ti sad to odjedanput smeta... grilee je napisao/la: A oni su istraživali već istraženo pa sam se osjećao kao da gledam dokumentarac na Nacional Geografic. Krešo je napisao/la: [T'Grel, nema ponovnog registriranja, nije ti fora  . ...dobra... grilee je napisao/la: U nedostatku tih stvari su se više koncentrisali na odnose između vulkanaca i ljudi u to vrijeme Krešo je napisao/la: [Zaboravio si reci prilicno lose koncentriranje na odnose.. ...ok, opet, pa oni su bili prvi koji su nam se javili, i bili na Zemlji... ...a i Andorijanci su kasnije bili popularni... grilee je napisao/la: E onda su da malo ožive seriju smislili "Temporalni hladni rat". Krešo je napisao/la: [Slazem se. Jedna od vecih gluposti u Treku uopce. Nakon Thresholda.. ...ja nemam baš neko mišljenje o tome... ...već damo ideju koja nije razvijena kako treba... ...a mogla je biti zanimljiva da su to sposobni ljudi radili...grilee je napisao/la: Taj treći element ja vidim kroz profil flotinog oficira koji svojim stavovima,ponašanjem i postupcima i personalno nam pokazuje evoluciju ljudske svjesti i moralnosti dok su likovi u Ent-u sličniji Prljavom Haryju ili tako nešto slično.(Sigurno glasaju u Busha;)) ...ma daj , ovo je jedna od većih nebuloza koje sam u zadnje vrijeme pročitao... grilee je napisao/la: E tu su se po meni najviše srozali kada su napravili xindi napad i doveli ga u ravan sa 11 septembrom.(Inače u Americi je najlakše dignuti gledanost tako što ćeš udariti na patriotizam) x ...a kad predoslovno gledaš seriju i ne uživaš u događajima , nego tražiš iglu u sijenu i kritiziraš sve u 16... ...npr. meni to nije ni palo na pamet... dok to netko nije spomenuo... ...jer gledam seriju radi sadržaja, i ne tražim okolinske utjecaje... grilee je napisao/la: Onda dolazi 4 sezona koja je po meni jedina ima neku vrijednost jer je rješila neke rupice u kanonu.(Recimo problem klingonskog čela). Krešo je napisao/la: [Iako mi je cetvrta jako dobra, ovo sa klingonskim je... bezveze. Pokrpalo je tu "rupu" sa celima, iako svi dobro znamo zbog cega je i zasto, a otvorili su mali milijun novih pitanja.. ...kao da je to bilo jedino dobro u cijelom Ent-u... grilee je napisao/la: Čak i oni koji su napravili Ent su shvatili da se zeznuli pa su cjeli seriju sveli na holoprogram unutar TNG epizode "Pegazus"(INTERESANTNO). Krešo je napisao/la: [Krivo si shvatio taj dio. Nisu je sveli na holoprogram vec je Riker trazio inspiraciju u tom dijelu povijesti pa ga je rekreirao u holodeku.
Inace, ironicno, ali meni je Enterprise daleko najslabiji dio Treka, no neki komentari su ti prilicno blesavi. No to su samo moja dva centa.

| sri 13 lip, 2007 1:05 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Mr.bobo je napisao/la: Krešo je napisao/la: [T'Grel, nema ponovnog registriranja, nije ti fora  . ...dobra...
Haha! 
