Re: Orville - Trek napravljen kako treba sa humor maskom?
Slažem se s Mravcem, i to Bortusovo pišanje je bilo odlično izvedeno. Ozbiljno a opet komično.
Prva sezona je imala osrednji humor razine Lower Decks i osrednje razrađene priče gdje se tek poneka ističe, dok je s izuzetkom Expanse i BSGa druga sezona bila nešto najbolje od space opera još od zlatnog doba treka. Humor su smanjili da bude začin a ne glavno jelo slično nekim pomalo komičnim serijama poput GS1, a radnju digli na viši nivo pa su neke epizode u rangu s najboljim epizodama klasičnog treka.
Kao najbolje bih izdvojio Identity 1 i 2 i vizualnim efektima svemirskih bitaka koje su u rangu s najboljim modernim serijama i epizodama poput Sacrifice of angels, iznimno maštovito napravljene finalne timetravel epke, "All the world is birthday cake" koja se obračunava s astrologijom i sličnim zabludama, „Happy refrain“ koji je kvalitetnija verzija Datinog dejtanja, i razne druge koje pomalo liče na prijašnje epizode ali imaju bolju i realističniju razradu i često zanimljiv twist. Mislim da sam za svaku od njih napisao opsežni komentar.
Ne da sam imao osjećaj gledanja treka, već osjećaj gledanja vrhunskog treka, uz dodatak povremenog humora. Uz Expanse OPA je jedini komad "odjeće" koji sam u zadnje vrijeme kupio bila s logom Orvillea.
Dovoljno hvalospjeva ili treba još?