| Autor/ica |
Poruka |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Samo da ne naleti na Big Beng kad bude krstarija u nekom "pomaknutom vremenu" !!!!! 

Tehnika Pucanstvu !
|
| pet 02 ožu, 2007 2:35 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Ma, imat će on zaštitu i od toga. I trebao bi moći putovati kroz vrijeme. Eh, da.
A ja bi bio kapetan takvog broda. Ehm... da!
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pet 02 ožu, 2007 2:48 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
T'Grel je napisao/la: A ja bi bio kapetan takvog broda. Ehm... da!
ima smisla... svaki brod treba imati slabu tocku
NHF 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pet 02 ožu, 2007 3:48 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|

Tehnika Pucanstvu !
|
| pet 02 ožu, 2007 3:51 pm |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
Chaky je napisao/la: T'Grel je napisao/la: A ja bi bio kapetan takvog broda. Ehm... da! ima smisla... svaki brod treba imati slabu tocku  NHF 
I ima...potrebni resursi, vrijeme potrebno za dizajn, izgradnju i testiranje itd...
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| pet 02 ožu, 2007 4:10 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Koju bi, Chaky, slabu točku imao takav brod? Trebalo bi ga tako napravit da nema slabe točke. Mislim, napraviti takvu pilu i onda da ima slabu točku. Ne ide...
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pet 02 ožu, 2007 9:05 pm |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
T'Grel je napisao/la: Koju bi, Chaky, slabu točku imao takav brod? Trebalo bi ga tako napravit da nema slabe točke. Mislim, napraviti takvu pilu i onda da ima slabu točku. Ne ide...
Vec sam ti naveo par slabih tocaka, u svom gornjem postu. Glavni problem izgradnje superbrodova jest kao prvo niz problema pri samom dizajniranju - posebice sto se tice ukomponiranja svih tih tehnolgija.
Nadalje, izgradnja takvog broda bi potrajala sto bi omogucilo pokusaje sabotaze i sl. (vidimo kako je prosao Prometheus).
Kolicina resursa koja bi bila potrebna za takvo cudo bi onemogucila masovnu proizvodnju, a vecina prisebnih admirala bi radije utrosila te resurse na vise brodova razlicitih namjena.
Nakraju, postavlja se pitanje bi li to cudo uopce i radilo 
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| pet 02 ožu, 2007 11:30 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 9:40 pm Postovi: 1166 Lokacija: Zg
|
a sa 7/9 kao kapetanicom, bi imalo i ojacanu G-tocku (metaliziranu)
ili bi to bio T'Grel?
|
| sub 03 ožu, 2007 2:34 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
ma pustite sve te price o super-ultra-mega-jakom brodu.
ja bi bio najsretniji da mi daju nesto tipa Voyagera!
nesto manji brod, super brz u warpu, super okretan pri podsvjetlosnim brzinama, sa n (n>4) lansera quantnih torpeda i par fazora (onih "standardnih", po mogucnosti), pa ako mi onda ugrade neke malo jace stitove, ja happy.
e, da, i brod bi morao imati nekakvu kapetansku jahtu ili kapetanski shuttle koji nitko drugi nebi smio dirati 
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sub 03 ožu, 2007 4:52 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 9:40 pm Postovi: 1166 Lokacija: Zg
|
je i dvije super zenske da ti masiraju 'usi' 
|
| sub 03 ožu, 2007 7:32 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
nenadg je napisao/la: je i dvije super zenske da ti masiraju 'usi' 
e, to je must-have za svakog ozbiljnog kapetana.
(jer ipak, stres i napetost mogu utjecati na kapetanovo mentalno zdravlje, zato se treba pobrinuti da se on u svakom trenutku osjeca sto ugodnije  )
|
| sub 03 ožu, 2007 7:55 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
A ne bi se ja zadovoljio ni s Soverignom. Ja bi pilu, ženske, Risu i kapetansku jahtu, se razme. Kapetan je čovjek koji mnogo toga zaslužuje, a kamoli admiral...
|
| sub 03 ožu, 2007 10:00 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
T'Grel je napisao/la: A ne bi se ja zadovoljio ni s Soverignom. Ja bi pilu, ženske, Risu i kapetansku jahtu, se razme. Kapetan je čovjek koji mnogo toga zaslužuje, a kamoli admiral...
kako si poceo, na kraju te nece ni flota brodova moci zadovoljiti
|
| sub 03 ožu, 2007 10:02 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Flota brodova je isto ok. Mada preferiram da zapovjedništvo flote dobije admiral (flote).
|
| sub 03 ožu, 2007 10:07 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: čet 17 kol, 2006 11:19 pm Postovi: 982 Lokacija: BiH Naj Serija: TNG Naj Film: Nemesis Koje si vrste?: Human
|
Da nismo malo pretjerali s tim super-ultra-mega-jakom brodu. Pa onda tko bi imao petlje suprostaviti mu se. 
| uto 27 ožu, 2007 5:57 pm |
|
 |
|