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sri 13 lip, 2007 10:24 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
Mr.bobo je napisao/la: ...e kad ste izrazili želju da se želi vidjeti samo početak Startreka kad se prva posada otisnuula u svemir i kako je to sve u početku izgledalo... ...ovi vam ispune želju... i sad vi tako...
ideja je bila poludobra... izvedba losa i dosadnjikava ma to sa stvaranjem federacije bi bio odlican film...kad vec nisu znali odraditi s tom idejom cijelu seriju Mr.bobo je napisao/la: ...jednako tako je bilo i u TOS-u i TNG-u... ...hrabro ići gdje još nitko nije išao... ...fakat ne kužim zakaj ti sad to odjedanput smeta...  [/color] ENT je hrabro isao... tamo gdje je Trek vec odavno bio doma... u tome je bit  tebi koji si to prvo gledao je to bilo sve novo i naravno da to nisi primjetio (kao ni krsenje famoznog kanona i dr.) - ma zapravo to sto toliko volis Ent je zapravo velika pohvala Treku ili tocnije formatu Treka (ili opcenitije space operi)... cak i u svom IMHO najlosijem izdanju Trek je uspio privuci nove fanove... nije to mala stvar... no skrecem sa teme  Mr.bobo je napisao/la: grilee je napisao/la: E tu su se po meni najviše srozali kada su napravili xindi napad i doveli ga u ravan sa 11 septembrom.(Inače u Americi je najlakše dignuti gledanost tako što ćeš udariti na patriotizam) ...a kad predoslovno gledaš seriju i ne uživaš u događajima , nego tražiš iglu u sijenu i kritiziraš sve u 16... ...npr. meni to nije ni palo na pamet... dok to netko nije spomenuo... ...jer gledam seriju radi sadržaja, i ne tražim okolinske utjecaje...
ako ne gledas seriju u sirem real-world kontekstu onda, opet IMHO, ti propustas vazan dio Treka (i cesto SFa opcenito)... komentiranje losih strana svijeta oko nas... to kometiranje sadasnjosti kroz price u buducnosti je Trek kontinuirano provodio kroz svoje epizode ... od TOSa pa do Dominijskog rata ... i ponavljam, ako si to zanemarivao gledajuci Trek onda si stvarno puno propustio (i u Treku i u SFu)
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| čet 14 lip, 2007 3:39 am |
|
 |
|
Egzobiolog
|
Chaky je napisao/la: ...a kad predoslovno gledaš seriju i ne uživaš u događajima , nego tražiš iglu u sijenu i kritiziraš sve u 16... ...npr. meni to nije ni palo na pamet... dok to netko nije spomenuo... ...jer gledam seriju radi sadržaja, i ne tražim okolinske utjecaje... ako ne gledas seriju u sirem real-world kontekstu onda, opet IMHO, ti propustas vazan dio Treka (i cesto SFa opcenito)... komentiranje losih strana svijeta oko nas... to kometiranje sadasnjosti kroz price u buducnosti je Trek kontinuirano provodio kroz svoje epizode ... od TOSa pa do Dominijskog rata ... i ponavljam, ako si to zanemarivao gledajuci Trek onda si stvarno puno propustio (i u Treku i u SFu)[/quote]
...a zašto se opterečivati sa šitim kontekstom...? ...kad ja gledam trek... kao da sam Hanson na borgovom brodu...
...i uopće nemam neki feeling da sam nešto propustio... 
| čet 14 lip, 2007 2:03 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
Mr.bobo je napisao/la: ...a zašto se opterečivati sa šitim kontekstom...? ...kad ja gledam trek... kao da sam Hanson na borgovom brodu... ...i uopće nemam neki feeling da sam nešto propustio... 
zasto to bilo opterecivanje... to ti samo moze povecati dozivljaj serije... neki detalj koji moze povezati radnju serije iz buducnosti sa tobom... odmah je radnja serije osobnija i gust gledanja je veci
znaci ta socijalna dimenzija SF-a je tebi usla na jednu uhu i izasla na drugo?
a uzivaj kako zelis u SFu no ponovit cu, IMHO propustas dobar vazan dio SFa (i Treka)

|
| čet 14 lip, 2007 2:54 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 Re: ENT (ni)je Trek (3. put)
Dodao sam anketu, tako da ako vam se ne tipkaju postovi možete samo glasati i time i vi sudjelovati u Ent je-vs-nije Trek debati.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| čet 12 vel, 2009 12:29 am |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|