Hmmm... ja stvarno ne kuzim ..zasto ne pustite sad vec vaseg novog gmoda da odgovori.. jel to problem !?
"....I zato se ratovi jos uvijek vode konvencionalnim sredstvima"
Samo iz 1 razloga
Puo vise love se okrene nego ogranicenim nukleranim udarom...
A ince bas i nisu sva oruzja "konvencionalna" , mnoge bojeve glave i municija punjene su nekom vrstom radioaktivnog otpada ..pa je biznis i efekt oruzja puno veci ..rijesavas se nuklearnog otpada i usput imas ubojitije oruzje ... no ..vidit cemo kako ce to ic dalje..jer to ocito nece bit zadnji ratovi..ima jos zemalja u koje je potrebno uvodit demokraciju..

.
"...BTW vecina danasnjih "ludih vodja" su ustvari poprilicno inteligentne osobe .."
Pa iteligentan i lud nemoraju bit u koliziji ..ako me sijecanje iz povijesti umjetnosti a i povijesti nekih mocnih careva jos sluzi ...
Neki su umjetnici ka i vladari nekih mocnih carstava bili "caknuti" za nase "mjere" .. ali su ipak bili jako dobri u svom delu , umjetnosti ili ratovanju....
Ali ako sudis po danasnjim "inteligentnim" vodjama nekih zemalja koje ratuju volia bih da mi kazes jednog inteligentnog cije je "carstvo" mocno !?
"..a ne zbog nekih ideala.."
Nemoj padat na tako jeftine fore , ideal kapitalizma je novac , nije to nikakva komunisticka propaganda to je fakat...
Tako da njihov puk zapravo gine za ideale svojih vodja , a to je bogatstvo ali osobno ...
Rijetki su ratovi vodjeni zbog nematerijalne koristi .. opravdanja ratova i tkzv. povodi su vec druga prica..ali su samo prica...i nemoj padat na price...iz 1001 noci .
"...Ne bacaju se atomske bombe olako Buco........"
Zar je netko ovdije rekao da se A-bombe olako bacaju !? citiraj izjavu bas bi me zanimalo tko je to reka !? nemoj insinuirat ...
"..Previse je ljudi sa previse interesa da bi itko riskirao "chillanje" pod nuklearnom zimom....."
Srecom izgleda da tako misli najveci broj ljudi ali ti se ljudi ne pitaju nista ni u jednoj zemlji ... zato cu opet ponovit .. dovoljno je da dodje na vlast bilo koje zemlje s A oruzjem "caknuta" osoba , tj osoba kojoj ce interes nadjacat razum ..i nista vise...Tu se ne radi o strahu od odmazde ili blansu ili disbalansu snage ..vec jednostavno o krivoj osobi na krivon mjestu ..mozda cak i u krivo vrijeme ....
A idiotarije o balansu moci , hladnom ratu i sl koji ce sprijecit katastrofu ..su zaista dobro plasirane od onih koji odlicno na tome zaradjuju .. trose ogromne novce i stalno ko papige ponavljaju tu smijesnu pricu o ravnotezi straha .......i "zlatnom dobu hladnog rata" ..nevijerojatno ..i netreba se cudit sto covijecanstvo slusajuci takve sve brse ide u vlastitu propast....
Pozdrav
A-skonista br 5 [ moran se dublje ukopat ]