Sada je: ned 19 tra, 2026 3:48 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 105 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
 Smak Svijeta 

Bojite li se smaka svijeta???
da 10%  10%  [ 3 ]
ne 90%  90%  [ 27 ]
Ukupno glasova : 30

Smak Svijeta 
Autor/ica Poruka
Commander
Commander

pon 28 svi, 2007 10:39 am
Profil Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

pa ideju masona kao neke ultra mocne organizacije je skoro nemoguce unistiti... netko ce vjerovati u njih i njihove "moci" sve dok ima potlacenih ljudi kojima je mastanje o takvoj organizaciji jedan od "izlaza" iz sirove danasnjice

masoni su kao crkva... organizacije iza kojih ima hrpa legendi u koje ljudi vjeruju bez ikakvih dokaza ... :)

pon 28 svi, 2007 1:23 pm
Profil Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Sranje
hmmm... izgleda nis od pojasnjenja , hladnog rata .. cudno !? :?
Al ne i nista novo .. desva se to i desvat ce se .... nazalost da netko nesto "lupi i ostane ziv" ..tj ne zeli pojasnit sto je to tak mudro u rijecima "hladni rat" ... c/p url-a me zanima .. zelin cut izvornik tj osobu "C" ...!
Kako ona to dozivljava ..sto je to za nju ..kad vec poteze pitanje hladnog rata...mozda se zeli prisjetit Linusa Paulinga ili ..nekog drugog..?

@chaky masoni su postali "legendarni" kazes ..hmmm.. nasen prijatelju @scimitaru bi se to moglo i svidit ... :P

Tehnika Pucanstvu !

pon 28 svi, 2007 2:56 pm
Inquisitor
Inquisitor

hmmm... izgleda nis od pojasnjenja , hladnog rata .. cudno !? :?
Al ne i nista novo .. desva se to i desvat ce se .... nazalost da netko nesto "lupi i ostane ziv" ..tj ne zeli pojasnit sto je to tak mudro u rijecima "hladni rat" ... c/p url-a me zanima .. zelin cut izvornik tj osobu "C" ...!
Kako ona to dozivljava ..sto je to za nju ..kad vec poteze pitanje hladnog rata...mozda se zeli prisjetit Linusa Paulinga ili ..nekog drugog..?

ajde da ti ja onda nacrtam slikicu :)
pa zasto nije doslo do otvorenog rata izmedju Rusa i Amera? Zbog razumnih vodja ili zbog te "teorije o ravnotezi straha" za koju si tako uvjereno tvrdio da nije istinita (a sad se pravis gluhim... tj. slijepim :) )? :roll: :D

pon 28 svi, 2007 3:01 pm
Profil Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

ja san tvrdio da teorije o ravnotezi straha nije sprijecila nijedan rat , vec samo potakla razvoj sve ubojitijih oruzja , dali su im vodje bile "caknute "
[USA, NATO ,SSSR , WarshawPakt]ocito da nisu dovoljno ..koiko je potrebno za rat.
I prije ratova [ dok nije bilo A oruzja] sile su bile veoma mocne s za tada veoma mocnim oruzjima sto su pokazala oba svijetska rata ..pa to nazalost nije sprijecilo "vudrene" vodje da ratuju i pobiju "pol" svog stanovnistava.
Ako neko misli da je utrka u A naoruzanju sprijecila sukob mislin da se gadno vara ....

Iako mi nije jasno zasto ste ti i @ternek pokusali odgovorit jer je @Ant na boardu koliko san vidija ... a i teba bi postat global shef ...pa bi bija red i da sam odgovori ako je prozvan... ili je vas zaduzija ...onako "prijateljski" :P

Tehnika Pucanstvu !

pon 28 svi, 2007 3:26 pm
Njegova Debela Eminencija

Nitko nije tvrdio da je nuklearno oruzje sprijecilo neke ratove....samo reci mi buco koliko je tih ratova bilo nuklearno? Jer o tome se prica...smaku svijeta nuklearnim ratom (medju ostalim katastrofama).

Citat:
Zammisli sukob u kojem GB napdne neku zemlju ka Iran , i oni uspiju slozit neku A-bombicu i nekako je dobace do tla Izraela , sto mislis sto bi in izrael vratia !? ...kasetnu bombu ...!?

