Sada je: pon 17 kol, 2026 1:06 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 8735 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 563, 564, 565, 566, 567, 568, 569 ... 583  Sljedeća
 Nontopic pričaonica 
Autor/ica Poruka
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: Nontopic pričaonica
Dejanira je napisao/la:
Meni ide na živce kad raspravljam s nekim, i onda ta osoba onak, u svom monologu kaže 5 argumenata... Što nije loše, pustim ja nju da ispriča svoje, ne prekidam, jel, samo što... 8-[ Ili do 5. argumenta zaboravim šta je uopće bio prvi :lol: Ili se koncentriram na prvi išta bi odgovorila, pa uopće ne slušam preostala 4 :lol:

A kod ovih internetskih rasprava mi ide na živce što pokušavam sve što bolje sročit (što ne mogu dok pričam, jel) pa onda istu rečenicu prepravljam 15 puta, da bolje zvuči, pa to traaaaje i traaaaje... :mrgreen:

Uglavnom, u posljednje vrijeme izbjagavam bilo kakvu vrstu argumentiranih rasprava :s_clap: I baš mi lijepo u životu [ http://i45.tinypic.com/6ok6y1.gif ]

Ajme lol ovo je totalno moj problem :zubo: :zgrožen:

pon 05 stu, 2012 10:16 pm
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Dejanira je napisao/la:
Meni ide na živce kad raspravljam s nekim, i onda ta osoba onak, u svom monologu kaže 5 argumenata... Što nije loše, pustim ja nju da ispriča svoje, ne prekidam, jel, samo što... 8-[ Ili do 5. argumenta zaboravim šta je uopće bio prvi :lol: Ili se koncentriram na prvi išta bi odgovorila, pa uopće ne slušam preostala 4 :lol:
Zato ja, ako je moguće, zapišem natuknice (ko što sam na predavanju,.. mislio sam da i ostali pišu natuknice jer je žena baljezgala jeftinu propagandu, al uspostavilo se je da ih je uspjela obrlatiti i da su to zapisivali ko da im Isus diktira sveto pismo :lol: ) ili barem po nekoj logici nastojim zapamtiti, što vrlo često ne uspijeva u potpunosti.

Dejanira je napisao/la:
A kod ovih internetskih rasprava mi ide na živce što pokušavam sve što bolje sročit (što ne mogu dok pričam, jel) pa onda istu rečenicu prepravljam 15 puta, da bolje zvuči, pa to traaaaje i traaaaje... :mrgreen:
O da, i onda je najgore kad postaš i vidiš da si fulao pravopis, a znaaaaš da grammar naciji vrebaju, pa ajmo na edit i popravljanje sitnica :) )

Dejanira je napisao/la:
Uglavnom, u posljednje vrijeme izbjagavam bilo kakvu vrstu argumentiranih rasprava :s_clap: I baš mi lijepo u životu [ http://i45.tinypic.com/6ok6y1.gif ]
Iako razumijem razmišljanja koja bi se svela pod "lijepše mi je u životu biti bedast i ne zamarati se s razmišljanjem", to je jedna od stvari zašto nam je danas društvo takvo kakvo jeste, gdje su većina ljudi ovce kojima je TV gospodar koji im govori što da misle i kako da se osjećaju.

Ako želimo popraviti stvari prije nego bude prekasno, trebamo prvo osvijestiti sebe, i aktivno raditi na odbacivanju gluposti s kojima nas od najranije dobi programiraju. Razvijanje argumentacije, logičko razmišljanje i slične stvari dođu kao okej vježba.

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pon 05 stu, 2012 10:30 pm
Captain
Captain

Naj Film: Nemesis
Koje si vrste?: Vulkanac
Istina, ali treba također znat s kim možeš a s kim ne možeš ulazit u raspravu. Jer ako će se nakon 5 min rasprava pretvorit u nadglašavanje onda nema smisla uopće se trudit..
Sve češće koristim račenicu: ˝Morat ćemo se složit kako se ne slažemo˝. :whatever:

Pazi kakve su ti navike, jer one grade tvoj karakter.
I pazi svoj karakter, jer on kroji tvoju sudbinu.
Što mislimo, to postajemo.

M.T.

pon 05 stu, 2012 11:15 pm
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

Opis Stanja: manipulative and psychotic
Cvicek je napisao/la:
Zato ja, ako je moguće, zapišem natuknice (ko što sam na predavanju,.. mislio sam da i ostali pišu natuknice jer je žena baljezgala jeftinu propagandu, al uspostavilo se je da ih je uspjela obrlatiti i da su to zapisivali ko da im Isus diktira sveto pismo :lol: ) ili barem po nekoj logici nastojim zapamtiti, što vrlo često ne uspijeva u potpunosti.

Ok, prvo, tko je ta žena, što je prodavala i... Zašt ste uopće išli na predavanje? :scratch:

Drugo... je, ovo sa zapisivanjem ima smisla kad si na nekom tako predavanju, al bilo bi mi malo blesavo da npr. usred žustre rasprave s tobom na kavi izvadim blokić i počnem hvatat bilješke :lol:

Cvicek je napisao/la:
Iako razumijem razmišljanja koja bi se svela pod "lijepše mi je u životu biti bedast i ne zamarati se s razmišljanjem", to je jedna od stvari zašto nam je danas društvo takvo kakvo jeste, gdje su većina ljudi ovce kojima je TV gospodar koji im govori što da misle i kako da se osjećaju.

Ako želimo popraviti stvari prije nego bude prekasno, trebamo prvo osvijestiti sebe, i aktivno raditi na odbacivanju gluposti s kojima nas od najranije dobi programiraju. Razvijanje argumentacije, logičko razmišljanje i slične stvari dođu kao okej vježba.

Slažem se, al eto, mene valjda trenutno puca takva faza... :neznam: Bedasta Dejanira :mrgreen: Proć će valjda :)

Illuvator je napisao/la:
Istina, ali treba također znat s kim možeš a s kim ne možeš ulazit u raspravu. Jer ako će se nakon 5 min rasprava pretvorit u nadglašavanje onda nema smisla uopće se trudit..
Sve češće koristim račenicu: ˝Morat ćemo se složit kako se ne slažemo˝. :whatever:

Oooooo da... Jer ono, često ni višesatno konstruktivno i argumentirano raspravljanje između dvije osobe koje imaju dijametralno suprotne stavove neće apsolutno ništa promjenit... :neznam: Samo si izgubio par sati života, vjerojatno se i naživcirao u procesu, i na kraju, baš to, složio se da se ne slažeš.

E i još jedna stvar koju mrzim, a često radim u on line raspravama :lol: Razmišljam par koraka unaprijed :lol: :joj: Onak, u stilu, napišem "Ent je trek" i očekujem da će T'Grel napisat "E baš nije" i ja već imam spremno što ću mu odgovorit na to, i onda on dođe i napiše nešt sasvim peto :lolsmjeh: I onda ja popi*dim :lolsmjeh:

"Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."

Sv. Augustin (354-430)

:vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2:

pon 05 stu, 2012 11:44 pm
Captain
Captain

Ma treba prihvatit ljude onakvima kakve jesu. S nekima mogu vodit super zanimljive rasprave, a s nekima to jednostavno nije moguće i što ćeš. Najveća glupost mi je kad se počne raspravljat o vjeri i to osobe koje imaju apsolutno različata stajališta. Ta rasprava ne može dovest ništa pametnog, osobito ukoliko nema poštovanja.
Jedino ako ti je cilj pošteno se ispuhat :mrgreen:

M.T.

uto 06 stu, 2012 12:33 am
anarho trekkie

Dejanira je napisao/la:
Ok, prvo, tko je ta žena, što je prodavala i... Zašt ste uopće išli na predavanje? :scratch:
Ona udruga od Uvodić, imaju predavanja petkom. Održavam sajt pa sam oš-neš uvijek u toku...
Taj put sam došao jer mi se nije dalo biti doma, pa da poslije s mlađom ekipom (cca 25-30+) odem na kavu...

A ženska je prodavala neke uber proizvode koji liječe sve od raka, autoimunih, srčanih, čelavljenja, potencije bla bla ... neka MLM firma (i o tome sam na kraju upozoravao ljude :vrazicak1: ) kojoj sam zaboravio ime i koja prodaje raznorazne "čudotvorne" preparate... vjerojatno si nabasala na slične.

Inače su do tada bila normalna non-profit predavanja i otvorena rasprava nakon, pogotovo ako ih Uvodić drži pa se na kraju obično slažemo oko temeljnih uzroka, al ova baba je to okrenula u čisti sales pitch i blockala bilo kakvo pitanje koje nije oduševljenje ala "gdje mogu kupiti???".

I ja rekoh da neće to tako završiti [-X da ću se sam ako treba potruditi da imamo normalnu raspravu u kojoj se iznose mišljenja a ne samo ekonomska propaganda, pa makar me i banali s predavanja!

I na kraju mi je ispalo baš okej. Je**š rasprave i nadmudrivanja i ispravljanje netočnih navoda preko interneta, to raditi uživo pred publikom je totalni rush!!! :inlove: :inlove: :inlove:

(Ak treba detaljnije o tom s babom, mogu kopipejstat kaj sam napisao na drugom forumu, al pretpostavljam da ti nije bitno.)

Dejanira je napisao/la:
Drugo... je, ovo sa zapisivanjem ima smisla kad si na nekom tako predavanju, al bilo bi mi malo blesavo da npr. usred žustre rasprave s tobom na kavi izvadim blokić i počnem hvatat bilješke :lol:
Slažem se :lol:

Dejanira je napisao/la:
Slažem se, al eto, mene valjda trenutno puca takva faza... :neznam: Bedasta Dejanira :mrgreen: Proć će valjda :)
Damnit... :(
Kad sam vidio reply na trenutak sam se ponadao da sam te uspio pridobiti da kreneš ozbiljno raspravljati o tome da li se o ozbiljnim stvarima ne vrijedi raspravljati :mrgreen:

Dejanira je napisao/la:
Oooooo da... Jer ono, često ni višesatno konstruktivno i argumentirano raspravljanje između dvije osobe koje imaju dijametralno suprotne stavove neće apsolutno ništa promjenit... :neznam: Samo si izgubio par sati života, vjerojatno se i naživcirao u procesu, i na kraju, baš to, složio se da se ne slažeš.
Ko ja i rođak iz Amerike koji je u jednom trenutku s ponosom izjavio da SAD ima moralnu _obavezu_ širiti demokraciju po svijetu... :|
Ili da nekoj ženski idem promijeniti stav da mislim da bi ipak bilo fora da provedemo noć zajedno :zubo:

U zadnje vrijeme kad je neka rasprava, ne nastojim da se raspravljam(o) o mišljenjima (u tome nitko i nije 100% "u pravu" jer su kulturološko, društveno i slično uvjetovani), već nastojim tražiti temeljne uzroke i kako iste popraviti... tu se teoretski onda lakše može naći zajedničko stajalište, jer ne ide se o mišljenjima već se analizom i logikom dolazi do rješenja. Al to su one globalne društvene teme i sl...

Dejanira je napisao/la:
Razmišljam par koraka unaprijed :lol: :joj: Onak, u stilu, napišem "Ent je trek" i očekujem da će T'Grel napisat "E baš nije" i ja već imam spremno što ću mu odgovorit na to, i onda on dođe i napiše nešt sasvim peto :lolsmjeh: I onda ja popi*dim :lolsmjeh:
O da, znam kak ti je :pokislo:
Ti pretpostavljam nisi i pisala cijeli post unaprijed? :)

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 06 stu, 2012 1:10 am
fluffy

Spol: Ženski
Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^-----------------
Koje si vrste?: fažol
Illuvator je napisao/la:
Ma treba prihvatit ljude onakvima kakve jesu. S nekima mogu vodit super zanimljive rasprave, a s nekima to jednostavno nije moguće i što ćeš. Najveća glupost mi je kad se počne raspravljat o vjeri i to osobe koje imaju apsolutno različata stajališta. Ta rasprava ne može dovest ništa pametnog, osobito ukoliko nema poštovanja.
Jedino ako ti je cilj pošteno se ispuhat :mrgreen:

slažem se u potpunosti...naučila sam da sa nekim ljudima koliko god smo si dobri neke teme treba izbjegavati jer inače razgovor ne vodi nikud...on drži do jednog ti do drugog i da se na glavu postaviš ne možeš doći na isto :P

uto 06 stu, 2012 1:12 am
Profil YIM Web stranica
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

Opis Stanja: manipulative and psychotic
Cvicek je napisao/la:

(Ak treba detaljnije o tom s babom, mogu kopipejstat kaj sam napisao na drugom forumu, al pretpostavljam da ti nije bitno.)

Ma ne trebaš, iako, morat ću jednom doć na ta predavanja, nisam još Uvodićku uživo vidjela :zgrožen:

Mislim da ću tražit autogram :zubo:

Cvicek je napisao/la:
Ti pretpostavljam nisi i pisala cijeli post unaprijed? :)

Ooooo bilo je i toga 8-[ :lol: Ono, da ne bi slučajno zaboravila dio svog super cool reply-a :lol: :joj:

"Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."

Sv. Augustin (354-430)

:vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2:

uto 06 stu, 2012 9:50 pm
anarho trekkie

Navrati :)
Jedino dosta predavanja ne bude ne znam kako zanimljivo (barem meni 8-[ )
Zadnja 2 šta sam bio su mi bila fora jer u jednom sam imao priliku pred starijom ekipom pustiti BR pankeriju :mrgreen: , a u drugome o internet pravilima, bontonu i sl uvijek imam puno toga za reći pa mi je bilo fora komentirati i nadopunjavat predavačicu :)

edit:
Danas se nešto slabo piše? :-k

Sutra imam gomilu gnjavaži, možda da pogledam jel ima novih epki serija (Revolution, Walking Dead, Arrow, TBBT...) pa ranije u krevet upijat dozu polu SFa :)

slika

uto 06 stu, 2012 11:36 pm
Captain
Captain

Mora se jedan dan i odmorit od tipkanja :mrgreen:

M.T.

sri 07 stu, 2012 12:06 am
anarho trekkie

Mah... cijeli dan je prošao a ja nisam napisao nikakav konkretan komentar na svijet oko nas... osjećam se nepotpuno! :lol:

Al zato sam upravo nabavio gomilu epizoda novih serija :mrgreen:

slika

sri 07 stu, 2012 12:41 am
PARTIJA

Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
Bobo, nemam ništa protiv tebe ni tvog aktivnog sudjelovanja na forumu, ali molim te nemoj pisati na engleskom jeziku jer ga nisi svladao u tolikoj mjeri da se s njim služiš tako slobodno.
Od raznih tema pa sve do chatboxa, toliko masakriraš engleski jezik da mi duša plače.

Dobrodošao natrag, ako je za stalno. Ako nije, svrati nam opet. Ali služi se hrvatskim jezikom, molim te.

pet 09 stu, 2012 9:49 pm
bubica
bubica

Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
shirajzl je napisao/la:
Bobo, nemam ništa protiv tebe ni tvog aktivnog sudjelovanja na forumu, ali molim te nemoj pisati na engleskom jeziku jer ga nisi svladao u tolikoj mjeri da se s njim služiš tako slobodno.

Zna on to jako dobro. U tome i jest štos. :zubo:

shirajzl je napisao/la:
Ali služi se hrvatskim jezikom, molim te.

Aj majke ti, nek radije masakrira strani jezik, nego naš materinji, ono srsly. :lolsmjeh:

pet 09 stu, 2012 9:54 pm
Profil Web stranica
PARTIJA

Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
_Oz je napisao/la:
shirajzl je napisao/la:
Ali služi se hrvatskim jezikom, molim te.

Aj majke ti, nek radije masakrira strani jezik, nego naš materinji, ono srsly. :lolsmjeh:

Ma na to sam već razvio imunost, ali kad smo mu počeli prigovarati za hrvatski, prebacio se na engleski.

slika

pet 09 stu, 2012 10:05 pm
Častoljupka

Naj Serija: ENT
Naj Film: ST: XI
shirajzl je napisao/la:
Od raznih tema pa sve do chatboxa, toliko masakriraš engleski jezik da mi duša plače.

Meni je došlo da zloupotrijebim moderatorske ovlasti. :|

Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov

pet 09 stu, 2012 11:10 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8735 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 563, 564, 565, 566, 567, 568, 569 ... 583  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: