...evo , nagovirili ste me da uzbunim duhove...
1.Ne znači da Sisko nije bio na preko nekoliko away misija, a Riker ide u misije umjesto Picarda prvo zato što je to po propisima, a drugo zato što drži do sigurnosti broda i svog kapetana više od ičega.
-baš me zanima dal bi scenaristi dopustili da kapetan izgubi životu nekoj away misiji.
2. [ta je fajterica jedna od največih smijurija u treku] - ta fajterica ima "cojones", za razliku od kapetanske smijurije kojeg izmlati k'o vola neki ticaloglavac
-
ali to je bar realno, zarazliku od smijurije.
3. [U DS9-u je bila velika tolerancija] - yeah, right, naročito u vrijeme rata, kad je napirlitanim admiralčićima trebalo objasniti neke stvari da dođu k pameti
-
hm, da , za to mi je trebalo pola serijala.
4. [Kako god gledaš , haljina je ipak bolja od uskog zelenog odjela] - ako ti se sviđa, obuci je
-ja pričam o ukusu, ne o sklonostima.
5. Siska njegov omiljeni hololik poštuje. [Pa tak ga je naštimal] - da, realno ga je naštimal da zna cijenit prave vrijednosti
-i da poštuje Siska, iako nije siguran da je pozitivac ili negativac.
6. [Ali mu se nitko ne usudi reći (iz pristojnosti) da mu neki baš i nisu nešto] - nema potrebe, Siskovi savjeti svi jesu nešto
-pa ka niš drugo, barem se nasmijati na njih.
7. Njezin telepat živi samo 9 godina. - Picardu i Kirku su njihovi telepati dugovječniji i korisniji. [ali su Okampe najbolji] - naročito kad joj se moći otmu kontroli i razvali pola Voyagera. Velika korist, bar inženjeri nisu sjedili besposleni mjesec dana dok nisu sve popravili.
...ali kad se sve uzme u obzir, skratila im je put za 10 svjetlosnih godina...
...inaće bi Voyager imao 8 sezona.
8. Siskov šef sigurnosti je najbolji. [Imao ga je i Picard, pa posudio Sisku] - i Sisko je u puno stvari školovao Worfa da od agresivnog "microbraina" izraste u pravog zapovijednog časnika - mission accomplished
-hm... Worf je dobio novi mozak.
9. [Jer imaju hladan odnos s posadom (osim Archera)] - moraju li svi, kao Archer, biti "topla braća" sa podređenima?
-opakost u tvojim riječima odaje znak ljubomore.
-bolje biti hladan kapetan?!... čak je po tom pitanju i Kirk upoznatiji s posadom od Picarda.
10. Ima hrabriji glas. - iritantan, prije svega. [Siskov je najsmiješniji] - pogrešno. Kad Sisko nekome očita bukvicu, nikome nije do smijeha jer mu je strah duboko u kostima.
-i kad mu okrene leđa , prasne u smijeh.
11. [Bolje to nek genetski poboljšani strašljivac] - ali Bashir nikad nije eksperimentirao na vlastitim kolegama
- experimentirao je sam sa sobom
-za njegovo experimentiranje bi još trebale 2 sezone.
12. Ukusi su različiti, ali Enterprise-E JE najljepši brod u galaksiji.
-ako skršimo sve brodove Interpid i NX klase.
13. ...[Zaključak: Picard nezna sam stići do Rise] - Picardu su brod i posada na prvom mjestu i ne voli okolo bančiti po "umjetnim rajevima", ali kad ode, napravi dar-mar.
-da, baš! ...uvijek na neku spačku naleti.
...i onda cijeli odmor potroši da bi riješio problem...
...i onda se kao dobro odmorio!?!
14. [Zaboravio si Archera] - zato jer je daleko ispod ranga "velike četvorke"
-
prije bi rekao obrnuto.
15. [Za Archera rade svi] - kad je sam nesposoban
-da je nesposoban, nikad se nebi vratio iz „čudnog svemira“ ...
...spasio zemlju, bio začetnik federavije, pomirio telarite i Andorijance, i još X situacija.
16. [Neke granice morala ipak nije prelazila] - to sa Q-om je iznimka. U nekim slučajevima je daleko prekardašila.
-a di je sad ono „posada i brod su najvažniji“ ??
17. [Nitko ni nebi znao za federaciju da je Archer nije začetnik toga] - pogledaj si TOS, prvu seriju ST-a po redu, Federacija postoji i bez nasilnog mijenjanja povijesti i ubacivanja biglboya
-
pogledao. Ali znamo kako je to sve nastalo.
18. [Archer je pobjegao iz 2 najbolje čuvanih zatvora u ono vrijeme (iz RuraPenthe, i kad je oslobodio Sulibane)] - opet slučaj kao gore. Prvi su iz Rure Penthe pobjegli Kirk i McCoy .
-
kronološki gledano, skopirali su Archerov slučaj.
19. [Archer zna s Vulkancima, Klingoncima, Andorijancima, Telaritima...treba još?] - kad im zatreba "boksačka vreća", idealan je.
-
točnije, kad ima treba peacekeeper.
20. [Sisko spava s Bogovima] - Sisko JE Bog
-
Sisko se igra boga, al kak se kaže: „Tko viskolo leti nisko pada“
21. [Archer ih je sprašio samo jednom , i bio je mir 200 godina] - opet kemija. Prvi susret s
Borgom imali su Picard i ekipa SD-a 42761.3 (2365. godine)
-ma da! U Archerovo vrijeme još im nisu znali ime.
...samo su malo zapaprili situaciju u budučnosti.
70. Janevay-in brod je brži,jači,bolji od Archer-ovog. - Siskov brod je dvostruko manji od Katinog, ali dvostruko jači. [ No , nije prošao pakao Delte, a sigurno ni nebi] - da je Sisko Defiantom prošao kroz Deltu, taj "pakao" ne bi više ni postojao.
-da. Delata kvadrant bi nestao?!? Aha...