A dobar ti je primjer...nema veze s vezom...tko sad brije na "imaginarne" situacije? Ne bacaju se atomske bombe olako Buco. Cak i da se ta situacija ostvari kakvog smisla bi imalo bacat A-bombu na Izrael ako znas da ti poslije slijedi 10 puta gora odmazda? Previse je ljudi sa previse interesa da bi itko riskirao "chillanje" pod nuklearnom zimom. I zato se ratovi jos uvijek vode konvencionalnim sredstvima.

BTW vecina danasnjih "ludih vodja" su ustvari poprilicno inteligentne osobe koje se ne bore za nekakve ideale vec za svoju korist...svi ti govori mrznje i nabrijavanje raje zna se cemu sluze...da netko drugi obavi posao na kojem ces zaradit...zato se vode svi ratovi, a ne zbog nekih ideala.

I BTW ono sa hladnim ratom...sta postoji vise definicija hladnog rata? Ili ti se jednostavno ne da otic procitati taj link? Ili samo zelis iziritirati ljude?
Lose lose...

pon 28 svi, 2007 10:26 pm
Profil Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Hmmm... ja stvarno ne kuzim ..zasto ne pustite sad vec vaseg novog gmoda da odgovori.. jel to problem !? :?

"....I zato se ratovi jos uvijek vode konvencionalnim sredstvima"
Samo iz 1 razloga
Puo vise love se okrene nego ogranicenim nukleranim udarom...
A ince bas i nisu sva oruzja "konvencionalna" , mnoge bojeve glave i municija punjene su nekom vrstom radioaktivnog otpada ..pa je biznis i efekt oruzja puno veci ..rijesavas se nuklearnog otpada i usput imas ubojitije oruzje ... no ..vidit cemo kako ce to ic dalje..jer to ocito nece bit zadnji ratovi..ima jos zemalja u koje je potrebno uvodit demokraciju.. :P .

"...BTW vecina danasnjih "ludih vodja" su ustvari poprilicno inteligentne osobe .."

Pa iteligentan i lud nemoraju bit u koliziji ..ako me sijecanje iz povijesti umjetnosti a i povijesti nekih mocnih careva jos sluzi ...
Neki su umjetnici ka i vladari nekih mocnih carstava bili "caknuti" za nase "mjere" .. ali su ipak bili jako dobri u svom delu , umjetnosti ili ratovanju....
Ali ako sudis po danasnjim "inteligentnim" vodjama nekih zemalja koje ratuju volia bih da mi kazes jednog inteligentnog cije je "carstvo" mocno !?

"..a ne zbog nekih ideala.."
Nemoj padat na tako jeftine fore , ideal kapitalizma je novac , nije to nikakva komunisticka propaganda to je fakat...
Tako da njihov puk zapravo gine za ideale svojih vodja , a to je bogatstvo ali osobno ...
Rijetki su ratovi vodjeni zbog nematerijalne koristi .. opravdanja ratova i tkzv. povodi su vec druga prica..ali su samo prica...i nemoj padat na price...iz 1001 noci . :P

"...Ne bacaju se atomske bombe olako Buco........"

Zar je netko ovdije rekao da se A-bombe olako bacaju !? citiraj izjavu bas bi me zanimalo tko je to reka !? nemoj insinuirat ...:?

"..Previse je ljudi sa previse interesa da bi itko riskirao "chillanje" pod nuklearnom zimom....."

Srecom izgleda da tako misli najveci broj ljudi ali ti se ljudi ne pitaju nista ni u jednoj zemlji ... zato cu opet ponovit .. dovoljno je da dodje na vlast bilo koje zemlje s A oruzjem "caknuta" osoba , tj osoba kojoj ce interes nadjacat razum ..i nista vise...Tu se ne radi o strahu od odmazde ili blansu ili disbalansu snage ..vec jednostavno o krivoj osobi na krivon mjestu ..mozda cak i u krivo vrijeme ....

A idiotarije o balansu moci , hladnom ratu i sl koji ce sprijecit katastrofu ..su zaista dobro plasirane od onih koji odlicno na tome zaradjuju .. trose ogromne novce i stalno ko papige ponavljaju tu smijesnu pricu o ravnotezi straha .......i "zlatnom dobu hladnog rata" ..nevijerojatno ..i netreba se cudit sto covijecanstvo slusajuci takve sve brse ide u vlastitu propast.... :?

Pozdrav

A-skonista br 5 [ moran se dublje ukopat ]

Tehnika Pucanstvu !

uto 29 svi, 2007 1:18 pm
Environmentalist
Environmentalist

10 načina za uništenje Zemlje plus upute:

http://www.livescience.com/technology/d ... _mp-1.html

uto 29 svi, 2007 3:35 pm
Profil Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

Hmmm... ja stvarno ne kuzim ..zasto ne pustite sad vec vaseg novog gmoda da odgovori.. jel to problem !? :?

pa covjek je ocito pametniji od nas i odustao je od rasprava s tobom :)

znaci .... doci ce do smaka svijeta i to preko nuklearnog oruzija... ili sam nekaj krivo shvatio?

uto 29 svi, 2007 3:36 pm
Profil Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

neznam sto ce bit ..jel si vidija igdje da san se prestavija ka @Nostradamus..? :D

"pa covjek je ocito pametniji od nas ......."

Pa onda je dobro da shef ima nekog takog uz sebe .. je pored vas.. neznam... :D crno mu se pise .. kao da sijedi na A bombi :P

Znaci mogu izac iz sklonista ! OK ..evo me .. :D

"10 načina za uništenje Zemlje plus upute."

he kad vec nece ti "carevi" bar ti @modestyblase malo zasoli corbu ! :D

Pozdrav

Zelene livade 3

P.S. @Chaky zanimalo bi me jedno odakle ti nadimak , jel od "caknut" ili od neceg drugog !!? izvini samo pitam ... :? znatizelja

Tehnika Pucanstvu !

uto 29 svi, 2007 8:13 pm

"....I zato se ratovi jos uvijek vode konvencionalnim sredstvima"
Samo iz 1 razloga
Puo vise love se okrene nego ogranicenim nukleranim udarom...

Definitivno jedan od razloga.

Citat:
A ince bas i nisu sva oruzja "konvencionalna" , mnoge bojeve glave i municija punjene su nekom vrstom radioaktivnog otpada ..pa je biznis i efekt oruzja puno veci ..rijesavas se nuklearnog otpada i usput imas ubojitije oruzje ...

Osiromaseni uran, nusprodukt postrojenja za obogacivanje. Koristi se zbog svoje cvrstoće i probojnosti. No nije ni upola toliko opasan (u smislu radioaktivnosti) koliko se misli.

Citat:
no ..vidit cemo kako ce to ic dalje..jer to ocito nece bit zadnji ratovi..ima jos zemalja u koje je potrebno uvodit demokraciju.. :P .

Definitivno. Vecina njih su bogate resursima i nijedna nema nuklearno naoruzanje :)

Citat:
"...BTW vecina danasnjih "ludih vodja" su ustvari poprilicno inteligentne osobe .."

Pa iteligentan i lud nemoraju bit u koliziji ..ako me sijecanje iz povijesti umjetnosti a i povijesti nekih mocnih careva jos sluzi ...
Neki su umjetnici ka i vladari nekih mocnih carstava bili "caknuti" za nase "mjere" .. ali su ipak bili jako dobri u svom delu , umjetnosti ili ratovanju....

Navedi par primjera i pritom mislim na vodje. Ne vidim kakve sd veze imaju umjetnici u ovome.

Citat:
Ali ako sudis po danasnjim "inteligentnim" vodjama nekih zemalja koje ratuju volia bih da mi kazes jednog inteligentnog cije je "carstvo" mocno !?

Nitko nije ni spominjao da su takvi ljudi mocni, vec da iskoristavaju nezadovoljnu raju i huskaju ih na dezurne krivce (SAD i ekipa) glumeci nekakve lokalpatriote i fanatike.

Citat:
"..a ne zbog nekih ideala.."
Nemoj padat na tako jeftine fore , ideal kapitalizma je novac , nije to nikakva komunisticka propaganda to je fakat...
Tako da njihov puk zapravo gine za ideale svojih vodja , a to je bogatstvo ali osobno ...
Rijetki su ratovi vodjeni zbog nematerijalne koristi .. opravdanja ratova i tkzv. povodi su vec druga prica..ali su samo prica...i nemoj padat na price...iz 1001 noci . :P

Ako je ideal obogatiti se na racun drugih onda se potpuno slazemo.

Citat:
"...Ne bacaju se atomske bombe olako Buco........"

Zar je netko ovdije rekao da se A-bombe olako bacaju !? citiraj izjavu bas bi me zanimalo tko je to reka !? nemoj insinuirat ...:?

Samo sam komentirao onaj tvoj dio o Iranu i bacanju bombe na Izrael. Nisam vidio neke svrhe u tome pa sam zato i rekao "olako", jer ako bacas bombu na nekog tko nije u ratu s tobom ne znam kako bih to definirao.

Citat:
"..Previse je ljudi sa previse interesa da bi itko riskirao "chillanje" pod nuklearnom zimom....."

Srecom izgleda da tako misli najveci broj ljudi ali ti se ljudi ne pitaju nista ni u jednoj zemlji ... zato cu opet ponovit .. dovoljno je da dodje na vlast bilo koje zemlje s A oruzjem "caknuta" osoba , tj osoba kojoj ce interes nadjacat razum ..i nista vise...Tu se ne radi o strahu od odmazde ili blansu ili disbalansu snage ..vec jednostavno o krivoj osobi na krivon mjestu ..mozda cak i u krivo vrijeme ....

Na celo nuklearnih velesila generalno ne dolaze caknute osobe....inache ne bi uopce vodili ovu diskusiju. Mislis da se Bush na svoj polozaj probio inteligencijom i karizmom? Tko mu je platio izbornu kampanju? Ljudi s "idealima".
Mislis da je sa Putinom i ostalom G8 bagrom drukcija prica?

Citat:

A idiotarije o balansu moci , hladnom ratu i sl koji ce sprijecit katastrofu ..su zaista dobro plasirane od onih koji odlicno na tome zaradjuju .. trose ogromne novce i stalno ko papige ponavljaju tu smijesnu pricu o ravnotezi straha .......i "zlatnom dobu hladnog rata" ..nevijerojatno ..i netreba se cudit sto covijecanstvo slusajuci takve sve brse ide u vlastitu propast.... :?

Za razliku od ludjaka sto setaju uokolo sa natpisima o smaku svijeta?
Kakve oni argumente imaju? Ja imam 60-ak godina postojanja nuklearnog naoruzanja bez nuklearnog rata, a bogme je bilo prilika.

BTW slobodno se ti dublje ukopaj. I miniraj ulaz za sobom, za svaki slucaj. Javi kako je proslo. Ustvari ni ne moras :)

čet 31 svi, 2007 9:09 pm
Profil Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

"......Ja imam 60-ak godina postojanja nuklearnog naoruzanja bez nuklearnog rata......"

A sto je 60 godina napram vise tisucljetne povijesti ljudskog rota ..i ljudskih ratovanja ...pomalo ....stvari su se pocele pomicat u "zanimljivim" pravcima sto bit vidit cemo...
Rekoh vec nisan "Nostradamus" ...i ne predvidjam nista samo pokusavan sagledat neke stvari ... uokolo ...hmm... dogadjaji su sve vise zanimljivi..

"...Javi kako je proslo. Ustvari ni ne moras ."

Pa i ja mislin [ samo nam je motiv drugaciji ] , ionako cete saznat ....pa vi meni javite .. ustvari ne morate ..ili necete moc...ovisi kako ce se stvari odvijat... :P

Pozdrav

Zelene livade 3

Tehnika Pucanstvu !

pet 01 lip, 2007 3:44 pm
Environmentalist
Environmentalist

nije ni lud taj nostradamus. tko ga je čitao neka digne ruku.

čitala sam ga prije par godina. bilo je prilično scary sve što je pisao. sad se ne čini tako. predvidio je dobro ovaj rat s talibanima, sad-om i sve to. sad je na redu erupcija etne i pomicanje italije.

ned 03 lip, 2007 2:00 am
Profil Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

ned 03 lip, 2007 2:32 am
Profil Web stranica
Environmentalist
Environmentalist

nakon ovog sa talibanima. nije specificirao godine nego položaj planeta, a točnog položaja se ne sjećam. :D

ned 03 lip, 2007 1:03 pm
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 105 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: